Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

miros "casa veche"

Pret RCA foarte mare

Windows 11 pr Ryzen 7 4800H
 Marvel Studios’ Guardians o...

unitate minima taxare prepaid

Curatare lipici/adeziv profil pvc...

Renault Clio 4, probleme la cutia...
 Patania mea cu TP-Link AX50

La multi ani @sfantu.dracu!

A auzit cineva de formatia "K...

Indiana Jones and the Dial of Des...
 Ariston Genus One 24kw - sa o aru...

Robot smart cu comanda vocala goo...

Viteza scazuta Wi-fi

Moduri de a evita anumite persoane
 

Problema dual-boot Arch si windows7

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am dual-boot intre Arch si windows 7 si grub-ul nu il vede, am incercat si sa adaug o intrare cu 40_costum dar nu am reusit. Mai jos aveti o schema a partitiilor.

NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda	 8:0 0 232.9G 0 disk
|-sda1 8:1 0 100M 0 part (SYSTEM REZEZERVED)
|-sda2 8:2 0 94.6G 0 part ( C )
|-sda3 8:3 0 124.3G 0 part (D)
|-sda4 8:4 0	 1K 0 part
`-sda5 8:5 0 13.9G 0 part /home


Edited by Zinus, 14 June 2014 - 17:41.


#2
a3e6u9

a3e6u9

    ironic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,000
  • Înscris: 23.11.2012
Poți să verifici dacă ai os-prober instalat, poți să încerci comanda update-grub. Arată ca și cum ai avea 5 partiții primare, ceea ce e ciudat, din câte știu MBR permite maxim 4 partiții primare.

Poți să încerci să adaugi manual opțiunea pentru windows:
https://wiki.archlin...UB#Dual-booting

#3
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
sda1 miroase a UEFI, caz in care nu mai exista limita de 4.

#4
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am adaugat intrarea dar imi zica ca nu gaseste /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi. UEFI nu am, dar in caz ca ajuta modelul laptop-ului este msi cr620.

Edited by Zinus, 14 June 2014 - 19:20.


#5
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Stai ca nu inteleg......

Porneste Windowsul? Sau in grubul de la Arch nu apre win7???

#6
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
In grubul de la Arch nu apare win.

#7
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Ruleaza un sudo os-prober, asa cum a spus si colegu` a3e6u9 apoi pune o poza.

@OriginalCopy eu am UEFI?

NAME   MAJ:MIN RM   SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda	  8:0	0 931.5G  0 disk
├─sda1   8:1	0   100M  0 part
├─sda2   8:2	0  63.9G  0 part
├─sda3   8:3	0	 1K  0 part
├─sda5   8:5	0   1.9G  0 part [SWAP]
├─sda6   8:6	0  47.8G  0 part
├─sda7   8:7	0  45.6G  0 part /boot
└─sda8   8:8	0 772.3G  0 part /media/Date


#8
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Un screenshot

Attached Files

  • Attached File  03.png   18.78K   23 downloads

Edited by Zinus, 14 June 2014 - 19:52.


#9
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Vezi daca se rezolva:

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
sudo grub-install --recheck /dev/sda


#10
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postxxvirusxx, on 14 iunie 2014 - 19:43, said:

@OriginalCopy eu am UEFI?
Tu nu stii daca ai o partitie extinsa sau nu?

#11
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Eu stiu ce am, dar eram curios cum de ai stiut ca sda1 miroase a UEFI Posted Image

#12
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am reusit cu solutia oferita xxviruxx

Edited by Zinus, 14 June 2014 - 20:02.


#13
a3e6u9

a3e6u9

    ironic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,000
  • Înscris: 23.11.2012

View PostOriginalCopy, on 14 iunie 2014 - 19:58, said:

Tu nu stii daca ai o partitie extinsa sau nu?
Eu nu mi-am dat seama că partiția de 1k e de fapt partiție extinsă. Oricum, bine că s-a rezolvat.

#14
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Deci asa apare cea extinsa in Terminal....nici eu nu stiam. :)

#15
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008
Nu apare asa cea extinsa in terminal. Asa e ea.

Cat despre partitiile initiatorului, sda1 e partitie facuta de windows (no idea pentru ce, la instalare isi face o partitie de 100 mb).

#16
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Sigur nu e partitie UEFI, si-o face el asa de nebun?

#17
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View PostGady_paul, on 14 iunie 2014 - 21:18, said:

Nu apare asa cea extinsa in terminal. Asa e ea.

Ba da, așa afișează lsblk partițiile extinse, iar următoarele sunt partițiile logice, cele cuprinse în cea extinsă. Dacă se folosea fdisk, acesta afișa Extended după partiția în cauză.

[ https://i.imgur.com/OiHy8ky.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
erichvondaniken

erichvondaniken

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.04.2014
Sorry, could not change the permissions of "625A16795A164A65": Error setting permissions: Read-only file system

folosesc windows10 in paralel cu Arch linux si nu stiu sa modific sa am acees total la partitiile windowsului! Multumesc anticipat!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate