Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Mac mini (late 2012)

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#19
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Uitasem sa va spun ca cei de la Noumax nu mi-au trimis un certificat de garantie. Le-am expediat un e-mail in aceasta dimineata si am intrebat despre certificat/ garantie, dar nu mi-au oferit inca un raspuns.
A mai cumparat cineva de la ei si nu a primit certificat?

Eu tocmai l-am inregistrat in contul meu Apple la https://supportprofile.apple.com/

Attached File  Warranty_4.JPG   32.88K   25 downloads

Si am completat formularul pentru a putea beneficia de garantia internationala de 12 luni: https://selfsolve.ap.../GetWarranty.do

Attached File  Warranty_1.JPG   53.77K   24 downloads  Attached File  Warranty_2.JPG   35.74K   15 downloads  Attached File  Warranty_3.JPG   123.04K   14 downloads

#20
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am promis ca revin cu detalii.

Legat de partea audio:
Cablul audio in Y la care m-am referit aici nu imi este de niciun folos. Am mai cumparat unul (alt model) si rezultatul a fost identic: daca conectez boxele pe mufa verde pentru boxe obtin sunet, in schimb daca conectez un microfon la mufa roz pentru microfon nu inregistreaza nimic. Am incercat sa conectez microfonul si direct in portul audio de pe Mac si in conectorul verde, dar pur si simplu nu functioneaza. Bineinteles ca am verificat si cu microfonul in portul 'Audio line in' dar nici asa nu a functionat (de altfel stiam din anumite comentarii de pe forumuri ca nu functioneaza pe acest port cu un microfon fara amplificare proprie). Testele le-am efectuat cu doua microfoane si cu niste casti pentru PC care au doua mufe (una pentru casti si cealalta pentru microfon).
Singura modalitate prin care am putut utiliza un microfon a fost sa conectez direct la portul "Audio line out/headphone minijack (digital/analog)" un handsfree de la un telefon Nokia mai vechi (probabil ca functioneaza si cu alte modele de casti cu microfon care au un singur conector de 3.5mm cu 4 randuri de contacte).
Calitatea audio a speaker-ului incorporat in Mac mini este slaba. Trebuie neaparat folosite boxe externe.

Legat de monitor:
Am conectat Mac mini la monitor printr-un cablu HDMI, situatie in care imi scotea si sunetul pe boxele integrate in monitor. Daca conectam speakerele la mufa de casti, atunci sunetul era redat in mod automat pe aceste speakere.
Scrisesem mai sus ca mi se facea ecranul din cand in cand negru pentru cateva secunde. Aceasta in mod ciudat se intampla in general atunci cand se schimba/ schimbam culoarea de fundal, dar pot fi si simple coincidente.
Ceea ce este mai grav este ca imaginea nu arata chiar normal (culorile apareau destul de sterse, textul neclar, umbrit, iar rezolutia parea mai slaba decat era in realitate). Mai grav era afectata imaginea din Windows. Am suspectat ca este de vina cablul HDMI, dar nu aveam la indemana alt cablu ca sa testez. Asa ca am trecut la urmatorul test si am conectat computerul la monitor prin adaptorul "Apple HDMI-To-DVI Adapter" (care vine la pachet cu Mac mini) si cablul HDMI de la monitor. M-am decis sa folosesc acest setup deoarece in acest caz imaginea/ textul se vad foarte bine atat in OS X cat si in Windows. In plus, imi ramane HDMI-ul de la monitor liber asa ca pot conecta tableta sau laptopul fara sa mai umblu la Mac mini.

Legat de HDD:
HDD-ul de 1TB cu 5400rpm este mai rapid decat ma asteptam. Aici evident ca isi aduc propria contributie alti factori: placa de baza, performantele RAM-ului etc. Se misca atat in OS X cat si in Windows 8.1 mai bine decat laptopul ASUS care are acelasi procesor Intel Core i7 si tot atata RAM (plus placa video dedicata), iar HDD-ul este de 7200RPM. In schimb nu se misca mai bine decat MacBook Pro Retina cu procesor Intel Core i5 si SSD. Diferenta insa nu se simte foarte tare dupa ce sistemul de operare s-a incarcat. Dureaza aproape un minut pana cand se incarca sistemul de operare si mai mult de un minut pana cand porneste si Dropbox (care se incarca ultimul).

Legat de Magic mouse si Magic Trackpad:
Sub OS X Mavericks functioneaza perfect. Sub Windows trebuie sa fac mai multe click-uri pana cand mi le detecteaza. Ambele au limitari in functionalitate sub Windows. Pentru configurarea lui Magic Trackpad am instalat o aplicatie 3rd party: Apple Magic Trackpad Control Panel For Windows 7 (care este compatibila Windows 8.1). Magic mouse functioneaza in mod intermitent: uneori nu se misca deloc cursorul, alteori se misca in hop-uri sau o ia in alta directie raportat la deplasarea mainii. In OS X nu se intampla niciodata acest lucru. Noroc ca sub Windows cand nu functioneaza normal mouse-ul folosesc trackpad-ul care nu sufera de aceasta problema.

Dincolo de aspectele negative mentionate mai sus consider ca am facut o investitie buna. Spatiul ocupat de Mac mini este aproape nesemnificativ. Arata bine si este incredibil de mic tinand cont ca are si sursa de alimentare integrata in carcasa si atatea porturi. Este extrem de silentios si nu se supraincalzeste. Este doar usor caldut. In alte detalii nu are rost sa intru pentru ca se gasesc numeroase comentarii pe Internet.
Monitorul meu sta in permanenta conectat sau in standby. Nu il inchid niciodata. Cand pornesc PC-ul care este conectat la monitor prin cablul VGA monitorul detecteaza semnalul si comuta automat pe VGA. Cand pornesc Mac-ul comuta automat pe DVI. TV-ul meu in schimb este mai putin 'destept' si nu stie sa faca aceasta (noroc ca are telecomanda care imi permite sa pot alege rapid sursa semnalului).
Sunt necajit ca deocamdata nu pot utiliza decat microfonul de la castile Nokia si ca nu am cum sa conectez la Mac mini sistemul audio 5.1 de la Logitech. Dar in viitor sper sa gasesc o rezolvare si pentru aceasta.

Ma opresc deocamdata aici cu monologul. Daca aveti intrebari...

#21
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Post_-_, on 26 septembrie 2014 - 14:09, said:

Uitasem sa va spun ca cei de la Noumax nu mi-au trimis un certificat de garantie. Le-am expediat un e-mail in aceasta dimineata si am intrebat despre certificat/ garantie, dar nu mi-au oferit inca un raspuns.
A mai cumparat cineva de la ei si nu a primit certificat?

Am primit in aceasta dimineata raspuns pe e-mail de la ei prin care sustin ca factura are rol si de certificat de garantie, deoarece este precizat termenul de garantie.
Este vorba de aceasta nota:

Attached File  Garantie_Noumax.JPG   98.52K   23 downloads

#22
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004
Cred ca de-asta ai obtinut reducerea aia - http://www.bit-tech....-mini-refresh/1

#23
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Deci intr-o luna ne vom lamuri daca zvonul se va transforma in realitate.
Reducerea respectiva nu mi se pare cine stie ce: 3788 - 3522.84 = 265.16 RON.
Fata de cel mai mic pret de pe piata ar fi o diferenta de 3616.99 - 3522.84 = 94.15 RON.

Attached File  oferte_md388z__a.JPG   111.73K   8 downloads

Pentru cine este interesat, modelul md387ro/a pe care il comandasem eu initial de la evoMAG si nu mi l-au adus apare in stoc la evoMAG la pretul de 2.783,97 Lei: http://www.evomag.ro...n-RO-93114.html
In schimb consider ca merita platitia diferenta de pret pentru modelul md388z/a cu procesor i7 (quad core) si HDD de 1 TB vs modelul cu procesor i5 (dual-core) si HDD de 500 MB.

#24
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Legat de un nou model de Mac mini iata ce am gasit (articol publicat pe 25 septembrie 2014): http://9to5mac.com/tag/mac-mini/

Attached File  Mac mini (Mid 2014) 1.JPG   123.83K   7 downloads

Si totusi...

It has been reported that the Mac Mini 2014 release date will take place on Nov. 20, and it will pack a number of killer features.

Rumors added that the Mac Mini 2014 will pack OS X Mavericks and will be powered by Iris-integrated Haswell graphics, an Intel i7 4790 processor paired with 16 GB of RAM. It is said that it will be supported by an Intel Graphics Card. Speculators are assuming that it will have the next-gen 802.11ac Wi-Fi for connectivity. Other features include HandOff, AirDrop, MailDrop, and Continuity.
According to unconfirmed reports, the price for the Mac Mini 2014 with 2.5GHz dual-core Intel i5 with 3MB L3 cache model will cost around $599, while the 2.3GHz quad-core Intel i7 with 6MB L3 cache model will cost $799.

http://www.christian...tures/40668.htm

#25
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
"Am incercat sa instalez Windows 8.1 pe Mac mini"

Nu inteleg. E ca si cum ti-ai lua Ferrari dar, primul lucru pe care-l faci e sa-i adaugi si un motor de Dacie...

#26
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si crezi ca Windows ar functiona mai bine intr-o masina virtuala? (Nu toata lumea foloseste exclusiv Mac OS X.)

Daca instalezi Windows in BootCamp ai implicit acces si la sistemul de fisiere NTFS. Altfel ar trebui sa instalezi Paragon NTFS for Mac care nu este gratuit. (Incepand cu OS X Mountain Lion a fost eliminat suportul nativ pentru NTFS.)
Reciproca este si ea valabila. Daca ai Windows instalat pe alta statie, atunci ar trebui sa instalezi Paragon HFS+ for Windows pentru a putea accesa partiile hfs plus care nici el nu este gratuit.
(Este drept ca circula anumite versiuni mai vechi ale aplicatiilor respective de la Paragon si pe anumite trackere de torrente, dar in afara de faptul ca ar fi ilegal sa le utilizezi si implica anumite riscuri de securitate, nu poti sa le updatezi, altfel devin versiuni trial care expira dupa o anumita perioada).

Windows 8.1 se misca destul de bine pe Mac mini. Eu insa am constatat o problema de afisare pe care nu o sesizasem la inceput. Apare un flicker pe display si mici dungi sau punctulete colorate care sunt intr-o miscare continua. Din cate am observat pana acum apar doar pe fond gri. Un alt aspect neplacut este ca sub Windows mi se deconecteaza continuu Magic mouse (uneori la cateva secunde) si pot utiliza doar trackpad-ul magic.

#27
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
Ideea era ca, dupa mine, platesti un pret mare exclusiv pentru acel sistem de operare excelent. Sincer, nu vad rostul, decit daca scrii aplicatii si vrei sa-ti mearga si pe Win, si pe Mac Os, dar compilari separate ... nu stiu, parca se pierde prea mult timp schimbind intre sistemele de operare.

Si apoi, virtualboxul e gratis si s-ar putea sa fie suficient, presupunind ca vrei sa folosesti preponderent OS X si Windows doar asa, rar.

#28
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu platesti acest pret doar pentru sistemul de operare, ci si pentru un hardware de calitate.

Comparand performantele in lucru sub Windows 8.1 cu ale laptopului Asus (dotat cu procesor similar si tot atata RAM) sunt placut surprins de cum se misca Mac mini fata de laptopul Asus, in ciuda HDD-ului de numai 5400 rpm de pe Mac mini.
Apoi am gasit diverse explicatii pe Internet cum ar fi cele de aici: 5400 rpm but faster speeds?

Quote

I'm wondering why they found much faster speeds with the hard drive if they're still 5400 rpm. I was worried coming from 7200 rpm would make a Mini feel slow, but this is good. Is it related to improved caching?

There is more to drive performance than rotation speed. Many 5400 rpm drives are faster than many 7200 rpm drives, due to higher density.

Seriously, you really need to understand as previously stated that rpm's mean nothing....

Pana sa dau peste astfel de explicatii aveam 'convingerea' ca un HDD cu 5400 rpm trebuie sa fie mai lent decat unul de 7200 rpm, oricat de bine ar fi optimizat din alte puncte de vedere ca buffer s.a.m.d.

Alte explicatii posibile privind diferentele de performanta se afla in anumite caracteristici ale placii de baza / BIOS-ului si ale calitatii driverelor.
Desi teoretic nu ar trebui ca diferentele dintre placile de baza sa influenteze performantele in mod sensibil, totusi se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Unii producatori de placi de baza recurg la anumite trucuri pentru imbunatatirea timing-urilor privind comunicarea la nivel de chipset-uri, a subtiming-ului pentru memorie, a cresterii vitezei pe SATA/ USB etc., aceasta datorandu-se in mare masura si unor controllere de calitate, in timp ce altii neglijeaza aceste aspecte.
De asemenea, mai conteaza si rezistenta in timp. Placile de baza de la Apple si-au castigat deja un renume: nu doar ca sunt in general mai performante, dar sunt si mai rezistente in timp.

#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004

View Post_-_, on 08 octombrie 2014 - 07:20, said:

anumite caracteristici ale placii de baza / BIOS-ului si ale calitatii driverelor.

Posted Image Mac-urile nu au BIOS. In caz ca nu stiai...

#30
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu au. Am facut comparatie cu PC-urile.

#31
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
Daca stateau atit de bine la partea hardware, de mult mi-as fi luat mac ...

Nu, am multi colegi/prieteni cu macuri, si la multi am auzit de defectiuni grave. La 3-4 s-a inlocuit ecranul, de exemplu. Faza e ca toti au cumparat si garantie (apple care) si nu i-a durut, altfel ... ar fi fript rau de tot. Presupun ca tot asta (garantia extinsa, dar pentru care platesti) e motivul pentru care nu prea ajung macuri prin service-uri, de cred oamenii ca sint extraordinare la partea  hardware. Nu sint.

#32
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu stau chiar asa lucrurile. Detinatorii de Mac-uri obisnuiesc sa le foloseasca ani buni. Le schimba ceva mai rar decat schimba altii PC-urile. In cele mai multe situatii, cand le abandoneaza nu le abandoneaza pentru ca s-ar fi stricat, ci pentru ca s-au uzat moral.
Si Mac-urile se defecteaza ca doar nu sunt perfecte, dar cine nu realizeaza ca Apple au un cult al calitatii foarte ridicat, atunci se afla in eroare. Apple sunt renumiti prin faptul ca nu lanseaza pe piata o gama de produse insuficient testate si ca supun la verificari inclusiv in mod individual fiecare produs in parte inainte de a fi comercializat pentru a se asigura ca nu au defecte de fabricatie. MacBook-urile, de exemplu, le supun la diverse teste in mod individual pe durata a 2-3 cicluri de reincarcare. De aceea, extrem de rar se intampla sa le scape pe piata de desfacere un produs cu defectiuni.
Nu o sa intalnesti niciodata pe un Mac/ MacBook un display de calitate mediocra sau acumulatori mediocri, boxe mediocre, microfoane mediocre, placi de retea mediocre s.a.m.d. "strecurate" doar ca sa se incadreze intr-un anumit cost de productie, cum procedeaza alti producatori. Ei aleg intotdeauna componente de calitate superioara si rareori gresesc in acest punct. Daca se intampla sa se nimereasca intr-o serie de Mac-uri vreo componenta care cedeaza mai repede decat ar fi fost firesc, atunci este inlocuita gratuit.
Deci nu stiu cum de ai putut trage asemenea concluzie. Daca nici Apple nu ofera calitate, atunci nu stiu care alt producator ar mai putea oferi...

#33
cosstica

cosstica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 28.06.2010
De unde am tras concluzia asta? Din ce am auzit si vazut pe la cunoscuti si prieteni. Evident, n-am putut face o statistica, dar am vreo 4 cunoscuti carora li s-a stricat ecranul si a fost inlocuit (norocul lor ca au luat applecare pe 3 ani, altfel ...). Altul mi-a spus ca la el a picat placa video si i-au schimbat-o. O minune de AMD, sa nu crezi ca era ceva deosebit. Probabil ca, fiind atit de scumpe, foarte putini romani isi permit un Macbook, si atunci rata de defectari este foarte mica. Nu ajung in service-uri, nu le vede nimeni, si de aici se trage concluzia ca Macurile sint excelente. In ceea ce priveste defectiunile, nu sint.

Iar asta cu "cultul calitatii" e o gogoasa, ca doar nu degeaba si-au mutat productia din SUA in China, Mongolia si cine stie pe unde. E logic ca un copil chinez de 14 ani platit cu 20 de dolari pe luna nu va oferi produse de aceeasi calitate ca un muncitor cu experienta platit cu 2500$ pe luna in SUA.

Edited by cosstica, 11 October 2014 - 00:37.


#34
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Astazi a fost prezentat noul Mac mini:

Attached File  Screen Shot 2014-10-16 at 23.23.20.png   362.54K   13 downloads

Attached File  Screen Shot 2014-10-16 at 23.25.28.png   825.26K   13 downloads

#35
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La modelul anterior de Mac mini eMAG a coborat preturile ("Reduceri la gama Apple - perioada 15-27 octombrie") si dispare din stocul magazinului in ritm rapid.
Singurul model care mai exista acum in stocul magazinului este md387ro/a la 2.463,99 RON:

Attached File  md387ro__a_eMag.PNG   158.06K   12 downloads

Modelul md388ro/a nu mai poate fi comandat.
Celelalte modele mai pot fi (inca) aduse la comanda (atata vreme cat nu dispar si din stocul furnizorului):

Attached File  Mac-mini_eMag.PNG   28.66K   13 downloads

Noul Mac mini deja a aparut pe site-ul Apple:

Attached File  Mac-mini_Apple_1.PNG   80.39K   12 downloads  Attached File  Mac-mini_Apple_2.PNG   69.54K   8 downloads  Attached File  Mac-mini_Apple_3.PNG   141.41K   6 downloads

Cateva asemanari/ diferente intre noul Mac mini si modelul anterior:
- Modelul mai nou are un procesor Intel Core de generatie mai noua (gen. 4 fata de gen. 3), in schimb modelele vechi mai scumpe sunt dotate implicit cu procesor Core i7 quad-core comparativ cu modelele noi care sunt dotate numai cu procesoare i5; se poate opta cel mult pentru un procesor Core i7 dual core (nu quad core). La modelele entry-level cel vechi are procesor de 2.5 GHz, iar cel nou are procesor de 1.4 GHz.
- Modelele noi mai scumpe sunt dotate implicit cu 8 GB RAM, in timp ce la modelul vechi cei 4GB RAM suplimentari sunt optionali.
- Ambele sunt dotate implicit cu HDD de 500 GB sau 1TB la care optional se poate adauga un SSD.
- Pe partea video modelul vechi are Intel HD Graphics 4000 in timp ce modelul nou are Intel HD Graphics 5000, respectiv Intel Iris Graphics (pentru modelele mai scumpe).
- Modelul nou nu mai include Adaptor HDMI ~ DVI, dar acesta poate fi achizitionat separat.
- Noul model este dotat cu 2 x Thunderbolt 2 vs 1 x Thunderbolt, in schimb ii lipseste tehnologia FireWire. Ambele au 4 x USB 3.0.
- Pretul modelului entry level este de $499 (aprox. 2249 RON cu taxe incluse), iar a urmatorului este de $699.00 care sunt mai mici decat al modelelor anterioare in momentul lansarii care porneau de la $599 (aprox. 2700 RON cu taxe incluse).

Edited by _-_, 17 October 2014 - 16:18.


#36
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,492
  • Înscris: 19.04.2009

View Post_-_, on 18 octombrie 2014 - 18:20, said:

Oops. Abia acum am realizat ca am facut off-topic. Credeam ca sunt pe topicul despre Mac mini: Mac mini (late 2012).
Mi-am dat 'Report' (am rugat un moderator al ariei sa mute ultimele comentarii). :D

Este scump. Si oricum am un SSD Intel de 120 GB proaspat achizitionat.

Continuam aici. De ce ai pus windows pe mac?
Bootcamp sau Parallels?
De ce nu cauti o alternativa OS X friendly? Posted Image  Ce aplicatii musai WIN ai nevoie?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate