Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Medicină sau Politehnică ?

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
BiancaAndreea10

BiancaAndreea10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.06.2014
Hei, guys. Aș avea și eu o întrebare destul de complicată. Și chiar trebuie să mă decid curând.
E vorba de facultate. desigur. Ai mei mă tot bat la cap să mă hotărăsc repede unde vreau să merg, având în vedere că am terminat acum a 11-a și ar cam trebui să mă apuc de învățat. Sunt foarte nehotărâtă. Azi vreau ceva, mâine altceva.
Să explic puțin. Toată clasa a 11-a eram hotărâtă că merg la Medicină Generală la Craiova sau la Timișoara. Pe sfârșit, m-am cam răzgândit din pricina tuturor părerilor pe care le-am tot auzit: cum că ar fi extrem de greu (știu că este greu, nimic nu se face fără muncă și fără învățat), că nu ți-ai găsi loc de muncă, că o să faci bani destul de târziu, cam pe la 30-35 de ani (asta dacă ești un medic bun). Parcă nu aș vrea ca toată tinerețea mea să mi-o petrec învățând. Cu chimia mă descurc, cu biologia e cam greu ( mult de tocit, ceea ce nu prea e de mine). De asta, parcă nu mă mai atrage așa de mult. Adevărat, mai am de învățat. Dar acesta nu este un impediment. Mulți cunoscuți care vor să se ducă la Medicină sunt de 3 ani la meditații și la chimie și la biologie, ceea ce eu financiar nu prea pot, neavând resursele necesare. happy
Apoi, ar mai fi și Politehnica din Timișoara, la Calculatoare. Matematica îmi place extrem de mult, e materia la care îmi fac temele chiar și noaptea și cu cea mai mare plăcere. De mică am înțeles-o și pot spune că mă descurc destul de bine. Am câștigat și câteva premii la olimpiade și concursuri. Dar cu informatica… îmi place și chiar sunt dispusă să o învăț. Aa, am uitat să precizez că sunt la profil de matematică-informatică. Doamna profesor de informatică chiar nu explică bine și m-am gândit să învăț singură vara aceasta cât de mult pot, iar în clasa a 12-a să merg la meditații. Se spune că pentru o fată e mai greu să-și găsească loc de muncă după ce termină Politehnica, chiar dacă ar avea aceleași capacități ca un băiat.
Așa.. mai departe. Deși, mi-ar plăcea extrem de mult să merg și în Armată, la Academia Tehnică Militară, nu am înălțimea necesară ( eu am 1, 60 m) și am și niște probleme de sănătate care nu îmi permit să fac efort fizic. La altceva, nu m-am gândit.
Deci, după toate acestea, vreun sfat? Ce ar trebui să aleg? Vreun student la vreuna din aceste facultăți care să mă ajute să mă hotărăsc?
Vă mulțumesc că ați reușit să citiți atât și că ați rămas până la final. Și apreciez fiecare sfat pe care o să-l primesc.

#2
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013

 BiancaAndreea10, on 26 iunie 2014 - 22:55, said:

merg la Medicină Generală la Craiova sau la Timişoara.

 BiancaAndreea10, on 26 iunie 2014 - 22:55, said:

ar mai fi şi Politehnica din Timişoara, la Calculatoare.

 BiancaAndreea10, on 26 iunie 2014 - 22:55, said:

mi-ar plăcea extrem de mult să merg şi în Armată, la Academia Tehnică Militară

Wtf... e distanta mare maica intre medicina, informatica si calculatoare. La ceva la care te vezi lucrand si peste 20 de ani nu vrei sa te duci? Asta ar trebui sa fie singurul criteriu. Cei care se duc la facultatea x si y ca au vazut stiu eu ce articole prin ziar sau au auzit ca acolo se ia nush ce spaga in general tot agenti de vanzari ajung...

#3
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
Stomatologie, tehnician dentar - domenii ale medicinei unde poti profesa mai repede. Dar ai nevoie de bani pt cabinet si nu e ieftin. Medicina e un domeniu unde iti vei gasi de munca mult mai usor, mai ales daca vei hotara sa pleci din tara salariile sunt foarte mari. Plus, este o meserie foarte apreciata de oricine. Dreptul e iarasi o idee. Cu politehnica ori te indrepti spre a fi profesor ori te concentrezi pe calculatoare si ajungi in IT.

#4
silvio_ro

silvio_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 29.03.2009
Nu te gandi la banii pe care ii vei face dupa, gandeste-te la ceea ce ti-ar placea sa faci atunci cand vei fi pe cont propriu.
Oricare facultate ai alege, fa-o cu "pipota", daca excelezi intr-un domeniu vor veni si banii.
O facultate nu e o scoala usoara, deci daca nu esti macar un pic atrasa de profilul pe care il alegi, exista posibilitatea sa nu o mai termini. Keep that in mind too. Eu iti doresc succes in orice cale ai alege! :)

#5
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
Corect. Exista frizeri reunumiti ce castiga mai bine ca oameni cu profesii foarte nobile. Conteaza sa faci ce-ti place pt ca doar asa vei deveni profesionist.

#6
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011
Fă-ți ce-ți place, niciodată nu te duce acolo unde vor ceilalți sau unde te gândești că o să-ți fie bine pe viitor, deși nu o să-ți placă să ajungi acolo. Medicina, da, e grea, dar dacă mai ști și o limbă străină pe lângă poate ajungi asistentă pe undeva. Informatica? Ei bine, nu e chiar așa de grea. Întradevăr, daca profesorul nu-ti explică bine nu ai de unde să înțelegi și trebuie să lucrezi singură acasă. Ai mari șanse să reușești să înveți vara asta. Din informatică se câștigă bine, chiar foarte bine și nu trebuie să lucrezi neapărat undeva. Gândește-te că poți fi freelencer. Te poate angaja cineva să-i scri ceva in PHP. In mod general se cere 10$ pe oră, acuma depinde de proiect, cumpărător, dacă lucrezi la firmă ș.a.m.d.

Nu știu cât de folositor ți-a fost acest post dar îți urez succes în viață!

#7
TorchMan

TorchMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 21.10.2012
Salut,

Am terminat clasa a 12-a și intenționez să merg mai departe la Facultatea de Informatică. Din ce am aflat de la actuali studenți de la Informatică, ceea ce faci în facultate, nu are absolut nicio legătură cu ceea ce ai făcut în liceu. Ceea ce este este important este să ai dezvoltată gândirea logică, abstractă etc... Nu cred că ar fi imposibil pentru tine să îți încerci norocul la Calculatoare,ținând cont de faptul că de descurci bine la matematică.(Cumva cele două sunt legate una de alta). Iar un an de zile îți este mai mult decât suficient să te pregătești pentru Bac la Info. :)

Succes!!

#8
MikeD

MikeD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 04.09.2013

 Razvan03Andrei, on 26 iunie 2014 - 23:12, said:

In mod general se cere 10$ pe oră, acuma depinde de proiect, cumpărător, dacă lucrezi la firmă ș.a.m.d.
Mai adaugă un 0.

#9
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011

 MikeD, on 26 iunie 2014 - 23:21, said:

Mai adaugă un 0.

Daca e freelancer nu stiu cine i-ar da 100$ pe ora. Ma referam in special si la proiecte mai mici.

#10
lestef

lestef

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,089
  • Înscris: 12.02.2014

Quote

pentru o fată e mai greu să-şi găsească loc de muncă după ce termină Politehnica, chiar dacă ar avea aceleaşi capacităţi ca un băiat.
Deja ai inceput prost. Total gresit. Daca vrei sa-ti dau exemple de inginerE care isi fac treaba foarte bine si castiga si bani frumosi pot sa o fac, dar nu cred ca are sens in 2014...
Medicina / Politehnica : distanta de la cer la pamant. In viata trebuie sa faci ce-ti place, asa totul va fi mai usor.

Quote

O facultate nu e o scoala usoara
Gresit! Scoala s-a terminat in a 12pea dupa ce ai luat bacu, dupa te apuci de munca sau faci o facultate daca iti place un anumit domeniu, altfel o faci degeaba.
Tu ce pasiuni ai ?
Eu, student la Poli, Facultatea de Energetica, anul IV, mi-a placut sa ma joc cu electricitatea de mic de cand faceam prima veioza dintr-o ramura de cires la care am atasat un bec, pe la gradinita. Acum stau si ma gandesc cum 4 ani au zburat, si as mai vrea inca macar atat, pentru ca mi-a placut.
Inca mai ai timp sa te hotarasti, relaxtata, imagineaza-ti cum ai fi un medic, inginer sau poate pictor ...   dar cel mai important alege sa faci in viata ce iti place, asa vei face performanta, asa vei face bani.

Edited by lestef, 26 June 2014 - 23:32.


#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,594
  • Înscris: 30.07.2003

 Razvan03Andrei, on 26 iunie 2014 - 23:29, said:

Ma referam in special si la proiecte mai mici.
Si acestea ar trebui sa fie un scop in viata ?!

 BiancaAndreea10, on 26 iunie 2014 - 22:55, said:

Sunt foarte nehotărâtă. Azi vreau ceva, mâine altceva.
In viata vei avea de luat decizii mult mai dure in raport cu alegerea facultatii, copilaria s-a terminat asa ca trebuie sa te comporti ca atare.
Intr-un exercitiu de imaginatie, vezi ce meserie ai practica (cat de cat) cu drag. Dupa ce ti-ai ales-o intreaba punctual detalii. Pe oricare as alege eu, nu te ajuta cu nimic, fiecare e diferit si percepe altfel universul.

Edited by neagu_laurentiu, 27 June 2014 - 05:03.


#12
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,715
  • Înscris: 20.03.2011
nu stiu cum este situatia din craiova si din timisoara, insa la medicina in bucuresti este bataie de joc si multa nesimtire. profesori comunisti care au pretentia sa inveti ca papagalul, la examen te depuncteaza daca scrii aceeasi idee cu cuvintele tale. trebuie sa memorezi la virgula.
tinand cont ca nu te prea descurci la bio, insa iti place matematica, eu recomand sa uiti de medicina. o sa fie un chin.

#13
volumepower

volumepower

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 14.08.2013
Policină sau Meditehnică una din două Posted Image

#14
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010
Buna, eu sunt student in anul I (din toamna anul II) la Calculatoare si Tehnologia Informatiei (ramura de la Automatica si Calculatoare). Din clasa a 10-a m-am hotarat sa dau la medicina si m-am apucat sa invat pentru medicina niste chimie si oleaca de fizica (si pe la inceputu lu a 12-a am inceput meditatiile la biologie). In clasa a 11-a am inceput deasemenea sa fac meditatiile si pentru bacalaureat la matematica si intr-un fel am inceput sa ma indragostesc de matematica, insa in capul meu tot medicina era fixata. Vazusem pe forumul celor de la UMF Cluj ca ai nevoie de  niste cunostine in Electricitate si Termodinamica pentru Medicina, asa ca, dupa cum am precizat, am inceput sa studiez din manualul de a 10-a aceste doua capitlole. Dupa ce am terminat electricitatea de studiat, mi s-a parut atat de interesant,incat am mers mai departe, pentru propria placere, cu studiul fizicii si am dat peste fizica cuantica. Deja eram intr-a 12-a si incepeam sa studiez integrale si tot felul de minuni la matematica (asta dupa ce intr-a 11-a facusem derivatele si mi se pareau smechere) si chiar erau faine, imi placeau mult. Insa eu tot faceam pregatire pentru Medicina si invatam mult la biologie. In acelasi timp, eram as la problemele de matematica (si unele probleme de fizica, cel putin proful de fizica numai cu mine vorbea la ore chiar daca dadeam bacul la bio si erau care dadeau la fizica, dar dormeau aia). Am observat ca la un moment dat incepeam sa adorm invatand lectiile la bio, efectiv nu ma stimulau deloc, ma plictiseau, iar la mate puteam sa fac 10000 de probleme fiind foarte activ. Am inceput si sa cumpar revista Stiinta si Tehnica. In cele din urma, mai exact pe data de 12 iunie cred (nu cred ca era 12 iunie dar pe undeva pe acolo Posted Image) ), imi invatam sistemul cardiorespirator si am adormit efectiv cu cartea in fata. L-am auzit pe colegul de banca ca se duce la facultatea de Automatica si Calculatoare, unde se face matematica si fizica in primul an, iar la calculatoare se lucreaza cu procesoare si piese hardware (am aflat ca poti sa faci si roboti calumea). Intr-adevar, chestia cu banii m-am gandit si eu pentru o perioada. dar in cele din urma, cu adormitul in fata cartii de bio, vazand ca tocitul nu este pentru mine si ma stimuleaza gandirea si ,,mecanica" matematica, cu 2 saptamani inainte de admitere mi-am bagat piciorul in medicina vietii (si in cele 30 de milioane platite de parinti pe meditatii...mda) si eram hotarat sa dau admiterea la Automatica si Calculatoare (admiterea am dat-o numai din matematica si nu am facut nici un fel de pregatire intrucat eram deja bun si stiam ca intru). Am mai citit ce-a ramas la biologie din materie repede in 2 zile cat sa-mi termin de format cultura generala, dupa care urmatoarele 14 zile pana la admitere au fost vacanta pentru mine Posted Image) (bine, mi-am m-ai repetat la romana niste porcarii pentru bac, of of). Pot sa spun, acuma, ca daca alegeam Medicina m-as fi omorat ca persoana. Nu regret absolut deloc ca am ales aceasta facultate, Automatica si Calculatoare - ramura Calculatoare si Tehnologia Informatiei, cu toate ca la cursul de statistica imi venea uneori sa plang cand ma gandeam ca studentii de la medicina au o viata sociala so faina si noi stam si invatam prostiile astea (primele cursuri de statistica din semestrul 2 erau teribil de plictisitoare, dar problemele la ele stimulau gandirea si de aia am invatat). Am ales exact facultatea destinata pentru mine, o facultate la care trebuie sa gandesti, nu sa tocesti si la care nu ai cum sa te plictisesti. Am facut matematica in primul semestru si am invatat niste chestii atat de calumea incat imi place si mai mult acuma, planuiesc sa o aprofundez singur mai departe. Intr-adevar, cu informatica nici eu nu am avut-o cine stie ce, adica in liceu stiam doar chestiile de baza, nu ma oboseam sa ma bag prea adanc in ea, insa aici in anul I, daca esti destept, treci usor de programare, no big deal (mai ales avand in vedere ca nici nu prea am invatat, am fost oarecum lenes). Daca esti o fire dinamica in gandire care are mintea formata pentru a gandi si nu a toci, nu-ti recomand sa alegi Medicina, eu personal cu toate ca am avut mici dubii la inceput ca dupa 2 ani de pregatire pentru Medicina m-am hotarat in ultimele 2 saptamani sa dau la AC, acum mi-am dat seama ca am facut cea mai buna decizie probabil din viata mea (chiar daca pe moment parea cea mai proasta, deoarece fix cu 2 saptamani inainte am zis fuck this shit ma duc la AC). In plus, este o diferenta ca de la cel la pamant in modul de gandire al unui doctor care toceste simptomele dintr-o carte si un inginer care invata sa gandeasca. Oricum, cel putin aici la Iasi, este o lipsa de seriozitate enorma la UMF, admiterea se da doar la biologie, fara chimie sau fizica si practic toti prostii care tocesc intra, fara sa aiba nici cele mai elementare cunostinte de fizica sau chimie, deci iti dai seama ce viitori doctori vom avea.


PS: Un mic sfat, nu-ti lasa parintii DELOC sa-ti influenteze decizia si stai linistita, treci intr-a 12-a, mai ai destul timp sa te hotarasti, no stress. (stressul este pentru oi si mediocri)

Edited by vladutz114, 27 June 2014 - 08:57.


#15
CAT5

CAT5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 17.03.2014
Fa ceva ce iti place. In ziua de azi daca faci ceva ce iti place si esti bun, oriunde esti binevenit. Banii sunt pentru oameni care fac treaba; la noi in tara romanul e obisnuit sa stea degeaba si sa ia salariu; in alte parti pe planeta iti este apreciata munca si rasplatita cum se cuvine. Pe langa asta, evident, iti recomand sa pleci din tara. Mi-ar place sa iti spun sa ramai aici dupa, dar n-are sens, pur si simplu tara asta e prea distrusa si plina de oameni fara creier. Daca ai medii bune ... incerca sa pleci sa faci facultatea in alta tara.... repet: GANDESTE-TE ce ti-ar face placere sa faci... ce ti-a placut in trecut, ce iti place acum, ce hobby-uri ai, fa-ti o mapa vizuala cu ceea ce iti place si ce nu. In functie de asta cauta un domeniu... daca iti place matematica, mergi la informatica, dar studiaza si pe cont propriu pentru ca facultatea intr-un final e o foaie stampilata si semnata ... si atat! ce e in creierul tau, cunostintele si proiectele la care ai contribuit/ contribui... munca ta din timpul facultatii o sa arate adevarata valoare.

Edited by CAT5, 27 June 2014 - 09:01.


#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,594
  • Înscris: 30.07.2003

 vladutz114, on 27 iunie 2014 - 08:50, said:

Daca esti o fire dinamica in gandire care are mintea formata pentru a gandi si nu a toci, nu-ti recomand sa alegi Medicina
Bati campii creanga. Poti fi la fel de dinamic, cu mintea ascutita si iscoditoare si in medicina, sunt aici de descoperit lucruri pentru 1001 ani inainte. Nu toceala caracterizeaza medicina, aia care n-au tragere de inima pentru ceva recurg la astfel de metode. Nu-ti doresc sa ajungi pe mana unor doctori asa cum ii vezi tu !!Posted Image
Totul tine de fiecare persoana in parte spre ce are aplecare.

Edited by neagu_laurentiu, 27 June 2014 - 09:03.


#17
sailor62

sailor62

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 28.07.2008

 neagu_laurentiu, on 27 iunie 2014 - 08:58, said:

Nu toceala caracterizeaza medicina,
Nu , doar studiul la facultatea de medicina , din pacate , si nu din vina studentilor ci a profesorilor , ei impun trendul. Vorbesc in cunostinta de cauza. De aceea sunt si atatia medici care aplica mecanic proceduri fara sa gandeasca logic

#18
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Toti cei care oscileaza intre medicina si politehnica ar trebui sa se faca deputati, asa iese, statistic!
ia o melodie care sa te incurajeze sa alegi ce trebuie: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uSIcCqTj3bo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate