![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
primii pași īn Germania
Last Updated: Aug 21 2023 12:01, Started by
bpmircea
, Aug 04 2014 13:15
·
3

Posted 13 January 2015 - 23:10

in Martie imi vine toata familia, cred ca pana la urma o sa sa stabilesc aici pentru urmatorii 5-10 ani
|
Posted 25 January 2015 - 21:49

Posted 05 April 2015 - 09:06

actualizez un pic situația:
mi-am gćsit pānć la urmć un apartament sć īnchiriez de la 1 Aprilie, m-am mutat deja și familia īmi vine pe 17 luna aceasta, deci deocamdatć totul decurge conform planului. urmćtorii pași sć dau aici fetele la școalć și sć gćsim ceva de muncć soției. o firmć bunć de internet pentru ADSL ce īmi recomandați ? 1 & 1 , Kabel Deutschland , Telekom? Danke |
Posted 27 April 2015 - 19:28

Ofertele pt internet se pot compara la check24.de. Introduci adresa la care stai si iti afiseaza atit ofertele cit si viteza. Pe acest site poti compara mai multe chestii interesante: oferta conturi la banci, oferte asigurari, etc.
|
Posted 15 May 2015 - 17:46

Ofertele pt internet se pot compara la check24.de. Introduci adresa la care stai si iti afiseaza atit ofertele cit si viteza. Pe acest site poti compara mai multe chestii interesante: oferta conturi la banci, oferte asigurari, etc. pana la urma am pus 1&1 cu 300gb pe luna pentru 20€ primii doi ani dupa aia 30€. merge destul de bine |
Posted 29 November 2015 - 18:08

treaba merge destul de bine, fetele vorbesc deja binisor germana, a fost mai usor decat ma asteptam.
|
Posted 27 December 2015 - 12:10

Posted 27 December 2015 - 13:13

Ce-i asa greu de înțeles? Omul are de gând sa se întoarcă în tara la un moment dat, ca marea majoritate a celor plecați afara.
|
Posted 27 December 2015 - 13:38

cei care se realizeaza din toate punctele de vedere nu se mai intorc, stai cuminte Edited by cuculea, 27 December 2015 - 13:38. |
|
Posted 27 December 2015 - 13:39

Ce-i asa greu de înțeles? Omul are de gând sa se întoarcă în tara la un moment dat, ca marea majoritate a celor plecați afara. Bun, si pana atunci, te tot plimbi asa, dintr-un loc in altul? Ce viata e aia? Cum traieste familia, cum cresc copiii? Schimbi locuri, cunoscuti, tara, limba. |
Posted 27 December 2015 - 14:44

Bun, si pana atunci, te tot plimbi asa, dintr-un loc in altul? Ce viata e aia? Cum traieste familia, cum cresc copiii? Schimbi locuri, cunoscuti, tara, limba. |
Posted 29 December 2015 - 12:51

@Damascus77
Nu e realist sa-ti faci planuri pe mai mult de 5-10 ani. Omul e realist si gandeste lucrurile la rece. Asta nu-l face nomad. Si apropo de asta, de cand a fi flexibil in privinta starii locative e un minus? Eu stau in Germania de 2 ani si jumatate. Copiii si-au facut prieteni, au activitati diverse, vorbesc foarte bine limba, as zice ca fara accent pentru ca ceilalti germani se prind ca nu suntem de pe acolo doar cand vorbim eu si sotia, ca dupa copii ar zice ca suntem in Germania de cand lumea. Fata cea mica incepe sa aiba dificultati in a vorbi romaneste, cam refuza efectiv sa mai vorbeasca in romana cu noi in casa. Si a trait primii 7 ani in Romania si 2 si jumatate in Germania. Si-a insusit foarte bine limba germana si vorbeste germana mai bine decat romana. De scris in romana nu se prea pune problema. A facut doar clasa I-a in Romania, si aia la o scoala germana. Scrie cuvintele romanesti dar le scrie cum le-ar scrie in germana. Copiii nu vor sa revina in tara, desi acolo au bunicii. Le place mai mult aici decat in Romania, iar in tara ne era bine, nu am plecat ca nu se mai putea, ci pentru ca am primit o oferta foarte buna de job. Eu ma uit la copiii care acum au 9-11 ani. Peste 10 ani ambele vor fi pe la facultate (sper). Eu poate nu o sa mai vreau sa stau aici si poate ma mut in alta parte in Germania. Ele poate vor la o universitate in alta tara. Asta nu inseamna ca am mentalitate de nomad. Inseamna ca ma astept destul de mult ca dupa 10 ani lucrurile sa fie complet diferite pentru mine. Si ca atare, nu-mi fac planurile pe mai mult de 5-10 ani. O sa vad atunci ce-o fi. Pana atunci, fac tot ce pot sa avem o viata buna si sa ne bucuram de ea. Daca chiar o sa imi tune ca vreau inapoi in Romania dupa 10 ani, care ar fi problema? Cu siguranta daca as decide asta, ar fi pentru ca mi-ar fi mai bine in Romania decat in Germania. La cum stau lucrurile acum, as zice ca-s sanse extrem de mici sa revin in Romania in viata asta altfel decat in vizita. Dar niciodata sa nu spunem niciodata. Edited by adipelcz, 29 December 2015 - 12:51. |
Posted 18 January 2016 - 20:06

Vreau sa lamuresc o chestiune, in Romania nu cred sa ma mai intorc vreodata, cand vorbesc de casa ma gandesc la Tenerife, unde am o casa cumparata si unde s-a nascut una din fetele mele. Am trait acolo mai bine de 10 ani si nu schimb insula aia pentru nimic in lume.
Dar deocamdata muncesc in Germania sa imi fac anii de pensie ca nu se stie niciodata ce se va intampla. o zi buna sa aveti |
Posted 28 January 2016 - 17:57

Vai nu mai citisem demult topicul asta
![]() un mic hijack: am eu ghinion sau netul mobil de la O2 chiar are viteza de mizerie? teoretic in pachet am 'j de mb pe secunda, practic sufletu', abia se taraie. Edited by skandal, 28 January 2016 - 18:03. |
|
Posted 28 January 2016 - 18:11

Depinde unde esti. La mine cand am semnal bun merge bine. Insa din pacate, in cele mai multe zone am semnal pe Edge, care merge extrem de prost. Deci nu viteza e problema, ci semnalul.
|
Posted 14 March 2016 - 09:44

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users