Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Solutii alternative incalzire cen...

La multi ani @Serafim606!

Eternul neg de pe deget
 Colectionari de telefoane

Automatizare Fotovoltaice cu Home...

Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...
 Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis

German maister

Sfat Sistem hi-fi
 Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc

Problema centrala

Caut o culegere de probleme de fi...
 

masini de spalat Indesit

- - - - -
  • Please log in to reply
1024 replies to this topic

#91
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,286
  • Înscris: 17.09.2005
In atasament sint toti senzorii (tip 279) produsi de ELTH.
Attached File  ELTH_279_sensors.jpg   13.58K   478 downloads
Daca al tau este identic cu cel de jos atunci trebuie sa aiba:
20*---------14KOhmi
30*---------12,5K
40*----------10,5K
50*----------7,5K
Attached File  Senzor.gif   21.38K   326 downloads

#92
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
De pe alte site-uri

20-14 кОм
30-12,5 кОм,
40-10,5 кОм
50-7,5 кОм

Attached File  termistor2.jpg   26.55K   318 downloads

#93
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
Salut,

Da este identic cu cel din poza ! Unde ai gasit valorile ???
Inca ceva: dupa valorile de mai sus NTC-ul meu pare sa indice corect - ceea ce am masurat eu : 15KOhm la 25*C. Atunci pun imediat intrebarera: de ce COD EROARE F03 ??? F03 = thermistor failure !!!

Eu cred ca valorile NU SUNT bune !!!

Uitati aici detaliile termistorului:  ELTH, 2790051, 162 000 461.

In sfarsit, eu l-am comandat si urmeaza sa vad ce se-ntampla dupa ce-l schimb.

Edited by mister_rf, 22 September 2008 - 11:41.
fara QUOTE integral la interventia precedenta!


#94
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,286
  • Înscris: 17.09.2005
Pana vine termistorul poti pune in locul lui un potentiometru sau semireglabil si sa "setezi"
diverse valori.Sa zicem unul de 100Kohmi.

#95
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

 bit 61, on Aug 20 2008, 12:56, said:

Pana vine termistorul poti pune in locul lui un potentiometru sau semireglabil si sa "setezi"
diverse valori.Sa zicem unul de 100Kohmi.


da, e o solutie, insa cred ca astept termistorul...

Apropo @bit61 tu de unde ai luat acele valori (variatia rezistentei cu temperatura) ? Esti convins ca se potrivesc la NTC-ul meu ?

Dorin :)

#96
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,286
  • Înscris: 17.09.2005
De aici:
http://www.tehcomser...h...1&topic=438
:D

#97
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

 bit 61, on Aug 20 2008, 15:24, said:



Da, vazusem si eu conversatia in rusa azi dimineata, insa nu ma incred in ea... tu stii rusa ? ai idee cat de cat ce spune acolo @kus-kus ?

#98
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,286
  • Înscris: 17.09.2005
Cred ca este in bulgara.
Erau niste preturi in "leva".
Am vazut fotografia senzorului pusa de acel user.
Dupa care tot acel user a postat temperaturile si valorile ntc-ului.
Cred ca are habar in ceea ce afirma.

Pana vine termistorul ,eu personal,as merge pe simularea lui cu un semireglabil (indicat multi-tur).

#99
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

 bit 61, on Aug 20 2008, 15:57, said:

Cred ca este in bulgara.
Erau niste preturi in "leva".
Am vazut fotografia senzorului pusa de acel user.
Dupa care tot acel user a postat temperaturile si valorile ntc-ului.
Cred ca are habar in ceea ce afirma.

Pana vine termistorul ,eu personal,as merge pe simularea lui cu un semireglabil (indicat multi-tur).
ok, mersi pt. ajutor  :)

#100
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
inca ceva: am masurat si rezistenta care incalzeste apa, are undeva intre 29 si 30 Ohm - cred ca-i ok, sau ?

Dorin :)

#101
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

 dorin75, on Aug 20 2008, 17:35, said:

inca ceva: am masurat si rezistenta care incalzeste apa, are undeva intre 29 si 30 Ohm - cred ca-i ok, sau ?

Dorin :)


ok, am primit NTC-ul.
Inca nu l-am montat (il montez in seara asta, sper sa rezolv).

Din start se diferentiaza de cel vechi. Am racit intai sub suvoi de apa rece ambele NTC-uri, aducandu-le undeva pe la 18*C si am masurat imediat rezistentele lor:

20KOhm cel vechi si, atentie, 8,5KOhm cel nou !!!

Apoi le-am incalzit cat am putut eu in palma cateva minute (pana pe la 27-28*C) si: cel vechi arata 11KOhm, cel nou 5,5KOhm.

Este clar diferenta inter cei 2 NTC, sper ca in seara asta in sfarsit sa rezolv problema.

:)

#102
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
Salut,

Deci am vesti PROASTE...

Am schimbat NTC-ul insa masina face ca inainte, semnalizand mai departe codul F03.

Azi vine un alt tehnician care cica se va conecta la modul (exista intr-adevar o mufa in spate, sub un plastic transparent) si-mi va spune ce este.

Edited by mister_rf, 22 September 2008 - 11:41.


#103
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 07.01.2007
pana n-o sa rescri "softul" din eeprom, care contine anumiti parametri si totodata si measjele de erroare, nu o sa iti mearga in veci
de ex, daca se arde pompa de apa, dupa ce o inlocuiesti, nu iti functioneaza masina, rezolvarea constand fie in inlocuirea intregului modul, fie doar in rescrierea eepromului.
atasez si un print screen cu continutul unui astfel de eeprom pt modelul W83TEX, in speranta ca o sa te aduc pe calea ce buna
de obicei , baietii de la service te pot rezolva cu rescrierea eepromului, ei avand "softurile" fara erori, de obicei citite din masini functionale

Attached Files



#104
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
da, pai ramane ca EEPROM-ul meu e corupt.
Are cineva un memory-map pt. INDESIT W145TX an de fabr. 2002-2003 ?

Oricum NU INTELEG de ce NTC-ul vechi are 20K la 17-18*C si 11-12K la 30*C in timp ce termistorul NOU (NU este ELTH original !) masoara 8,5K la 17-18*C respectiv 5,5K la 30*C !!!

In mod normal rezistenta celui nou ar trebui sa "coboare" de mai sus (de ex. 40-50K) sau ? Exemplu: 40K la 18*C, 30K la 23*C, 20K la 27*C, samd

Ce spuneti ?  :)

Edited by mister_rf, 22 September 2008 - 11:40.
fara QUOTE integral la interventia precedenta!


#105
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
Tocmai mi-a rescris tehnicianul EEPROM-ul. Masina a inceput sa execute programele, insa se opreste in timpul executiei, pare ca nu evacueaza apa. Inainte insa o evacua... :mellow:

#106
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
In sfarsit am vesti bune: problema mea s-a rezolvat, a fost DOAR EEPROM-ul, NTC-ul era ok !!!

Costuri: 150 RON constatare + reprogramare EEPROM, cu reteaua MICADAN. Mi se pare enorm, mai ales ca stiu exact ce inseamna operatiunea...  :)

#107
lvl

lvl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.09.2008
buna
daca se poate sa ma ajutati.
am o masina indesit wil 105 de 2 ani si pana acum nu amavut probleme cu ea. acum cand ii dau drumul proneste automat si face un program. nu se mai aprind led-urile care indica spalare,clatire,stoarcere si nici nu face separat numai clatire sau numai stoarcere. nu face decat un program cap-coada dar nu stiu ce program. cei care se ocupa cu service-ul in constanta mi-au spus ca este defect modulul si ca costa 5-6 mil.

ce parere aveti?
v

#108
KINDERU56

KINDERU56

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 28.10.2007
si eu inclin sa cred ca este de vina programatoru cred ca au ramas lipiti ploti de la lamelele contactelor  incerca sa ajungi la programator fara sa scoti nici un papuc de acolo sau poate ca ca ai un papuc esit din soclu.bafta

Edited by KINDERU56, 04 September 2008 - 17:50.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate