Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce mancau romanii inainte de `89 (II)
Last Updated: Jan 09 2024 13:00, Started by
lucifer76
, Jul 26 2014 14:49
·
5
#1189
Posted 04 March 2017 - 20:02
Înainte de 1989 (de fapt ar fi trebuit să fie înainte de 1990) poate însemna şi înainte de comunism. Înainte de comunism au existat Matache Măcelaru şi ulterior un alt băcan celebru, Dragomir Niculescu. Acesta din urmă avea băcănie la intersecţia Cal. Victoriei cu Str. Ion Câmpineanu, vis-a-vis de Hotel "Continetal" şi blocul lipit de cel cu Magazinul "Muzica"; activitatea sa a continuat şi după construirea blocului... din păcate în beciurile blocului au avut loc anchete ale securităţii în negrii ani '50...
Mai jos pe Cal. Victoriei activau fraţii Capşa (mai există şi azi cofetăria). Edited by djl, 04 March 2017 - 20:03. |
#1190
Posted 04 March 2017 - 20:05
Ai mei preparau Florio, o licoare de casă excelentă. Tataia prepara vin de soc, o delicatesă la masa omului.
|
#1191
Posted 04 March 2017 - 20:52
#1193
Posted 05 March 2017 - 10:09
#1194
Posted 05 March 2017 - 12:35
Acolo este vorba de lichioruri home-made şi cele actuale, nu de ce se găsea în comerţ înainte de 1990
|
#1195
Posted 13 March 2017 - 16:19
isisceanoua, on 04 martie 2017 - 20:52, said:
Sa te fereasca Dumnezeu sa te imbeti dintr-un astfel de vin! Cei care au facut-o mi-au spus ca a doua zi e cosmar,dar de bun e bun.Am baut si eu asa ceva:) Pai..din amintirile mele, socul e putin inrudit cu cucuta. Eu unu' nu fac "vin de soc" ci "socata", o bautura racoritoare. Nu se pun flori in nestire, pentru ca va capata un miros aiurea, se amaraste si..devine toxica. |
#1196
Posted 13 March 2017 - 18:13
Si NU SE PUN AGENTI DE FERMENTARE.
Reteta o stiu cu 10 flori mari de soc, 1 kg zahar, 2-3 lamai si 10 l apa. Si atat. Lasata la racoare 24 de ore. Daca adaugi si drojdie sigur o sa te doara capul. |
#1197
Posted 13 March 2017 - 18:26
diaconuliviu, on 13 martie 2017 - 16:19, said:
Pai..din amintirile mele, socul e putin inrudit cu cucuta. tflorin40, on 13 martie 2017 - 18:13, said:
Reteta |
#1198
Posted 15 March 2017 - 13:32
bar cazino Mamaia, anii '60. sursa: ebay.com
Attached Files |
|
#1199
Posted 15 March 2017 - 13:37
Majoritatea chestiilor de acolo nu erau pt. muritorii de rând!
|
#1200
Posted 15 March 2017 - 14:47
un fel de bambuu al acelor vremuri, scump tovarasi, dar daca nea vasile de la cap vroia musai sa manince icre negre ... dar nea vasile nu minca ochi de pesti scosi cu scobitoarea... preturile destul de piperate pentru vremurile alea, dar asa "sortau" clientii.
apropo, v-am dat un pont cu serbetul, un feed back? ati gasit, v-a placut .. ?!?!?! |
#1201
Posted 15 March 2017 - 19:38
În Venus ştiu că era un bar unde beam cu Gabi (cumnat) o bere dobrogeană şi o cafea. O tempora ...
Muzica era numai Demis Roussos ... Edited by Sidorin, 15 March 2017 - 19:40. |
#1202
Posted 19 March 2017 - 20:23
r_murphy, on 15 martie 2017 - 14:47, said:
[...] v-am dat un pont cu serbetul, un feed back? ati gasit, v-a placut .. ?!?!?! Pai mai e serbet ca ala de pe vremuri? Stiu ca luam (cu greu) o lingurita din el si puneam lingurita in pahar cu apa. Mai beam apa, mai incercam sa musc din el de pe lingurita. Abia il desprindeai, asa era de aderent, dens de abia "sapai" in el.. Si bun. Bulgarii erau vestiti pentru culturile de trandafir pentru dulceata. (aveau cultura si pe malul Dunarii, a fost un scandal cu noi legat de combinatul de la Tr. Magurele care cica le-a poluat cultura). Ei, cind mincam dulceata de trandafir, cu aroma aia asa, suava..excelenta. Dupa '89 am mers la mare la ei. Intr-un magazin vad dulceata de trandafir. Am vrut sa iau mai multe borcane apoi am zis "lasa, iau unul si miine mai vad" Ajung in hotel, desfac, o aroma de trandafir. Gust..aroma cit incape. Adica, da, "tatucii" produselor din trandafir faceau traditie din arome artificiale. mai, nu mai avea aroma aia suava ci PUTEA a trandafir. Trageti concluziile singuri. |
#1203
Posted 19 March 2017 - 21:01
diaconuliviu, on 19 martie 2017 - 20:23, said: Pai mai e serbet ca ala de pe vremuri? Stiu ca luam (cu greu) o lingurita din el si puneam lingurita in pahar cu apa. Mai beam apa, mai incercam sa musc din el de pe lingurita. Abia il desprindeai, asa era de aderent, dens de abia "sapai" in el.. Si bun. da, la cofetaria de care am pomenit mai sus. am avut o discutie aici (parca, oricum intr-un topic cu bosorogi ca mine, despre ... ) si am "deconspirat" respectiva cofetarie. s-au laudat destui ca vor trece si il vor incerca, eu sunt client fidel de cind l-am descoperit. este comparabil in proportie de 85-90% cu cel pe care-l descrii, consistenta este mai ... moale. |
|
#1204
Posted 20 March 2017 - 08:04
Daca "ne imprietenim", poate o sa te rog sa-mi cumperi macar un borcan, de pofta, apoi sa-l impachetezi binisor si sa mi-l "teleportezi" cu posta sau cu "nea fane curieru' "..(da, fancurier) sau alt "fanel'...plata ramburs. Stiu, ii dublez pretul dar...na..pina ajung eu pe acolo...
|
#1205
Posted 20 March 2017 - 08:10
nu este borcan, ci un fel de casoleta, este 5 lei 150 sau 300g, daca nu esti pe marte, teleportarea este futila (a se citi um se scrie)
arome - lamaie, cacao, trandafir si/sau zmeura. cacao rulz. |
#1206
Posted 20 March 2017 - 08:16
Da, stiu cum se scrie si cum se citeste. poate si cum se traduce .
Glumesc. Evident ca la cacao am facut ochii "cit chifteaua". |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users