Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

CANCER LA SAN

- - - - -
  • Please log in to reply
635 replies to this topic

#1
d_o_c

d_o_c

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.12.2005
Salut. Este cineva care-mi poate da informatii despre diferite tratamente alternative eficiente pentru cancer la san? Mama mea a fost operata anul acesta in iunie (i-a fost extirpat complet un san), a facut chimioterapie, radioterapie (la cluj). Si pentru ca analizele nu au iesit bune, acuma mai face o tura de patru perfuzii, dupa care se pare ca va incepe un tratament hormanal. Daca aveti vreo informatie utila, va rog sa-mi scrieti.
Stie cineva ce-i cu terapiile biologice (Monoclonal antibodies, Cancer vaccines, Growth factors for blood cells, Cancer growth blockers, Anti angiogenics, Interferon, Interleukin 2, Gene therapy drugs, BCG vaccine for bladder cancer) sau MGN3 ?
Pe net se gasesc multe dar sunt si multi vanzatori de iluzii.

#2
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
terapiile despre care vorbesti se adreseaza diverselor localizari ale cancerului, nu au indicatie universala si din pacate nici unul nu reprezinta panaceul universal.

mi-ar fi oferit mai multe informatii cateva cuvinte despre stadializare (ceva cu cifre intre 1 si 4). parerea mea, dupa tratamentul efectuat, e un stadiu 2 (sau 3).

singurul tratament adjuvant i-a fost deja recomandat - tratamentul hormonal. in rest - controale regulate, si ii doresc mamei tale multa sanatate.

#3
d_o_c

d_o_c

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.12.2005
Diagnosticul la externare dupa operatie a fost: NEOPLASM MAMAR DR. pT4a N2 Mx G2 STD III B

In ce priveste tratamentele alternative, ce mi s-a parut destul de interesant pana acum este MGN-3. Se pare ca ar fi un foarte puternic intaritor al sistemului imunitar (activitatea celulelor NK creste spectaculos), fiind aduse ca argumente numeroase studii publicate. Foarte des e prezentat ca tratament anti-cancer miraculos dar la capitolul asta studiile nu mai sunt asa de multe,  la americani chiar a fost contracarat puternic de FDA insa posibil si doar din considerente financiare.
Aveti cineva cunostinta de acest tip de tratament (sau altele), poate cazuri concrete?

Mianna daca ma poti ajuta cu orice idee te rog scrie-mi. Multumesc.

#4
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
nu, din pacate mai mult decat hormonoterapia nu stiu.

fireste, imunitatea prin insasi definitia ei e un lucru benefic pentru orice organism, iar stimularea ei ajuta - intr-o masura mai mare sau mai mica. dar te-as sfatui sa nu-ti pui prea multe sperante intr-un tratament-minune atat de controversat incat, daca am inteles eu bine, producatorul l-a retras de pe piata.

repet, cel mai important e ca mama ta sa tina legatura cu medicul curant, sa respecte cu strictete tratamentul indicat (am vazut suficienti pacienti care intrerupeau chimioterapia datorita efectelor adverse) si cand va incepe hormonoterapia sa faci tot posibilul sa existe o continuitate (de asemenea am vazut destule situatii in care farmacia spitalului nu mai avea tamoxifen - stim cu totii cum stau lucrurile in spitalele de la noi - si intreruperea tratamentului scade destul de mult efectul).

stadiul 3b este destul de avansat, Mx arata sau o suspiciune de metastaze, sau investigatii insuficiente (dar asta m-ar mira la o clinica de oncologie cum e cea de la Cluj) dar prognoza in neoplasmul mamar nu e chiar atat de drastica.

#5
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Mx arata sau o suspiciune de metastaze

Quote

pT4a N2 Mx G2 STD III B

Nimeni nu se risca sa zica M0 in stadiul acesta :)
Mx arata metastaze nedecelabile, adica ele pot foarte bine sa nu existe sau daca exista, nu pot fi puse in evidenta. Si daca exista si sunt foarte mici, probabilitatea sa fie sterilizate prin chimioterapie exista.

Quote

Stie cineva ce-i cu terapiile biologice (Monoclonal antibodies, Cancer vaccines, Growth factors for blood cells, Cancer growth blockers, Anti angiogenics, Interferon, Interleukin 2, Gene therapy drugs, BCG vaccine for bladder cancer) sau MGN3 ?

Din toata insiruirea asta, unele tratamente (cum ar fi anticorpii monoclonali) suna foarte frumos teoretic, dar in practica din pacate nu se prea pot aplica inca.

In rest...doar de bine. Cunosc cazuri de cancer mamar stadiul IIIB (printre care mama unei prietene bune) tratate cu succes, si care o duc bine mersi la ani de zile de la operatie. Cancerul mamar nu mai e ce era acum 30 de ani. Sa se tina mama ta de tratament si sa nu deznadajduiasca.

#6
varicella

varicella

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2005
Stiu ca suna aiurea dar ia aminte la un lucru: ATITUDINEA POZITIVA este cel mai puternic drog in situatiile de genul acesta. Sa nu dispere nici o secunda pentru nimic in lume! Organismul uman are resurse nebanuite dar nu le poate folosi cind moralul este jos.
Mult curaj si succes in lupta cu balaurul!

ps - la tratamentele naturiste v-ati gindit? Sint curele de cruditati care au dat rezultate reale...

#7
d_o_c

d_o_c

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.12.2005
Dupa operatie,  mama a inceput un tratament cu produse aloe vera. Rezultatele sunt foarte bune deoarece a facut suportabila chimioterapia. Dar tocmai de aceea, (efecte secundare reduse, faptul ca analizele dinaintea fiecarei perfuzii sunt "prea bune") l-a determinat pe medicul curant sa nu mai vada cu ochi buni tratamentul cu aloe. Daca la inceput nu avea nimic impotriva lui, admitand chiar ca nu s-a documentat in acest domeniu, la ultima perfuzie i-a zis sa-l intrerupa. Acum mama e pusa in incurcatura, nu stie ce sa faca.
E posibil ca acest tip de tratament sa diminueze randamentul chimioterapiei? Astept opinii. Multumesc.


View Postvaricella, on Dec 30 2005, 18:46, said:

ps - la tratamentele naturiste v-ati gindit? Sint curele de cruditati care au dat rezultate reale...

Poti sa-mi spui mai concret la ce te-ai referit?

#8
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Dupa operatie, mama a inceput un tratament cu produse aloe vera.
Daca e vorba de produsele firmei...ups, nu spun numele, dar e vorba de o firma care are ca si sigla imaginea unui pescarus, n-am nici eu o parere prea buna.
Reprezentantii firmei respective sustin niste lucruri despre produsele lor pe care nu le pot sustine si parerea mea e ca respectivii castiga niste bani "murdari" promitandu-le oamenilor fantasmagorii.
Si mai e ceva: tratamentul chimioterapic se bazeaza pe o toxicitate controlata, adica asta e: trebuie sa fie toxic si pentru organism, daca e toxic pentru tumora. Cei care promit chimioterapie fara efecte secundare eu cred ca abereaza.
Si daca produsele respective scad toxicitatea substantelor asupra organismului, scad toxicitatea si asupra tumorii. Ceea ce nu e bine.
Parerea mea.

#9
varicella

varicella

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2005
ok...cind am mentionat tratamentele naturiste m-am gindit in principiu la un regim alimentar vegetarian special menit sa redea vigoarea sistemului imunitar.
bolile apar cind imunitatea este scazuta si bacteria incepe "sa faca regula"...ca urmare, eu cred cu tarie ca organismul poate elimina singur (aproape) orice boala cu conditia ca sistemul imunitar sa fie intarit din nou.
prin ce metode? pai citeste in revista "Formula As" ca sint date citeva regimuri de cruditati care (spun oamenii ce le-au trimis) pe unii i-au salvat de cancer; mai sint si curele cu orz verde care e unanim recunoscuta ca avind proprietati de "boost" pt imunitate si anti-cancer.
si mai e ceva: nu stiu citi ani are mama ta, dar la orice virsta e indicata gimnastica regulata sau yoga si meditatie (cu un trainer specializat); nu glumesc, gimnastica elibereaza in organism hormoni extrem de folositori si ajuta din nou la imunitate.
in loc sa zaca si sa se vaite, sa adopte o viata "proactiva". Asta e secretul! Trust me!

Toate cele mentionate, in paralel cu chemoterapia, desigur.

Nu carne, nu prajeli, nu mincaruri procesate, nu mincaruri acide, fermentate! Sa caute cit mai mult posibil mincarurile alcaline.
Intr-un corp cu Ph alcalin, cancerul nu "supravietuieste". Probabil la momentul de fata Ph-ul mamei tale e acid...

#10
eugeniab

eugeniab

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.01.2006
Si mama mea are cancer la san. Prof. Balanescu ia spus sa ia Cantasin. De cand a inceput tratamentul cu Cantasin se simte f. bine si marker-ul a scazut f. mult. Acest tratament il face de 3 ani, in fiecare primavara si toamna cate 10 injectii.
  Si Aloe Vera este foarte buna. Se mesteca cate 1cm de 3 ori pe zi. Sucul de Aloe de la diverse companii farmaceutice are f. mult benzolat de sodiu, de aceea recomand consumul de planta proaspata mai veche de 2 ani. . Asta mi-a spus o matusa care a facut operatie de cancer la san acum 20 de ani.

L-am intrebat pe Prof. Balanescu daca sunt bune medicamente antioxidante, si mi-a spus ca acestea pot determina un efect invers galopant. Deci nu.

#11
smectzer

smectzer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 25.06.2004
Sa nu renute la aloe vera . medicii in general nu prea cred in tratamente naturiste pt ca daca ar crede si-ar pierde painea. Consulta un terapeut naturist. daca nu sti iunul serios poti sa-mi dai un mail
[email protected] nu dispera un  tratament naturist nu implica renuntarea la tratamentul prescris de doctor. Ai vazut cu ochii tai ce face aloe, sunt si alte metode sa fii sigur cu alte produse si plante medicinale. organismul trebuie ajutat sa lupte singur.
Sa auzim de bine.

Edited by mufă, 21 February 2006 - 10:27.


#12
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

View Postsmectzer, on Feb 20 2006, 23:48, said:

Sa nu renute la aloe vera . medicii in general nu prea cred in tratamente naturiste pt ca daca ar crede si-ar pierde painea. Consulta un terapeut naturist. daca nu sti iunul serios poti sa-mi dai un PM. Nu dispera, un  tratament naturist nu implica renuntarea la tratamentul prescris de doctor. Ai vazut cu ochii tai ce face aloe, sunt si alte metode sa fii sigur cu alte produse si plante medicinale. organismul trebuie ajutat sa lupte singur.
Sa auzim de bine.
Vrei să-ți arăt cimitire pline de femei care au murit din cauza cancerului la sîn, deși au încercat orice, inclusiv tratamente naturiste? Tu chiar crezi că medicii sunt atît de tîmpiți și n-ar folosi respectivele remedii dacă rata de vindecare ar fi mai mare? Și nu mă refer doar la medicii de la noi.

#13
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Nu exista leac la asa ceva.
Ba este.
Stiu o sama de femei care s-au vindecat. Cu mastectomie, radio- si chimioterapie, dar sunt bine-mersi la ani de zile dupa ce au fost diagnosticate.
Bineinteles ca e  cu un scop. Totul e cu un scop. Si drobul de sare de pe soba e cu un scop. Cu scopul sa cada pe copil. (Vezi povestea...):D

#14
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

View Postbchendran, on Feb 21 2006, 15:16, said:

Ba este.
Stiu o sama de femei care s-au vindecat. Cu mastectomie, radio- si chimioterapie, dar sunt bine-mersi la ani de zile dupa ce au fost diagnosticate.
Faptul că unele femei s-au vindecat nu înseamnă neapărat că există leac. Dacă de exemplu mîine un om se vindecă de SIDA, gata, vom trîmbița sus și tare că există leac chiar dacă tratamentul folosit pentru respectiva persoană este total ineficient pentru alții?

#15
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Faptul că unele femei s-au vindecat nu înseamnă neapărat că există leac.
Permite-mi sa te contrazic. Daca statistic vorbind femeile care se trateaza au mai multe sanse sa se vindece decat cele care nu se trateaza, asta se numeste ca exista leac.
Si SIDA are leac. Nu un leac revolutionar, dar cu medicamentele retrovirale actuale poti s-o duci bine-mersi zeci de ani. Ca nu sunt disponibile pentru toata lumea - asta e deja o problema de costuri.
Se mai ridica problema depistarii precoce. Pana la urma orice boala, si o simpla pneumonie, te poate omori daca n-o descoperi si n-o tratezi la timp.
@Fidelio, sunt de acord cu tine la faza cu avorturile dar nu despre asta e vorba aici. In cazul cancerului de san nu se prea aplica ce spui. Dimpotriva, la femeile care duc o viata in castitate (calugaritele, de exemplu) rata de aparitie a cancerului de san e mai mare.

Edited by bchendran, 21 February 2006 - 15:49.


#16
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View Postmufă, on Feb 21 2006, 17:22, said:

Faptul că unele femei s-au vindecat nu înseamnă neapărat că există leac. Dacă de exemplu mîine un om se vindecă de SIDA, gata, vom trîmbița sus și tare că există leac chiar dacă tratamentul folosit pentru respectiva persoană este total ineficient pentru alții?

cred c-ar fi trebuit inainte de a scrie acest post sa caut in dictionar cuvantul "leac", fiindca nu-s sigura ca e 100% sinonim cu "tratament curativ".

daca ar fi adevarat ca nu exista leac in cancer, vreo 2 specialitati (printre care si a mea) se fac degeaba.

dar hai s-o luam altfel, ca presupun ca stii de stadializare, si ca in stadiul I majoritatea sunt curabile. se traduce asta prin "exista leac"? vindecarea, cel putin in oncologie, are o definitie de genul "fara semne de boala, si decesul sa se produca din cauze nelegate de diagnosticul initial". de fapt cred ca nu numai in oncologie.

esti de acord ca antibioticele trateaza infectia? dar stii ca inca se mai moare prin septicemie, care tot o infectie e? ce facem, spunem ca nici pentru infectii inca nu exista leac, si ce-a descoperit intamplator Flemming nu se pune?

retroviralele in SIDA nu dau vindecare, in adevaratul sens al cuvantului. aici intervine notiunea de "calitatea vietii" care-i si ea importanta. sa dea Domnul sa se vindece maine unul de SIDA - la modul ieri a avut virusul, azi nu-l mai are - si atunci poti spera ca in ochii copiilor tai va fi privita ca o boala curabila.

#17
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

View Postmianna, on Feb 22 2006, 01:22, said:

cred c-ar fi trebuit inainte de a scrie acest post sa caut in dictionar cuvantul "leac", fiindca nu-s sigura ca e 100% sinonim cu "tratament curativ".
Mda, ai dreptate. Pe de altă parte, dacă masectomia este leac, atunci ne aflăm încă în epoca de piatră a medicinei.

#18
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005
In stadiul unu se face sectorectomie...sanul ramane bine-mersi pe loc. Din pacate sunt rare cazurile descoperite in primul stadiu, desi sanul e un organ foarte accesibil si se preteaza la diagnostic precoce.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate