Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Cu masina spre Barcelona si nu numai!

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

 do_it, on 02 mai 2015 - 10:55, said:

Multumesc @gabriel_cristea Plec din Stuttgart si prima alimentare o fac in zona Ventimiglia-Menton (Nice) tocmai de aceea eram curios unde sa alimentez mai convenabil... Jos la Spanioli voi fi cazat in Marbella (am aranjat deja) timp de 2 saptamani si de acolo pot sa fac diverse excursii cu masina. Drumul il voi face din 2 bucati si oricum suntem doi soferi (si nevasta-mea conduce) asa ca nu e nici o problema de oboseala excesiva.

Dupa cum se vede aici: http://www.theaa.ie/...rol-Prices.aspx si aici: http://www.prix-carburants.gouv.fr/ motorina este mai ieftina in Franta decat in Italia si dupa cum se vede cel mai ieftin este in Germania de unde vii, deci raspunsul alimenteaza in Franta, daca vii spre RO poti sa completezi in Slovenia este mai ieftin ca in Franta exclude Italia este foarte scumpa si mai ales daca poti tine cont de sfatul dat mai sus nu alimenta pe autostrada intra fa o pauza intr-un orasel pe langa si duap ce bei o cafea ia si motorina este mai ieftin!

Edited by scoty, 02 May 2015 - 19:07.


#38
gabriel_cristea

gabriel_cristea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.02.2013
Oricum motorina o sa-ti para ieftina pe langa taxele pentru autostrazi, numai pentru traversarea Italiei am platit 52 euro dus, in Franta nu prea am tinut cont,  acolo plateai pe portiuni, de la 1.20 euro in sus. Sa ai marunt, arunci banii din mers :). Aaa si la Nisa am fost cazati la Formule 1,  32 euro, 2 adulti si 2 copii cu mic dejun.

#39
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

 gabriel_cristea, on 02 mai 2015 - 19:36, said:

Oricum motorina o sa-ti para ieftina pe langa taxele pentru autostrazi, numai pentru traversarea Italiei am platit 52 euro dus, in Franta nu prea am tinut cont,  acolo plateai pe portiuni, de la 1.20 euro in sus. Sa ai marunt, arunci banii din mers Posted Image. Aaa si la Nisa am fost cazati la Formule 1,  32 euro, 2 adulti si 2 copii cu mic dejun.
Subscriu in ceea ce priveste taxele de autostrada in Italia sunt cele mai mari, (dar ei au si autostrazi si noi am plati daca am avea pentru ce in RO) aveti aici costul taxelor in Franta si Italia: http://www.skimania....ostrazi-97.html puteti sa intrati pe site-ul autostrazilor si va calculate singuri cat o sa va coste, eu de la Menton pana Gratz (intrarea in Austria) am dat 58 euro!

#40
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Traseu final stabilit pentru Barcelona, sper sa imi ajunga doua saptamani, include in drum spre Barcelona,vizitarea Domului din Milano,  o ascensiune cu telecabinele pe Mont Blanc si vizitarea Viaductului Millau, apoi 4 zile in Barcelona si fuga inapoi cu o scurta visita pe Promenade D'Anglais in Nisa si vizitarea portului in Monaco, ce ziceti imi ajunge timpul, ceva sugestii? Link: https://www.google.c...Oo.kyURaDJKfF2o

Edited by scoty, 19 June 2015 - 11:32.


#41
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Am ajuns cu masina la Barcelona si m-am intors, pe traseul de mai sus doar ca nu am mai trecut pe la Mont Blanc, vremea fiind imprevizibila. In total 6012 km, consum mediu motorina 5,4 l/100 km. Am luat motorina la pret de 1,219 in Franta, langa Geneva si 1,009 in Austria la trecerea din Elvetia in Austria in localitatea Lustenau. Daca ar fi sa fac un clasament al autostrazilor, pe priml loc se claseaza de departe cele din Spania, urmate de cele din Franta, apoi Italia, Austria si Germania si Slovenia pe ultimul loc, de RO nu zic nimic ca noi nu avem asa ceva, am mers pe bucatile de autostrada Sibiu - Deva, Timisoara - Arad si Arad - Nadlac 2, care m-au dezamagit ca suprafata iar de servicii pe autostrada ce sa mai vorbim lipsesc cu desavarsire. Cele mai scumpe autostrazi sunt in Italia, urmate de Franta si Spania. Cele mai aglomerate sunt cele din Germania, urmate de Italia si Elvetia. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.

#42
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 10.03.2004
Tocmai ce am făcut în sudul Franței o excursie cu mașina. Câteva informații utile:
- prețul combustibilului este destul de ridicat pe autostrăzi față de cele din afara lor, am văzut diferențe și de 0,5E, merită să ieșiți 15-20 min de pe autostradă ca să faceți o economie și de 20-30E la un plin de combustibil
- cel mai ieftin combustibil: Austria (1,09E/l motorină, inclusiv la un OMV, Bila, Lidl - astea au și benzinării acolo), Franța (1,09E/l motorină la benzinărie Carrefour, lângă Nisa)
- Traversare Italia (pe ruta Udine - Veneția - Genova - Ventimiglia) - 63E taxe autostradă, mai mult decât motorina consumată. Cozile la taxare sunt mai scurte și merg mai repede pe variantele de plată cu card decât cash.
- Segmentul Genova-Nisa este cel ai spectaculos pe care l-am văzut vreodată: aproape numai tunel și viaduct (sunt peste 50 tuneluri). Dacă stați rău cu frica de înălțime....mergeți cu 90 la oră și admirați peisajul. Atenție la ieșirea din tuneluri acolo unde sunt viaducte, eu am dat de vânt lateral puternic la cateva - senzatia nu e chiar plăcută. Italienii merg ca nebunii prin tuneluri (multe au limita de 130km/h), chiar dacă sunt virajate și cu pante în interior.
Despre autostrăzile din Italia, ca părere personală sunt totuși mut prea scumpe pentru cum arată unele locuri. Consider ca limitarea de viteza din unele tuneluri este cam diabolic de mare la 130km/h (unii aproape ca mergeau în 3 roți la unele viraje in tunel). Alt exemplu benzile de accelerare care sunt extrem de scurte (aprox 50m). Pe segmentul Genova - Nisa am vazut multe intrări pe autostradă fără bandă de accelerare că nu aveau unde să o construiască. Iar ei se cam bagă direct, m-am trezit de cateva ori cu niste magaoaie care s-au bagat pur si simplu fara prea mult studiu pe principiul ca erau destul de mari. Să nu ziceți că strugurii care nu-i ai par acri, am comentat doar taxarea care o consider excesivă.
Nu are sens să vă planificați trasee pe drumurile naționale decât dacă aveți de gând să și vizitați ceva pe parcurs, altfel o să aveți un consum aproape de regimul urban și în plus de asta sunt foarte multe camere și restricții de 30km/h. Timpul și oboseala se dublează.
Eu am avut consum total de 5,7l/100 motorină pe 5400km de autostradă. Pe segmentele de națională pe care le-am folosit în excursii locale am avut și 9l/100km.

Edited by fmfmfmfm, 28 August 2015 - 12:35.


#43
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Ce nu mi-a mai placut pe autostrada in Italia in afara de taxe (care dupa parerea mea sunt cele mai ari din UE) este faptul ca sunt foarte aglomerate, se circula prost, am vazut situatii cu masini cu nr. de Italia, care depaseau pe dreapta la limita accidentului, fara semaizare, etc. si care depasesc frecvent viteza legala. Intradevar autostrada de la Udine - Ventimiglia -Nisa, pe portiunea dupa Verona se cheama ,,autostrada florilor" si este foarte spectaculosa plina de viaducte si tuneluri, unele cu curbe de pana la 90 grade in interior, respectati viteza legala caci limitarile nu sunt puse degeaba, am vazut pe peretele tunlului in astfel de curbe o multime de urme de spoiler de masina si nu numai! viteza maxima de deplasare este limitata la 110 km/h.

#44
regal

regal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 08.07.2009
In August vreau sa ma duc la Barcelona cu masina, ma poate ajuta cineva cu o cazare intermediara dupa ce trec in Franta, inainte de Monte Carlo sau in apropiere de Nisa ?

Edited by regal, 08 April 2016 - 13:21.


#45
liviulucian

liviulucian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 12.01.2007
Am programat un trip la barcelona cu masina . De principiu am exclus Italia din toate vacantele mele din europa din ultimii 10 ani .
Deci am ales traseu Ro -HU -A-DE-FR-SP . Detaliat - Arad -Nadlac_Budapesta -Viena -Linz-Salzburg-Munich-Freiburg-Mulhouse-Lyon-Montpellier-Barcelona .
https://www.google.c...606!2m1!2b1!3e0
Taxe - rovigneta 60 lei in ungaria /10 zile si 48 lei pentru Austria / 10 zile . Germania gratis si Franta + Spania voi vedea cat sunt . 2450 km cu cazare la jumate Friburg sau Mulhouse am gasit in ambele parti (si FR si DE) cazari ok la 50-80 euro/noapte.  Cazare Barcelona 7nopti/opt zile . 3 persoane la dus si 2 pers la intors . La retur acelasi drum dar cu o noapte cazare in plus .
Ceva noutati in barcelona ? gasim unde sa lasam masina? Avem cazare langa Sagrada si nu are parcare inclusa .

Edited by liviulucian, 28 July 2017 - 16:36.


#46
biscatrix

biscatrix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 24.04.2007
Sper ca ai luat in calcul ca autastrazile in Franta sunt foarte scumpe. Cu Viamichelin poti obtine si preturile.
Eu iti propun sa analizezi si varianta Munchen  - Lindau - tranzit Elvetia - Geneva si iesire spre Lyon. Cu tot cu vigneta de Elvetia s-ar putea sa iesi mai ieftin decat cu ocolul prin Mulhouse - eu asa tin minte de acum cativa ani. Singurul dezavantaj e viteza mica in Elvetia si deci ca timp in conditii normnale de trafic e tot cam pe acolo.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate