Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...
 Ridicare act de identitate cu pro...

Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet
 Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat
 Copii nascuti in Romania

Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...
 

Preluare date în timp real dintr-un document

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Ivy2007

Ivy2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 14.02.2008
Salutare,

Am un document (.txt) care se actualizează în timp real. Vreau să preiau datele din fişierul respectiv (tot în timp real sau la un delay de 3-5 secunde) şi să le introduc într-o bază de date (mysql). Ce tehnologie sau script să folosesc pentru asta? Mulţumesc.

Edited by Ivy2007, 25 June 2014 - 18:00.


#2
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Un cron.

#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,656
  • Înscris: 30.07.2003
C/C++ & API-ul sistemului de operare te anunta despre schimbarile aparute. Iar acestea pot fi incluse intr-un .dll/.so in orice alta tehnologie.

#4
andrei_im

andrei_im

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 13.08.2009
cron e varianta simpla, dar presupune un delay. Folosirea API-ului OS-ului e varianta eleganta de solutionare a problemei. Totusi esti sigur ca esti nevoit sa citesti fisierul ala si nu poti prelua direct datele de la programul care-ti scrie fisierul text. Nu de alta, dar scopul HDD-ului e pentru stocare, iar tu vrei sa stochezi date doar pentru cateva secunde, iar asta e un bottleneck foarte serios.

#5
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Daca discutia se poarta sub Linux, cred ca poti si cu "tail -f" a carui iesire o redirectionezi catre un script care se ocupa de partea de mySQL. Necesita cateva artificii, dar nu ar trebui sa fie imposibil. De asemenea, pentru rapiditate, poti folosi un ramdisk pe care sa tii fisierul text.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,656
  • Înscris: 30.07.2003
Am tras un ochi prin PHP, Java si .NET si toate au monitorizarea fisierelor/directoarelor inclusa in tehnologia aditionala.

#7
Ivy2007

Ivy2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 14.02.2008
Eu am un link de forma http://domeniu.com/?...&template=text. Linkul acesta mă redirecţionează către un document .txt (de forma domeniu.com/info/info.txt) care conţine informaţii despre utilizatorul în cauză.Eu vreau să iau acele informaţii şi să le introduc într-o bază de date mysql printr-un script php în timp real. Aş mai avea o problema la colectarea datelor pentru că nu le pot lua cu file_get_contents din cauza redirecţionării respective.

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,296
  • Înscris: 24.02.2007
Pai cu detaliul asta trebuia sa incepi, fiindca schimba mult datele problemei.

#9
Ivy2007

Ivy2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 14.02.2008
Am găsit o soluţie. Iau locatia cu get_headers şi găsesc calea către fişierul .txt. Acum a apărut o nouă problemă. Pe lângă faptul că executarea scriptului durează foarte mult, îmi actualizează în baza de date doar primii 660 de utilizatori,( iar eu am 7000 (doar pentru probe, în realitate vor fi peste 100.000)....Mă gândesc că este o limitare a mysql-ului la pachetul meu de hosting. Mă însel?

Edited by Ivy2007, 25 June 2014 - 21:22.


#10
Ivy2007

Ivy2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 14.02.2008
$select=mysql_query("SELECT * FROM `baza`");
while($rand = mysql_fetch_array($select))
{
$titlu=$rand['user'];
$url = 'http://www.site.com/online_status/?user='.$titlu.'&template=text';
$id=$rand['id'];
$headers = get_headers($url,1);
$locatie=$headers["Location"];
//$update="UPDATE `baza` set ti='$locatie' WHERE id='$id'";
   //mysql_query($update);
echo $nr; echo ''.$titlu.'';
print_r ($locatie); echo '<br/>';

cam aşa arată codul. dacă adaug în while  $status=file_get_contents($locatie); pentru a vedea conţinutul fişierului îmi afişează 500 internal error.

#11
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,296
  • Înscris: 24.02.2007
Sa fiu sigur ca am inteles: pentru 100.000 de useri tu vrei sa descarci un fisier text de pe alt site, non-stop?
Una din marile limitari ale hostingului e ca scripturile alea php au un timp maxim de executie, gen 30 sec.

#12
Ivy2007

Ivy2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 14.02.2008
Am pus un limit la interogarea de sql şi merge cum trebuie. Nu a fost ideea mea...scriptul acesta va rula pe un server dedicat.

Edited by Ivy2007, 25 June 2014 - 22:26.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate