Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...

Recomandare prelungire cablu inst...
 Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

neuropatie periferica
 Incarcare butelii de voiaj

Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere
 Telefon de back-up.

Vivando Unirii

Recomandare Egger culoare

Recomandare cafea de duzina pentr...

primii pași în Germania

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
206 replies to this topic

Pengoon

Pengoon

Ударник

• Grup: Senior Members
Olgutza de Prazilia.

bpmircea

bpmircea

Junior Member

• Grup: Members
a luat foc fabrica la care lucram, pufff

http://www.spiegel.d...-a-1084565.html

bpmircea

bpmircea

Junior Member

vorba romanului, tot raul inspre bine.

mi-am gasit altceva de lucru mai bine platit, muncesc mai putin si cu un program mai scurt.
deocamdata sunt multumit, nimic de spus.

salutari

Petruccio

Petruccio

Junior Member

Salutare! Ma ajuta cineva cu un link la vreo agentie de recrutare pentru imigranti?

bpmircea

bpmircea

Junior Member

un fapt curios ce mi s-a intamplat aici...
ma prezint la interviu, vorbesc cu sefii de aici despre salariu, conditii de munca, orar etc.
incep munca si dupa doua zile ma duc la birouri intreband de o copie a contractului la care imi zic cei de acolo ca trebuie sa astept inca doua trei zile pentru ca au revizat CV-ul meu si
ca ei considera ca trebuie sa ma plateasca mai mult la ora asa ca au rupt contractul anterior si au facut altul nou care e cu 10% mas gras!

nu cred  ca in multe tari se imtampla treaba asta

skandal

skandal

Senior Member

Posibil sa fie vorba de o industrie cu contract colectiv (care stabilieste salariul si alte drepturi, cuprinse sub denumirea generica de "tariff") sanctionat de un sindicat puternic precum IG Metall.

bpmircea

bpmircea

Junior Member

incet incet ne integram si noi...

[ https://bitbucket.org/bpmircea/2share/downloads/001.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

bpmircea

bpmircea

Junior Member

a ajuns si ultima

[ https://bitbucket.org/bpmircea/2share/downloads/Scan3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

dedes777

dedes777

Member

Super. Felicitări! De cat timp ești în Germania? Ai întâmpinat probleme pentru faptul ca ești auslander?

bpmircea

bpmircea

Junior Member

dedes777, on 29 iulie 2016 - 11:46, said:

Super. Felicitări! De cat timp ești în Germania? Ai întâmpinat probleme pentru faptul ca ești auslander?

Mersi
Am venit in octombrie 2014, deci aproape doi ani.
Nu, nici un fel de probleme, toate au mers chiar mai bine decat ma asteptam.
Cea mai mare problema pe care o vad e invatarea limbii care e destul de grea.
Vorbesc 4 limbi straine si pana acum nici una nu mi s-a parut asa de complicata... Dar incet incet o rezolvam si pe asta

the_northpole

the_northpole

Active Member

Felicitări, Cand ai ajuns acolo ai știut ceva germana?

skandal

skandal

Senior Member

dedes777, on 29 iulie 2016 - 11:46, said:

Nu exista. Totusi suntem tot albi, crestini, le e usor cu noi. Cata vreme nu scapi ceva incredibil de nepoliticos (cum ar fi de ex sa spui cu aroganta ca nu vrei sa inveti germana, sa invete ei engleza) si le respecti regulile, doar cine stie ce caveman vreodata sa zica ceva, desi eu nu am auzit. Sunt oameni FOARTE politicosi si cu greu, chiar si vreun amic apropiat, o sa isi manifeste de ex ingrijorarile legitime fata de imigranti, de fata cu tine, tocmai ca nu cumva sa te simti vizat.

Posibil sa auzi vreodata "asa se fac lucrurile in Germania", dar atunci sa fii fff atent ca e ceva ce ti-a scapat, ceva de invatat.

Totusi suntem peste 300,000 de romani in DE, daca era ca in clisee nu mai venea nici naiba.

bpmircea

bpmircea

Junior Member

the_northpole, on 01 august 2016 - 10:45, said:

Felicitări, Cand ai ajuns acolo ai știut ceva germana?

Foarte putin, doar cateva cuvinte.
Pe o scara de 1 la 10 sa zicem ca un 0,2

bpmircea

bpmircea

Junior Member

interesant...

a invatat germana intr-o ora jumatate (in avion spre Germania) si cand a ajuns a dat o conferinta de 4 ore (in germana, bineinteles !).

linkul e de un ziar spaniol dar se intelege destul de bine:

El Confidencial

alexandrualexe

alexandrualexe

Member

bpmircea, on 06 august 2016 - 20:38, said:

Foarte putin, doar cateva cuvinte.
Pe o scara de 1 la 10 sa zicem ca un 0,2

Vai de capul... Cine s-a gasit sa dea sfaturi despre traiul in Germania si nu numai.. unul care a lucrat la romani pana acum si n'a avut legaturi cu germana, unu care nici acum dupa 2 ani nu stie sa lege doua cuvinte, unul care a luat diploma special creata pt migranti (se stie prea bine aici in Germania cum sunt luate diplomele astea, zici un Guten Tag si ai luat diploma).

Mi-e mi-ar fi jena sa vin aici sa sa incep sa turui cat in luna si in stele cand eu nici macar nu stiu sa leg doua cuvinte in germana desi stau de 2 ani in Germania. wtf?!?!

Ai ignore ca sa nu iti citesc mesajele pe care le vei posta ulterior si care pt mine nu valoreaza 2 lei. Si asta este pareea mea persoanala si dreptul meu de a-mi exprima liber si neingradit opinia.

Edited by alexandrualexe, 23 August 2016 - 14:49.

avenirv

avenirv

Guru Member

alexandrualexe, on 23 august 2016 - 14:43, said:

Vai de capul... Cine s-a gasit sa dea sfaturi despre traiul in Germania si nu numai.. unul care a lucrat la romani pana acum si n'a avut legaturi cu germana, unu care nici acum dupa 2 ani nu stie sa lege doua cuvinte, unul care a luat diploma special creata pt migranti (se stie prea bine aici in Germania cum sunt luate diplomele astea, zici un Guten Tag si ai luat diploma).

Mi-e mi-ar fi jena sa vin aici sa sa incep sa turui cat in luna si in stele cand eu nici macar nu stiu sa leg doua cuvinte in germana desi stau de 2 ani in Germania. wtf?!?!

Ai ignore ca sa nu iti citesc mesajele pe care le vei posta ulterior si care pt mine nu valoreaza 2 lei. Si asta este pareea mea persoanala si dreptul meu de a-mi exprima liber si neingradit opinia.

Eu am lucrat peste 14 luni in germania, Munich si koln, 2 firme diferite. Nu stiu o boaba germana, stiu decent ce trebuie sa fac. Am vorbit numai engleza. Deci depinde. Daca lucrezi in FamM in bancar nu te intreaba nimeni de nemteste. In pharma la fel; cu cat mai mare compania cu atat engleza este acceptata sau limba oficiala.

adipelcz

adipelcz

Senior Member

Da, iar sfaturile sunt cu atat mai interesante cu cat nu stii germana. E poate util sa stie lumea cum e sa traiesti intr-o tara in care nu stii limba, pentru ca imi imaginez ca majoritatea care emigreaza intr-o tara vorbitoare de germana, nu prea stie limba. Si aia care cred ca stiu si au studiat 3 luni ceva cursuri...or sa constate la fata locului ca nu prea stiu mare lucru. Eu vorbesc destul de rau si dupa 3 ani (adica stiu ca fac multe greseli gramaticale), insa recunosc ca dupa primul an nu prea m-a mai interesat sa studiez activ limba. Asa, mai prind pe parcurs cuvinte noi sau expresii, dar probabil ca nici dupa alti 5 ani nu o sa vorbesc corect daca nu pun mana pe carti sa ma corectez. In firma se vorbeste engleza, pentru ca-s destul de multi straini. Asta e un avantaj mare la inceput, insa pe parcurs, te trage inapoi ca nu esti fortat sa inveti germana la un nivel foarte bun. Aici sunt destul de multi care se lovesc de pragul asta: cand e momentul ala in care o sa trec de la engleza la germana.

Traiul in Germania pentru un imigrant are si componenta asta lingvistica, care pentru multi constituie o bariera. De ce sa ignoram ce spun unii care nu stiu limba despre experientele pe care le traiesc aici?

Edited by adipelcz, 24 August 2016 - 08:21.

bpmircea

bpmircea

Junior Member

alexandrualexe, on 23 august 2016 - 14:43, said:

Alexandru...
Am aproape 50 de ani, vorbesc español, ruso & ingles.
Si cu fiecare zi ce trece un pic mai mult  de germana, sper sa o invat pana la urma, e o limba care ma fascineaza.

Salutari si cand imi fac anii de pensie en la UE ma retrag la casuta mea in Tenerife si nu o sa mai auziti de mine.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate