Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?

Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...
 Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die

Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii
 Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...

clima cu sunet ciudat

Baterie Externa Solara, Power Ban...
 An constructie bloc

Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...
 

Receiver Digi - KAON NA1000HD

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#37
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007

View Postcatalinman, on 25 iunie 2015 - 20:29, said:

Si e greu sa urmezi sfatul lui Iaro ?
Daca e sa fim rai, aș putea sti dece a fost "kilarit" meniul kaon-ului?
Nu toți se descurca cu meniuri le stufoase ale tv-urilor smart.


#38
Fly_85

Fly_85

    #5

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,307
  • Înscris: 15.06.2014

View Postparintily, on 25 iunie 2015 - 22:36, said:


Daca e sa fim rai, aș putea sti dece a fost "kilarit" meniul kaon-ului?


asta si eu as vrea sa stiu,dar probabil ca nu o sa primim un raspuns.. :D eu as vrea sa stiu de ce sunt printre cele ok ( cu meniul killer-it ) si unele care nu le merg display-ul !!!

#39
ioany

ioany

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,041
  • Înscris: 03.03.2007
Iarasi o chestie tipic Digi: Kaon  1000 Hd  fara afisaj.  La toti ceilalti care mai folosesc acest receiver este cu afisaj chiar daca e ceva mai scump.

#40
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009

View Postioany, on 27 iunie 2015 - 16:07, said:

Iarasi o chestie tipic Digi: Kaon  1000 Hd  fara afisaj.  La toti ceilalti care mai folosesc acest receiver este cu afisaj chiar daca e ceva mai scump.

La ce anume foloseste afisajul?
Mie oricum imi place asa cum e, fara afisaje si beculete.. pentru ca atunci cand ma uit la televizor nu-mi place sa am in campul vizual leduri verzi sau rosii aprinse sau ceasuri sau mai stiu eu ce luminite. Cand te uiti la televizor singura lumina poate fi in spatele lui, nu in fata... iar receiverele cu display iti distrag atentia.

La Kaon HD 1000 singura chestie enervanta este timpul mare in care porneste,  nu lipsa displayului sau a meniului complicat.. face exact ceea ce trebuie sa faca, nu toata lumea prefera sa aiba computer in loc de receiver cu jde mii de meniuri si optiuni si butoane.

View Postcatalinman, on 25 iunie 2015 - 20:29, said:

Si e greu sa urmezi sfatul lui Iaro ?

Tu chiar crezi ca orice televizor are asa ceva?
Eu am un Samsung non-smart din 2013 si un LG smart din 2014 si nici unul nu are optiunea de a pune "prestabilita" o anume intrare de semnal.

Problema nu e receiverul, i-am mai zis o data, problema e televizorul care ar trebui sa comute automat pe intrarea pe care incepe sa primeasca semnal, implicit mai toate televizoarele au chestia asta facuta pentru intrarea SCART, de ce nu o fi avand-o si pentru HDMI.. e o chestie de cum au gandit proiectantii televizoarele respective.
Lui ii mergea chestia asta cu intrarea SCART, ete ca pe HDMI televizorul nu mai face asa... si nici nu vad ce legatura are toata discutia asta pe acest topic.
Functionalitatea e oferita de receptorul de semnal, adica televizorul, nu de emitatorul de semnal, care este receptorul satelit (oricare ar fi el) sau orice alta sursa de semnal pe HDMI, dvd player, consola de joc, mai stiu eu ce.

Edited by belbody, 08 July 2015 - 12:33.


#41
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007

View Postbelbody, on 08 iulie 2015 - 12:32, said:

Problema nu e receiverul.....
Problema ESTE receiverul! Dupa cum am mai spus, pe acelasi televizor Samsung, Blu Ray-ul trece automat si de pe euroscart si de pe hdmi.

Edited by parintily, 08 July 2015 - 14:04.


#42
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009

View Postparintily, on 08 iulie 2015 - 14:04, said:

Problema ESTE receiverul! Dupa cum am mai spus, pe acelasi televizor Samsung, Blu Ray-ul trece automat si de pe euroscart si de pe hdmi.

Eu cred ca nu ai testat bluray-ul pe HDMI. Intelege ca interfata HDMI este standard - nu exista nimic in minus la receptorul Digi.
Televizorul ar trebui sa comute automat in momentul in care primeste semnal pe acel port. Cand spui ceea ce spui e ca si cum receptorul satelit nu ar emite semnal pe HDMI, ceea ce este fals.

Pe de alta parte, daca ai mai multe intrari HDMI la televizorul respectiv, incearca si alta intrare, difera intre ele, la unele televizore chiar scrie deasupra lor pt ce sunt.

#43
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007

View Postbelbody, on 08 iulie 2015 - 17:41, said:



Eu cred ca nu ai testat bluray-ul pe HDMI. Intelege ca interfata HDMI este standard - nu exista nimic in minus la receptorul Digi.
Televizorul ar trebui sa comute automat in momentul in care primeste semnal pe acel port. Cand spui ceea ce spui e ca si cum receptorul satelit nu ar emite semnal pe HDMI, ceea ce este fals.

Pe de alta parte, daca ai mai multe intrari HDMI la televizorul respectiv, incearca si alta intrare, difera intre ele, la unele televizore chiar scrie deasupra lor pt ce sunt.
Eu cred ca dumneavoastră nici macar nu ati vazut cum arata un blu ray player!
Am încercat în  toate cele 4 porturi hdmi si a fost degeaba!
O sa încerc maine si prin euroscart.

Nu neg ca partea de hardware  HDMI este standardizata dar partea de software instalata in receiver a fost distrusa de un "meserias"!

#44
gabib77

gabib77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 26.08.2007

View Postparintily, on 08 iulie 2015 - 22:25, said:

Eu cred ca dumneavoastră nici macar nu ati vazut cum arata un blu ray player!


Asta chiar da in nesimtire, nu mai bine isi vedeau colegii de treaba si nu te bagau in seama?

Ti se potriveste locatia, respectiv "Republica bananiera"

Edited by gabib77, 08 July 2015 - 22:38.


#45
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007
Daca nu citesti tot nu te baga! Daca domnul @belbody stie mai bine ca mine cum imi functioneaza blu ray-ul ...
Eu inteleg ca trebuie sa ne aparam mana care ne hraneste (in cazul de fata RDS-UL) dar sa nu exageram! Au distrus partea de hdmi si acum nu stiu cum sa mai dreaga busuiocul!

#46
belbody

belbody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 20.08.2009

View Postparintily, on 08 iulie 2015 - 22:25, said:

Eu cred ca dumneavoastră nici macar nu ati vazut cum arata un blu ray player!
Am încercat în  toate cele 4 porturi hdmi si a fost degeaba!
O sa încerc maine si prin euroscart.

Nu neg ca partea de hardware  HDMI este standardizata dar partea de software instalata in receiver a fost distrusa de un "meserias"!

Domnul, am doua televizoare si cu amandoua am testat. Niciunul din ele nu comuta automat pe o intrare HDMI (orice as pune pe acel port, receptor digi, laptop, dvd player) dar amanoua comuta automat pe intrarea Scart cand cuplez ceva acolo.
Televizoarele sunt unul Samsung din 2013 si un LG din 2014.
Va repet, televizoarele sunt cele care (daca ar fi programate asa) ar comuta pe portul respectiv in momentul in care primesc semnal acolo.
Portul HDMI nu are ce sa aiba in minus sau in plus la receptor.

#47
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007
Imi pare rau ptr dumneavoastră.   Bluray-ul meu trece automat. Am sperat ca si receiverul. Dar asta e! Nu le putem avea pe toate!

#48
robert90bh

robert90bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 17.02.2008
salut! pe acest receptor se pot adauga sateliti noi, transpondere noi? nu gasesc nimic in meniu! vreau sa mai pun un lnd pe hotbird (dual feed) dar cum fac sa scanez acest satelit? pentru ca repet, nu gasesc nicio optiune in meniu!

#49
Fly_85

Fly_85

    #5

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,307
  • Înscris: 15.06.2014

View Postrobert90bh, on 07 septembrie 2015 - 08:54, said:

salut! pe acest receptor se pot adauga sateliti noi, transpondere noi? nu gasesc nimic in meniu! vreau sa mai pun un lnd pe hotbird (dual feed) dar cum fac sa scanez acest satelit? pentru ca repet, nu gasesc nicio optiune in meniu!

1. nu, nu poti adauga nimic..
2. uita de ideea de a pune inca un lnb
3. asa au dorit baietii destepti de la RCS, sa nu se poata accesa nimic pe partea de settings la KAON-NA1000HD. Cred ca la viitorul update(daca va mai fi vreunul) ne vor restrictiona si mai tare meniul,eventual doar sa inchidem si sa deschidem reciverul si poate sa-l faca sa se inchida mai repede.. Deh.. daca asa-i politica lor..

pentru a "scana" dai revenire la Setari Implicite, si cand vei ajunge la partea de scanare, ai 2 frecvente cu care sa incepi "marea scanare" , iti alegi tu una din 2 schimbandu-le din butonul rosu al telecomenzi ! aia inseamna "marea scanare"  ori 12.687, ori 12.643

Edited by Fly_85, 07 September 2015 - 10:56.


#50
robert90bh

robert90bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 17.02.2008

View PostFly_85, on 07 septembrie 2015 - 10:50, said:

1. nu, nu poti adauga nimic..
2. uita de ideea de a pune inca un lnb
3. asa au dorit baietii destepti de la RCS, sa nu se poata accesa nimic pe partea de settings la KAON-NA1000HD. Cred ca la viitorul update(daca va mai fi vreunul) ne vor restrictiona si mai tare meniul,eventual doar sa inchidem si sa deschidem reciverul si poate sa-l faca sa se inchida mai repede.. Deh.. daca asa-i politica lor..

pentru a "scana" dai revenire la Setari Implicite, si cand vei ajunge la partea de scanare, ai 2 frecvente cu care sa incepi "marea scanare" , iti alegi tu una din 2 schimbandu-le din butonul rosu al telecomenzi ! aia inseamna "marea scanare"  ori 12.687, ori 12.643

nasol! pe hyundai-urile vechi puteai sa-ti configurezi un multi-feed, ceva...... acum practic e ca la televiziunea prin cablu, ai acces doar la ce iti ofera ei. e un pic cam ciudat, tinand cont ca vorbim de DTH. dar daca nu ma insel asa este si la telekom dth, nu stiu ce receptoare mai ofera acum dar pe vremea celor de la dolce tot asa era din cate stiu!

#51
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 29.11.2005
Si se mai mira ca lumea desperecheaza cardul de receptor...
Sincer nu am inteles cu ce il deranjeaza pe Teszari sau cum il chiama la ce ma uit eu cu un receptor cumparat de mine.Cu ce ai deranjeaza pe ei canalele FTA ?
Daca nu ma pot uita cu receptorul lor e logic ca o sa cumpar unul pentru asa ceva.In acest caz normal ca o sa folosesc mai putin aparatul lor si poate o sa-mi vina ideea sa renunt la a mai plati pentru canalele lor daca gasesc suficiente canale FTA.Asa ca nu cred ca ai ajuta la nimic strategia asta.In plus clientul daca stie ca nu il mai poate folosi la altceva nu o sa il mai cumpere o sa-l ia in chirie.
In cazul asta Digi o sa stea cu banii blocati in receptoare in loc sa-i investeasca in altceva.

#52
Tudor Popescu

Tudor Popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 21.04.2007

View Postparintily, on 09 iulie 2015 - 12:21, said:

Imi pare rau ptr dumneavoastră.   Bluray-ul meu trece automat. Am sperat ca si receiverul. Dar asta e! Nu le putem avea pe toate!

Da, asta din cauza unui protocol de comunicatie date prin HDMI. Samsung, ca si Panasonic au un protocol ( CEC - AnyNet respectiv VieraLink) , astfel ca daca pornesti un produs compatibil, acesta va porni sau va comuta. Nu stiu daca m-am exprimat clar. Eu am avut in casa un TV Telefunken LED si la maica-mea am avut un vechi teletech 32715 care comutau automat pe HDMI ( ca si pe scart) cand primeau semnal pe acea mufa. Telefunkenul comuta si/sau pornea automat doar daca detecta semnal pe HDMI1. Pe HDMI2, selectare manuala. Noul Akai LT3904AD nu mai face asa. La fel , am intalnit faza asta si la unele Toshiba, unele comutau automat pe HDMI, altele nu. SCART comuta automat (pin 8 daca primeste tensiune, automat comuta). La Samsung, de regula HDMI 1 este STB, motiv pentru care la unele din ele, daca activezi TV-ul se activeaza STBul si vice versa (depinde de STB). La Panasonic, ( unele modele) aceasta chestie e selectabila ( sa porneasca daca detecteaza semnal pe un port HDMI iar la disparitia semnalului de pe acel HDMI , TV trece in standby). Treaba asta cu auto selectarea pe HDMI nu o am de exemplu la nici un TV actual. Desi la Akai in meniul de service ( e un Vestel) imi da posibilitatea On/Stand By prin activare/dezactivare Pin 8 Scart , autoswitch pe HDMI si Automatic power on/stand by pe HDMI , aceste functii le are dezactivate soft. Nu se pot activa, deoarece la 17MB62 datele sunt READ ONLY. La sasiele vechi, 17MB22 la unele se putea chiar activa si selectarea si/sau pornirea la semnal primit pe HDMI, aceasta treaba activandu-se din meniul service ( MENU 4725) dar nu se poate la toate, depinde de versiune. Nu toate STB-urile au acest CEC, cum nici toate tv-urile ( sau nu sunt compatibile, sau incompatibile din cauza variantelor de firmware), iar cum RDS ia mai nou cele mai ieftine decodoare nu te astepta sa faca minuni. Apropo, am vazut TV care comuta automat si la Composit...detecteaza prezenta semnalului si comuta automat...asta chiar la un CRT mai vechi ( nu mai stiu ce era, parca un Funai).

Cat despre acest decoder, stiu pe cineva care deja il schimba pe al treilea, in conditiile in care vechiul decoder turcesc Hyundai l-a tinut 6 ani, si l-a dat la cineva care inca il foloseste. In plus KAONul se bloca/blocheaza uneori la pornire. Si asta e valabil la toate pe care le-a avut, singura solutie fiind resetul sovietic ( scos si bagat in priza). Regreta uneori trecerea la KAON HD, mai ales ca nici prea multe canale hd pe DiGi Satelit nu sunt ( cei interesati de Fotbal au digisport HD si eventual Eurosport 1+2 HD, bine ca e si Nat Geo HD...Protv HD e normal, iar M1 HD , pentru unele regiuni e in plus). Cea mai mare tampenie pe care o face RCS RDS, in loc sa permita ca Focus Sat si FreeSat utilizarea cardului cu un CAM, ei imperecheaza cardul cu decodorul. Daca  tot tin neaparat sa imperecheze cardul cu ceva, sa dea frate si CAMuri cu card imperecheate pentru satelit. Valabil si pentru Telekom.

#53
Trumansky

Trumansky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 23.06.2005
Salut,

Astazi am primit o actualizare software 1000HD. Stie cineva ce aduce nou sau ce modificari se fac prin noua actualizare?
S/W 00.00.00.33

#54
lilovici

lilovici

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.09.2015
Buna ziua
Softul S/W 00.00.00.33 rezolva, intre altele, problema opririi decodorului la fiecare 3 ore, de care se plange multa lume.
Eu am 2 decodoare KAON  AN1000. Pe unul din ele, actualizarea softului s-a facut singura (sau in urma une manevre involuntare de care nu mi-am dat seama)
Pe al doilea am incercat sa declansez manual actualizarea prin apasarea simultana a celor doua taste CH+ si CH- de pe panoul frontal, imediat dupa pornirea decodorului (in faza de demaraj). Mi-a aparut pe ecran fereastra de UPDATE SOFTWARE, dar dupa cateva secunde s-a afisat mesajul  UPDATE ERROR si decodorul a redemarat fara sa actoalizez softul.
Stie cineva ce trebuie facut ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate