Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

New Kuga Titanium ... Black Panther

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
502 replies to this topic

#37
v_andrei

v_andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 05.08.2014
Esti buiac. Super masina!
Multi km cu ea iti doresc.

#38
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
pe rand, scurt:

- sunt mai multi care au produsul pe site, insa nu si fizic.

- manusu: multumesc, daca nu se rezolva cu cei de la cauciucuridirect (au spus ieri ca verifica si eventual il aduc din DE in 10 zile - azi astept raspuns) incerc cu neumatico

- Barboso, am trecut deja pe la aia

- evergreene, nici macar nu ma gandesc la solutia aia. Probabil o sa iau un RA33 pana vine ala, si apoi il tin de rezerva.

- buntzi, multam. NU, nu mere cu floare, aia am avut la indemana ca reper pentru dimensiune portbagaj :)

Revin cu stiri despre anvelopa! :)

#39
kng

kng

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 463
  • Înscris: 02.08.2004
Ha, ce neplacut. Partea buna a lucrurilor este ca ai totusi destule alternative din care sa alegi.  Mie de exemplu imi plac anvelopele GoodYear, sunt multumit de ele dar pe dimensiunea de caut eu nu se gasesc... ma rog, ma opresc aici, nu o dau in off topic :)

#40
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,252
  • Înscris: 24.01.2008
Dupa ce-am vazut in seara / noaptea asta agregatu' si-am dat si-o tura cu el, as zice ca-si merita fiecare banut.
Inca o data, sa-l stapanesti sanatos si asta cu roata sa fie unica problema pe care-o vei avea cu el !

#41
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,304
  • Înscris: 14.06.2006
Hehe, multe șuturi isi va lua bara aia din spate pana se hotaraste sa deschida porkbagajul :)
Facut plimbarea dupa udarea oficiala a masinii, placut. In sfarsit s-a hotarat fordul sa puna butonul de pornire intr-o pozitie găsibilă.

#42
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Pus un Hankook RA33 (DynaPro HP2), 103H - a fost singur anvelopa cat de cat apropiata de cea dusa pe care am gasit-o in Bucuresti (si in mai toate gumaraile pe care le-am cautat prin tara).

Cu o mica marja de eroare, cam asta este diferenta intre ele:

RA23 (originale pe masina): [ http://terenoweopony.pl/p/2013/12/245-70r16-hankook-dynapro-hp-ra23-opony-uzywane-5-3818744734.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


RA33 (pus ieri pe roata DS): [ http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/261443325893_1_0_1/1000x1000.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Incerc zilele urmatoare sa gasesc modelul original, si asta sa ramana "spare" pentru ambele masini, in eventualitatea nedorita a unor cazuri similare.

650 km (~).

#43
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,472
  • Înscris: 14.04.2002
Felicitari vecine! Km fara ploi iti doresc, ca si tu ai pitici cu negru, ca si mine! Sa te duca oriunde cu placere si fara probleme!

#44
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Multumesc! :)

#45
misu78

misu78

    Din viata scapa cine poate!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,877
  • Înscris: 12.03.2009
Felicitari si multi km. fara probleme. Daca ti-ai mai luat una inseamna ca ai fost multumit de prima. Posted Image

#46
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Multumesc. Cat se poate de corect. Inca sunt, de fapt.

#47
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Foarteeeeee tare! Inc-o Kugă! :D S-o stapanesti sanatos si s-o alergi ca pe vechea. Esti un adevarat exemplu de Ford Fan.
Bine ca n-ai luat LR!

#48
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Thanks! :coolspeak: Sper si eu sa fie alergata, ca asta inseamna ca isi scoate banii! :)

Referitor Ford fan ... sunt, insa am pretentia ca nu sunt un fan habauc. Pur si simplu pe mine m-a multumit marca, de multe ori mai mult decat altele.

Dupa 2 masini duse la 200.000 km in 5, respectiv 4 ani (aproape), la care nu am avut probleme altele decat inerente, si sunt ambele in boii lor, nu am de ce sa fiu nemultumit de marca. Am o relatie decenta cu service-ul monomarca (in speta exRomcar, ca acolo am tot facut revizii & stuff in ultimii 4 ani), nu am fost pacalit, nu am fost furat sau jecmanit, am fost in general tratat ca un client vechi si care merita pastrat, chiar daca am avut cateodata pretentii care ieseau din politica lor generala.

Pe de alta parte noul Kuga mi-a oferit chiar toate optiunile dorite si nevoile pe care le aveam de la o masina. Evident, in conditiile in care am fost dispus sa cheltui o anumita suma maxima pentru o masina pe care - daca lucrurile se misca in directia dorita - intentionez sa o schimb iarasi in 4-5-6 ani. Este posibil ca - daca as mai fi adaugat 20.000 EUR sau as fi dublat chiar suma - sa ma fi indreptat spre alte optiuni. Mai scumpe si la achizitie, insa si la intretinere. Insa avand un target financiar si de clasa clar, pentru mine a fost destul de simplu sa fac alegerea.

Mi-am pus rar (inante de a lua decizia) problema de a plusa cu 10 - 15k EUR si a merge pe altceva (gen Freelander 2, Evoque, eventual CX7, desi nu pot spune ca ma pasioneaza prea mult masina).

Un model care mi-a placut de cand a aparut a fost X3-ul, insa plusul platit pentru acea masina nu se justifica pentru destinatia si stilul de munca pe care o are acum Kuga. Pur si simplu nu renteaza pentru mine sa dau 15.000+ EUR in plus pe o masina pe care apoi sa o alerg pe tot felul de drumuri si prin tot felul de santiere, fabrici etc. E pacat.

Pe partea cealalta - da, in mod sigur as fi facut si cu un Duster sau cu vreun MCV ce fac acum, poate chiar mai bine si cu mai mare durere in spate, insa faptul ca stau mult la volan si sunt destul de pretentios la capitolul confort rutier (si nu ma refer doar la pozitia in scaun) m-a facut sa le exclud din start. Da, daca nu as fi considerat ca imi permit, as fi mers si pe o varianta mai ieftina, fara sa-mi fie in vreun fel rusine sau obida. Dar nu a fost cazul, Slava Domnului!

In general s-a intamplat sa cumpar masinile in virtutea unui impuls si a unei "placeri" de moment, nu am stat sa alerg prin showroom-uri luni la rand, sa-mi fac pareri, sa le compar, sa revin la drive-test etc. In cazul actual pot marturisi ca am facut drive-test cu o Kuga avand combinatia motorizare / cutie de pe a mea DUPA ce am platit avansul de comanda pentru masina, cand oricum ar fi fost tardiv (ba n-am gasit PowerShift, ba n-am gasit PowerShift pe diesel, ba n-am gasit PowerShift pe diesel de 163 CP, doar pe cel de 140). Am citit mult, si pareri avizate, si forumuri (care, evident, trebuie luate "as-is"), am studiat documentatii, caracteristici tehnice, dotari, evolutii etc la mai multe modele. Am si mers cu vreo cateva cand am avut ocazia.

In final pur si simplu a ramas tot Kuga. Am scos din lista modele ca X1 (mic, al dracu' de mic), CX5 (si aia micuta, si nu m-a fascinat), ix35, Sportage, Tiguan (mie pur si simplu nu mi-a placut masina, si am avut mai multe ocazii de a merge cu ea, in versiuni diferite de motorizare / echipare), Qashqai (nu mi-a placut niciodata, desi cica noul model este super OK), CR-V (cam mare pentru gustul meu, nu prea mi-a dat impresia de dinamica, desi masina este si ea foarte ok), Subaru si Audi nu-mi plac la design DELOC, la Mitsu nu m-a dat niciodata pe spate interiorul si politica de vanzari, Reno (aveau si aia ceva in clasa) si cu mine nu suntem compatibili, Rav-4 mi s-a parut ciudata intotdeauna (probabil chestie de gust si politica Toyota Romania) si ... nu mai stiu.

Au ramas foarte putine in final si am ales Kuga, care mi-a oferit cea mai buna solutie si financiara, si ca producator, si ca mulare pe preferintele mele.

DA, am vrut, fiind masina noua, cateva chestii in mod neaparat si explicit (motiv pentru care am acceptat sa astept pana in 3 luni - au fost doar 2 in final, in loc sa iau masina noua aflata in stoc, insa careia ii lipsea doar Driver Assistant - de exemplu):

- am vrut xenoane, cu functie cornering si pachet LED
- am vrut piele, cu scaun sofer full electric
- am vrut PowerShift pe 163 CP
- am vrut Driver Assistant si Adaptive Cruise Control (cu toate gadget-urile lor: Active City Stop, BLIS, Lane Assist, Auto High Beam, parbriz incalzit, jet etc, oglinzi full electric, senzori lumina, ploaie, parcare fata-spate, heliomate, sistemul anti-coliziune din ACC etc)
- am vrut Titanium Premium pentru keyless entry, haion hand-free, asistare la parcare, camera, privacy glass, navi si Sync.
- am vrut sistemul AWD de la Ford, tot laudat pana acum.

Astea au fost optiuni la care pur si simplu nu am vrut sa renunt. Are si omul fluturasii lui.

Parte dintre cele de mai sus nu sunt oferite nici macar optional la parte dintre modelele concurente. Mai mult, sunt chestii standard pe Kuga care sunt cel mult optionale pe multe modelele din clasa, sa nu spun ca unele nu le ofera deloc.

Am mai avut parte de o intrebare: de ce nu am luat una SH in km putini, la fel cum am luat-o pe cealalta. Raspunsul este simplu: pentru ca pur si simplu nu am gasit aceleasi dotari si optiuni decat la preturi extrem de apropiate sau - CULMEA! - mai mari decat oferta pe care am avut-o (gen intre maxim 3.000 EUR mai putin si 1500 - 2000 EUR peste, in functie de numarul de km). Alegerea logica a fost masina noua. Daca as fi gasit una cu 15.000 mai putin decat pretul de lista si un efectiv 10-12.000 mai putin decat pretul real de vanzare ca si cealalta, pana in 30.000 km, probabil mi-as fi pus problema. Asa insa ...

Cam asta este povestea! :) Mai revin probabil de-a lungul topicului!

#49
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,472
  • Înscris: 14.04.2002
Ca cumparator de 2 masini noi anul asta, banu' jos ambele, dar si ca vecin imi permit sa zic si delicate dar si directe:
1. Frumos utilajul si binevenita garantia
2. Frumoase dotari
3. Ai cautat Jeep Charokee? (nu grand). Stiu, autoitalia sux, de acord
4. Am avut Santa Fe si am luat santa fe nou. Feelingul ca totul e unde il stiai dar ai si jucarii extra e minunat.
5. Din clasa sa cred ca doar CX5 se apropia, dar nu avea tot ce ai pus tu (de ex fara ACC). Apropos, te-ai jucat cu el? Mie imi place maxim :)
6. Poate nu am vazut, imi cer scuze, how much was the fish? List price/pret achitat
7. Sa-ti traiasca placerile! Tot asa am gandit si eu cand am luat Jeep-ul
8. Da un semn daca vrei gume de iarna, am sursa buna in Br
9. Vopseaua eco, la toate conservele noi sux. Am urma de kkt de cioara pe ambele. Da imediat cu apa cand vezi. Eventual un tratament cu ceara e binevenit. Oricum vei atrage praf si zgarieturi :P
10. CASCO daca nu ai facut si poti alege eu am Generali si pare foarte ok. SI mai primesti si vigneta free :P

In rest, asa cum am mai zis, km si motorina!

#50
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Pe scurt, poate ajung si eu acasa tot azi :)

1. Indeed!

2. Indeed! :)

3. Nu insistent, desi masina e frumoasa si m-ar fi atras. Din pacate respectul meu pentru marca a scazut drastic, un bun prieten s-a tot chinuit sa scape de un Grand Cherokee de 70.000 km, cumparat de nou. Iar Autoitalia nu reprezinta nicicum un plus. Oricum, vad ca in continuare nu gasesc nici un fel de informatie de pret. Nici asta primavara nu aveau.

4. Indeed!

5. CX5 cam micuta, si nu mi-a placut interiorul (cel putin bordul si consola centrala) in mod deosebit. La optiuni parca nu avea chiar tot posibil. ACC-ul imi place maxim! :coolspeak:

6. Nu am spus! :) Oferta insa a fost chiar de nerefuzat - reducerea a fost putin sub 10.000 EUR sub pretul de lista. :)

7. Indeed! :)

8. Da, o sa vreau! Deocamdata am primit azi o oferta cu 35 % mai mare fata de pretul de lista pentru anvelopa aia de negasit. Inca mai sper, mai am vreo 2 surse care au promis. Insa pentru iarna te bat la cap. Dar sa-mi mai revin un pic din suturi (peste 3 zile cunun, si inca n-am reusit sa-mi gasesc costum! :) ).

9. La Kuga celalalt am gasit p...a pe usa la 3 zile dupa ce am luat-o. La asta inca nu apare nimic (e drept, m-am mutat intr-o zona ceva mai civilizata, dar tot prin Bucuresti parchez). Culmea ca prima de la MK1 mi-au facut-o in Galati, in parcare pe bune. No Comment!

10. CASCO am facut la Generali, fara fransiza, fara rovigneta, cu toate riscurile incluse. Nu (mai?!) dadeau rovigneta decat la oferta cu fransiza.

Saru'mana, asemenea!

#51
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,321
  • Înscris: 09.09.2006
Tyby: Active city stop e frânare de urgență (gen să nu-i dai un brânci ăluia din față) sau e sistem start-stop ca să economisească gaz când stai la semafor?

#52
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006
E franare de urgenta, dar e activa doar pana la 30km/h.
http://www.euroncap....veCityStop.aspx

Quote

Ford Active City Stop is a system which helps to avoid or to mitigate accidents at low speeds. At speeds up to 30km/h, a lidar (Light Detection And Ranging) sensor positioned at the top of the windscreen scans the area up to around 7.6m ahead of the vehicle for possible obstacles. If the vehicle detects a braking, slower-moving or stationary vehicle in front and it determines that a collision is likely, the brakes are pre-charged. If the driver remains inactive (no steering or braking input), the car applies the brakes automatically and reduces engine torque.
At relative speed differences less than 15 km/h then Active CityStop may help the driver to entirely avoid the collision with the obstacle in front. If the relative speed difference between the two vehicles is between 15 and 30 km/h the impact is unavoidable through braking alone but Active City Stop will aim to reduce speed prior to the impact.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aPU8I7T1zzU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#53
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,321
  • Înscris: 09.09.2006
:arigato:
Păi na, când am strâmbat numărul la Audi nici 10km/h n-aveam, și tare bun ar fi fost un sistem de-ăsta.

#54
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,472
  • Înscris: 14.04.2002
Ce bine ca nu e stop and go (am la CX5) ca mi se pare o mare prostie

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate