Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Tapet lavabil peste vopsea lavabila

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005
Salut,
Doresc reamenajarea etajului unei case construita in 2007 si tencuita, gletuita si vopsita in 2008.
Intrucat peretii pe hol nu sunt foarte binet gletuiti, doresc sa pun tapet lavabil. Nu doresc sa dau jos gletul si sa umplu toata casa de preaf, plus ca in acest caz, ar trebui sa tin meseriasii foarte mult, iar eu vreau sa scap repede de mizerie si de meseriasi. Peretele este din caramida porotherm, peste care s-a aplicat o tencuiala, apoi glet CT126 si 127, iar in cele din urma 2 maini de lavabila Apla. Poate fi lipit tapet lavabil peste lavabila? Daca da cum trebuie pregatit peretele inainte? Daca nu, ce solutii de curatare a vopselei lavabile exista, in afara celor mecanice, intrucat nu vreau sa slefuiesc si sa umplu toata casa de praf? Suparafata holului este de aproximativ 25mp de perete.
O alta problema, pe unii pereti au aparut fisuti foarte fine, in care nu intra nici varful unui ac. Fisurile cred ca sunt doar de suprafata, aparute pe tencuiala. Pe acesti pereti nu doresc sa pun tapet. Cum pot repara aceste mici fisuri? Proabil 2 maini de vopsea le-ar acoperi, dar lafel de probabil vor reaparea. Ce solutii aveti?
Multumesc!

#2
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,794
  • Înscris: 03.02.2007
Cred că merge tapet peste lavabilă fără probleme. Trebuie desprăfuit(spălat) și probabil o amorsă cu adezivul tău de tapet diluat. Urmează instrucțiunile de pe cutia de adeziv pentru tapet.

Nu cred că se acoperă fisurile doar cu vopsea. Trebuie ceva glet fin cu atlas/CT127, șlefuit și apoi dat lavabilă.

Părerea mea!

Edited by Digix, 01 September 2014 - 09:26.


#3
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Pentru asta ar trebui sa te adresezi unei firme de profil, daca nu vrei ca ei sa iti execute manopera, iti vor da materiale si cateva sfaturi in functie de ceea ce doresti.

Am vazut tapet pus si peste faianta, arata ca dracu, dar asa a vrut clientul atunci.

#4
lik_lights

lik_lights

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,153
  • Înscris: 31.08.2009

 xplozia, on 01 septembrie 2014 - 08:11, said:

Cum pot repara aceste mici fisuri? Proabil 2 maini de vopsea le-ar acoperi, dar lafel de probabil vor reaparea. Ce solutii aveti?
Multumesc!
Faci un sanfren de-a lungul fisurii cu un cutter sau un spaclu, dupa care faci reparatia cu glet.
sanfren http://www.dexonline...nt/sanfren.html

Edited by lik_lights, 01 September 2014 - 09:56.


#5
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005

 master_oz, on 01 septembrie 2014 - 09:51, said:

Pentru asta ar trebui sa te adresezi unei firme de profil, daca nu vrei ca ei sa iti execute manopera, iti vor da materiale si cateva sfaturi in functie de ceea ce doresti.

Am vazut tapet pus si peste faianta, arata ca dracu, dar asa a vrut clientul atunci.


Nu am spus ca vreau sa fac asta eu. Am sa chem niste mesteri, dar avand in vedere ca am aconstruit deja o casa, am avut parte de fel si fel de mesteri, care erau mai "destepti" decat producatorii produsului. De aceea cred ca este bine sa ma documentez inainte de a le cere si lor parerea.

Asa cum spuneam, nu vreau sa am mult praf in casa (am copil mic) si nici mesteri pentru 2-3 zile in plus. Mi-e greu sa cred ca nu exista un soi de amorsa  pe care sa prinda si cel mai greu tapet.
De ce nu ar adera adezivul de tapet pe o suprafata plana, vopsita lavabil si curatata in prealabil?
Citeam undeva despre un adeziv oarecare de 15 lei pentru 20mp " se vor trata in prealabil cu grund de profunzime (se va aplica amorsa pe perete inainte de montaj astfel incat la momentul montajului amorsa sa fie absorbita in profunzime de peretele ce urmeaza a fi acoperit cu tapet)".
Cautand dupa "grund de profunzime" am dat si peste asta http://www.ceresit.r...esit-ct-17.html care se pare, m-ar ajuta.
Alte pareri?

#6
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Ceea ce voiam eu sa spun e faptul ca, desii aspectul final al lucrarii mentionate de mine arata oribil, repet, asa a vrut clientul, toata treaba a durat cateva ore, iar meseriasii au aplicat adezivul corespunzator suprafetei pe care au aplicat tapetul.
Daca insa ai nevoie de corectarea suprafetei atunci e posibil sa ai mai mult de lucru.
In ceea ce priveste adezivul necesar, doar cei care pun tapetul ar putea sa se pronunte, si, in acest sens e bine sa cauti in zona ta o firma care se ocupa de asa ceva si are rezultate bune in domeniu.

#7
radututala

radututala

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.09.2014
Buna ziua , imi poate spune si mie cineva cata vopsea lavabila intra in medie intr-un apartament cu 2 camere ?

#8
tudorachee

tudorachee

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.01.2015
Suportul corespunzator pentru a fi montat tapetul este constatat de catre muncitorii care-l monteaza pe garantia lor.
Cu privire la muncitorii mai ,,destepti'' decat producatorii produsului, este si asta adevarat. Multe produse sunt returnate tocmai ca nu corespund calitativ, fiind produse de catre acei producatorii destepti si aplicate de catre acei muncitorii ,,desteptii" care le refuza deoarece ei sunt cei care garanteaza lucrarea nu producatorul materialelor. Asta o spunem din experienta a peste 20 ani de activitate.
In cei peste 20 ani de experienta in constructii finisaje am refuzat multe lucrari deoarece aveau deja cumparate materialele necorespunzatoare calitativ,  produse de acei producatori destepti. Noi ca muncitori nu indraznim sa contrazicem clientii si producatorii de materiale de constructii, dar noi le garantam lucrarile efectuate si  refuzam sa lucram cu materiale necorespunzatoare.
Cu privire la tapet am intalnit n cazuri in care ceea ce scrie pe eticheta producatorul de tapet nu corespunde cu ceea ce este in rola de tapet. Magazinele care vand tapet nu fac probe de montaj cu tapetul importat fiind foarte multe modele.
ABLO.ro nu recomanda montarea tapetului daca peretii nu sunt finisati corespunzator. La unele modele de tapet se cunoaste si un fir de nisip de sub tapet la altele nu. Deci, depinde si de tapetul pe care vreti sa-l montati.
Tapet peste lavabila, de regula,  este ok, dar parerile sunt impartite si fiecare echipa lucreaza diferit. Pareri total contradictorii veti gasi chiar si la firme de renume in producerea, distributia si montajul tapetului, tocmai ca peretii/tapetul reactioneaza diferit. Pentru tapet si adezivi standard nu exista pereti standard.  Asta am constatat noi si alti vanzatori/importatori de tapet, imprimerii de fototapet cu care am intrat in contact.
Peretii si tapetul reactioneaza total diferit in contact cu adezivul. Echipa care face montajul constata si va da toate sfaturile utile pentru  executarea unui montaj de calitate deoarece ei garanteaza lucrarea.

Cu respect, www.ablo.ro

Edited by tudorachee, 08 January 2015 - 22:00.


#9
FlorentinFlorin

FlorentinFlorin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.01.2015
Salut,

Nu ma injurati ca sunt offtopic dar daca construieste cineva o casa sau o renoveaza sau pur si simplu lucreaza la un magazine de material de constructii , amenajari sau de scule electrice sunt interesat sa ofer 7-10 % din valoarea bonurilor sau facturilor pe care le are. Imi trebuiesc pentru decont pe firma, in felul asta castiga toata lumea.

Cu respect, [email protected]

#10
bursucel21

bursucel21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 12.04.2016
Am si eu o mica problema. Am montat un fototapet pe un perete. Este facut din 8 bucati. Ele trebuiau un pic suprapuse pentru ca atunci cand se usuca se strange un pic. Problema este ca bucatile nu au fost suprapuse si cand s-a uscat s-a strans un pic,foarte putin. Intre unele bucati au aparut mici distante de 1-2mm,un firisor prin care se vede peretele. Sunt convinsa ca in timp nu onsa mai observ asta. As vrea sa stiu daca exista vreo sansa ca foaia de tapet sa se "relaxeze".

#11
DricA

DricA

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.09.2017
Eu cand mi-am pus tapet in living am gasit si un video in care explica cum se aplica tapetul pe perete. Ma refer tot pe acelasi site de unde am cumparat.daca vrei gasesti pe folina.ro toate aceste detalii. iti las link poate te ajuta :) https://www.folina.r...et/tapet-living

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate