Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

U.P.C. a lansat abonamentul de internet de 500 Mbps/25 Mbps

- - - - -
  • Please log in to reply
1577 replies to this topic

#37
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
Digistorage. Fain. Hats off for that.

Cât despre restul comentariului, ce relevanță are? În primul rând Google Fiber îl găsești în vreo două localități americane și chiar și așa nu o să rezolve problema timpului de răspuns. Aici trebuie investit. Nu că îți dă 1 GB/s link cu vecinul de stradă.

Apoi nu știu ce fișiere încarcă/descarcă web developer-ii. Ceea cu ce lucrez și dezvolt țin să aibă mărimi mici, dar asta e din considerente de polimorfism și ușurință de testare. Oricum că e vorba de 128 kbps sau 100 mbps upstream, pentru partea de dezvoltare nu mă afectează. Am un abonament de back-up la internet cu 128 kbps upstream. Când pică UPC-ul evident că nu am nici o problemă să-mi continui munca.

---

Și torrent-iștii trebuie să fie manelizați cumva. Pentru un 10 - 15 dolari pe lună cât face un seedbox, tot freacă publicul general la cap că vor upload mai mare. Ia, om din elită ce ești, un seedbox și ai upload de peste 100 mbps. Poți să găsești mașini legate la 1 gbps up pentru un bănuț pe net și să faci rații de 1000:1 în 24 de ore.

Edited by genericuser01, 21 August 2014 - 22:03.


#38
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,759
  • Înscris: 06.12.2006
Dacă tu nu ai nevoie de upload mai mare de 6 Mbps nu înseamnă că nimeni nu are nevoie. Dacă eu nu am nevoie de un serviciu nu înseamnă că nimeni nu are nevoie de el. Corect mi se pare sa ofere opțiuni. Cum la download exista posibilitatea sa alegi ce viteza dorești, de ce nu ar exista și la upload? Nu știu care ar fi problema lui X sau Y sa își dea cu părerea despre ce doresc eu. Indiferent la ce as folosi acel upload. Hai sa spunem ca toți îl vrem pentru torente. Ok. Și chiar dacă vrem pentru torente, de ce sa nu cerem upload mai mare? De ce sa nu cerem servicii mai bune, echipamente mai bune? Când UPC ul mărește prețul abonamentelor sau baga extraoptiuni pe la spatele clienților nu tot măgari sunt? De ce sa stau mut și sa nu cer ceva ce as dori?

Edited by tdan08, 21 August 2014 - 22:09.


#39
danzi23

danzi23

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,072
  • Înscris: 14.08.2013
De fapt sunt 3 si se dezovolta https://fiber.google.com/newcities/ Harta asta ii doar pt abonati. Doar nu crezi ca Google si-a luat net de la Comcast pt serverele lor ? Posted Image

Si nu toti suntem dezvoltatori web ca sa ne multumit cu 1 Mbps up. Cand faci upload pe extern la fisiere mari (arhive cu poze, documente, filmari, kit-uri de instalare) in cloud, iti trebuie viteza mare pe extern, daca nu vrei sa te enervezi.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HAo5GgaJmsA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Daca ar fi sa ne luam dupa genericuser01 ar trebui sa zicem "multumim frumos" si pt netul de la RTC de 16 Mbps down si 2 up :rolleyes:

Edited by danzi23, 21 August 2014 - 22:10.


#40
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
Documente, kit-uri de instalări. Ok, sunt complet dat pe spate. Filmări. Epic. Și iată de ce.

Filmări: Upload to some shitty video-sharing site and paste the link to whoever.
Documente: Cât poate să aibă un document? Oricum îl pui pe dropbox și îl iau ceilalți. Hai că am văzut că mediciniștii își dau PDF-uri de 100 de MB. Și așa, la 5 mbps înseamnă vreo 4 minute.
Kit-uri de instalare? Really? Care se iau de pe site-ul de net oficial, oricum?

---
Nu am probleme cu oamenii care vor opțiuni, am problemă cu fanboy-ismul. UPC iz shit că RDS iz king. Arătați-mi un caz de utilizare upload relevant pentru vreun milion de oameni din România ce să necesite viteze foarte mari. Ceva care nu sunt filme sau poze din concediu, să nu fie torrent-e, pur și simplu să fie un serviciu pe care o majoritate de oameni să vrea să îl ofere și să necesite viteze mari.

Ah, nu. Doar că RDS is best și că restul trebuie să se ia după el. Să se ia. Argumentul ăsta e valid. Restul, nu.

---
Dacă ar fi să ne luăm după căcăciosul ăsta de genericuser01, lucrurile ar fi stat așa:

UPC anunță abonamente de 500 și 1 giga;
Lumea răspunde cu: S-au luat după RDS Posted Image

Și apoi liniște.

De când citesc Softpedia și aria dedicată UPC-ului, de fiecare dată când citesc ceva lansare nouă de abonamente mesajul e identic: Sunt proști, RDS-ul e așa și pe dincolo. I know, everybody gets it! F off!

Și nu e vorba de cenzură, e pur și simplu faptul că știrea nu merită o reacție. E lame. Astea-s vremurile în care trăim. Însă nu e nevoie să repetăm același lucru de n ori. Și orice moderator ar fi existat pe aria asta ar fi zburat orice mesaj de această formă repetitivă din orice formă de existență (din baza de date softpedia, din back-up-uri, din back-up-urile din cloud storage, din memoria celor care au apucat să le citească). Și ar fi pus un fir de discuții sticky: Da, știm că RDS are upload mai mare.

Edited by genericuser01, 21 August 2014 - 22:25.


#41
danzi23

danzi23

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,072
  • Înscris: 14.08.2013

Quote

Ah, nu. Doar că RDS is best și că restul trebuie să se ia după el. Să se ia. Argumentul ăsta e valid. Restul, nu.

Daca citai cateva posturi inainte, ai fi vazut ca de fapt eu zic ca Romtelecom (oferta pe care o are grinci de 200 Mbps down & up) is da best Posted Image
Legat de docuemnte: eu doar in primul an de faculta am adunat 5 GB. Doar nu crezi ca sunt toate doar text si scanate si aplicat Optical Character Recognition pe ele ?  ain't nobody got time for that
Si filmarile nu trebuie sa fie neaparat ceva ce vreau sa share-uiesc acum. Poate ii o filmare privata din vacanta pe care vreau sa o pastrez, o pun pe HDD si in the Cloud.
YouTube nu ii tot timpul solutia ideala pt ca comprima la greu fisierul video.


Si iti dau un exemplu de kit de instalare care merita pastrat: Visual Studio Ultimate/Profesional. Fiind la o facultate de profil, am licenta gratuita. Dar a fost un chin sa descarc kitul de la ei pt ca Micoshit s-au incapatanat si te lasa sa il downloadezi numai cu porigramul lor, care ii foarte prost si se blocheaza. Asa ca nu vreau sa fiu nevoit sa il folosesc din nou in viitor.

Edited by danzi23, 21 August 2014 - 22:21.


#42
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
Hei, man, specimen exemplar. Îmi ești simpatic și înțeleg unde bați. Și, da, compresia Youtube e de toată coma. Discuția mea e orientată spre troll-ii ăștia tuciurii ai Evangheliei Noului Upload care tot vorbesc sau fac trimiteri la alți operatori de parcă:
  • Nu știe oricine unde e upload-ul mai mare;
Da, și eu vreau upload mai mare, și download mai mare, și timp de răspuns mai mic și prețuri mai mici. Da' să-mi zică vreunul când m-a văzut făcând trei cruci și scuipând în sân lamentându-se la fiecare a treia intervenție că: e mic domle, și nu se mai ridică.

#43
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
You Tube comprima doar la oamenii de rand, cu putine vizualizari, la artisti sau oricine are partner account, HD-ul e HD fara patratele.

#44
deiuma

deiuma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,715
  • Înscris: 25.01.2011
Dar acoperirea mărită când o lansează? În Craiova și-n alte orașe sunt inexistenți....

#45
gabybcr

gabybcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,167
  • Înscris: 22.03.2008
Daca s-ar extide, nu ar prinde cu nimic o asa stire. Exact ca la Orange, Vodafone sau Cosmote. Se lauda cu 4g in 3 zone mari si late, dar ei au multe localitati fara 2g.

#46
danyxp

danyxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,030
  • Înscris: 12.12.2005
Asta cu 500/25 suna a damage control :) Adica sa nu le mai plece din abonati la concurenta, din pacate  to little to late.
Eu chiar vreau un operator cu acoperire serioasa sa ofere ceva peste rds, sa-i forteze oarecum sa mai umble si ei la upload, asa cum este fortat acum upc.
@genericuser01 : Daca nu aveau concurenta upc dadea si acum maxim 4 mbps upload. Nu foloseste nimeni constant toata banda de upload, insa atunci cand ai nevoie o iei razna cu 6 mbps
Am avut upc pana in momentul in care a aparut rds in zona, de la 120/6 am trecut la 100/100(30-50 up extern) si nu am regretat nici un moment. Nu as reveni la acel upload de 6.... Incearca un skype in timp ce vrei sa trimiti 3-4 gb de  filmulete, mai bine renunti.
Am avut o perioada up de 100 si pe extern, vreo 2 saptamani parca; cand au reparat limitarea aia si am revenit la 30 s-a simtit imediat.
@ upc: bravo si la mai mare, dar hai mai iute. Si nu mai manca rahat cu atata talent : " Intra in reteaua UPC cu cea mai mare viteza disponibila la nivel national: Fiber Power 200 Mbps! " Stiu ca e doar marketing si ca e la moda, dar totusi...

#47
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,104
  • Înscris: 25.02.2007
Eu sper ca maresc si uploadul la amarastenii care nu-si iau 500Mb cu ocazia acestei lansari.

#48
danzi23

danzi23

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,072
  • Înscris: 14.08.2013

View PostNeaceasca85, on 21 august 2014 - 22:55, said:

You Tube comprima doar la oamenii de rand, cu putine vizualizari, la artisti sau oricine are partner account, HD-ul e HD fara patratele.

Pana si videoclipurile lui Eminem(13 milioane de subscriberi pe YT) sunt comprimate la greu. "Eminem - The Monster (Explicit) ft. Rihanna" versiunea 720p are in medie un video bitrate de 2.5 Mbps...

@genericuser01
Asta ii un forum, ii normal ca lumea sa faca comparatie intre bunuri, servicii. Daca nu vrei sa citesti criticile la adresa internetuluide la UPC sau telefonului Nokia Lumia 520 (de exemplu), atunci evita forum-urile :)
Daca zici ca te-ai saturat de lumea care compara netul de le UPC cu cel de la RDS, ca sa te simiti mai bine am sa critic UPC si am sa il compar cu RTC :lol:
---------------

Rusine UPC! Acum in 2014 s-au trezit si ei sa mareasca viteza de upload de la 6 la 25. Si asta doar in 8 orase din tara.... si doar pentru abonamentele de 500 Mbps down !
Boo! Boo UPC. Pai Romtelecom ofera upload decent de mult timp (in cateva orase din tara), acum s-a trezit si UPC-ul sa ii imite Posted Image

#49
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,990
  • Înscris: 15.04.2011
500 Mbps download? Cu upload-ul ala de toata jena ce facem?

Mai exista un operator de internet fix in ro cu o diferenta atat de mare intre viteza de descarcare si cea de incarcare?

Edited by Papillon_, 22 August 2014 - 08:25.


#50
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

View PostPapillon_, on 22 august 2014 - 08:24, said:

Mai exista un operator de internet fix in ro cu o diferenta atat de mare intre viteza de descarcare si cea de incarcare?
Te referi la 1000/30?



#51
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,759
  • Înscris: 06.12.2006

View PosttheMisuser, on 22 august 2014 - 07:56, said:

Eu sper ca maresc si uploadul la amarastenii care nu-si iau 500Mb cu ocazia acestei lansari.

In februarie l-au mărit la 20 în Timișoara pentru a arunca cu praf în ochi și a da speranțe celor care așteptau mărirea la nivel național. Acum s-au sucit. Dacă tot vrei un amarat de upload mai mare ia treci matale la 500. Nu ar fi problema sa trec la 500 pentru a beneficia de 25 la upload. Cu condiția sa fie la același preț. Dar dacă vor bani în plus pentru asta consider ca iar ar face o măgărie. Au făcut atâtea anul asta...

#52
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Pai eu inca sper ca maresc uploadul la toata lumea. Aveti informatii altfel? 6Mbps e de demult bataie de joc. Un wetransfer, un cloud ceva fara sa mai spun de o camera ip hd si deja simti cum iti creste barba la calculator.

Edited by grinci, 22 August 2014 - 08:53.


#53
danzi23

danzi23

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,072
  • Înscris: 14.08.2013


Sper ca stii ca 500 Mbps = 62.5 MBps si ca in web browsere si clienti torrent viteza se masoara in MBps Posted Image
Nu cred ca UPC-ul minte cu cei 500 Mbps download, daca nu a mintit nici cu cei 200Mbps. Totusi,oferta asta iivalabila doar in 8 orase mari din tara. Deci ii plauzibil, nu ii cine stie ce.

Quote

Mai exista un operator de internet fix in ro cu o diferenta atat de mare intre viteza de descarcare si cea de incarcare?

Da, la RDS pe extern: 1 000 Mbps down, 30 up :(
( pe intern ii mai ok: 1 000 Mbps down si 100 up)

#54
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,012
  • Înscris: 08.08.2002
Ar fi de bun simt macar 10-15 Mbps up sa ofere si la abonamentele de 150/200Mbps down, dar cum e vorba de UPC probabil ca mai au nevoie de inca cateva luni de teste "sa vada daca duce reteaua".
Ar fi dat ei probabil si 600/35 doar sa fie mai mult decat ofera RDS-ul in abonamentul de 500/30 dar din pacate nu ii tine buzunarul si nici reteaua deocamdata (nici macar in alea 8 orase).
Abonamentul acesta putem spune totusi ca este similar cu ce ofera RDS (500/30) sa vedem insa si la pret cum va fi comparativ cu cat cere RDS-ul.
E bine ca ofera modemul ala cu standard WiFi 802.11ac dar din pacate ca de obicei aceste variante 2in1 ofera un router cu acoperire modesta fara porturi USB.

Edited by MD, 22 August 2014 - 09:08.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate