Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Alcool diluare de la 96 la 40
#19
Posted 28 July 2014 - 21:34
Pe vremuri mai faceam mestecusuri dinaste , la jumatate de litru alcool de 96/98 grade puneam o sticla de 750 apa , lasam o ora la "macerat" si asta e , alcoolul preparat acasa este ca mincarea de fasole , e mai bun a doua zi .
Aveam o reteta de la prodvinalco , la 1 litru bautura xx grame glicerina alimentara, apa filtrarta sau distilata iar pentru gust caramelizam zahar - turbo ne faceam . |
#20
Posted 28 July 2014 - 21:40
De ce puneati xx glicerina ???
Era pansament gastric in loc de ulei sau altecva...? Retardant de alcolizare...? Edited by loock, 28 July 2014 - 21:41. |
#21
Posted 28 July 2014 - 21:46
Peste tot apă,apă, apă. Pune apă.
De care apă, de la robinet sau de ploaie? |
#22
Posted 28 July 2014 - 22:02
"De ce puneati xx glicerina ?"
Dupa macerare alcoolul nu mai are acel gust dur specific bauturii amestecate acasa . Fara glicerina la un moment dat apare un gust de material plastic , spun la un moment dat pentru ca dupa o anumita cantitate efectiv nu mai conteaza . Apa de la robinet il face laptos, albicios si parca gustul e mai metalic , cu apa distilata sau filtrata e mai catifelat . Daca nu ai nici una nici alta atunci apa fiarta si racita si tot iese mai bun decit direct cu apa de la robinet . |
#23
Posted 29 July 2014 - 07:46
boby32, on 28 iulie 2014 - 20:25, said:
Salut tuturor. Am o sticla de 0.5l de alcool cu concentratia 96 grade si vreau sa o diluez cu apa ca sa obtin alcool de 40 grade. Cata apa trebuie sa pun ca sa obtin concentratia dorita? Exista o formula pentru concentatii de acest gen insa am uitat-o. Pui ceva peste 700 ml. Daca vrei mai exact ar trebui vreo 730 ml ... Edited by Handicarpati, 29 July 2014 - 08:04. |
#24
Posted 29 July 2014 - 07:58
tu daca mai stai mult cu sticla aia de juma desfacuta si te uiti la ea sa stii ca se evapora alcolul si scade concentratia. Ori o bei asa ori ajungi pana la urma daca tot astepti o sa bei apa chioara. Maine o sa ne intrebi pe forum cum si cat la suta face apa rugina pe instalatie.
Edited by AntonL, 29 July 2014 - 07:58. |
#25
Posted 29 July 2014 - 09:19
masni, on 28 iulie 2014 - 20:34, said:
ai alcool bun,alimentar.sa nu fie cumva procurat si sa fie metilic ca orbesti.pune 1 litru de apa parca.si ai undeva la 35 de grade . bulan60, on 28 iulie 2014 - 20:47, said:
Daca nu esti absolut sigur de provenienta alcoolului nu il bea!!! Nu te lua dupa ala de te-a cadorisit ca il are de la nu stiu ce sursa sigura de la un var de al unui cumnat ca s-ar putea sa dai de dracu! |
#26
Posted 29 July 2014 - 09:22
vrei sa bei alcol etilic ? ... asta e moarte curata ! ... aveam pretentii ca vrei sa faci ceva de calitate
nu mai urmaresc topicul asta PS: Incearca cu Mona. Mona este mai buna ! Edited by AntonL, 29 July 2014 - 09:22. |
#27
Posted 29 July 2014 - 09:24
loock, on 28 iulie 2014 - 20:51, said:
Omul n-a zis ce fel de alcool este, si nici ce vrea sa faca cu el. Poate este alcool propionic, si vrea sa scoata vopseaua acrilica mai putin lucioasa. Sau poate este izopropilic, si vrea sa il indoaie cu apa ca sa pacaleasca un electronist... Sau poate este metilic, si vrea sa faca un compus de curatat lentile, si mai trebuie sa puna putin amoniac ca si surfactant, si un graunte infim de detergent. Sau poate este chiar etilic si vrea sa faca lichior, treaba lui ce face cu el... |
#28
Posted 29 July 2014 - 09:26
|
#29
Posted 29 July 2014 - 09:36
AntonL, on 28 iulie 2014 - 20:52, said:
tu ai un alcolmetru ? Ia si baga dispozitivul in vasul de votca si incepi cu grija sa torni apa incet peste votca ta pana scade concentratia la cat vrei tu duoa asta poti sa-l tragi pe gat x3mytiz, on 28 iulie 2014 - 20:54, said:
Vezi aici. AntonL, on 29 iulie 2014 - 09:26, said:
pune votca de 40 de calitate si nu te mai chinui AntonL, on 29 iulie 2014 - 09:22, said:
vrei sa bei alcol etilic ? ... asta e moarte curata ! ... aveam pretentii ca vrei sa faci ceva de calitate nu mai urmaresc topicul asta PS: Incearca cu Mona. Mona este mai buna ! Edited by boby32, 29 July 2014 - 09:27. |
#30
Posted 30 July 2014 - 15:08
Pfuai, vrei sa strici bunatate de alcool. Si cand ma gandesc cat costa...
Lasand matematica deoparte, unde tocmai explicasem chiar babeste ca la clasa mica ce si cum e cu concentratiile pe topicul "probleme de matematica" eu pun alta intrebare: De ce sa pui apa cand poti sa pui un sirop natural de cirese amare (asa cum am facut eu macerand singurel ciresele) sau de visine sau de afine etc. si sa obtii o minunata licoare? (nu gasesc emoticonul cu ala de-i curg balele) Ia sa ma gandesc eu bine daca mai conduc azi sau daca ma duc sa mai verific cum sta procesul de macerare... Later edit: na ca l-am gasit. Edited by vidmaker, 30 July 2014 - 15:37. |
#31
Posted 03 August 2014 - 20:19
Initial: alcool cu 96% deci la 100litri bautura ai 96litri alcool pur.
dar la 0.5litri bautura ai X1 litri alcool pur X1= (0.5*96) :100=0.48litri alcool pur La final vrei la 100litri bautura sa ai 40 litri alcool dar la X2 solutie tu ai 0.48 litri alcool pur X2=(0.48*100) : 40 = 1.2litri Deci tu ai 0.5 litri (care includ cei 0.48 alcool si apa ) si trebuie sa ajungi la 1.2 litri bautura, deci mai adaugi 1.2litri - 0.5litri = 0.7 litri apa. Greu? Edited by roflorin, 03 August 2014 - 20:20. |
#32
Posted 03 August 2014 - 20:32
Bine mai, nu e greu, calculul asta e simplu, dar user-ul undercoverbrother de pe cealalta pagina ne-a amintit de densitati...uitandu-ma in farmacopee cum sta treaba, daca alcoolul ar avea 95 grade ar trebui cam 720 ml de fapt, fiind de 96 trebuie oleaca mai mult, ar iesi cam 730 ml ...
Edited by Handicarpati, 03 August 2014 - 20:33. |
#33
Posted 03 August 2014 - 20:45
Ca sa nu te incuri pui jumate la jumate si iese cîcău - bautura traditionala din Maramures ( original se face asa : spirt sanitar pus intr-o sticla cu 30% nisip fin , se lasa 24 ore, se filtreaza prin piine , se caramelizeaza zahar , se amesteca si ...iese cîcău , se fac nunti cu astfel de bautura , am gustat si e tare de iei foc , nu recomand, dupa aia ne miram ca-si dau cu securile in cap)
Edited by rozone, 03 August 2014 - 20:47. |
|
#34
Posted 05 August 2014 - 16:37
La calcului concentratiei de alcool etilic se foloseste gradul decalitru (dal).
Un grad dal este cantitatea de alcool pur (anhidru) cu concentratie de 100% continuta in 0.1 litrii la temperatura de 20 grd C. 1 litru de alcool anhidru(pur) cu concentratie 100% contine 10 grade dal de alcool ( pe scurt: contine 10dal) - asta ar fi alcool de "100 grade". 1 litru de amestec apa/alcool cu concentratie de 96% (cunoscut comercial ca alcol de "96grade") contine 9.6dal ..de alcool pur (anhidru). 1 litru de votca "de 40 grade" (amestec apa/alcool) contine 4dal. Daca la un litru de alcool de "96grade" adica amestec apa/alcool am 9.6dal (alcool pur), cata apa trebuie sa adaug la acel amestec incat sa obtin un amestec care contine 3dal/litru - adica votca de "30 grade"? --------- La diluare se foloseste apa demineralizata sau distilata fiindca altfel solutia devine opalescenta. -------- Glicerina are rol de indulcitor si se foloseste in votca de calitate in locul zaharului. Edited by gabicen, 05 August 2014 - 16:39. |
#35
Posted 13 October 2016 - 17:53
Am facut si eu calculul cu densitatea alcoolului de 789 kg/m³ pentru 500ml la 96%, care aparent contine aprox. 483.25 ml alcool la 23 de grade Celsius.
Si mi-a rezultat ca, ar fi de adaugat cam ~734,76 ml apa la 23 de grade Celsius, distilata sau ma rog filtrata de impuritati si dedurizata, intr-un fel sau altul. Succes! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users