Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Evitati sectia de hematologie Fun...

13 mini dual sim

Cat de sanatoasa este apa din bid...

Kosovo
 Transformatoare de RF de pe un ra...

Cea mai buna banca pentru elevi/s...

BBC 4 - se inchide in banda LW

Intrebare matematica credit imobi...
 problema tensiune priza

Sfat achizitie Dacia Sandero Step...

Windows 11 pro foarte lent ?!

Ce program de master sa aleg?
 Router pentru server VPN

Asigurari medicale private 60+ ani

Microintreprindere ramasa fara ac...

Parcheaza in fata portii mele - c...
 

Suporta acest PC Windows 8 / 8.1? Ce editie sa pun?

- - - - -
  • Please log in to reply
271 replies to this topic

#1
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014
Intrucat au tot inceput sa apara topice cu intrebarea daca Windows 8 / 8.1 merg pe sistemele lor, cred ca e cazul unui topic dedicat ptr ele.
Voi folosi acest topic ptr asta.

Specificatii Windows 8 / 8.1 - http://windows.micro...em-requirements

De asemenea va poate ajuta asistentul de upgrade - http://windows.micro...load-online-faq

La rularea sa va poate spune daca sistemul dvs este sau nu compatibil hardware si/sau software cu Wineos 8 / 8.1.

Important :

1. Microsoft a confirmat ca Windows 8.1 nu se va instala pe procesoarele AMD mai vechi - ex: Athlon x2 64, Opteron 185, la care lipsesc instructiunile CMPXCHG16b. In Windows 8 acestea erau emulate, dar in Windows 8.1 s-a scos codul. Deci atentie cei cu asemenea procesoare. Este posibil insa ca varianta pe 32 de biti sa functioneze - au fost persoaen care sustin ca au putut instala.
2. Posesorii de placi AMD mai vechi de HD5xxx nu beneficiaza de update la drivere ptr Windows 8/8.1. Exista posibilitatea pe versiuena de 32 de biti sa se forteze instalarea celor de 7 / Vista, dar rezultatele sunt incerte.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postul original:

AMD Athlon 64 3500+ 2.2 Ghz
2GB ram ddr2 800 mhz
HDD 160 GB
Ati Radeon x550 512 mb
Windows xp SP2
Momentan merge sacadat pe YouTube.

Edited by eiffel, 07 February 2014 - 14:16.
Transformare in topic General.


#2
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,854
  • Înscris: 27.06.2007
cauta mai intii daca sunt drivere de win8 pt. sistemul tau (placa video, placa de baza,retea etc) si apoi iti dai seama daca poti sau nu sa instalezi  win 8
chiar daca sistemul tau poate sa ruleze 8-ul , daca nu sunt drivere nu ai facut nimic :)

#3
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014

View PostSTARTREK1, on 06 februarie 2014 - 10:09, said:

cauta mai intii daca sunt drivere de win8 pt. sistemul tau (placa video, placa de baza,retea etc) si apoi iti dai seama daca poti sau nu sa instalezi  win 8
chiar daca sistemul tau poate sa ruleze 8-ul , daca nu sunt drivere nu ai facut nimic Posted Image
Daca as avea drivere pentru windows 8, acesta il va rula fara nici o problema (Web browsing; office; YouTube; ceva aplicatii de programare gen CodeBlocks  )
Din pacate are drivere doar pentru windows 7

Edited by Sergiu_IT, 06 February 2014 - 10:27.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,097
  • Înscris: 30.07.2003

View PostSergiu_IT, on 06 februarie 2014 - 09:55, said:

AMD Athlon 64 3500+ 2.2 Ghz
E pe socket 939 sau AM2 ? Daca e primul atunci poti sa-l scoti din dotare. Nu ca ultimul ar fi mai breaz !

#5
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014
E in pod :D glumesc, in camara dar pe placa lui de baza scrie AM2/ AM2+

#6
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Sacadat la ce? full HD?


Cred ca merge sa verifici cu Windows 8 Upgrade Asistant, oricum sigur nu se merita 8 pe acel calc.

Edited by xxvirusxx, 06 February 2014 - 10:32.


#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 65,749
  • Înscris: 15.06.2004
Nu va merge cum trebuie. Nu stiu procesorul daca e suportat, dar placa video clar nu este.

Nu stiu daca poti forta driverele de 7 ( daca pui versiunea pe 32 biti ca pe 64 nu se pot forta ), dar nu sunt sigur ca va merge in parametrii.

#8
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014

View Postxxvirusxx, on 06 februarie 2014 - 10:32, said:

Sacadat la ce? full HD?


Cred ca merge sa verifici cu Windows 8 Upgrade Asistant, oricum sigur nu se merita 8 pe acel calc.
1. La full screen orice as rula.

2. Imi zice platforma nu este suportata

P.S.: Pot sa pun atunci Windows vista cu toate updateurile la zi, am o licenta retail inca nedesfacuta

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 65,749
  • Înscris: 15.06.2004
Poti, dar va merge greu.

#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,097
  • Înscris: 30.07.2003

View PostSergiu_IT, on 06 februarie 2014 - 10:48, said:

P.S.: Pot sa pun atunci Windows vista cu toate updateurile la zi, am o licenta retail inca nedesfacuta
Nu Windows-ul iti scoate performanta la suprafata din nimic !

#11
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005

View PostSergiu_IT, on 06 februarie 2014 - 10:48, said:

1. La full screen orice as rula.


1. Sigur nu esti virusat?
2. Ai testat alt driver video?
3. Fa si un update la SP3

Nepotelul meu are unul la 4200+ tot 2gb ram, hard unul de 80 pe IDE, video onboard nvidia 6150 (parca), cele 420p merg full screen fara probleme. XP cu SP3

Edited by xxvirusxx, 06 February 2014 - 10:57.


#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 65,749
  • Înscris: 15.06.2004
Posibil sa fie problema de la SP2.

#13
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014

View Postxxvirusxx, on 06 februarie 2014 - 10:51, said:

1. Sigur nu esti virusat?
2. Ai testat alt driver video?
3. Fa si un update la SP3

Nepotelul meu are unul la 4200+ tot 2gb ram, hard unul de 80 pe IDE, video onboard nvidia 6150 (parca), cele 420p merg full screen fara probleme
Nu stiu exact, i-a crapat placa de baza , am schibat-o , nu a mai mers bine dupa asa ca l-am pus in debara

#14
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Testeaza ce am scris mai sus

Edited by xxvirusxx, 06 February 2014 - 11:00.


#15
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014
Deci daca am Vista Home Premium 32 bit si merita sau nu sa-mi fac upgrade la windows-ul meu?
P.S.: Nu sunt sigur daca e legal windows-ul xp

#16
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005

View PostSergiu_IT, on 06 februarie 2014 - 10:59, said:

Deci daca am Vista Home Premium 32 bit si merita sau nu sa-mi fac upgrade la windows-ul meu?

Pe acel calc NU.
Daca te intereseaza doar Youtube, poti studia despre linux :)

#17
Sergiu_IT

Sergiu_IT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 02.02.2014

View Postxxvirusxx, on 06 februarie 2014 - 11:02, said:


Pe acel calc NU.
Daca te intereseaza doar Youtube, poti studia despre linux Posted Image
ok, cred ca am sa reinstalez xp-ul si am sa pun toate driverele la zi, stai intai sa-l scot din debara :D

#18
georgeee96

georgeee96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 26.01.2010

View Posteiffel, on 06 februarie 2014 - 10:36, said:

Nu va merge cum trebuie. Nu stiu procesorul daca e suportat, dar placa video clar nu este.

Nu stiu daca poti forta driverele de 7 ( daca pui versiunea pe 32 biti ca pe 64 nu se pot forta ), dar nu sunt sigur ca va merge in parametrii.
Eu cred ca va merge, am un computer asemanator și merge mai mult decat decent.
[ https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1656088_668529659855149_1418369913_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate