Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...
 Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...

Felicitari Republica Moldova pent...
 Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Probleme baterie monde 3
 Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror

Tarot (2024)
 

Receiver Digi - KAON NA1000HD

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#55
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009
Da, in sfarsit problema opririi automate a fost rezolvata, insa dupa update receptorul ramane la setarea initiala, oprire automata la 3 ore.
Ca sa dezactivati aceasta functie trebuie sa intrati in meniu si sa o setati pe "Oprit". Acum se poate modifica acest interval, de la 1h pana la 6h. Mie unul mi se pare util, 3h era un interval prea mic, acum l-am setat sa se opreasca la 4h - adica in timpul noptii. Si oricum acum fereasta de confirmare asteapta un pic mai mult.
Ce am observat nou - acum cand este oprit, ledul rosu de sus ramane aprins, devine verde cand il pornesti. (asta am observat CHIAR ACUM!! hahah)
Uimitor vad ca acum daca il opresti porneste inapoi imediat!
Bineee Digiii!! era si timpul!

@lilovic - ce iti sugerez este sa il restartezi pur si simplu.. si sa astepti la pornire poate incepe sa faca update - pt ca in momentul cand face restart probabil verifica daca exista feed de update pe satelit. Si probabil exista.

Later Edit - Au bagat si limba Engleza pentru meniu! Se poate selecta limba pentru meniu, EPG, prima audio, a doua audio, prima subtitrare, a doua subtitrare!

Edited by belbody, 18 September 2015 - 13:24.


#56
lilovici

lilovici

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.09.2015

View Postbelbody, on 18 septembrie 2015 - 13:19, said:

Da, in sfarsit problema opririi automate a fost rezolvata, insa dupa update receptorul ramane la setarea initiala, oprire automata la 3 ore.
Ca sa dezactivati aceasta functie trebuie sa intrati in meniu si sa o setati pe "Oprit". Acum se poate modifica acest interval, de la 1h pana la 6h. Mie unul mi se pare util, 3h era un interval prea mic, acum l-am setat sa se opreasca la 4h - adica in timpul noptii. Si oricum acum fereasta de confirmare asteapta un pic mai mult.
Ce am observat nou - acum cand este oprit, ledul rosu de sus ramane aprins, devine verde cand il pornesti. (asta am observat CHIAR ACUM!! hahah)
Uimitor vad ca acum daca il opresti porneste inapoi imediat!
Bineee Digiii!! era si timpul!

@lilovic - ce iti sugerez este sa il restartezi pur si simplu.. si sa astepti la pornire poate incepe sa faca update - pt ca in momentul cand face restart probabil verifica daca exista feed de update pe satelit. Si probabil exista.

Later Edit - Au bagat si limba Engleza pentru meniu! Se poate selecta limba pentru meniu, EPG, prima audio, a doua audio, prima subtitrare, a doua subtitrare!

Asa e ! In sfarsit s-a rezolvat problema update-ului. A fost o perioada de cateva ore in care s-a oprit incarcarea softului 00.33 pentru ca nu mergea bine si a fost inlocuit cu 00.36
Oprirea automata dupa N ore nu imi serveste la nimic fiindca am obiceiul sa folosesc televizorul ca desteptator la ora 6 dimineata. Deci  trebuie sa pun desteptatorul sa ma scoale la ora 5:55 si sa caut telecomanda ca sa pornesc decodorul  ! :))))

#57
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009
Cred ca poti seta o ora de pornire si una de oprire in fiecare zi. Tot in meniu pe-acolo.
O sa folosesc functia asta.. ma gandesc ca orice aparat electronic merita macar o pauza functionare de cateva ore pe zi.

#58
neaovy

neaovy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.05.2009
Problema la noul software este urmatoarea: inainte de actualizare, in meniul "editare lista canale" exista o optiune de "omitere". Adaugai canale in aceasta lista si evitati astfel accesarea, chiar si accidentala, a unor bazaconii de genul trinitas, speranta tv, kanal d etc. Dupa actualizare, aceasta optiune a disparut. De asemenea, daca ai apucat sa adaugi canale in aceasta lista de omitere inainte de actualizarea softului, acum nu le mai poti aduce inapoi. Stie cineva cum se poate remedia aceasta problema?

Edited by neaovy, 30 September 2015 - 07:04.


#59
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009

View Postneaovy, on 30 septembrie 2015 - 07:03, said:

Problema la noul software este urmatoarea: inainte de actualizare, in meniul "editare lista canale" exista o optiune de "omitere". Adaugai canale in aceasta lista si evitati astfel accesarea, chiar si accidentala, a unor bazaconii de genul trinitas, speranta tv, kanal d etc. Dupa actualizare, aceasta optiune a disparut. De asemenea, daca ai apucat sa adaugi canale in aceasta lista de omitere inainte de actualizarea softului, acum nu le mai poti aduce inapoi. Stie cineva cum se poate remedia aceasta problema?

Da, am remarcat si eu asta, eu scosesem din lista principala KanalD, trinitas, versiunile SD ale canalelor care sunt deja HD gen Protv, eurosport, digisport.. etc.
Ca sa le readuci inapoi singura solutie este sa dai resetare generala si o sa faca scanare din nou si o sa apara si canalele omise inainte de actualizarea de software. Dar nu o sa le mai poti omite...in situatia asta sunt eu acum.

#60
nikuniku

nikuniku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,256
  • Înscris: 04.06.2009

View Postbelbody, on 02 octombrie 2015 - 11:26, said:

Da, am remarcat si eu asta, eu scosesem din lista principala KanalD, trinitas, versiunile SD ale canalelor care sunt deja HD gen Protv, eurosport, digisport.. etc.
Ca sa le readuci inapoi singura solutie este sa dai resetare generala si o sa faca scanare din nou si o sa apara si canalele omise inainte de actualizarea de software. Dar nu o sa le mai poti omite...in situatia asta sunt eu acum.

View Postneaovy, on 30 septembrie 2015 - 07:03, said:

Problema la noul software este urmatoarea: inainte de actualizare, in meniul "editare lista canale" exista o optiune de "omitere". Adaugai canale in aceasta lista si evitati astfel accesarea, chiar si accidentala, a unor bazaconii de genul trinitas, speranta tv, kanal d etc. Dupa actualizare, aceasta optiune a disparut. De asemenea, daca ai apucat sa adaugi canale in aceasta lista de omitere inainte de actualizarea softului, acum nu le mai poti aduce inapoi. Stie cineva cum se poate remedia aceasta problema?
E foarte adevarat ceea ce spuneti voi, si eu inainte de noul soft foloseam optiunea -omitere-, si era bine ,saream peste dubluri sd/hd, peste canalele care sunt in plus in grila(sunt o gramada), si peste maghiare, in cazul meu.Foloseam optiunea-omitere- deoarece degeaba faceam lista favorita caci conserva de cate ori se oprea,la 3 ore, sau i-si facea actualizare canale degeaba, astia nebagand niciun canal, ea, adica conserva pornea cu lista principala unde iarasi erau toate programele, nu pornea in lista cu favorite,cum am lasat-o, asa ca am folosit -omitere-. Se pare ca noul soft a rezolvat si acest aspect, nu mai are optiunea -omitere-, si am facut o lista favorita unde le-am putut aseza asa cum am vrut si am facut ceva teste. Am programat oprirea la o ora, si-a facut actualizare canale (normal ca tot degeaba,nici macar propriul post digisport 4 nu au fost in stare sa-l bage),l-am scos din priza cateva minute si conserva porneste in lista favorita. Nu mai porneste cu lista completa ci doar cu lista favorita. Tot au facut ceva bun pana la urma. Nu se mai pierd setarile. Totusi inca nu stiu daca usb-ul e valabil sau nu???, am pus un stik in el cu ceva seriale, a vazut stik-ul ,marime/ocupat/liber, dar nu mi-a aratat ce este pe el,nu am putut sa vad nimic, stiti ceva in legatura cu acest aspect?. Mersi.

Edited by nikuniku, 05 October 2015 - 16:45.


#61
nikuniku

nikuniku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,256
  • Înscris: 04.06.2009
Nu am mai putut edita si revin cu o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar pana acum, poate acum o sa am noroc. Ca vorbim de rcs-rds,upc,telekom,focus,orange(le-am pus in ordinea importantei pentru mine) sau cine mai vreti, ce vor acesti distribuitori de media ,provideri ,nesatui,sau cum vreti?, ca abonatii,supusii,slugile ,sa-si plateasca abonamentul lunar pentru serviciile oferite, si punct, atat,nu vor altceva, doar sa-si plateasca abonamentul la timp. Cei care se abat de la regula sunt pedepsititi cu intreruperea distribuirii de media, fie prin desfileterea unor mufe, fie cu taierea fizica a cablului, fie cu apasarea unor taste la un PC. Prin oricare dintre metode, tie ca abonat necinstit ti-a luat piuitul ceea ce e un lucru firesc. Si daca asa stau lucrulile, si asa stau, de ce cu exceptia unuia singur (focus), ceilalti nu lasa placerea abonatilor ,celor care vor, sa-si ia de pe piata libera ce conserva vor, cablu sau satelit atata timp ce-si plateste abonamentul?. De ce aceste restrictii?. Raspunsul meu,doar al meu, e ca la cei care obliga sa achizitionezi numai ce conserve ofera ei,cineva primeste o cota parte de la firma care le produce, cu restrictiile impuse conservelor de catre furnizorul de servicii. Pacat ca cel mai pagubos e acel cineva de la rcs, la ei, sau cum sa zic... la noi nu se prea gasesc conserve asa ca...?.Tocmai de aceea... lasa abonatul sa ia ce conserva vrea el, tu ai grija ca el sa-si plateasca abonamentul pentru care a semnat contract, nu ai tu grija ca distribuitor la ce se uita el. Poate se uita pe Hotbird cu conserva, ce te deranjeaza?, atata timp cand el,abonatul, plateste abonamentul cu sfintenie. De ce nu ar imperechea cartela lor cu un Dreambox DM 7080 HD care e de vreo 20 de ori mai scump ca, conseva lor daca eu le platesc abonamentul la zi de vreo 11 ani?. Asta face si sarmale daca-i zicPosted Image .

Edited by nikuniku, 05 October 2015 - 18:31.


#62
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009
Sa-ti raspund din ce stiu eu.
1. Legat de USB pe STB, din ce stiu eu, receiverul inregistreaza si stocheaza pe mediul de inregistrare in format propriu. Poti reda doar ce ai inregistrat cu el. Nu este capabil sa redea ceva in alte formate si nici ce inregistrezi cu el nu poti reda pe alte aparate, de exemplu pe PC.
Nu am probat cu conserva Digi, dar am un TV smart LG care exact asa face. Conectezi ceva la el, iti formateaza si salveaza ce ai inregistrat in format ciudat si reda doar ce ai inregistrat cu el, nimic mai mult.

2. Legat de faptul ca nu poti folosi ce receptor vrei tu si de ce se face imperecherea. E simplu, facand asta te obliga sa folosesti conservele lor idioate ca sa limiteze pirateria. Daca lumea ar putea folosi cartelele in orice CAM sau aparat mai destept (dreambox) sau direct pe PC-uri cu placi de receptie satelit + CAM.. oricine care cunoaste ar putea inregistra sau streamui in voie, caci pe calculator si receiverele Dreambox posibilitatile sunt nelimitate.
Asta e tot, nu ca au vreun contract cu cine stie cine sa le fabrice conservele... e anti-piraterie, si cea mai grava dintre ele e streamingul.

Edited by belbody, 05 October 2015 - 19:09.


#63
nikuniku

nikuniku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,256
  • Înscris: 04.06.2009

View Postbelbody, on 05 octombrie 2015 - 19:08, said:

Sa-ti raspund din ce stiu eu.
1. Legat de USB pe STB, din ce stiu eu, receiverul inregistreaza si stocheaza pe mediul de inregistrare in format propriu. Poti reda doar ce ai inregistrat cu el. Nu este capabil sa redea ceva in alte formate si nici ce inregistrezi cu el nu poti reda pe alte aparate, de exemplu pe PC.
Nu am probat cu conserva Digi, dar am un TV smart LG care exact asa face. Conectezi ceva la el, iti formateaza si salveaza ce ai inregistrat in format ciudat si reda doar ce ai inregistrat cu el, nimic mai mult.

2. Legat de faptul ca nu poti folosi ce receptor vrei tu si de ce se face imperecherea. E simplu, facand asta te obliga sa folosesti conservele lor idioate ca sa limiteze pirateria. Daca lumea ar putea folosi cartelele in orice CAM sau aparat mai destept (dreambox) sau direct pe PC-uri cu placi de receptie satelit + CAM.. oricine care cunoaste ar putea inregistra sau streamui in voie, caci pe calculator si receiverele Dreambox posibilitatile sunt nelimitate.
Asta e tot, nu ca au vreun contract cu cine stie cine sa le fabrice conservele... e anti-piraterie, si cea mai grava dintre ele e streamingul.
Asa o fi, caci prea zici cu foc!!!Posted Image

#64
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009
Am incercat acum cu un HDD de 100Gb pe care il folosesc doar pentru vazut filme, l-am conectat la conserva, am dat pe butonul de REC, mi-a zis sa intru la setari sa activez media pentru PVR. Zis si facut intrat acolo, imi vede HDD-ul si-mi zice ca trebe formatat in FAT32 - era NTFS, ii dau format, ma intreaba daca sunt sigur, il formateaza, apare o ferestruica cu Success, apoi nimic, nu mai apare ca selectabil in lista. Il deconectez, il conectez la loc la USB.. il vede in lista de mediumuri pt PVR dar cand il selctez iar imi zice sa-l formatez, il formatez iar.. iar dispare din lista dupa format si tot asa... la infinit.
Daca il deconectez dupa formatare si il conectez iar si dau direct REC de pe telecomanda imi zice ca HDD e full... :-S

O fi mergand cu stickuri doar..

Nu imi bat capul prea tare pt ca nu am ce vocea romaniei sa inregistrez... doar vreo cursa de motogp de la vreo ora ciudata, dar sezonul e pe sfarsite..

Edited by belbody, 05 October 2015 - 19:27.


#65
bunsoft

bunsoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 18.07.2009
Salutari,

Vin si eu cu o problema la voi fiind "fresh" posesor de un decodor satelit KAON 1000HD si fiind in reteaua RDS (ca si client) de cand sunt ei. As dori sa ating cateva aspecte gasite pe acest thread sperand sa gasesc solutia la problema mea si sa ofer cateva informatii utile:
1. imperechere box cu card. Un aspect, zic eu important, nu a scos nimeni la iveala. Serviciul suport, care stim cu totii ca in mare parte e de cacao, DAR....incercati sa va inchipuiti ce ar fi cu acest support daca fiecare al 20-lea client cu problema cand ar suna le-ar zice ca are un model XYZ de dreambox si nu conservele date de RDS? Cum ar putea ei ajuta clientul respectiv neauzind de decodorul respectiv? in cate feluri poate sa se "strice" un dispozitiv din asta mai ales daca ai nspe optiuni de tweak si setari la dispozitie? Ia macinati un pic si ideea asta. Nu tin partea RDS-ului, Doamne feri, doar un pic ma pun in cizma lor....
2. KAON, calitate, comparatie cu restul decodoarelor de la RDS. Da sunt slabe, fara nu si cu poate. Am RDS la 3 adrese, 2 pe cablu si ultima adresa cu satelit. La celalalte adrese am avut probleme cu KAON 1600HD pe cablu, Am avut Humax HD1 si HD2 care mergeau brici, chair la HD1 poti folosi USB-ul ca si media player, vede o gramada de formate... Dupa ca au pus Kaonurile a inceput distractia. Agatau canalele HD, cam toate si doar cand ti-era lumea mai draga sau cend te uitai la un film beton pe HBO. Dupa lupte seculare si vizite regulate de catre "tehnicienii" RDS am primit inapot Humaxurile care merg si azi brici, fara probleme chiar si cand tuna si fulgera afara.
3. Oprire automata, de cand a facut update de atunci nu se mai stinge, si las receiverul pornint nonstop fara sa ma ating de ea 2-3 zile. Da, sunt plecat cam des de acasa...
Tot la update, cunosc pe cineva la RDS care se mai si pricepe la cate ceva si dansul mi-a zis ca receiverele de la RDS au un mod "deschis" de comunicare spre update de fiecare data cand muti pe canalul 1, in cazul meu cred ca e TVR1. Lucru confirmat de multe ori si de cei de la support pe care i-am sunat de 101 ori pe saptamana cand aveam probleme cu Kaonurile pe cablu. La fel mi-a zis si tipul care a instalat receiverul pe satelit, sa-l las pe canalul 1 ca atunci isi face magia, adica face update de soft si activeaza si cartela. Asa si a fost, in doua minute dupa ce l-am pus pe TVR1 m-a intrebat de update. Inainte o saptamana tot il frecam in toate directiile si nu voia.
Tin minte la fel, acu doi ani, pe Humax HD2 tot asa a trebuit sa-l tin pe canalul 1 ca avea ceva bai si baietii de la support mi-au zis prin telefon ca nu am ultima varianta de firmware...deci tre sa fie ceva adevarat si in treaba asta.
4 Ei da, am lasat problema la capat si sper ca va citi cineva pana aici. Cu decodorul asta Kaon 1000HD, ca sa fiu si "ontopic" un pic. Am unele canale HD la care nu pot regla sonorul din telecomanda decodorului. Ca il dau la maxim sau aproape la minim volumul tot la fel ramane, cam 80% din volumul maxim. In schimb cand il dau la minim, adica nu mai am nici o liniuta, atunci tace de tot. Cum dau mai tare un pic, automat sare la volumul respectiv, cca 80% si asa ramane si daca il dau pana la maxim, adica toate liniutele. Face asa doar la cateva canale HD si cand dau pe canalele respective, inainte sa apara sunetul, se aude un bip foarte ascutit si apo incepe sa "urle"
O chestie interesanta tot aici, daca pun pe canalul cu pricina volumul 5 liniute si mut pe alt canal SD sau orice alt canal fara probleme, volumul revine. Adica ramane 5 liniute si sunetul revine la valoarea respectiva, nu mai urla.
Voi ati mai patit asa?
Am banuiala ca e un bug si nu as crede ca ar fi de la TV. Decodorul e conectat prin HDMI, televizorul e un LCD simplu, nesmart fara 3d si alte chichite. Ei si inca ceva, cand pornesc decodorul televizorul comuta automat pe HDMI1 unde e bagat decodorul, dar asta cred ca asa si ar trebui sa faca.

Va multumesc pentru raspuns si o seara faina va doresc.

Cu respect,
B.

#66
senn

senn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.09.2008
Salut,
Am si eu o problema: am acest decodor de vreo luna, de la inceput aparatul se aprindea foarte greu 20-30 de secunde(trebuia sa insist pe butonul de pornire al telecomenzii)...acum insa de 4-5 zile nu mai merge deolc telecomanda...am schimbat bateriile, am incercat de toate(nu a a vut nici o cazatura sau altceva de genul), pur si simplu parca nu mai trimite semnal sau aparatul nu mai primeste semnal de la telecomanda.
Acum am o telecomanda universala dar nu gasesc codul de la Kaon Na1000HD..il stie cineva!?
Multumesc anticipat

#67
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
Telecomanda o poti verifica astfel  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XMohu8qrNj8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
sau seara cu lumina stinsa Posted Image .
cel mai bine suni la ei sau mergi la un sediu digi

#68
senn

senn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.09.2008

View Postdanyconnect, on 19 octombrie 2015 - 13:28, said:

Telecomanda o poti verifica astfel  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XMohu8qrNj8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
sau seara cu lumina stinsa Posted Image .
cel mai bine suni la ei sau mergi la un sediu digi

Multumesc ptr "proba telecomenzii", am sa incerc diseara sa vad daca merge...daca nu merge nu am cum sa merg la sediul digi, eu fiind in Italia!

#69
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009
Telecomenzile sunt de rahan din nascare, verifica arculetele care ar trebui sa faca contact cu bateriile, la mine au venit strambe din fabrica... bagam baterii in ea si nu se intampla nimic, a trebuit sa le indoi si sa vad cum naiba sa le fac sa faca contact, in special pe cea de +.

Edited by belbody, 19 October 2015 - 19:27.


#70
senn

senn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.09.2008
Am verificat telecomanda aseara...din pacate ptr mine nu da nici un semn de viata LED-ul IR Posted Image
Aveti ideea de vreun cod ptr telecomanda universala Meliconi FULLY 8 RC?!
Multumesc anticipat!

#71
bunsoft

bunsoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 18.07.2009

View Postsenn, on 20 octombrie 2015 - 11:10, said:

Am verificat telecomanda aseara...din pacate ptr mine nu da nici un semn de viata LED-ul IR Posted Image
Aveti ideea de vreun cod ptr telecomanda universala Meliconi FULLY 8 RC?!
Multumesc anticipat!

Nu da semn la nici un buton?

#72
senn

senn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.09.2008

View Postbunsoft, on 20 octombrie 2015 - 11:56, said:


Nu da semn la nici un buton?

Nu!Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate