Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Kindle PaperWhite

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

Poll: Kindle Paperwhite (50 member(s) have cast votes)

Detineti un Kindle Paperwhite? Ce model/ varianta?

  1. Kindle Paperwhite WiFi (prima generatie), model 2012 (3 votes [5.45%] - View)

    Percentage of vote: 5.45%

  2. Kindle Paperwhite WiFi + 3G (prima generatie), model 2012 (2 votes [3.64%] - View)

    Percentage of vote: 3.64%

  3. All-New Kindle Paperwhite WiFi / Paperwhite 2 / model 2013 (10 votes [18.18%] - View)

    Percentage of vote: 18.18%

  4. All-New Kindle Paperwhite WiFi + 3G / Paperwhite 2 / model 2013 (2 votes [3.64%] - View)

    Percentage of vote: 3.64%

  5. Alta versiune de Kindle Paperwhite (7 votes [12.73%] - View)

    Percentage of vote: 12.73%

  6. Alta versiune de Amazon Kindle (14 votes [25.45%] - View)

    Percentage of vote: 25.45%

  7. Alt model de eBook Reader (7 votes [12.73%] - View)

    Percentage of vote: 12.73%

  8. Am detinut un eBook Reader, dar in prezent nu mai detin niciunul. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  9. Nu am detinut niciodata un eBook Reader. (10 votes [18.18%] - View)

    Percentage of vote: 18.18%

  10. Alta situatie / Nu stiu ce model detin / Ma abtin de la raspuns etc. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Doriti sa achizitionati un Kindle Paperwhite?

  1. Da (18 votes [36.00%] - View)

    Percentage of vote: 36.00%

  2. Nu (27 votes [54.00%] - View)

    Percentage of vote: 54.00%

  3. Nu stiu... (5 votes [10.00%] - View)

    Percentage of vote: 10.00%

Este Kindle Paperwhite cea mai buna alegere in materie de eBook Readere?

  1. Da (26 votes [52.00%] - View)

    Percentage of vote: 52.00%

  2. Nu (3 votes [6.00%] - View)

    Percentage of vote: 6.00%

  3. Nu stiu / Ma abtin... (21 votes [42.00%] - View)

    Percentage of vote: 42.00%

Vote Guests cannot vote

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Amazon Kindle Paperwhite a fost lansat (pana in acest moment) in doua variante:
1) Kindle Paperwhite (1st generation), ulterior purtand in mod neoficial si eticheta "model 2012" care a fost lansat aproape concomitent cu Kindle 5 (a cincea generatie de Kindle);
2) Kindle Paperwhite (2nd generation), denumit de catre Amazon si "All-New Kindle Paperwhite" ("Noul Kindle Papwerhite" la noi) sau neoficial purtand denumiri precum "Paperwhite 2" sau "Kindle Paperwhite model 2013"; acesta se considera ca este a sasea generatie a acestui model de eBook reader.
De cele mai multe ori in ofertele magazinelor ambele sunt denumite in mod identic: "Kindle Paperwhite". Singura diferenta vizibila dintre ele este aceea ca vechiul model are imprimata pe spate eticheta "Kindle", in timp ce modelul 2013 are imprimata pe spate eticheta "Amazon". Alte diferente dintre ele sunt slab documentate. Teoretic noul Kindle PW ofera un contrast mai bun (posibil datorita imbunatatirii calitatii display-ului sau a cresterii luminozitatii ecranului), o viteza usor mai mare (posibil datorata unui procesor mai rapid) si nu este exclus sa existe si usoare diferente in ceea ce priveste software-ul (sau sa fi existat diferente doar in momentul lansarii lui PW 2, inainte de efectuarea actualizarilor software si pe vechiul model). Cert este ca noul Paperwhite elimina un bug frecvent intalnit in cazul vechiului model si anume zonele umbrite de la baza display-ului (pe care Amazon nu le considera un defect).
Ambele versiuni de Kindle au fost comercializate atat in varianta WiFi cat si in varianta Wi-Fi + 3G. Oricare dintre ele poate fi utilizat impreuna cu coperti care ofera functie de stand-by datorita unui magnet integrat in coperta principala si a unui senzor magnetic din dotarea Kindle-ului; aceasta functie permite intrarea/ iesirea din sleep a dispozitivului fara a mai apasa butonul On/ Off.
Pe YouTube (si nu numai) se gasesc numeroase comparatii intre cele doua versiuni.

Detineti si voi un Kindle Paperwhite? Doriti sa achizitionati acest model? Aveti recomandari / sfaturi utile de oferit detinatorilor acestui model? Intampinati probleme cu el? Ati descoperit o alternativa mai buna la Paperwhite? Aici este locul in care putem discuta astfel de probleme.

--------

Detin si eu de suficienta vreme un Kindle Paperwhite (prima generatie) si mi-am exprimat opiniile in cadrul subiectelor mai generale:
E Book Reader - Subiect General
Care este cel mai bun eBook Reader?
De acum inainte, existand un topic dedicat lui Kindle Paperwhite, nu va mai fi necesar sa postam in alte subiecte mai generale in afara cazului in care avem o problema specifica care impune deschiderea unui subiect separat.

--------

Ca detinator al modelelor Kindle Touch WiFi + 3G si Barnes & Noble Nook Simple Touch with Glowlight pe langa prima generatie de PW voi prezenta pe scurt cateva plusuri si minusuri mai importante:
1) La Kindle Paperwhite spatiul de stocare este mai scazut iar autonomia acumulatorului cu mult redusa fata de modelul anterior (in ciuda reclamelor care prezinta in termeni foarte optimisti capacitatea acumulatorului).
2) Iluminarea ecranului este mult superioara la PW comparativ cu Nook.
3) Erorile si limitarile software par a fi mai frecvente si mai grave la PW comparativ cu cele apartinand celorlalte doua modele amintite.
La Paperwhite cele mai deranjante probleme pe care le-am intampinat le-am descris aici si aici.

--------

O alta problema care imi da de furca in ultima vreme este urmatorul mesaj de eroare:

Quote

'Low Memory'
There is not enough Kindle memory to add or edit notes or marks on this document. Please make more Kindle memory available by removing content from Home.
<OK>
Mesajul respectiv apare de obicei dupa o reincarcare sau la repornire, indiferent cat spatiu liber mai este disponibil pe dispozitiv. Din momentul in care apare acest mesaj de eroare pot fi sterse oricate bookmark-uri ca altele noi nu mai pot fi adaugate. Resetarea hardware nu rezolva problema. Rezolvarea partiala este stergerea oricarei carti. Dupa aceea poate fi copiata la loc pana cand apare din nou mesajul respectiv de eroare.
Daca aveti sugestii pentru rezolvarea acestei probleme, dar si a celor din link-urile de mai sus, va rog sa postati la acest topic.

(Acesta este motivul pentru care m-am si decis sa deschid aceasta discutie, dupa care mi-a venit ideea de a-l transforma intr-un topic mai cuprinzator relativ la modelul din titlu.)

#2
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Pe Kindle se poate instala un dictionar interactiv?  (daca citesti o carte intr-o alta limba si nu stii un cuvant, sa-l poti intelege)

#3
khazar

khazar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 878
  • Înscris: 30.03.2006
Eu am un kindle din prima generatie si inca rezista eroic. Daca voi fi nevoit sa il inlocuiesc, garantat iau un Paper White.

View PostQuantum, on 10 septembrie 2014 - 09:05, said:

Pe Kindle se poate instala un dictionar interactiv?  (daca citesti o carte intr-o alta limba si nu stii un cuvant, sa-l poti intelege)
Da. El vine cu dictionar interactiv in engleza, si ii poti adauga in ce limba vrei tu.

#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am votat si eu pentru ca uitasem sa votez Posted Image

View Postkhazar, on 10 septembrie 2014 - 11:24, said:

El vine cu dictionar interactiv in engleza, si ii poti adauga in ce limba vrei tu.

Ai gasit un dictionar la care sa poata recunoaste diacriticele?

View Postkhazar, on 10 septembrie 2014 - 11:24, said:

Eu am un kindle din prima generatie si inca rezista eroic. Daca voi fi nevoit sa il inlocuiesc, garantat iau un Paper White.

Inainte de a cumpara PW am detinut tot un Kindle. La PaperWhite calitatea display-ului este superioara oricarui alt eBook Reader. In schimb are anumite probleme si limitari hardware + software care in opinia mea nu il transforma neaparat in alegerea ideala.
O alegere mai buna ar fi posibil Kobo Aura HD sau alte modele care abia de acum inainte vor intra pe piata si vor oferi functii care vor lasa in umbra toate modelele actuale (ecrane mai mari, functie de editare cu ajutorul unui stilus, tehnologie e-Ink, dar color etc. etc.).
Deoarece ulterior am achizitionat si un Nook care imi permite sa scot/ introduc usor cardul de memorie pe care sa modific rapid colectia de carti la calculator (conectat la computer prin cablu transferul este mai lent), eBook-urile le pot organiza in foldere si subfoldere pe care Nook-ul le vede ca atare si ma scuteste de la a ma mai complica cu colectii, plus faptul ca suporta pdf reflow acum chiar nu as sti ce sa recomand mai intai...
La vechiul Kindle aveam problema ca sarea peste pagini. In rest era cat se poate de OK. La PW prima generatie am petele acelea intunecate si iluminarea neuniforma care deranjeaza, plus bugurile si limitarile software numeroase comparativ cu situatia de la modelele anterioare.

#5
kimi_ro

kimi_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 14.04.2007
Buna seara,

Spuneti-mi, va rog, care este, mai exact, diferenta intre varianta de Kindle PaperWhite cu reclame si cea fara? Conform Amazon.com "This content displays on your Kindle Paperwhite's screensaver and on the bottom of the home screen—it doesn't interrupt reading." si tot acolo scrie "Kindle Paperwhite with Special Offers & Sponsored Screensavers is only available in the U.S."

Din cele de mai sus, inteleg ca in timpul cititului nu imi apare niciun fel de reclama. In timp ce citesc, apar reclame in partea de jos a ecranului? Cu siguranta, reclamele apar cand las e-book reader-ul in standby. Daca dupa ce citesc, apas pe buton on/off, mai apare vreo reclama? Pana la urma, cum stau lucrurile cu reclamele astea, cand apar? Nu imi e deloc clar.

In plus, conform celor de mai sus, aceasta varianta e disponibila doar in USA dar pe site-urile de la noi exista si varianta cu reclame.

Ma puteti lamuri, va rog?

Multumesc,

Edited by kimi_ro, 08 December 2014 - 19:25.


#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ajung si pe piata noastra modelele cu 'oferte speciale si screensavere sponsorizate'...
Sunt doua diferente majore intre versiunea 'cu reclame' si versiunea 'fara reclame':
1. de pret (cele 'fara reclame' sunt mai scumpe);
2. de afisare (cele 'cu reclame' afiseaza oferte speciale).

Daca detii unul dintre modelele 'cu reclame', in momentul primei conectari la Internet screensaverele implicite (care apareau aleator pe ecran de fiecare data cand inchideai device-ul) vor fi dezactivate si in locul lor vei avea pagina unei oferte pe ecran. Aceasta oferta este substituita de o alta oferta dupa un anumit timp (nu mai stiu exact cat, dar timpul este de cel putin cateva zile). Inlocuirea reclamei respective se efectueaza automat in momentul reconectarii la Internet (dupa ce expira acel interval de timp).
Cand dispozitivul este pornit iti va aparea o reclama (oferta speciala) in partea de jos a ecranului. Si aceasta se conformeaza unui anumit timp minim de afisare pana cand va fi inlocuita. Aceasta reclama va aparea doar in pagiona principala si in lista de titluri, nu si atunci cand citesti o carte.

In mod normal, daca nu esti cetatean american poti solicita dezactivarea ofertelor speciale, iar aceasta se face gratuit. Altfel ((daca esti cetatean american) te costa bani, mai exact diferenta de pret pe care ai fi platit-o pentru modelul fara 'special offers'.

Deoarece presupun ca esti interesat(a) si de aceasta problema, am explicat aici cum am scapat de reclame, asa ca te poti inspira din postarea mea. Posted Image

#7
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Am de ceva vreme un kindle paperwhite 2.
Sunt foarte multumit de calitatea acestui ebook reader.
Din păcate in România exista un impediment serios in folosirea ebook readerelor de la kindle, si anume achiziționarea ebookurilor.
La noi găsești preponderent cărți in format epub, format pe care kindle nu il accepta.
Cartile in formate acceptate de kindle se găsesc intr-o mult mai mica diversitate si din acest motiv, daca acum as mai cumpăra un alt reader nu ar mai fi un model kindle.

#8
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Impedimentul "serios" e ca nu ti-a trecut prin cap sa folosesti Calibre pentru conversie...

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Vezi aici: http://forum.softped.../#entry15447759

#10
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postlucifer76, on 30 decembrie 2014 - 06:14, said:

Impedimentul "serios" e ca nu ti-a trecut prin cap sa folosesti Calibre pentru conversie...

Am folosit Calibre pentru conversia unor epub-uri gasite pe torenti.
Dpdv functional a fost ok, din pacate desi am editat metadate-ul si am pus si coperta acolo, Kindle nu mi-o vede.
Imi genereaza el in raft o coperta identica pentru toate cartile.
Nu fac eu ceva cum trebuie?... poate imi dati o mana de ajutor.

View Post_-_, on 30 decembrie 2014 - 08:16, said:

Asta nu stiam.
E foarte util pentru ca nu gasesti toate cartile care le vrei si mai trebuie sa si cumperi.

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Nu am avut niciodata probleme cu copertile, dar eu fac ebook-urile de la 0 in general, din doc-uri. Epub-urile gasite sunt in regula, au deja coperti. Acum depinde de unde le "cumperi" :).

#12
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postlucifer76, on 30 decembrie 2014 - 17:50, said:

Nu am avut niciodata probleme cu copertile, dar eu fac ebook-urile de la 0 in general, din doc-uri. Epub-urile gasite sunt in regula, au deja coperti. Acum depinde de unde le "cumperi" Posted Image.
Astea pe care le-am "cumparat" eu nu aveau.
Le-am adaugat eu.
Nu se vad in raft  copertile pe care le-am pus.
Dar daca deschid cartea, ea se deschide la prima pagina si daca dau o pagina in spate se vede si coperta adaugata de mine.
Ma gandeam sa incerc sa fac copertile sa fie la rezolutia kindle.

#13
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Mi-am dat seama unde greșeam.
După ce făceam conversia din epub in mobi copiam fișierul rezultat ca un fișier oarecare, din total commander.
Acum le-am trimis direct din calibre pe dispozitiv si mi-a păstrat copertile.
Mai am totuși o întrebare, cum fac sa îmi organizez cărțile in dosare, pe genuri?

#14
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
In Calibre sau pe Kindle?

#15
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postlucifer76, on 31 decembrie 2014 - 10:36, said:

In Calibre sau pe Kindle?
Pe kindle.

#16
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Menu -  New Colection.

#17
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postlucifer76, on 31 decembrie 2014 - 15:29, said:

Menu -  New Colection.
Mulțumesc frumos.
:-D
"La multi ani!" La toată lumea.

#18
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,638
  • Înscris: 07.10.2005
Am un Kindle Paperwhite 1st generation, sunt foarte multumit de el.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate