Monede vechi - evaluare
Last Updated: Jan 09 2021 12:24, Started by
androidnoob
, Jun 09 2014 13:36
·
0

Posted 09 June 2014 - 19:54

Starea si valoarea lor sunt deplorabile. Ca sa te incurajez, iti dau eu o bere pe ele, sa stii ca te-ai ales cu ceva de pe urma lor.
|
Posted 01 December 2016 - 21:25

Cine stie cam cat ar putea valora o moneda de 1 kreutzer, din 1730? Nu am gasit nimic pe net despre ea, toate sunt de la 1800.
|
Posted 11 April 2019 - 20:27

Buna seara,
Ma poate ajuta cineva sa identific aceasta moneda? Ms de ajutor. Attached Files |
Posted 12 April 2019 - 10:53

Posted 23 November 2020 - 09:25

Am o moneda de argint 5lei 1981 as vrea sa stiu cat valoreaza. Am mai vazut si altele dar ca asta nu are ceva scris pe margini nu este zimtata ca cele care le-am vazut.
|
Posted 24 November 2020 - 10:42

Cine stie cam cat ar putea valora o moneda de 1 kreutzer, din 1730? Nu am gasit nimic pe net despre ea, toate sunt de la 1800. Apropo de Kreutzer... si a mea este de la 1864 (mai veche nu am gasit) si este o moneda de 4 Kreutzer Din pacate, starea ei nu este deloc ok dar asta e... Attached FilesEdited by rz, 24 November 2020 - 10:46. |
Posted 09 January 2021 - 12:24

Cu monezile este complicat. Daca sunt din aur/argint au macar valoarea metalului. Altfel totul depinde de raritate care este data de vechime, tiraj, erori de emisie, etc Si la urma starea lor. La o moneda veche de sute de ani se mai admit stirbituri/cocleli/rugine. Dupa 1850 se pretinde, cu unele exceptii, stare cat mai perfecta. Monezile din poze pot prezenta oarecare interes peste 100 de ani, daca le va pastra cineva.
@androidnoob Avand in vedere ca nu te-au costat nimic, uita de ele si roaga-i pe cei de langa tine sa le pastreze. Poate ca un urmas va lua ceva pe ele, fara sa speri ca va deveni bogat din asta. Dar cred ca nu mai devreme de anul 2150 Eu fac alta prostie. De la o vreme magazinele (unele) dau restul foarte precis. Primesc prin urmare multe monezi de 1Ban si 5Bani. Pe aceste le strang si le pun intr-o cutie deoarece eu cred ca numai metalul din ele face mai mult decat 1 sau, respectiv, 5 bani. Nevasta-mea, mai practica, zice ca n-are rost sa-i oblig pe stranepoti sa le arunce la gunoi peste ani cand vor da de ele. Si inclin sa cred ca are ceva dreptate, desi o contrez spunandu-i ca daca stau in cutie nu cer mancare si deci nu pierd nimic. Dar nici nu ma astept la ceva spectaculos. Peste 100 de ani, o moneda de 1Ban poate se va vinde cu pretul unei paini, nu va fi mare pricopseala. Dar ca sa o vinzi trebuie sa-l gasesti pe cel interesat care sa fie dispus sa o cumpere, ceea ce presupune pierdere de timp si de bani pana la urma. Poate ca peste 100 de ani un pensionar isi va pierde timpul cu ele din plictiseala sau lipsa de ocupatie, va lua ceva, dar nu seva pricopsi. Edited by n_priceputu, 09 January 2021 - 12:26. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users