Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Scade anitgelul din vas dupa fiec...
 Ficat ortotopic

Act notarial

Scadere RPM la semafor

Dureri ingrozitoare la genunchi
 The Terminal List (2022 - ...)

Daca se crapa carcasa telefon, nu...

Burete vase

Plata anaf
 La multi ani @Piniuli!

La multi ani @Constantin si Elena...

La multi ani @Ion_Bumbu!

Instalare Teslamate in Docker (Sy...
 

Calibrare ISF level 1, 2 si 3 in Romania

* * * * - 7 votes
 • Please log in to reply
2271 replies to this topic

#181
AndreiNR

AndreiNR

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,432
 • Înscris: 14.06.2013
Am editat postul. Te rog sa tw uiti ce am scris.
Este rușinos,  dar "Pioneer" pe tv chinezești pentru Costco un UK cum ti se pare? Daca nici aia nu au facut tv bune...
Si suntem de acord in multe privinte zic eu :)

O mentiune mai am si o fac aici pt ca in discuțiile private am facut-o deja. Am comentat strict surprins de rezultatele calibrarii ( implementare setari, rez . etc)
Uniformitatea pentru mine chiar nu este o surpriza si inteleg ca modelul testat e chiar crunt. E posibil sa gasesti acelasi rezultat si la alte firme care au pus la vanzare budget 4k.

#182
Hansolo

Hansolo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,870
 • Înscris: 17.09.2007

View PostJean-Luc_Picard, on 08 februarie 2015 - 14:37, said:

Deoarece văd că există interes, voi reveni cu poze ale TV-ului și extrase in raportul de calibrare. Acum n-am timp și încă n-am făcut pozele.
Cum am mai spus cuiva, la review-uri se trimit exemplare alese cu grijă și nu exclud ca TV-ul care mi-a picat în mână să aibă probleme, în special panoul, dar în acest nu trebuia să treacă de controlul de calitate și să iasă pe poarta fabricii. În orice caz, rușinică Panasonic.
Iar, dacă ai o variabilitate foarte mare în procesul de fabricație, produsul oricum e un eșec.

Mersi de raspuns. O alta intrebare: un user obisnuit/fara calibrare putea sa vada in aceste conditii ca acel TV e slab? La unghiuri indubitabil, la uniformitate probabil ca da.
Oare acel TV putea face subiectul retur garantie pe motiv de defecte? Din cate stiu unghiurile slabe nu sunt motiv de garantie (e ,,feature") iar uniformitatea e discutabil daca accepta schimbare in garantie sau nu.
Iar rezultatele calibrarii cred ca sunt chineza pentru un tehnic de la garantie.

#183
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,396
 • Înscris: 13.09.2014
Da ...pot sa susțin acest lucru. Și utilizatorii nu vor sa creadă ca procesarea de SD la UHD (a materialului video vorbesc) nu este încă performanta sa nu zic ca e groaznica.

#184
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,396
 • Înscris: 13.09.2014
Azi dimineață m-a sunat clientul cu Lg-ul LB700 ca a venit aseară cineva la el "sa vadă lucrarea" ca altfel nu își face calibrarea (are 2 tv-uri dintre care un Samsung curbat) și a mormăit ca e prea luminos pe unele canale tv si sunt cam roșii la fata. M-am dus pana la om acasă sa va ce-i baiu. Când colo am intepenit! TV-ul rula în modul ECO așa cum l-am găsit înainte de calibrare! Si am mai pierdut 1 ora sa-i explic pe indelete ce sa facă sau sa nu facă, plus i-am verificat dacă setarea de calibrare e activa pe toate porturile. Acum aștept sa văd reacția celuilalt potențial client. Tipul părea mai subtil în evaluarea unei imagini și nu cădea în plasa efectului "placebo" clar nu își dorea ceea ce a văzut.

Edited by Calin_fdx, 08 February 2015 - 17:10.


#185
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,886
 • Înscris: 04.10.2014
N-am reușit să fac tot ceea ce îmi propusesem, din lipsă de timp. În special am vrut să trag un nou set de grafice cu balansul de alb făcut și gama lăsat pe setarea de fabrică. De asemenea, aș fi vrut să scot grafice cu mai multe valori de gama, pentru a fi clar că în niciun film nu scoți 2,4 cu televizorul ăsta.
M-a scos din sărite și marele meu DSLR Canon, care a refuzat cu obstinație să fotografieze un camp uniform luminat. Totuși probleme grave de uniformitate se văd și pe imaginea de reglaj al nivelului de negru.
De remarcat că firma nu suflă o vorbă în specificații despre unghiul de vizualizare, în schimb este prolifică în ceea ce privește dimensiunea ambalajului, greutatea aparatului și consumul de energie.
Urmează diverse unghiuri de vizualizare pe imagine de test de la generator.

Perpendicular pe ecran:
Attached File  0grade.JPG   841.61K   36 downloads

Oblic la 10 grade:
Attached File  10grade.JPG   857.13K   32 downloads

Oblic la 20 grade:
Attached File  20grade.JPG   847.73K   30 downloads

Oblic la 30 grade:
Attached File  30grade.JPG   737.1K   29 downloads

Se vede clar cum se schimbă luminozitatea și cum, de exemplu, la 10 grade 27 e mult mai întunecat decât 22.
Mâine voi pune și ceva din raport, deși nu va fi atât de sugestiv pe cât aș fi vrut.
Voi face și o comparație cu proiectorul meu.
Precizez că 20 de grade este aproximativ unghiul sub care privește o persoană așezată pe canapea imediat lângă poziția centrală.

Edited by Jean-Luc_Picard, 09 February 2015 - 02:24.


#186
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,886
 • Înscris: 04.10.2014

View Postbatman, on 08 februarie 2015 - 14:54, said:

Nu le-am folosit pt ca nu stiu fiecare ce face.
N-am zis să-ți reglezi singur televizorul, pentru că n-ai cum fără echipamentul adecvat.
Între timp mi-au răspuns și din State, la ei Sharp-urile au CMS in meniurile obișnuite de utilizator și nu știe ca pentru alte piețe să se producă alt fel (cu controalele de calibrare în meniul de service).

Edited by Jean-Luc_Picard, 09 February 2015 - 09:03.


#187
AndreiNR

AndreiNR

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,432
 • Înscris: 14.06.2013
In pozele de mai sus ai "saltat" intentionat luminozitatea pentru a prinde efectul sau era asa default?

Edited by AndreiNR, 09 February 2015 - 09:09.


#188
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,396
 • Înscris: 13.09.2014

View PostHansolo, on 08 februarie 2015 - 14:24, said:

Interesant review-ul tau, vine in contradictie cu:
http://www.hdtvtest....01410223934.htm
,,Thanks to the onboard calibration controls that are clearly designed by engineers who fully understand what proper calibration entails, we aligned greyscale to D65, gamma to 2.4, and colour points to Rec.709 standard in no time at all."
si
https://www.avforums...tv-review.10810
,,With two and ten point white balance controls, a full colour management system and detailed gamma adjustments available, it’s no surprise we were able to dial in a reference level performance with the AX630. The white balance became perfectly atonal and all the colours lined up almost exactly where we would like so we have no complaints here whatsoever."
Un clip cu setari de calibrare la AX630 aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KAGdsDtViqs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sunt curios ce diagonala avea TV-ul si ce panel? Ca e posibil/probabil ca review-erii sa primeasca un golden-egg e una insa nu imi dau seama daca problemele intampinate de tine tineau de panel sau de circuite (panelul poate avea propria loterie, circuitele care nu sunt asociate direct panelului nu cred ca pot diferi decat prin eventuale update-uri de soft).
Oricum review-ul tau arata si cu cat de multa rezerva trebuie vazute si review-urile de afara (utile doar in relatie si cu alte informatii), ar fi interesant de stiut ce producatori practica in continuare loteria panelurilor.
Mai am o curiozitate: banuiesc ca ai acces si la manualele de service, nu doar la codurile de acces. Te poate ,,preveni" un astfel de manual de eventualele batai de cap (munca suplimentara si/sau rezultate mai putin vizibile)? Inclin sa cred ca nu, din ce ai spus putea sa descrie in manual la perfectie setarile, daca e panelul prost tot nu scapi de refacut setari la un gama diferit de 2,4.
Multumesc
Am urmarit filmuletul la AX630 si se sare pete cateva etape. Nu stiu daca intentionat dar nivelarea balansului de alb in 10P nu apare sau apare dar cu controalele pe 0 iar la primare CMS-ul e la radul lui pe zero. E cusut cu ata alba rewiew-ul, adica: 1) nu cred ca din WB in 2P poate vreun display sa fie aliniat perfect RGB de la 10IRE la 100IRE  2) nu cred ca avand controalele active in 10P, le-a omis sau i-a fost lene calibaratorului sa le niveleze  3) nu cred ca dupa ce a facut contoalele de gama nu s-a modifict WB-ul in anumite puncte (mai ales la cutoff)  4) nu cred ca luminozitatea saturatia si crominanta pe cele trei primare era perfecta (controalele toate pe zero) si secundarele aveau nevoie de aujustari relativ mari)  5) cred sa ca in mod voit e lasat partial complet rewiew-ul pentru a nu fi folosite copy/paste setarile desi acest lucru oricum nu este valabil pe alt AX630Posted Image

Edited by Calin_fdx, 09 February 2015 - 09:36.


#189
AndreiNR

AndreiNR

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,432
 • Înscris: 14.06.2013
WTF e cu teoria asta conspirationala. Hdtv a dat reference level lui pioneer, apoi plasmeleor Panasonic multi ani pana nu s-au mai fabricat apoi unui LG!
Intre timp , pana sa apara seria 800 mai toate LCD -urile Panasonic erau făcute de cacao prin mao toate review-urile si apreciate Samsung si Sony.
Zici ca nu ai avut experienta cu acel model Panasonic.  
Sau cu vreun alt lcd-led cu unghiuri si uniformitate penibile.  Apropo. ..panelul pus in As asta e furnizat de alta firma si pus , soto, in multe alte marci de tv.
E un tv de buget de care se face foarte mult tam-tam si se uita ca ESTE UN LCD-LED CU ILUMINARE DIN SPATE.

Eu sunt doar intrigat de comportamentul la calibrare . ATAT!Aici e revew-ul avforums:

https://www.google.r...h705csVAKVG_kEA

Edited by AndreiNR, 09 February 2015 - 10:04.


#190
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,886
 • Înscris: 04.10.2014

View PostAndreiNR, on 09 februarie 2015 - 09:08, said:

In pozele de mai sus ai "saltat" intentionat luminozitatea pentru a prinde efectul sau era asa default?
Nu, am facut poza pe TV-ul calibrat, fără nicio modificare. Efectul este atât de pronunțat în mod "natural". De aceea m-am și indignat atât de tare.
Nu-mi place să exagerez sau să "umflu" realitatea. (Sunt inginer, nu om de marketing. Posted Image Pentru mine măsurătoarea care nu reflectă în mod fidel realitatea nu are nicio valoare, nici măcar ilustrativă.)

Edited by Jean-Luc_Picard, 09 February 2015 - 10:18.


#191
AndreiNR

AndreiNR

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,432
 • Înscris: 14.06.2013
Nici nu banuiesc asa ceva! Departe de mine gandul.
Si totusi se vede atat de clar 16-le. De aceea am intrebat.

#192
Hansolo

Hansolo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,870
 • Înscris: 17.09.2007
Hdtvtest a avut modelul de 40", Avforums modelul de 48" iar problemele raportate (mai des) pe forum de neuniformitate/banding erau la cel de 55".
Culmea e ca un user avforums mentioneaza ca modelul de 40" are unghiuri mai bune decat un Samsung 6400 pe care l-a returnat din motive de unghiuri slabe.
Am mai vazut variatia asta mare de calitate in functie de diagonala la Samsung HU7500 unde variantele de 65" aveau probleme mari de uniformitate/DSE (potrivit avforums), spre deosebire de diagonalele mai mici.
Un review oarecum diferit la modelul de 55" la Digitalversus : http://www.digitalve...22074/test.html

Edited by Hansolo, 09 February 2015 - 11:33.


#193
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,886
 • Înscris: 04.10.2014

View PostAndreiNR, on 09 februarie 2015 - 10:20, said:

Nici nu banuiesc asa ceva! Departe de mine gandul.
Si totusi se vede atat de clar 16-le. De aceea am intrebat.
Perpendicular se nu se vede prea bine nici 18-le, nu pot sa fac reglaj pentru o pozitie oblica. Aici vorbesc despre ce se vede la ochi, pentru ca pe poza observ si eu ca se vede altceva, dar nu m-a invatat nimeni pana acum sa reglez nivelul de negru cu DSLR-ul. Poate ar trebui sa incerc de acum incolo. :) Si poate n-am prins prefect 90 de grade si pe orizontala si pe verticala, desi am pozitionat aparatul foto cu ruleta. Am fost insa nevoit sa-l misc cand n-a vrut sa declanseze pe camp alb. La ochiometru m-am plimbat stanga-dreapta pana imaginea avea contrast maxim. Prin vizorul aparatului n-am facut asta.
De fapt aici si este problema, pentru ca le-a iesit nivelul de negru foarte prost, au sacrificat din unghi, pentru a-l mai carpi pe centru (pentru ca asta este, o carpeala).

Edited by Jean-Luc_Picard, 09 February 2015 - 12:40.


#194
cosito

cosito

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,210
 • Înscris: 13.09.2011

View PostJean-Luc_Picard, on 16 noiembrie 2014 - 16:59, said:

@cosito
"Aici nu este vorba de mine, este vorba de noi in general, cu parere de rau, atat pentru noi cat si pentru tine, suntem in totala necorcondanta, noi nu ne permitem, tu nu iti permiti sa iei atat de putin. INTREBARE:   CE SOLUTIE EXISTA???"
Din punctul meu de vedere solutia este sa imi recuperez investitia facand altceva sau in alta parte si sa va anunt cand imi permit sa mai injumatatesc o data preturile (deja injumatatite).
Am insa rugamintea sa nu deplasezi discutia de la "nu imi permit sa platesc atat" catre "atat cred eu ca merita un astfel de serviciu". Sa ramana fiecare parte, solicitantul si ofertantul, cu ale lui. Eu nu-ti stabilesc tie cat ar trebui sa-ti permiti (sa oferi), tu nu-mi stabilesti mie cat ar trebui sa cer. Separatia puterilor, daca vrei. Posted Image
Si indraznesc sa te informez ca din banii incasati, in afara de acoperit cheltuieli deja efectuate si ramas ceva pentru consumul personal, trebuie sa am in vedere si investitii viitoare. i1Pro2 este limita de jos a ce se poate folosi in calibrare conform standardelor ISF. In mod normal, in special pentru proiectoare, dar si pentru TV-uri cu nivel de negru bun, ar trebui sa trec cat de curand la ceva gen Klein K10. N-are niciun rost sa-ti spun cat costa asa ceva si ca ar trebui sa pun peste 24% TVA si 13% taxe vamale.


Ca tot mi-am vazut numele pe aici si am cautat sa vad daca postasem ceva, dar nu am gasit nimic scris de mine.
Colegule ma repet: Nu am cunostinte poate nici 1% din cate ai tu pe acest domeniu, nu sunt aici sa iti negociez tie pretuile, sa iti discut experienta, timpul si banii cheltuiti.
Eu unul ti-am spus clar pe privat, nici daca mai plati eu unul nu as fi de acord ca tu sa imi calibrezi mie tv-ul,iar toate astea stii, au venit in urma caracterizari mele fara sa ma cunosti, ca eu sunt ca ala care are BMW si sta in garsoniera cu chirie si alte apelative de genul gratuite si ne la locul lor.
Dar tot citesc pe mai toate ariile cum  te plangi, Romanii nu au cultura, ca nu isi calibreaza tv-urile, ca nu stiu ei ce pierd si ca rau fac. Trebuie sa scoti investitia sa cumperi noi calibratoare etc.
Posibil sa fie 100% adevarat, dar cum in Romania salariul mediu este de 1000  de lei, mai cu greu iti permiti sa platesti 6-700 lei pe o calibrare plus drumul platit inca 100-200 lei depinde de distanta. Cu alte cuvinte tot pe la 200 de euro se ajunge, ca ma indoiesc eu, ca ai fi de acord sa te duci pana la colegul sosob la Oradea sa ii calibrezi tv-ul pentru doar 600 lei....
Ai spus clar si raspicat, ca decat sa lucrezi pe 100$ o calibrare mai bine nu si ca lasi totul de rapa la pierderi.
Aici te rog sa ma scuzi, daca asa pretentii mari ai, afla ca nu esti in vest  si nici in US. Colegul Avlad avea mare dreptate, din 5 calibrari vrei sa iti cumperi un aparat de mii$..
Toti am vrea asta, dar ia-o frate de jos, incet cu incet, pune ban pe ban, mai fa si concesii si poate poate lucrurile s-ar schimba mult in bine. Lumea ar fi multumita, ar incepe sa vorbeasca, sa spuna pe la prieteni, bai mi-am calibrat tv-ul, uite cat de tare este si nu costa o avere, o poti face si tu, iti vine sa crezi....
Daca ai avea un pret omenesc la o calibrare sa spunem de 300 de lei si tu spui ca in 2 ore aparatul este gata, sa ai 2 calibrari pe zi, asta vine 600, inmultit cu 25 de zile ajungi la o suma destul de frumusica.. EU nu castig atat intr-un an de zile, iar tu refuzi banii astia intr-o luna.
Totusi, nu ti se consuma nici tusul la colorimetru, nici paternurile, nu inteleg cum poti afirma ca la 300 de lei ai iesi in pierdere. Dar oare e mai bine sa nu faci nici o calibrare, decat sa faci mai multe mai ieftin? Nu stiu, te intreb si eu, fara niciun pic de rautate si interes, oricum eu nu imi voi calibra tv-ul.
Pe semne ca in timpul liber, lucrezi altvea unde castigi mult mai mult fata de cei 150 de milioane pe care i-ai putea castiga lejer din calibrari. Iar referitor la intrebarea ta, ce solutie exista, nu exista niciuna, tu nu faci concesii, noi nu ne permitem.
Daca lucrurile si aceste preteri te jignesc, atunci vei ramane marele si singurul Calibrator din ROmania care nu va face nici o calibrare, frumoasa certificare ai, dar degeaba daca nu o si pui in practica, din partea mea multa bafta si sa ai si oferte cat mai multe/mari.

Edited by cosito, 26 February 2015 - 12:42.


#195
Hansolo

Hansolo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,870
 • Înscris: 17.09.2007
@cosito, eu unul nu prea sunt de acord cu tine.
Preturile la anumite servicii reflecta nu doar costurile ci si competenta/instruirea si de asemenea tinta dorita. Eu cand propun o oferta de servicii pe IT calculul minim e 200euro zi-om; doar ca exceptie de volum pe un singur client poate scadea sub acest nivel. Nu inseamna ca am 25 zile in fiecare luna la tariful asta, inseamna ca daca as scadea pretul as avea mai mult de munca si mai putin de castigat (iar asta e un calcul cat se poate de bine facut).
Venitul minim in anumite domenii chiar nu este nici 1000, nici 4000 lei, sa nu punem la comun toate domeniile iar sub acest nivel inseamna ca nu ai pregatirea necesara sau nu ai ales un domeniu bun, prin urmare afirmatia ca ar iesi in pierdere la 300lei poate fi adevarata si pentru Romania.
Asta e parerea mea iar ce a spus JeanLuc ca fiecare isi stabileste costurile mi se pare de bun simt.
Oarecum din experienta practica am constatat ca pretul are o relevanta si in selectarea unui target de clienti (anumite domenii nu sunt pentru toate buzunarele).

Edited by Hansolo, 26 February 2015 - 13:30.


#196
cosito

cosito

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,210
 • Înscris: 13.09.2011
Nu esti de acord cu mine la ce??De obicei oferta ta de servici it la 200 de euro e pe zi, nu pe 2 ore si in 99% din cazuri se adreseaza firmelor, nici decum utilizatorilor caznici cum se adreseaza calibrarea tv.
Repet, din partea mea poti sau poate sa ceara 600 de euro pe o calibrare, nu am nimic impotriva, ce ma deranjeaza pe mine, este cand eu voit nevoit sunt catalogat ca un roman care nu are cultura, nu stie ce este important si cum imi traiesc eu viata in necunistinta, pentru ca nu platesc o caruta de bani sa intru si eu in randul lumi.
Asta este singurul lucru ce ma deranjeaza. Dar daca tot vorbim si nu o facem doar de dragul si amorul artei, traim in ROmania, nici dracu care dispune de o situatie financiara buna, nu sta sa citeasca rahaturile noastre de discutii, hai sa fim seriosi, ala care are bani, nu da 2 bani pe noi si nici nu stie de existenta forum softpedia. Tot noi astia de rand cu tv-uri de 2000 de lei ne chinuim cu rate si incercam sa ne cumparam un tv mai in firea lui.
Stii si tu ce se cer ca recomandari, tv-uri de 40'' maxim 2000 de lei, si ca nu ii intereseaza 3d, smart si mai stiu eu ce.
Pai ala care cu greu a strans 2000 de lei, crezi ca mai strange inca 800 pt o calibrare, pe bune acum?? Bine am inteles atunci, nu i se adreseaza lui aceasta calibrare, dar cui atunci??
Daca nu se adreseaza maselor, atunci nici nu ar trebuii sa mai citim pe aici de calibrare si alte tampenii, sa se faca niste forumuri private cu taxa unde amarastenii ca mine sa nu aibe acces, iar acolo cu clasele de elita sa se discute aceste aspecte foarte importante.
SI cu astea spuse, rezolvam si acest aspect, calibrarea nu se adreseaza maselor ci este un produs de lux destinat celor cu bani, in consecinta va rugam sa si incetati cu subiecte de calibrari pe topicurile maselor.

#197
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,886
 • Înscris: 04.10.2014
N-am inteles ce te-a suparat atat de tare... Ca am spus ca stii foarte bine care e pretul, dar te faci ca nu stii?
Apropo de aberatiile cu cultura romanilor si ca nu stiu ce pierd ei daca nu apeleaza la calibrare, te rog sa pui citate sau sa ti le retragi. M-am plans de un singur lucru, de tendinta catre chilipir, catre a li se oferi servicii si produse practic de pomana (daca e vorba de conationali, strainilor le dau oricat).
Calculul tau e nerealist. In primul rand ca nu s-a manifestat atat interes, nici macar de principiu, pentru calibrare, incat sa pot miza pe 600 de calibrari pe an. In al doilea rand, daca ma deplasez in provincie, pot face maximum o calibrare pe zi, daca nu cumva una la doua zile. In al treilea rand, am investit multe sute de milioane (ca iti place cu milioane) in cursuri de certificare si aparatura si ar fi necesar sa mai investesc in curand inca pe atat, lucru pe care nu mai sunt dispus sa-l fac decat din eventuale castiguri; banii astia trebuie recuperati si inca rapid, pentru ca tehnologia nu sta pe loc si maine s-ar putea sa fie nevoie de lucruri si bani in plus. In al patrulea rand, am un job, la care nu sunt dispus sa renunt in favoarea calibrarii, daca nu castig cel putin la fel de mult pe ora de munca sau deplasare (scazand cheltuielile, care la job sunt zero); prefer sa trec investitia la pierderi sau fantezii scumpe, mofturi.
Si mai scuteste-ma cu mia de lei salariu mediu din Romania, ca stim cu totii cat se plateste (procentual fata de venituri declarate) la negru. Apoi, am spus clar ca asta nu e un serviciu adresat maselor, ci celor care au de unde sa-si finanteze pretentiile de calitate sporita; nu moare nimeni ca nu e televizorul calibrat.
Faci prea multe calcule gresite pe spatele altora. Tie nu-ti mai scoteste nimeni cum iti permiti din mia declarata sa ai mai multe televizoare de categorie superioara, sa le schimbi ca pe ciorapi, vanzandu-l pe cel anterior in pierdere majora, eventual masina si apartament. Pe mine chiar nu ma priveste si nu ma intereseaza. Chestia cu BMW-ul se referea la un singur lucru, la tendinta de a te afisa cu mai mult decat ai sau de a te intinde mai mult decat iti permiti in realitate. Strainii pe care ii dispretuiesti tu sunt mai cumpatati si tind sa se puna la adapost de vremuri mai putin bune; daca intri in rahat, nu sare nimeni sa te ajute, nici familia.
Si unde scrie ca forumurile sunt pentru amarasteni? Am vazut pe avsforum configuratii pe care nici prin cap nu-mi trece sa mi le permit, ca sa mai zic de casa cu incapere dedicata.
Ba chiar pe aici sau alt forum romanesc, pe aria audio, sunt descrise niste sisteme care ma depasesc cu mult, iar eu nu ma consider amarastean, dimpotriva.

Edited by Jean-Luc_Picard, 26 February 2015 - 14:26.


#198
cosito

cosito

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,210
 • Înscris: 13.09.2011
Da te rog sa ma ierti, intradevar salariile in Romania sunt babane rau de tot, ni se da in acel 900 de lei, dar in mana ne baga cel putin mia de euro, ai dreptate aici, ne-ai prins.
Dupa auzul acestor vorbe, eu unul nu mai am nimic de completet, cu un om care nu traieste in prezent, sau cel; putin nu printre cei 90% dintre Romani, nu are rost sa incerc a avea o discutie. Tu esti ca politicianul Roman, habar ai cat costa o calatorie la metrou sau o paine, dar in schimb vorbim de tva la paine.
EU sunt din Alexandria Teleorman si aici 95% dintre cei ce au un amarat de salariu, nu iau mai mult de 700 de lei in mana, iar la unii mai norocosi li se mai dau si vreo 15-17 bonuri de masa.
Eu sunt administrator Hotel, si lucrez 24 de ore cu 24, da stiu este ilegal, dar altfel as muri de foame si pentru toate astea imi arunca 1000 de lei pe luna, iar daca iti vine sa crezi nu mai imi da nimic pe ascuns.
Imi permit tv-uri pentru ca locuiesc cu parintii si da nu platesc nimic in casa, ce castig ii ''foot'' aiurea pe ce doresc, iar ce mi-am cumparat a fost in rate, cu card avantaj fara dobanda, asta daca tot doresti sa stii istoricul meu.
Normal ca nu te intreaba nimeni de calibrare, cand aud pretureile ii ia cu ''tremurat pe sira spinarii''.. Daca ai avea un pret omenesc sa vezi cum ai avea cel putin o calibrare pe zi, dar ne-ai explicat, nu te intereseaza multe si ieftine ci putine, da bune$$$.
Eu am intrat pe acest topic si am postat doar ca m-am vazut tagguit si luat asa la rost fara sa fi comentat. Repet nu vreau sa iti stric afacerea si as dori sa ma retrag din aceasta discutie, multa bafta cu clasa de elita.

Edited by cosito, 26 February 2015 - 16:05.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate