Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Am o dilema(Doua facultati?)

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
dan-s

dan-s

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,699
  • Înscris: 02.07.2013

View Postneagu_laurentiu, on 04 august 2014 - 18:54, said:

Fiecare cu anii lui, pe mine m-au invatat parintii.

Laurențiu, te pot înțelege că ai avut experiențe negative cu preoți. Am avut și eu unele experiențe mai neplăcute și cu călugări. Dar viața mea s-a schimbat atât de mult de când m-am apropiat de Dumnezeu. Lucruri ce nu mi-am imaginat niciodată că le-aș face, le fac. M-am schimbat foarte mult și schimbarea a venit prin multă suferință, suferință ce m-a dus la un pas de sinucidere. Și nimic nu mă obliga să suport acea suferință. Dar totuși ceva m-a chemat care m-a băgat în acea suferință pentru a mă maturiza și a mă schimba. Am întâlnit oameni care pentru Hristos m-au întreținut cu bani vreo 4 ani deși eu îi făceam în toate felurile. Un om normal crezi că ar fi capabil să facă așa ceva? Eu nu cred. La un moment dat un om normal ar spune: "cu atitudinea asta du-te acasă că nu-ți mai dau nici un ban". Dar nu a fost problema asta niciodată. Am putut fi cât de rău am vrut (și am fost foarte rău) și nu s-a pus problema să nu mai fiu ajutat cu bani. Iar pe omul respectiv l-am întâlnit dintr-o întâmplare. Și am mai întâlnit și alți oameni cu adevărați minunați cu atâta bunătate în ei. Nu poți spune că a fost doar o coincidență. Prea multe coincidențe fericite în viața mea. Pur și simplu parcă am fost îndrumat de cineva să întâlnesc toate acele persoane minunante. Tocmai pentru experiența mea de viață nu voi putea să cred în ce spun ateii oricâte dovezi îmi spun ei că au.

#38
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdan-s, on 04 august 2014 - 19:00, said:

Laurențiu, te pot înțelege că ai avut experiențe negative cu preoți.
Nu am o aversitate din astfel de experiente ci din citirea dogmelor (de care ma acuza unul-altul ca nu le stiu).

View Postdan-s, on 04 august 2014 - 19:00, said:

Un om normal crezi că ar fi capabil să facă așa ceva? Eu nu cred.
Da. Eu cred asta.

Edited by neagu_laurentiu, 04 August 2014 - 19:08.


#39
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007

View PostMihaiRO1, on 04 august 2014 - 17:29, said:

Dani,bine vazut de catre cei care conduc facultatea respectiva.

Adica sa te inscrii si la istorie ca sa fii mai bine vazut de cei din conducerea facultatii de istorie? De cand le pasa celor din conducere de studenti la modul asta? Probabil nici nu vor stii cum te cheama.

Sau te referi la cei de la teologie? Nu prea vad de ce te-ar vedea mai bine daca ar stii ca mai e ceva care-ti rapeste o buna parte din timp.

Eu as incerca insa alta varianta: as alege o facultate care sa ma ajute sa-mi creez o viata placuta, decenta material. Si apoi, la maturitate, cand stiu cum stau lucrurile (nu, la doar 18 ani si cand zilnic auzi doar "one side of the story", nu stii cum stau lucrurile), daca as mai dori, m-as face popa si as fi deja respectat ca un om care a reusit sa faca ceva in viata.

#40
MihaiRO1

MihaiRO1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.09.2011

View Postdani.user, on 04 august 2014 - 19:16, said:

Adica sa te inscrii si la istorie ca sa fii mai bine vazut de cei din conducerea facultatii de istorie? De cand le pasa celor din conducere de studenti la modul asta? Probabil nici nu vor stii cum te cheama.

Sau te referi la cei de la teologie? Nu prea vad de ce te-ar vedea mai bine daca ar stii ca mai e ceva care-ti rapeste o buna parte din timp.

Eu as incerca insa alta varianta: as alege o facultate care sa ma ajute sa-mi creez o viata placuta, decenta material. Si apoi, la maturitate, cand stiu cum stau lucrurile (nu, la doar 18 ani si cand zilnic auzi doar "one side of the story", nu stii cum stau lucrurile), daca as mai dori, m-as face popa si as fi deja respectat ca un om care a reusit sa faca ceva in viata.
Nu este chiar asa...Eu vorbeam de Teologie..Esti altfel privit,cel putin asa este in facultatea din Craiova,daca esti implicat in o alta facultate.Nu stiu cum iti imaginezi lucrurile,dar nimeni nu te vrea preot la 35-40 de ani.

#41
vlrstea

vlrstea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 13.02.2012

View PostMihaiRO1, on 03 august 2014 - 23:42, said:

Salut.Curand trec clasa a XII-a si ca orice elev ma gandesc unde sa merg la facultate.Sunt la un liceu teologic ortodox,iar pentru facultate am o optiune care pentru mine este destul de clara,si anume sa merg in continuare pe Teologie Ortodoxa.Insa eu am o pasiune si anume Istoria,pe care pur si simplu o ador,invat foarte repede,si mi-a trecut in cap sa fac o a doua facultate(As putea sa le fac pe amandoua la buget,fiindca invat destul de bine,dar din pacate in Romania nu se poate),in acelasi timp.Intrebarea mea este..Pot (din punct de vedere omeneste)sa fac doua facultati,?Sunt constient ca timp liber nu este,dar eu zic ca merita.In domeniul in care sunt,pe langa teologie,pentru a fi"bine vazut"trebuie cred eu sa urmezi si alta specializare,si istoria a fost primul lucru pe care l-am avut in cap.Chiar as fi dispus sa fac un sacrificiu.Insa tot imi vine in gand ,faptul ca Istoria nu prea m-ar ajuta,eu doresc sa ma fac Preot.Dumneavastra ce imi recomandati?Sa urmez Teologia si Istoria..Sau ce facultate as mai putea sa fac pe langa Teologie(La mine este si o relatie personala,vreau sa-mi urmez si tatal care este asemenea Preot.Orice sfat mi-ar fi de folos,si sunt constient ca este destul timp sa ma gandesc!Multumesc!

Da de ce nu-l intrebi pe Dumnezeu?
Adica nu stiu, daca tot zici ca religia te "calauzeste" in viata si ca iti place si chiar crezi povestile acelea mi s-ar parea normal ca tot pe baza lor sa iei si deciziile in privinta viitorului.

Iar opinia ta privind preotii onesti nu prea se intersecteaza cu realitatea. O fi preotul onest, dar cat timp superiorii ii impun sume lunare cu care sa cotizeze are de ales intre a prosti credinciosii ori in a se muta la Cucuietii din Deal, unde traieste pe mere padurete.

#42
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 16.07.2013

View PostMihaiRO1, on 04 august 2014 - 18:33, said:

Crezi ca numai tu ai avut acces la izvorul cunoasterii ?

Hai ca asta e buna:))M-ai amuzat ,sincer.Eu te-am intrebat din curiozitate,multi ca tine vorbesc doar din auzite,fara sa cunoasca un cuvant din Dogma.Inclin sa cred ca nici tu nu prea ai studiat-o.Legat de cei 7 ani de acasa,,vad ca tot aduci aminte de ei..Este logic ca acestia au impact in viata fiecarui om,dar acesti ani nu sunt in mare parte decisivi pentru a crede in Dumnezeu.Poti sa ai o familie crestina sau nu,sunt atatea cazuri in care oameni care nu au participat la o viata religioasa,s-au indreptat si acum sunt foarte fericiti.,si participa la slujbele Bisericii.Legat de asta,eu iti recomand sa vezi filmul"Scapat din Iad"chiar daca nu e ortodox,eu zic ca este relevant.\

Intrebarea ta:Si din ce vei trai ? Nu din banii cotizantilor ? Si cand nu-ti ajung ce faci ? Tot ai sa ceri, asta-i viata.

Stai linistit,ca eu sunt in stare sa muncesc,sa ajut lumea,inca odata ,crezi ca peste tot este asa..Te inseli amarnic.Am amintit ca Tatal meu este preot.Chiar vrei sa sti ca noi ne descurcam din cresterea de pomi fructiferi,si majoritatea banilor,provin din salariul pe care il are mama mea,este profesoara..Eu zic sa meditezi putin la chestia asta,sa te duci la un duhovnic si acela o sa-ti raspunda la toate intrebarile pe care le ai.Salut!
Inafara de scrieri religioase, ai citit si altceva? Esti la curent cu miscarea new age ? Ai citit vreodata dogme hinduse, budiste, islamice? Ai auzit de Gandhi ?  Nietzsche, Schopenhauer, Voltaire, Cioran, Petre Tutea ?
Credinta, adevarul, vin din interior. Orice este din exterior e manipulare si iluzie. Nu poti sa-ti iei un cearceaf pe tine si sa vorbesti de Dumnezeu cu impresia asta aroganta ca detii adevarul absolut, e strigator la cer, e blafemie, e nesimtire.  Iisus nu a intentionat niciodata sa creeze o religie. Daca si-ar fi dorit asta, ar fi ramas in viata....Iisus a folosit puterea exemplului. Din cate stiu, Iisus nu a construit biserici si nici nu a fost preot. Iisus a fost un simplu pastor . Daca simti ca ai un anumit har - invata sa il folosesti cu intelepciune. Eu zic ca ai mai multe sanse sa-l cunosti pe "Dumnezeu" pe un varf de munte din Himalaya decat in ORICE BISERICA DIN ROMANIA, LANGA ORICE PREA FERICIT.

P.S. Gandeste-te bine - daca toti preotii din Romania ar fi pastori cu cate 100 de oi fiecare care sa-si doneze toate castigurile saracilor , iar bisericile sa fie adaposturi pentru saraci / scoli . In Romania e mai important sa vorbesti despre "voia domnului" decat sa infaptuiesti "voia domnului". Ma lungesc prea mult..daca n-ai inteles ideea mea pana acum probabil mi-am obosit creierul degeaba. Dar poate altcineva de pe forum a inteles ideea mea si atunci sunt fericit.

Edited by martoruu, 04 August 2014 - 23:59.


#43
MihaiRO1

MihaiRO1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.09.2011

View Postmartoruu, on 04 august 2014 - 23:46, said:

Inafara de scrieri religioase, ai citit si altceva? Esti la curent cu miscarea new age ? Ai citit vreodata dogme hinduse, budiste, islamice? Ai auzit de Gandhi ?  Nietzsche, Schopenhauer, Voltaire, Cioran, Petre Tutea ?
Credinta, adevarul, vin din interior. Orice este din exterior e manipulare si iluzie. Nu poti sa-ti iei un cearceaf pe tine si sa vorbesti de Dumnezeu cu impresia asta aroganta ca detii adevarul absolut, e strigator la cer, e blafemie, e nesimtire.  Iisus nu a intentionat niciodata sa creeze o religie. Daca si-ar fi dorit asta, ar fi ramas in viata....Iisus a folosit puterea exemplului. Din cate stiu, Iisus nu a construit biserici si nici nu a fost preot. Iisus a fost un simplu pastor . Daca simti ca ai un anumit har - invata sa il folosesti cu intelepciune. Eu zic ca ai sa ai mai multe experiente mistice pe varful muntelui himalaya decat in biserica din brosteni.
Nu ma intereseaza toate acele erezii...Vad ca foarte multi atei,inconjoara forumul asta!!

#44
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 16.07.2013

View PostMihaiRO1, on 04 august 2014 - 23:52, said:

Nu ma intereseaza toate acele erezii...Vad ca foarte multi atei,inconjoara forumul asta!!
Esti mai limitat decat credeam la inceput. Imi pare rau ca am intrat in polemica asta, m-am coborat la un nivel foarte jos ca sa-ti explic ceva si tu nici macar nu mi-ai luat in considerare opinia. Mi-e sila ca oameni ca tine se intituleaza "trimisi al lui dumnezeu".  Du-te si studiaza teologia si istoria in paralel ca sa fii un popa respectat in sat. bafta.
P.S. Dumnezeu vrea sa fie LAUDAT SI ADORAT. Are o companie multinationala numita patriarhie. Are filiale in fiecare sat in cladiri numite biserici. Are mii de angajati. Dumnezeu e cel mai smecher CEO.  hah Asta este dumnezeul pe care il pastrezi in cel mai profund colt al creierului tau ? Asta este cea mai curata credinta pe care o poti gasi in suflet ? trist.

Edited by martoruu, 05 August 2014 - 00:15.


#45
MihaiRO1

MihaiRO1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.09.2011

View Postmartoruu, on 05 august 2014 - 00:10, said:

Esti mai limitat decat credeam la inceput. Imi pare rau ca am intrat in polemica asta, m-am coborat la un nivel foarte jos ca sa-ti explic ceva si tu nici macar nu mi-ai luat in considerare opinia. Mi-e sila ca oameni ca tine se intituleaza "trimisi al lui dumnezeu".  Du-te si studiaza teologia si istoria in paralel ca sa fii un popa respectat in sat. bafta.
P.S. Dumnezeu vrea sa fie LAUDAT SI ADORAT. Are o companie multinationala numita patriarhie. Are filiale in fiecare sat in cladiri numite biserici. Are mii de angajati. Dumnezeu e cel mai smecher CEO.  hah Asta este dumnezeul pe care il pastrezi in cel mai profund colt al creierului tau ? Asta este cea mai curata credinta pe care o poti gasi in suflet ? trist.
Cred ca eu sunt acela care nu trebuie sa ma cobor la nivelul tau,care este chiar foarte jos..Cum poti sa zici domne' asa ceva?Esti batut in cap?Ce opinie sa-ti iau in considerare..Sa citesc nebuniile asa zisilor oameni invatati?Cred ca esti prost prost informat,zic sa te mai informezi putin,sa mai cercetezi situatia,si dupa intervii,nu intervii fara nici macar un rost,Prostiile alea cu noile miscari,cica,alea va prostesc oameni buni,lucruri ale satanei,mi-e mila de voi,si nu voi ma raspunde la aceste polemici,fiindca nu pot sa ma cobor la nivelul vostru,al celor ce urasc pe Dumnezeu.Ma dezgustati ateilor!

Edited by MihaiRO1, 05 August 2014 - 00:37.


#46
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 16.07.2013

View PostMihaiRO1, on 05 august 2014 - 00:36, said:

Cred ca eu sunt acela care nu trebuie sa ma cobor la nivelul tau,care este chiar foarte jos..Cum poti sa zici domne' asa ceva?Esti batut in cap?Ce opinie sa-ti iau in considerare..Sa citesc nebuniile asa zisilor oameni invatati?Cred ca esti prost prost informat,zic sa te mai informezi putin,sa mai cercetezi situatia,si dupa intervii,nu intervii fara nici macar un rost,Prostiile alea cu noile miscari,cica,alea va prostesc oameni buni,lucruri ale satanei,mi-e mila de voi,si nu voi ma raspunde la aceste polemici,fiindca nu pot sa ma cobor la nivelul vostru,al celor ce urasc pe Dumnezeu.Ma dezgustati ateilor!
Deci tu spui ca : Gandhi, Nietzsche, Schopenhauer, Voltaire, Cioran, Petre Tutea - sunt prost informati. Deci tu imi spui ca toate geniile care au discutat despre existenta unei forte creatore sunt speculatori si ca adevarul absolutul e la tine.  Ok. Abia acum inteleg ce fel de persoana esti. Ai perfecta dreptate. Uita ca te-am jignit. Chiar nu merita sa te certi cu oameni mai ..speciali. Mult succes in cariera ta de preot!

Edited by martoruu, 05 August 2014 - 01:02.


#47
MihaiRO1

MihaiRO1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.09.2011

View Postmartoruu, on 05 august 2014 - 01:00, said:

Deci tu spui ca : Gandhi, Nietzsche, Schopenhauer, Voltaire, Cioran, Petre Tutea - sunt prost informati. Deci tu imi spui ca toate geniile care au discutat despre existenta unei forte creatore sunt speculatori si ca adevarul absolutul e la un popa dintr-un sat cu nume de animal.  Ok. Abia acum inteleg ce fel de persoana esti. Ai perfecta dreptate. Uita ca te-am jignit. Chiar nu merita sa te certi cu oameni mai ..speciali. Mult succes in cariera ta de preot!
Intelegi ce vrei tu...Am zis ca tu esti prost informat..Adica nu cunosti deloc Biserica,si o ataci..Ai inteles acum domule?Vad ca ai adus in vorba Petre Tutea..Ai citit prietene citate de Petre Tutea,sau vorbim fara rost..Sa-ti dau doar unul “Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si nu merge spre nicaieri” (Petre Tutea).A fost nebun nu?..Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu oameni speciali?Este o ironie?Eu am zis ca nu citesc nebuniile budistilor,ale celor care cred in Mohamed,iarasi ai inteles ce ai vrut tu..

Edited by MihaiRO1, 05 August 2014 - 01:11.


#48
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 16.07.2013

View PostMihaiRO1, on 05 august 2014 - 01:03, said:

Intelegi ce vrei tu...Am zis ca tu esti prost informat..Adica nu cunosti deloc Biserica,si o ataci..Ai intels acum domule?Vad ca ai adus in vorba Petre Tutea..Ai citit prietene citate de Petre Tutea,sau vorbim fara rost..Sa-ti dau doar unul “Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si nu merge spre nicaieri” (Petre Tutea).A fost nebun nu?..Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu oameni speciali?Este o ironie?Eu am zis ca nu citesc nebuniile budistilor,ale celor care cred in Mohamed,iarasi ai inteles ce ai vrut tu..
Eu nu citesc citate prietene, eu citesc carti. Discutia se incheie aici din punctul meu de vedere. Nu ai fundamentele necesare nici cat sa vorbim despre propria ta credinta, daramite despre altele.
Atata timp cat tu crezi in crestinism, religia iubirii, dar nu poti accepta O IDEE diferita de a ta, e clar ca ai o problema cu caputzul. Esti ori prea tanar, si e temporar, ori e ereditar ( ca tot ai zis ca ai cazuri in familie).
Pa si noroc.

#49
danutz96

danutz96

    Iritabil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,713
  • Înscris: 17.12.2009
Trebuie sa facem distinctie intre credinta si religie.
Si cu asta am zis tot.

#50
shadowtheone

shadowtheone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 08.09.2008
Ma uimeste faptul ca inca nu intelegem ca exista persoane cu idei diferite de ale noastre. Daca o persoana a invatat timp de 18 ani acelasi lucru, daca i-a fost spusa aceeasi poveste de zeci de mii de ori, credeti ca va accepta alte idei venite de la niste anonimi pe un forum?

Totul tine foarte mult de cei 7 ani de acasa, ani in care parintii ne impartasesc credintele lor. Normal ca daca parintii sunt religiosi, si noi vom fi, probabil, religiosi. Daca nu am fost invatati sa fim deschisi la minte atunci ne va fi foarte greu sa luam in considerare alte idei.

De asemenea, trebuie sa intelegem ca exista persoane care nu se vor schimba si care nu vor accepta idei noi. Este normal, pana la urma, ca in momentul in care ai trait toata viata crezand un lucru, sa iti vina greu sa iei in considerare pe cineva care ne contrazice credinta.

Fiecare crede in ce vrea si are libertatea de a alege daca va fi sau nu religios. Nu exista opinii sau credinte corecte sau incorecte.

#51
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Tinerete, recunosc din prima ca eu cam am ce am cu marea majoritate a popilor.
Care cand m-au prins m-au jumulit urat, la inmormantarile alor mei. tata, socru, soacra..
Dar daca dta crezi ca Teologia este FACULTATEA pe care vrei din suflet sa o faci, e super OK. Eu la 18 ani visam doar la Electronica. Si azi inca imi mai place meseria pe care mi-am ales-o. Asa ca te incurajez sa iti urmezi visul si chemarea.
Acum 3 ani am fost intr-o vizita in Germania, in care am intrat in cateva submarine. De ce sunt fascinat de aceste vase ale mortii, doar Dzeu sau Jules Verne @  Freud stiu. Am citit peste 50 din cartile scrise de supravietuitorii celor 2 mari conflicte mondiale..
Morala. M-am intors de acolo si in 2012 am dat si intrat la fac de Istorie. Evident la cu plata si fara frecventa..
Deci, 2012-1963= asta ca sa vezi cati ani aveam cand am intrat .49.
In primul an dnul Damian ne-a vorbit, rectific ne-a vrajit povestindu-ne despre Istoria Religiei, ce a insemnat pt Evul Mediu timpuriu,cine au fost oameni care au fost Sfinti parinti ai bisericii  Iar dupa aia la Istoria Casatorie, alta delectare intelectuala.
O spune un om care se auto descrie ca rece, chiar si usor sadic, adica daca aud ceva care nu imi place, imi face placere sa sar la jugulara si sa musc..urat ..
Si jur ca nu am nicio legatura cu Religia.
Dar pasiunea cu care omul ala vorbea a facut toti banii . Jur ca mi-a facut placere sa il aud..
Sincer, cred ca dupa ce voi absolvi voi atarna hartia in cui. Nu cred ca voi practica Istoria niciodata.
In plus, ca debutant in ea voi castiga mult mai putin decat din electronica mea, unde am o experienta deci un salariu de nedebutant...
Dar astia 2 ani de faculatate au fost atat de plini de frumusete, de iesire din realitatile si mizeria curenta, de confruntare cu chestii noi..
ma simt imbogatit.
Altfel, despre ideea sa faci 2 facultati simultan..Mai bine te sinucizi. O sa faci 2 verze, niciuna bine calita.
La final o sa ai 2 diplome de caldura calaie, adica nu poti spune ce esti TARE in niciun domeniu. Da, stiu, parohia se cumpara.
Acuma dta fa cum crezi. Ideea mea e sa faci una singur, Si dupa un timp pe a 2-a..
BAFTA si inspiratie..

#52
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 09.11.2010
Mihai, te sfatuiesc sa te mai gandesti in ceea ce priveste preotia. Personal, as alege facultatea de istorie. Observ ca te pasioneaza si te pasioneaza poate mai tare decat o face preotia. Nu neg, poate ai vocatie dar cu istoria poti face mai multe si ai face exact ce-ti place.

PS: Da, am ceva cu preotii. Nu am intalnit niciunul de Doamne Ajuta. Ultimul la care am fost m-a "facut de comanda" si am renuntat sa mai merg sa vorbesc cu el. Nici nu am de cand sa o mai fac. Daca am ceva pe suflet, ma rog.

#53
DiaboliKa

DiaboliKa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 775
  • Înscris: 02.02.2011
Nu încercați să îi arătați dreptatea voastră, îi faceți rău, o are deja pe-a lui.

View Postshadowtheone, on 05 august 2014 - 15:30, said:

Ma uimeste faptul ca inca nu intelegem ca exista persoane cu idei diferite de ale noastre. Daca o persoana a invatat timp de 18 ani acelasi lucru, daca i-a fost spusa aceeasi poveste de zeci de mii de ori, credeti ca va accepta alte idei venite de la niste anonimi pe un forum?

Totul tine foarte mult de cei 7 ani de acasa, ani in care parintii ne impartasesc credintele lor. Normal ca daca parintii sunt religiosi, si noi vom fi, probabil, religiosi. Daca nu am fost invatati sa fim deschisi la minte atunci ne va fi foarte greu sa luam in considerare alte idei.

De asemenea, trebuie sa intelegem ca exista persoane care nu se vor schimba si care nu vor accepta idei noi. Este normal, pana la urma, ca in momentul in care ai trait toata viata crezand un lucru, sa iti vina greu sa iei in considerare pe cineva care ne contrazice credinta.

Fiecare crede in ce vrea si are libertatea de a alege daca va fi sau nu religios. Nu exista opinii sau credinte corecte sau incorecte.
De acord. Bine punctat. Posted Image

Edited by DiaboliKa, 05 August 2014 - 22:50.


#54
MihaiRO1

MihaiRO1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.09.2011

View PostPrien, on 05 august 2014 - 16:19, said:

Tinerete, recunosc din prima ca eu cam am ce am cu marea majoritate a popilor.
Care cand m-au prins m-au jumulit urat, la inmormantarile alor mei. tata, socru, soacra..
Dar daca dta crezi ca Teologia este FACULTATEA pe care vrei din suflet sa o faci, e super OK. Eu la 18 ani visam doar la Electronica. Si azi inca imi mai place meseria pe care mi-am ales-o. Asa ca te incurajez sa iti urmezi visul si chemarea.
Acum 3 ani am fost intr-o vizita in Germania, in care am intrat in cateva submarine. De ce sunt fascinat de aceste vase ale mortii, doar Dzeu sau Jules Verne @  Freud stiu. Am citit peste 50 din cartile scrise de supravietuitorii celor 2 mari conflicte mondiale..
Morala. M-am intors de acolo si in 2012 am dat si intrat la fac de Istorie. Evident la cu plata si fara frecventa..
Deci, 2012-1963= asta ca sa vezi cati ani aveam cand am intrat .49.
In primul an dnul Damian ne-a vorbit, rectific ne-a vrajit povestindu-ne despre Istoria Religiei, ce a insemnat pt Evul Mediu timpuriu,cine au fost oameni care au fost Sfinti parinti ai bisericii  Iar dupa aia la Istoria Casatorie, alta delectare intelectuala.
O spune un om care se auto descrie ca rece, chiar si usor sadic, adica daca aud ceva care nu imi place, imi face placere sa sar la jugulara si sa musc..urat ..
Si jur ca nu am nicio legatura cu Religia.
Dar pasiunea cu care omul ala vorbea a facut toti banii . Jur ca mi-a facut placere sa il aud..
Sincer, cred ca dupa ce voi absolvi voi atarna hartia in cui. Nu cred ca voi practica Istoria niciodata.
In plus, ca debutant in ea voi castiga mult mai putin decat din electronica mea, unde am o experienta deci un salariu de nedebutant...
Dar astia 2 ani de faculatate au fost atat de plini de frumusete, de iesire din realitatile si mizeria curenta, de confruntare cu chestii noi..
ma simt imbogatit.
Altfel, despre ideea sa faci 2 facultati simultan..Mai bine te sinucizi. O sa faci 2 verze, niciuna bine calita.
La final o sa ai 2 diplome de caldura calaie, adica nu poti spune ce esti TARE in niciun domeniu. Da, stiu, parohia se cumpara.
Acuma dta fa cum crezi. Ideea mea e sa faci una singur, Si dupa un timp pe a 2-a..
BAFTA si inspiratie..
Foarte intersant ati prezentat,va multumesc pentru sfat,mai am 1 an..

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate