Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Negociere salariala

- - - - -
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#73
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,603
  • Înscris: 30.07.2003

View Postg0dfath3r, on 18 septembrie 2014 - 09:58, said:

Daca ai mai facut proiecte-n faculta, un site, un script, un template, un ceva_acolo
Astea-s obligatorii daca vrea un absolvent sa aiba sanse. Cu CV-ul gol nu prea te baga nimeni in seama, dovedesti ca n-ai pasiune deloc pentru acest domeniu.

#74
Jericho77

Jericho77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 10.05.2014

View Postg0dfath3r, on 18 septembrie 2014 - 09:58, said:

De multe ori cand colegii de liceu si facultate ieseau la distractii si baute, majoritatea actualilor IT-isti rasfoiau forumuri de specialitate, urmareau tutoriale, invatau.

Omule, nimeni nu zice ca nu meriti sau ca nivelul salariilor din domeniu nu-ti permite sa ceri o crestere

dar ideea asta cu IT-istii invatau si restul fu*eau buha este nu numai o prostie, ci si o jignire

zi mai bine ca ai avut bulanul sa prinzi perioada de boom a domeniului si din punctul asta de vedere e normal sa primesti si sa iti doresti bani cat de multi


toti, dar absolut toti fostii mei colegii de liceu care acum sunt in IT treceau clasa cu greu, ba chiar din doua incercari, deoarece nu invatau mult la absolut nimic. (si , ca sa fiu sincer, nici intelectul nu le dadea pe-afara unora dintre ei)

dar le placea sa se joace pe calculator, asa ca.. 1 + 1 a facut 2

Edited by Jericho77, 18 September 2014 - 10:15.


#75
g0dfath3r

g0dfath3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.02.2008
Exista o sansa si pentru cei cu CV chel: internship free. Cresti in firma cateva luni, te angajeaza, faci niste experienta si creste si numarul de pe fluturas.


Jericho77, exista felurite variante. De exemplu dintre fostii mei colegi de liceu, doar 3 suntem in IT, din vreo 28 insi si am terminat mate info. Restul plecati pe afara pt trai mai bun, contabili, modele, medicinisti, hr-isti; iar din faculta, doar cei care se vedeau ca stiu ce rahat mananca in programare si care scriau o linie de cod, lucreaza in development si ii poti numi ingineri software si-s foarte putini la numar, iar ceilalti au ramas la banda, tehnicieni, reparatori prin diverse service-uri, organizatori de petreceri prin imprejurimi, etc. O fi 1 + 1 = 2, dar poate fi si 1 + 1 = 10.

Edited by g0dfath3r, 18 September 2014 - 10:22.


#76
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,603
  • Înscris: 30.07.2003

View Postg0dfath3r, on 18 septembrie 2014 - 10:16, said:

internship free
Nu cred ca asta-i solutia. In acest domeniu ai sansa sa ai acasa tot ce-i nevoie, poti invata ce vrea angajatorul iar la interviu sa vii deja cu o experienta echivalenta in multe cazuri. Iar sansele sunt mult mai bune cand arati angajatorului proiecte pe tema vizata de el.

#77
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
ce de vorbărie...

eu zic așa:
- du-te la interviuri la alte firme, pune întrebări depre programul de muncă, concediu, beneficii, recompense, alte așteptări
acest lucru îți va dezvolta abilitățile de negociere, și, mai important, îți arată care este orizontul de așteptări în materie de locuri de muncă
fă-ți după interviuri niște comparații simple - cum arată sediul firmei și ce dotări în plus are (sala de mese, loc de recreere, băncuțe în curte etc), cum arată potențialul loc de muncă, adică biroul tău și ce colegi vei avea, cât ai de mers în plus pînă la serviciu, ce beneficii în plus primești, care vor fi sarcinile noi, ce șanse de promovare ai etc

abia după una-două experiențe de acest gen îți poți aprecia cu adevărat poziția la firma la care ești acum și vei ști mai bine dacă vrei să pleci și unde și în ce condiții

la orice evaluare sau discuție cu patronul, încearcă să stabiliți și niște obiective cuantificabile, concrete
acest lucru te va ajuta în negocierea salariului la următoarea evaluare
majoritatea firmelor care se respectă fac 1-2 evaluari pe an (martie - septembrie) și, de obicei, o singură mărire de salariu pe an

ai în vedere și greutatea financiară pentru firmă - dacă îți dă ție 500 de lei în plus, mai dă și la stat aproape 400
încearcă să fii conștient de plusvaloarea muncii tale și de ce câștig poți aduce firmei ca să știi ce negociezi

baftă!

#78
g0dfath3r

g0dfath3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.02.2008
Ceva interesant, sau haters gonna hate:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7Pq-S557XQU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by g0dfath3r, 18 September 2014 - 11:06.


#79
Shahara

Shahara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 29.08.2013
Poti sa ne tii la curent ( sau cel putin pe mine ) cu ce ai facut intr-un final si care au fost rezultatele.

#80
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View Postg0dfath3r, on 17 septembrie 2014 - 11:09, said:

Salutari.

As dori niste hints and tips legate de o negociere.

In cateva saptamani fac 1 an intr-o firma, (de IT in Cluj). Dupa 3 luni mi-a marit salariul cu 30%, iar dupa 10 luni cu inca 15%. N-am cerut nimic, am primit pe motiv ca merit.

Strategia clasica in IT e ca inainte de evaluari e sa mergi la alte firme la interviuri, sa vezi ce ti se ofera apoi mergi la sef si-i zici ca vrei atat, daca nu pleci. Stiu mai multe cazuri care au facut asa si au primit ce si-au dorit. Eu as vrea sa ma duc pe principiul "da-mi ca merit". Si chiar o fac, dar trebuie sa-l conving pe manager sa ma plateasca corescpunzator. Ideea e ca la nivel de CJ, am salariul relativ mic, dar la nivel de firma, exp, etc, din cate am auzit, sunt average, plus ca primind oferte continuu de la alte firme de profil, iti cam arde sa mergi de curios la un interviu.

Dati-mi niste hint-uri de negociere, cum sa-l abordez, cum sa vorbesc, etc. N-am mai facut treburi de genul si mi-ar prinde bine niste sfaturi.

Mersi.
Am inteles ca nu vrei sa spui ce salariu ai, da' nu am gasit unde spui macar ce fel de job ai. Ok, firma este in domeniul IT, da' asta nu prea spune multe despre ce faci tu acolo. Esti programator, administrator de retea, agent relatii clienti sau janitor?

Sincer, exprimarile astea gen "lucrez in domeniul IT" am vazut numai la oameni care incearca sa-si faca jobul sa sune mai bine. Nu spun ca asta e cazul si cu tine, da' poti sa dai macar cateva detalii...


Si inca o chestie. Daca arati ca nu esti multumit cu felul cum ti-a crescut salariul pana acum (45% intr-un an), eu ca angajator as avea toate motivele sa cred ca niciodata nu vei fi multumit cu ce iti ofer. Ce alt motiv ai, in afara de trecerea timpului, pentru a crede ca meriti inca o crestere de salariu? Simti ca ai adus o mare contributie afacerii in perioada de dupa ultima crestere, sau ce altceva?

P.S. Daca motivul e ca te crezi/stii indispensabil firmei, atunci chiar esti santajist si lacom Posted Image

#81
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,544
  • Înscris: 16.03.2004

View Postg0dfath3r, on 17 septembrie 2014 - 11:09, said:

Dati-mi niste hint-uri de negociere, cum sa-l abordez, cum sa vorbesc, etc. N-am mai facut treburi de genul si mi-ar prinde bine niste sfaturi.

...fara tupeu !

#82
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013

View Postg0dfath3r, on 18 septembrie 2014 - 09:58, said:

In Cluj, salariile in IT, ca proaspat absolvent de faculta, fara experienta incep de la 1400 pana la 1800 lei, in Timisoara 1200 - 1600 lei iar in Oradea 800 - 1300 lei, depinde de firma, de cata nevoie e de oameni, de proiect, de cum te vinzi si cum impresionezi la interviu. Daca ai mai facut proiecte-n faculta, un site, un script, un template, un ceva_acolo si ai facut bani fainuti din asta evident c-o s-o spui la interviu si n-o sa vrei sub 2000 lei, asta cel putin in Cj si Tm si ai sanse mari sa primesti. In Oradea e mai greu, dar in ultimul timp au inceput sa apara tot mai multe firme de IT si acolo, deci o sa creasca si salariile. Astea-s cifre din cunostinta de cauza, experienta si "auzite" de la prieteni / colegi. Multe firme o sa-ti dea minimul pe economie si restul "in plic"; sau PFA, daca salariul ar trebui sa-ti treca de 1000 $, insa PFA-ul e alta mancare de peste, exista o gramada de topicuri pe tema asta.

De multe ori cand colegii de liceu si facultate ieseau la distractii si baute, majoritatea actualilor IT-isti rasfoiau forumuri de specialitate, urmareau tutoriale, invatau. Acum unii inca stau cu parintii si lucreaza ici colo pe bani de nimic, sau au plecat afara si vin inapoi dupa cateva luni sa se umfle-n pene cu masina inchiriata, iar altii isi permit o chirie decenta si un trai ok, pun un ban deoparte si totul pe buzunar propriu, ba chiar isi permit sa mai ajute parintii.

Data viitoare lasati-o mai usor cu termeni de genul "santajist" si "lacom", iar inainte sa aruncati cu "sfaturi", think twice, or at least, think. Posted Image
In Targu Mures sunt intre 1000-1500RON .La fel si in Mures au inceput sa apara tot mai multe firme in domeniu.

#83
mbb

mbb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 11.07.2011

View Postg0dfath3r, on 17 septembrie 2014 - 11:09, said:

Salutari.

As dori niste hints and tips legate de o negociere.

In cateva saptamani fac 1 an intr-o firma, (de IT in Cluj). Dupa 3 luni mi-a marit salariul cu 30%, iar dupa 10 luni cu inca 15%. N-am cerut nimic, am primit pe motiv ca merit.

Strategia clasica in IT e ca inainte de evaluari e sa mergi la alte firme la interviuri, sa vezi ce ti se ofera apoi mergi la sef si-i zici ca vrei atat, daca nu pleci. Stiu mai multe cazuri care au facut asa si au primit ce si-au dorit. Eu as vrea sa ma duc pe principiul "da-mi ca merit". Si chiar o fac, dar trebuie sa-l conving pe manager sa ma plateasca corescpunzator. Ideea e ca la nivel de CJ, am salariul relativ mic, dar la nivel de firma, exp, etc, din cate am auzit, sunt average, plus ca primind oferte continuu de la alte firme de profil, iti cam arde sa mergi de curios la un interviu.

Dati-mi niste hint-uri de negociere, cum sa-l abordez, cum sa vorbesc, etc. N-am mai facut treburi de genul si mi-ar prinde bine niste sfaturi.

Mersi.




Nu ai nevoie de sfaturi in negociere. Trebuie sa ii explici managerului tau pentru ce meriti mai mult si sa-i oferi acele motive reale pentru a iti marii salariul.

#84
g0dfath3r

g0dfath3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.02.2008
Am revenit. Am primit marire salariala, expunand doar evolutia mea din ultimul an. Nu e mult dar e in directia buna, mi-am atins targetul propus acum 1 an. N-am fost "santajist" sa cer marire in plin proiect si nici n-am fost la interviuri. Urmeaza sa merg dupa 5-6 luni, la interviuri, sa vad ce scoruri sunt la alte firme, sa vad ce se cere in alte parti, si asa mai departe. Daca e diferenta mare, o sa-mi cantaresc bine prioritatile si voi fi nevoit probabil sa fiu santajist, insa deocamdata sunt ok.


Ideea e ca se poate. Daca ceri si nevoie de tine, iti da.

#85
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 29.10.2014
Pentru aproape o decada experienta, cu o seama de proiecte in portofoliu (nu Wordpress & Co.) tot ce mi s-a oferit a fost un post de lead platit cu putin peste 1 000 de euro.

Pai 1 000 de euro ii fac part-time fara responsabilitati, fara stat la vorbe cu clientii, fara o descriere a job-ului de multe pagini si fara sa comand o armata de dezvoltatori.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate