Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cartoonito revine in Romania de l...

La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!
 La multi ani @xcit!

Chiuveta de baie (alba) ceramica ...

Sapa autonivelanta - uscare

Parere Audi/VW/Skoda
 ROA (Rise Of Artificial) - FLOW D...

Sfaturi dimensiuni elemente lemn

Se mai dau tichete de masa pentru...

Nu imi apare chat-ul pe YouTube
 Modem Huawei E3372 vs E3372h / al...

Indepartare pete infiltratii cu c...

Sfaturi pentru ingrasare

Relatie disfunctionala cu sotul d...
 

masini de spalat Indesit

- - - - -
  • Please log in to reply
1024 replies to this topic

#73
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
mai reseteaza odata.
defectul a aparut ulterior unei bune functionari sau dupa reinstalarea masinii?
dupa cum spune si posesorul acestui site:poti sa o repari sau daca nu macar incerci

#74
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postjay333, on Aug 15 2008, 14:23, said:

Alta masina de spalat? Economia de consum sa traiasca: merge cat e in garantie dupa care trebuie sa o schimbi; reparatia e mult prea scumpa. Am si eu un Indesit (WIE nu stiu cat) la care nu se mai inchidea hubloul cu o luna inainte de a iesi din garantie. Sunat, reparat. La alte cateva luni (3-4) a fost nevoie sa- schimb rulmentul (iesise din garantie, m-a costat vreo 250 lei). Acum uneori o ia razna (reia programul de spalare, nu termina programul de spalare), hubloul iar nu se inchide decat cu pumni. Decat sa fie nevoie sa dau vreo 500 de lei pe placa de comanda, mai bine imi cumpar una noua la 900-1000 lei.


Da intr-adevar !!! La MICADAN (reprezentanta national INDESIT) costa 430 RON modulul si 65 RON microcontrolerul, deci 500 RON in total, asta fara interventie (insa 100-150 RON).

In total ajungi la pretul uneia noi - asta e intr-adevar economia de piata.


P.S. eu am locuit ca. 7 ani in Germania - acolo am folosit marca MIELE, care e CU TOTUL ALTCEVA !!! Cred ca acea masina poate "rula" o viata ! ... sie e fabricata tot intr-o tara cu economie de piata. Intr-adevar pretul ei trece de 1000 EUR insa face toti banii.



View Postpaulvanorton, on Aug 15 2008, 14:44, said:

mai reseteaza odata.
defectul a aparut ulterior unei bune functionari sau dupa reinstalarea masinii?
dupa cum spune si posesorul acestui site:poti sa o repari sau daca nu macar incerci

deci defectul a aparut ulterior unei bune functionari !!! dintr-o data !

#75
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,127
  • Înscris: 02.04.2007
Ca veni vorba: prima mea masina de spalat a fost una nemteasca la mana a doua pe care am dat prin 99-2000 vreo 2.500.000. Foarte buna masina (Privileg?). Am schimbat-o deoarece mi-a fost lene sa-i caut o curea (se slabise si nu mai invartea cuva). Iar lenea se plateste.

#76
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postjay333, on Aug 15 2008, 14:59, said:

Ca veni vorba: prima mea masina de spalat a fost una nemteasca la mana a doua pe care am dat prin 99-2000 vreo 2.500.000. Foarte buna masina (Privileg?). Am schimbat-o deoarece mi-a fost lene sa-i caut o curea (se slabise si nu mai invartea cuva). Iar lenea se plateste.
ai perfecta dreptate

#77
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 07.01.2007
este foarte posibil sa fie din "soft", am rescris destule eeprom-uri (93C86) pt indesit , pt un tip care repara masini de spalat, din pacate am "pierdut" dumpurile iar tipul a renuntat la masini de spalat si a plecat in state.

cred ca asta e solutia pt problema ta, sa pleci in state :)

#78
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
ATENTIE !!!

Am "citit" ca sa spun asa codul de eroare: asadar pozitionez selectorul de programe pe STOP/RESET si pornesc masina; ledul care semnalizeaza blocarea usii se aprinde la ca. 5 secunde dupa start si ramane aprins (static HIGH); celalalt LED de on/off se aprinde imediat si incepe sa clipeasca de 13 ori (am numarat exact 13 perioade) cu frecventa de 0,5Hz (o secunda aprins si una stins). Dupa cele 2*13 s = 26 s ledul on/off ramane stins (static LOW) si selectorul incepe sa se invarta in sens orar la infinit; in paralel pompa de evacuare apa e activa, incercand sa scoata apa din masina. Asta la infinit.

Va rog cine stie "decodificarea" trenului de 13 impulsuri sa-mi dea BIP la 0721 48 28 53 si sun eu inapoi. Multumesc mult !

Dorin

Deci codul real cred ca ar fi 3 trenuri de impulsuri ch frecventa de 0.5 Hz (aprins - stins - aprins - stins - aprins - stins = 2 * 3 s = 6 s) si asta ciclic la 15-20 secunde.

Edited by mister_rf, 15 August 2008 - 22:56.
fara QUOTE integral la interventia precedenta!


#79
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
chiar nu stie nimeni decodarea ?

#80
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008
Asadar am primit de pe NET urmatoarea decodificare:

F03 = NTC thermistor fault.

Intrebare: cum localizez acel termistor ? Tre sa fie undeva in cuva (masoara temp. apei) sau ?

#81
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

On certain Indesit washing machines, if the on off light is flashing 3 times, with a slight pause, followed by flashing a further 3 times, or if it is didplaying F03 you have an error code that is explained as follows -

NTC fault - check Thermistor and module connections.

The NTC is the thermistor, which is a modern-day thermostat. It’s inserted into a tube in the heating element and is filled with heat sensitive crystals that change their electrical resistance according to their temperature. By knowing what electrical resistance the crystals have at given temperatures they can tell the water temperature.

With this fault the NTC is either faulty, or there’s a dodgy connection to or from it or there’s a connection problem where it connects to the main PCB.

It’s not something you can easily fault find yourself unfortunately, apart from if there was an obvious broken wire.

asa cum sunt explicatiile de pe site, exista si posibilitatea unui fir defect, un fir intrerupt/in scurt si care face legatura intre termistor si placa de comanda. (De verificat si conectorul respectiv).
Nu poti sa faci cateva fotografii ale placii pentru a identifica  eventual conectorul respectiv?  :D

#82
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postmister_rf, on Aug 18 2008, 10:29, said:

asa cum sunt explicatiile de pe site, exista si posibilitatea unui fir defect, un fir intrerupt/in scurt si care face legatura intre termistor si placa de comanda. (De verificat si conectorul respectiv).
Nu poti sa faci cateva fotografii ale placii pentru a identifica  eventual conectorul respectiv?  :D


uite cam asa arata !

Attached Files



#83
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Un termistor de acest gen poate fi asa:
Attached File  C00053573.jpg.thumb_494x500_.jpg   41.92K   632 downloads
si este plasat in zona cu elementul de incazire, in contact la cuva metalica pentru a masura temperatura apei.
Ca valoare posibila de ordinul a 5-50K maxim.

Edited by mister_rf, 18 August 2008 - 09:48.


#84
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postmister_rf, on Aug 18 2008, 10:46, said:

Un termistor de acest gen poate fi asa:

si este plasat in zona cu elementul de incazire, in contact la cuva metalica pentru a masura temperatura apei.

ok, mersi, o sa verific NTC-ul si conexiunea cu modulul.

Apropo, in acest caz modulul pare a functiona totusi corect, semnalizand eroarea. E posibil deci sa scap fara a-l inlocui, agree ?

#85
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Probabil, am vazut din discutiile de pe net ca in aceasta situatie masina incearca racirea cuvei, deci se face  o incarcare cu apa si simultan scoaterea apei din cuva.

#86
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postmister_rf, on Aug 18 2008, 10:58, said:

Probabil, am vazut din discutiile de pe net ca in aceasta situatie masina incearca racirea cuvei, deci se face  o incarcare cu apa si simultan scoaterea apei din cuva.


Exact asta face la mine !

Baga apa si o evacueaza imediat... deci sa verific acel termistor, ai idee cam ce rezistenta (ce valoare) tre sa masor ?

#87
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Personal nu am verificat practic dar se mentioneaza valori de la 5K la 50K,  oricum
trebuie ca valoarea sa se modifice functie de temperatura, sacde la cresterea temperaturii, asta daca ai cum sa simulezi cresterea temperaturii.

#88
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postmister_rf, on Aug 18 2008, 11:06, said:

Personal nu am verificat practic dar se mentioneaza valori de la 5K la 50K,  oricum
trebuie ca valoarea sa se modifice functie de temperatura, sacde la cresterea temperaturii, asta daca ai cum sa simulezi cresterea temperaturii.

Da, citeam pe un forum englezesc ca R0 = 47 KOhm la 25C e situatia normala. Presupun ca NTC-ul meu are 10-20 KOhm cand o sa-l masor (la 24 - 26C) ceea ce inseamna temp. f. mare a apei in cuva (rezistenta scade cu cresterea temperaturii). Asta e cred si motivul pt. care masina ia apa si apoi o evacueaza direct, in incercarea de a "raci" rezistenta. De indata ce o sa-l masor si am o rezolvare o s-o public aici !

#89
dorin75

dorin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.08.2008

View Postdorin75, on Aug 18 2008, 16:51, said:

Da, citeam pe un forum englezesc ca R0 = 47 KOhm la 25C e situatia normala. Presupun ca NTC-ul meu are 10-20 KOhm cand o sa-l masor (la 24 - 26C) ceea ce inseamna temp. f. mare a apei in cuva (rezistenta scade cu cresterea temperaturii). Asta e cred si motivul pt. care masina ia apa si apoi o evacueaza direct, in incercarea de a "raci" rezistenta. De indata ce o sa-l masor si am o rezolvare o s-o public aici !


Servus,

Revin cu masuratoarea pt. NTC: 15 KOhm la 24-26 C (temp. apt.) CE SPUNETI ???

Cine are o tabela de variatie a rezistentei cu temperatura pt. NTC de la ELTH 2790051 162 000 461 ???

Am verificat legatura NTC-ului cu modulul, liniile sunt perfecte - deci nu e din fire. Pe PCB nu vad absolut nimic, deci iarasi ok. Ramane doar termistorul !

Inca o data: masina semnalizeaza cod de eroare F03 = NTC failure.

P.S. Dupa ce il voi inlocui tre sa reprogramez EEPROMUL ori va merge asa ?

Dorin

#90
mpetru

mpetru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 16.01.2008
EEpromul nu trebuie reprogramat,dar schimbi termistorul.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate