Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie monitor

Hot spot/tethering fara SIM

Cum repar conducta?
 Prostia (si implicit prostii) si ...

Ajutor coperta

iphone de buget pentru CarPlay si...

'' ... Conturile din DIAS...
 Lumini ambientale din lanterne

Gandaci mici negri

La multi ani @Lesbianu!

Adaptor magnetic cablu se incinge
 Recomandare masina economica (GPL...

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei voastre...

Recomandare upgrade PC
 

masini de spalat Indesit

- - - - -
  • Please log in to reply
1024 replies to this topic

#1009
r_bibire

r_bibire

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.11.2009
Buna ziua,
La o masina de spalat rufe Indesit WIN102 apare acest cod de eroare.
Ledul rosu se aprinde intermitent foarte repede iar cele doua verzi se aprind simultan dar cu o frecventa mai scazuta decat cel rosu.
Simptom: masina efectueaza programul dar cand ajunge la clatire (ar trebui sa evacueze apa) apare eroarea de mai sus. Apa ramane in masina. Opresc masina din butonul de oprit, mut pogramatorul pe stoarcere, o pornesc din nou aceeasi eroare. Cand trece de la spalare la clatire se aude zgomotul facut de un releu care cupleaza, apoi apare eroarea.
Rezolvare:
Am banuit initial blocarea pompei dar cand am desfacut filtrul nu am gasit ceva care sa o blocheze (monede, agrafe etc}
Dupa aceea am scos motorul si am observat ca avea colectorul cu ceva probleme (usor ciupit intre canalele izolatoare, mult praf de carbuni). Am demontat motorul, l-am desfacut am pus pe un strung rotorul am curatat colectorul cu un smirghel fin (granulatia 180),am spalat tot motorul cu spray pt frane, am montat motorul, cu carbuni noi (cei vechi erau aproape consumati). Am montat motorul pe masina de spalat am pornit-o si surpriza: aceeiasi eroare.
Am demontat ansamblul filtru evacuare+pompa si am demontat pompa de pe filtru. Atunci am observat ca pompa avea rotorul blocat cu o mica pietricica formata din calcarul sedimentat din apa. Atunci am demontat toata evacuarea, rezistenta electrica, senzorul NTC iar depunerile de calcar erau de cca 3-4 mm. Curatarea am facut-o cu detartrant.
Interesant este ca acum un an am facut aceeasi operatie din cauza faptului ca acelasi calcar a obturat intrarea apei in masina, insa nu m-am limitat doar la intrare ci am curatat tot (evacuare, rezistenta, senzor NTC, furtun presostat, etc). Dupa un an aceeasi cauza da o alta defectiune.
Mentionez ca pana anul trecut (10 ani) nu am umblat la aceasta masina.
Am postat aceasta rezolvare datorita faptului ca la tabelele cu coduri de eroare apar doar cele cu 4 si 5 leduri verzi, iar aceasta are doar 3 leduri verzi si nu am putut face translatia erorilor de la 4 sau 5 leduri la aceasta cu 3 leduri.
O zi buna.
Attached File  eticheta WIN 102.jpg   1.28MB   20 downloads
Attached File  Defect indesit WIN102.jpg   79.35K   21 downloads

#1010
dalton08

dalton08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 25.12.2008
Buna seara ..

  am o masina de spalat Indesit W..125. S-a ars bobina de la intrarea curentului. Am studiat si am citit ca se poate si fara ea , daca-ti asumi parazitii in retea generate de pornirea motorului. Am anullat-o , am legat-o pe direct (asa desfacuta). A functionat o zi intreaga, ba chiar a spalat vvreo 2 ture de haine.
  Azi am asamblat-o inapoi si n-a mai pornit in ruptul capului. Nu se mai aprinde nici un led pe ea. Am verificat cu aparatul de masura si pana pe placa de baza ajunge 220 , apoi nu mai stiu ce necaz ar putea sa aiba.
  Un sfat ceva? Ce-as mai putea verifica?
  Va multumesc

#1011
dalton08

dalton08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 25.12.2008
S-a rezolvat … era un defect mecanic, cand am scos placa de baza din soclu am miscat un chopper si un piciorus s-a rupt , deci nu mai aveam 12v in secundar. S-a lipit si acum totul functioneaza normal.

#1012
fiara13

fiara13

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 07.06.2006
Are cineva nevoie de o placa pentru Indesit WITL 125?
Am salvat placa inainte sa dau masina la buyback.

#1013
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Pune-o pe olx...ai sanse mai mari s-o dai!

#1014
langa

langa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 06.11.2007
La o masina indesit IWB6063  clipesc intermitent toate ledurile de sus.  Ar fi eroare F15 ?
"Uscarea elementelor de încălzire cu releu deteriorate F15"  "Verificați uscarea Teng, comutatorul de presiune, releul de uscare"
Pe programul stoarcere merge normal.
Pe program spalare , trage putina apa, apoi intra in avarie si porneste pompa de evacuare.

Initial nu mergea deloc, am gasit triacul de la ptc usa precum si triacul de la motor , si rezistentele din grila acestora 3,3k. Am inlocuit si zavorul, am presupus ca PTC a dat acest defect.
Dupa reparare, face simptomul de mai sus....Daca presostatul ar indica nivel mare, ar mai porni stoarcerea?  cum spuneam ,pe stoarcere invarte intai lent, apoi pauza apoi iar lent, apoi turat, progresiv si se opreste...pare ok.

#1015
seichter

seichter

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 09.02.2015
Salutare, din nou revin cu al meu WIDL86.Doamna casei spune ca a pornit programul 7 , masina a   pornit sa roteasca cuva,s-a razgandit si a oprit masina din butonul OnOFF.A setat programul 11 si a apasat Start, ledul de la lacat nu s.a mai aprins.

Am resetat programul prin apasare 2 sec butonul de StartReset.Ledul rosu lacat clipeste cu o frecventa de 1sec, se aude blocatorul de usa, se aprinde ledul de la programul selectat, ledul rosu lacat se stinge si masina nu porneste.Doamna zice ca uneori mai impinge cu genunchiul in usa  ca sa porneasca.Am scos comutatorul afara sa-l verific.Practic, se incalzeste, comuta.Insa nu stiu daca se face contactul 3-4.
Ori e contactul si nu ajunge semnalul la placa de comanda ori placa de comanda/releu face figuri.

Aveti vreo idee?

#1016
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Da. Masoara contactul cu un multimetru pus pe ohmi...sau pe tensiune: daca e inchis contactul, ai tensiune 0V...nu stiu ce tensiune e acolo. Poate fi tensiune mica in curent continuu sau 230V alternativ (putin probabil).

#1017
seichter

seichter

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 09.02.2015
Am masurat la rece contactul termic.Se face contact intre 2 pini cand il actionez cu mina pe tija comutatorului.Aici pe forum cateva pagini msi in urma descria cineva cum functioneaza acest comutator.Primeste o tensiune, se incalzeste bimetalul si inchide un alt circuit.Aceeasi tensiune trebuie sa se intoarca la placa de comanda.Trebuie sa verific si acolo.Revin spre seara cu info.

#1018
seichter

seichter

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 09.02.2015
Comutatorul e ok.Inchide circuitul pina la intrarea in placa de comanda.Banuiesc lipsa tensiunii de 12 v deoarece releele se comanda cu 12.Cea de 5V exista.Am masurat pe toti electroliticii de joasa, 6.6 cea mai mare tensiune.Are cineva o schema?Sursele in comutatie nu sunt punctul meu forte dar bannuiesc ca intr'o infasurare a chopperului trebuie sa am iesirea de 12.

#1019
seichter

seichter

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 09.02.2015
I-am pus alimwntator stabilizat 12V 0.5A pe ramura de 12V.Nimic...am mai descoperit ca releele au plusul comun si sunt comandate prin ULN2003 cu minus.Se pare ca ,controlerul nu mai da semnal de comanda pe intrarile ULN-ului.E posibil din cauza senzorilor de la intrare sau chiar a selectorului?ULN-ul e ok, am dat 5V pe fiecare intrare si actioneaza releele.Insa doar 4 din cele 6.Nu mai stiu ce sa.ai mai fac.

#1020
seichter

seichter

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 09.02.2015
Prea multe defecte...am inchis cazul cu una noua.

#1021
zenovius

zenovius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 16.01.2007
Buna ziua,
Am citit cam tot ce s-a scris pe forum si chiar daca pare parasit (forumul) poate am noroc cu vreo solutie. Nu mi-ar fi trecut prin cap in veci unele cauze ale anumitor defectiuni asa cum am citit, dar invatam tot timpul.
Problemele mele pentru o Indesit WISL 105X (14 ani) sunt urmatoarele:
1. Oricare program de spalare porneste din a doua: incarca o prima sarja de apa si se opreste din lipsa apei. Anulez programul, pornesc iarasi, urmeaza o alta incarcare cu apa si d-abia atunci porneste spalarea rufelor;
2. Finalizeaza primul ciclu de spalare, centrifugheaza si cam atat. Nu trece la urmatorul ciclu de spalare (banuiesc ca tot din lipsa apei) si tot freaca rufele in cele doua sensuri la infinit;
3. Daca anulez iarasi programul si trec pe programul dedicat de clatire, nimic, se preda total, nu se mai intampla nimic Ledurile orizontale nu se aprind, nu formeaza niciun cod de eroare, nu transmit nimic. Cele verticale indica in mod corect statusul functionarii masinii.
4. Chiar daca cuplez programul de spalare cu cel dedicat clatirii nu se intampla nimic, nu trece de primul ciclu de spalare.
Din cele citite ar putea fi de vina vreun senzor de nivel al apei, dar de ce nu „pleaca” pe programul dedicat de clatire ? Rezistenta de incalzire a apei pare ca isi face treaba, rufele sunt calde. Am inlocuit placa electronica de jos, dar degeaba. Am si placa electronica de sus, de la butoane, dar nu m-am incumetat sa o inlocuiesc.
Am mai citit despre electrovalva, carbuni motor uzati, infasurari separate ale motorului pentru tipuri de functionare (spalare, stoarcere), triacuri, probleme de electronica, remedieri miraculoase etc. insa, desi nu sunt chiar un tip atehnic, partea de electronica ma cam depaseste. Am urmarit si cateva materiale video despre demontarea capacului frontal al masinii pentru a ajunge la motor, rezistenta, dar pe cat de usor se desface acea siguranta de la mansonul hubloului, pe atat de greu se poate face in real. Si daca tot am vorbit despre manson, am observat o mica taietura in partea de jos a mansonului.
Voi ce credeti, ce ar putea fi de vina ?
Multumesc anticipat.

#1022
Sephh

Sephh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 537
  • Înscris: 28.04.2006
Salut, la un Indesit WIE87:
Bag in priza, imi apare afisajul insa nu porneste sa spele.

In cele din urma am invartit cuva cu mana de cateva ori si a pornit insa dupa 1 min s-a blocat, afisajul fiind inca vizibil pe display, pur si simplu nu a mai continuat sa spele.
Afisajul, butoanele etc, merg.

Toata problema s-a intamplat cand in timpul unei spalari, nu a vrut sa ma stoarca si a afisat eroarea F01.
Apoi am incercat ce am scris mai sus.

Mai pot sa fac ceva? Am umblat pe la butoane, am resetat, am apasat pe tot ce se poate apasa.

Edited by Sephh, 02 October 2020 - 23:04.


#1023
zamolxe1975

zamolxe1975

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.09.2015
verifica circuitul de alimentare motor (perii,triac,taho)

#1024
Ilmrulz

Ilmrulz

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 15.09.2021
Buna seara,

Deoarece vechiul indesit din pacate ruginise + avea doar 6 kg iar in curand vom fi 4 am decis sa iau alta msr.
Cum mi-a placut indesit, am zis ok, merg tot pe asta, asa ca am achizitionat  BWE91484XWSEUN.
Totul pare ok, spala bine samd DAR imi raman ciorapi/strampii copiilor/batistute in cauciuciul de scurgere de sub hublou.
Nu imi dau seama ce inginer "inteligent" a proiectat acea minune a tehnologiei dar daca aveti vreo idee cum as putea face sa nu mai ramana diverse hainute acolo arnfi extraordinar.
Ps - imi cer scuze ca nu am pus sub forumul potrivit dar nu am gasit altul.
Va multumesc anticipat,
Cristi

#1025
laurstef

laurstef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 12.12.2007
Vă salut.
Mașina de spălat rufe din dotare (Indesit WISE127X) nu mai vrea sa stoarca.
Mai precis, pornește programul, se aude cum merge pompa de evacuare, învârte rufele la turație mică (să le așeze/ ordoneze, probabil) și...cam atât
Am scos-o din priză 30 de minute, am selectat programul de stoarcere și...face la fel.
Menționez că filtrul de scame este in perfectă stare și l-am verificat chiar înainte de a o baga in priză din nou. Totodată nu afișează niciun mesaj de eroare și nu clipește niciun led aiurea.
Vă rog să mă ajutați cu sfaturi legat de ce ii mai pot face.
Din păcate nu cred că o pot înlocui ( cel puțin deocamdată) pt că este a proprietarului apartamentului în care locuiesc și am nevoie de ea ca de apă (ironic, nu?) pt că am doi copii mici iar spălatul e la ordinea zilei la noi in casă. Deci varianta reparării este cea mai ok in acest moment.
Așadar....ce mă sfătuiți? Cum se poate repara (dacă se mai poate)?

Mulțumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate