Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Imprumut Prima Casa 66500 euro

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Calcul real.
Calcul simplu BeReDe credit prima casa constructie noua:
296000 lei
0% avans
240 luni - 20 ani
de plata 503199 lei cu asigurare de viata - rate lunare 2100-1990
de plata 484438 lei fara asigurare de viata

Edited by radurus, 06 June 2014 - 19:14.


#38
warlock_

warlock_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2014
cat de avantajos ........ pomana curata Posted Image

cu sau fara abuzurile bancilor in ceea ce priveste comisioanele ascunse?

de ce sa platesti chirie 6-8 mil pe luna pt chirie cand poti plati 25 pt rata?

si la sfarsitul creditului cand o sa ajungi in baston ......... sa-ti cada-n cap Posted Image

asta ar cam fi cireasa de pe tort Posted Image

prostia din romanica nu are limite!!! .......

Edited by warlock_, 06 June 2014 - 19:28.


#39
gabi2014

gabi2014

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.04.2014
Multumesc pentru detalierea pasilor in achizitionarea unui imobil, insa intrebarea legata de autorizatia de constructie tot nu are un raspuns inca.

Nu ca ar avea vreo legatura sa detaliez tot ce ma intereseaza la un apartement sau ca ar trebui sa dau detalii/justificari irelevante pentru 2 intrebari total diferite, dar sa zicem:
Locuiesc in Sibiu, pretul apartamentelor este destul de mare, insa nici chiriile nu sunt mai prejos. Eu caut un apartament spatios de 3 camere (90-100mp utili) cu bucatarie separata. Pretul apartamentelor decente (care sa nu aiba tot felul de probleme, am intalnit: fara geam la bucatarie, baie, sa fie pe teren concesionat, camere trapezoidale, camere super mici, zone aiurea etc.) incepe de pe la 65000 euro in zone nu prea ok. Am gasit un apartament care era atat la vanzare cat si la inchiriere care sa corespunda cu ceea ce caut. Apartamentul nu este intr-o zona centrala. Apartamentul era 70000 si chiria era 350 de euro / luna. Apartamentul era semi-mobiliat, adica avea: mobila de bucatarie (nimic deosebit), o plita, chiuveta, un frigider infect, un pat si o biblioteca. Mai avea centrala si calorifere.

Deci ca sa stai acolo trebuia sa mai bagi ceva bani sa iti asiguri confortul (poate si o zugraveala in casa altuia). In cazul in care isi gaseste cumparator te muti cu toate chestiile cumparate, nu (cuptor, dulap, birou, scaune, canepele, masina de spalat rufe/haine etc)?

Bun, matematica mea de absolvent de matematica spune asa: 70000 / 350 chiria pe luna = 200 de luni chirie asigurata (aprox 17 ani). Cum platesti dublu cu dobanda (excludem rambursarile anticipate pe care le-as putea face) pe chiria pe 34 de ani iti iei apartamentul cu care ramai, nu mai platesti chirie in continuare. Dupa aia deja iesi pe minus cu chiria. Platesti toata viata pe nimic.

Am vazut si chirii la 180 de euro la blocuri comuniste de 2 camere si suprafata mica. Dar ma intereseaza o suprafata mai mare si 3 camere neaparat. Bineinteles, gasesti si mai ieftin, dar am ceva pretentii (care evident, ma costa si nu am o problema cu asta, imi permit.). Daca e sa o luam asa, pot sa imi iau o garsoniera la mansarda si gata, dar nu e o solutie pt mine.

Acest thread este in categoria prima casa, din ce spuneti voi, categoria ar trebui inchisa, creditele nu sunt bune. Mi se pare normal ca oricine posteaza aici cauta diverse informatii legate de credit, nu cauta sa fie intors din achizitionarea unui credit, deja s-a hotarat. Daca avea dubii, posta in alta parte cu topicuri de genul: Ar trebui sa / merita sa etc. cum am mai vazut. Eu am  trecut deja de pasul asta si sunt hotarat, asa ca nu are sens sa incercati sa ma convingeti cu argumente de genul ca numa fraierii isi iau apartamente sau ca dai banii pe un apartament de cacat (stii macar despre ce apartament vorbesc?). Nici eu nu incerc sa va conving ca chiria nu e o solutie. Am dat mai multe argumente valide (zic eu) fata de ceea ce am primit. Parerile sunt impartite, fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el.

@warlock_: Nu stiu unde gasesti tu chirie decenta cu 6-800 lei la un apartament de 3 camere. Poate prin alte orase asa este, nu e cazul in Sibiu si la orasul asta trebuie sa ma raportez. Daca te duci la BRD, da, dai mai mult. Daca mergi la alte banci, obtii o rata mult mai buna. Am fost la BT, rata pt echivalentul in lei a 66500 euro ar ajunge la 1571 lei lunar (350 eur, fix chiria din exemplul de mai sus).

Va rog sa nu ma intelegeti gresit, apreciez ca va pierdeti timpul sa postati raspunsuri si le respect, insa informatia pe care o caut e alta.

Repet, haideti sa ramanem pe topic.

Va multumesc.

Edited by gabi2014, 06 June 2014 - 19:35.


#40
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
warlock_... nu sunt pentru nici contra.
Dar trebuie sa gasesti o varianta daca vrei sa ai casa ta candva.
Acum nu te intereseaza deoarece ai alte prioritati insa mai incolo ... no sa fie simplu sa te tot muti cu familia dintr-un loc in altul iar copii o sa mosteneasca contractul de inchiriere...

De obicei, dupa ce ai creditul, te mai ajuta unii. Mai prinzi un job mai bine platit pe vara prin strainataturi, o parte din mostenire...

Am colegi ingineri care castiga cel putin 2500 lei net dar nu se dau inapoi de la chefuri, locuinte inchiriate peste medie, telefoane scumpe, haine de firma etc., si alearga imediat la alta firma daca le da 100 lei in plus. Dupa cativa ani isi dau seama ca nu au nimic pus deoparte.

Cel mai bun e un ajutor din start. Vreo 15000E cu care sa incepi si daca e posibil sa nu imprumuti de la banci nici de la camatari.
In US sunt conditii f bune pentru a-ti lua credit pentru casa. La noi nu e asa datorita instabilitatii economice.

@gabi2104
Sunt din Sibiu si eu. Am construit pe Calea Cisnadiei zona Arhitectilor.
Te sfatuiesc sa te orientezi atunci spre un imprumut la o banca care iti permite sa rambursezi anticipat din imprumut fara sa mai platesti dobanda aferenta, calculeaza bine taxele ascunse, administrare, asigurare de viata etc.
Vezi si ce feedback iti dau alte persoane imprumutate de la diferite banci.
Incearca sa vii cu un avans cat mai mare pentru ca suma imprumutata si dobanda platita sa fie mai mica. Perioada mai lunga nu inseamna neaparat mai bine.
Iar o rata de 2000 lei pe luna pe mine m-ar ucide.

Edited by radurus, 06 June 2014 - 19:43.


#41
warlock_

warlock_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2014

 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 19:34, said:

@warlock_: Nu stiu unde gasesti tu chirie decenta cu 6-800 lei la un apartament de 3 camere. Poate prin alte orase asa este, nu e cazul in Sibiu si la orasul asta trebuie sa ma raportez.

creditele sunt otrava curata pt oricine .............. chiar si pt tine

oricand poti pati ceva (doamne fereste) un accident, pierderea locului de munca, falimentul firmei, etc si sa ramai pe strazi si cu banii pierduti

am gasit eu apartamente de 2 camere in bucuresti in sec 3 la 6mil mobilate, aranjate, etc si in zone bune

cele de 3 camere sunt un pic mai scumpe ........ dar sunt 3 camere!


eu personal locuiesc cu chirie pe care o platesc din dobanda de la banca. deci practic in loc sa platesc eu bancile ca sa locuiesc undeva ma platesc bancile pe mine.

locuiesc cu chirie pe banii bancilor! Posted Image

daca eram si mai destept ii investeam intr-o afacere rentabila si eram cu adevarat castigat!

sub nici o forma nu ma bate gandul sa achizitionez un imobil supraevaluat sa-i imbogatesc pe samsari! :(

Edited by warlock_, 06 June 2014 - 19:48.


#42
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,054
  • Înscris: 02.12.2007
In US cu 70.000 de euro iti iei casa de 80-100mp daca nu mai mult si cu putin teren in jur in Washington DC in zona decenta.
In Romania romanii dau banii astia pe cotete infecte, cu probleme legale si foarte probabil si cu probleme grave in constructie. Si spre deosebire de SUA in Ro nu exista nici legea falimentului personal, adica aici platesti de te ia dracu chiar si dupa ce ai fost executat.
Parca am citit ca blocul respectiv are 3 autorizatii de constructie ceea ce e cam de Stan si Bran, ba mai mult ultima autorizatie a fost emisa prin 2010. Am asa o banuiala ca autorizatia asta de constructie a fost emisa DUPA finalizarea constructiei.
@gabi2014 daca iti faci griji ca pierzi "ocazia" eu zic sa stai linistit ca in Damaroaia/Bucurestii Noi e plin de apartamente nevandute de genul asta, ai acolo de unde alege.

 underrated, on 06 iunie 2014 - 14:47, said:

cand o sa ai la saltea 70.000 de euro, sa ne anunti si pe noi..
Cine are 70.000 de euro la saltea in nici un caz nu isi cumpara apartament, isi cumpara un teren mic in oras si isi face si casa. Numai aia care n-au un sfant se duc si imprumuta sumele astea pentru ca falitii stiu intotdeauna mai bine valoarea banului, nu-i asa?

Edited by Tipiric, 06 June 2014 - 19:58.


#43
gabi2014

gabi2014

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.04.2014
Si nu se poate intampla aceeasi chestie si daca stai in chirie? Ma incalzeste cu ceva daca raman fara job si am platit 350 eur la rate in loc de chirie? Tot in strada raman.
Momentan si nici in viitorul apropiat nu cred ca se pune problema pierderii jobului, ti-am zis, sunt developer. Sunt joburi pe toate gardurile daca esti bun. Cand am hotarat sa ma bag la un credit am stat si m-am gandit bine, rata nu ma prea afecteaza. Nu iti imagina ca lucrez pe 1500-2000 lei.

 Tipiric, on 06 iunie 2014 - 19:40, said:

In US cu 70.000 de euro iti iei casa de 80-100mp si cu putin teren in jur in Washington DC in zona decenta.

Lasa US, suntem in Romania. Un teren de casa cu ceva curte in oras in zone ok porneste de la 40.000 euro (vb de Sibiu, nu stiu care e situatia in alte judete).

Edited by gabi2014, 06 June 2014 - 19:46.


#44
warlock_

warlock_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2014

 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 19:45, said:

Si nu se poate intampla aceeasi chestie si daca stai in chirie?
eu banii de chirie ii obtin din dobanda de la banca Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

tin banutii la banca am acces la ei si totusi locuiesc unde vrea muschiul meu!

daca eram si mai bazat ii investeam in ceva rentabil

numai inconstientii se imprumuta pt locuinte!


 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 19:45, said:

Lasa US, suntem in Romania. Un teren de casa cu ceva curte in oras in zone ok porneste de la 40.000 euro (vb de Sibiu, nu stiu care e situatia in alte judete).

Poi bine-nteles ce stiu aia din US ........ noi avem de toate!

gauri in asfalt, tigani, someri garla, ...... rata mortalitatii cea mai mare din lume, salariile cele mai mici

ce stiu aia ........ noi suntem zmei

Edited by warlock_, 06 June 2014 - 19:57.


#45
gabi2014

gabi2014

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.04.2014
@warlock_: dobanda la banca te tine 17 ani (vezi mai sus). Daca iti permiti un apartament (chirie sau nu) unde vrea muschiu` tau, de ce ai vrea sa te mai muti? Iei unu calumea de la inceput si stii o treaba. Daca te incurci cu apartamente infecte in zone aiurea, vei avea de pierdut, de acord cu tine.

#46
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,797
  • Înscris: 13.08.2008
gabi2014
Nu caut sa te conving sa nu faci credit. Doar ca e bine sa analizezi variantele. In functie de asta, iei/ ai luat decizia pe care o consideri a fi cea mai buna.

#47
warlock_

warlock_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2014

 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 19:56, said:

@warlock_: dobanda la banca te tine 17 ani (vezi mai sus). Daca iti permiti un apartament (chirie sau nu) unde vrea muschiu` tau, de ce ai vrea sa te mai muti? Iei unu calumea de la inceput si stii o treaba. Daca te incurci cu apartamente infecte in zone aiurea, vei avea de pierdut, de acord cu tine.

eu ti-am dat un ex. in care pot locui cu chirie fara sa fac nici cel mai mic efort

in locul acestuia putea foarte bine sa fie un bussines care sa-mi tripleze valoarea sumei .......

nu as cumpara un apartament supraevalauat si infect nici daca ar fi ultimul lucru pe care l-as face pe lumea asta

am vazut multe apartamente pana acum si foarte putine sunt cat de cat ok ....... de preturi ce sa mai vb

romanii sunt bisnitari din nastere .....

asa cum zicea cineva mai sus mai bine iti cumperi apartament in US, devi rezident, poti obtine un job cu adevarat bine platit, ajungi sa traiesti intr-o tara civilizata nu intr-una plina de tigani bisnitari

Edited by warlock_, 06 June 2014 - 20:06.


#48
gabi2014

gabi2014

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.04.2014
Inteleg ce zici, insa cred ca am facut chestia asta deja. De asta cautam informatii despre credit. Imi permit o rata pt un apartament decent care sa nu ma afecteze prea tare. Intrebarea mea era legata de autorizatiile de constructie. De la asta am pornit si nu am ajuns nicaieri.

Cu tot respectul, voi mai raspunde doar celor care posteaza macar tangential la topicul pornit din lipsa de timp.

#49
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,054
  • Înscris: 02.12.2007

 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 19:45, said:

Un teren de casa cu ceva curte in oras in zone ok porneste de la 40.000 euro (vb de Sibiu, nu stiu care e situatia in alte judete).
E foarte bine. De 40.000 de euro iti cumeri terenul desi cred ca se poate negocia destul de mult ca nu prea se vand si de 30.000 de euro iti faci si o casa de vreo 70 mp si o si finisezi, adica tot cat un apartament cam de 3 camere mai spatios. Si in aceiasi bani iesi incomparabil mai bine: casa noua facuta de tine dupa cum iti place, nu te deranjeaza vecinii, nu deranjezi vecinii si in plus mai ai si ceva curte.

L.E.: Nu stiu cum ti se pare tie dar mie o constructie cu n autorizatii de constructie si la pretul ala si in Sibiu mi se pare ENORM de scump. 70.000 de euro pe asa ceva e cu 70.000 de euro mai mult decat merita.
imposibil sa nu gasesti un ap. in bloc nou cu actele ok de banii astia. cel putin pe la Pitesti pe la mine deja la suma asta deja putem sta de vorba despre o casa, apartament nou de 4 camere in bloc nou langa padure si central sau apartament in vila, cu parcare si toate alea. Pentru mine chiar si sa iei in considerare achizitia pe care vrei tu sa o faci reprezinta un mare derapaj de gandire.

Edited by Tipiric, 06 June 2014 - 20:13.


#50
warlock_

warlock_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2014

 Tipiric, on 06 iunie 2014 - 20:06, said:

E foarte bine. De 40.000 de euro iti cumeri terenul desi cred ca se poate negocia destul de mult ca nu prea se vand si de 30.000 de euro iti faci si o casa de vreo 70 mp si o si finisezi, adica tot cat un apartament cam de 3 camere mai spatios. Si in aceiasi bani iesi incomparabil mai bine: casa noua facuta de tine dupa cum iti place, nu te deranjeaza vecinii, nu deranjezi vecinii si in plus mai ai si ceva curte.

si asta e adevarat, se gasesc terenuri bune si la 25-30.000E in functie de cum te intelegi cu bisnitarul de serviciu

 gabi2014, on 06 iunie 2014 - 20:04, said:

Inteleg ce zici, insa cred ca am facut chestia asta deja.

atunci de ce nu-ti faci credit in tara respectiva?

in afara tarii creditele sunt mai avantajoase! ......... e cam ciudat

de ce nu-ti cumperi imobilul tot acolo? ....... e mai ieftin :D

ce te atrage in romanica?

in tara totul se duce naibii ..... toata lumea fuge de mananca pamantul

Edited by warlock_, 06 June 2014 - 20:16.


#51
gabi2014

gabi2014

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.04.2014
Eu caut apartament de 90-100 mp si tu imi propui o casa de 70? Macar la aceeasi suprafata sa fie. De unde fac eu rost de banii astia si cat ma mai costa casa? In cat timp e finalizata, timpul pierdut unde il pui? Creditul prima casa pt constructiile de case se duc pana la 77000 parca, dar deja mi se pare mult ca oricum trebuie sa mai vii cu o suma considerabila sa o faci calumea.

Apartamentul pe care l-am gasit e nou nou. Evident, as vrea si eu la casa, problema e ca, casele in Sibiu incep de la 100.000 euro.

 radurus, on 06 iunie 2014 - 19:34, said:

@gabi2104
Sunt din Sibiu si eu. Am construit pe Calea Cisnadiei zona Arhitectilor.
Te sfatuiesc sa te orientezi atunci spre un imprumut la o banca care iti permite sa rambursezi anticipat din imprumut fara sa mai platesti dobanda aferenta, calculeaza bine taxele ascunse, administrare, asigurare de viata etc.
Vezi si ce feedback iti dau alte persoane imprumutate de la diferite banci.
Incearca sa vii cu un avans cat mai mare pentru ca suma imprumutata si dobanda platita sa fie mai mica. Perioada mai lunga nu inseamna neaparat mai bine.
Iar o rata de 2000 lei pe luna pe mine m-ar ucide.

M-am interesat si in zona aia, preturile sunt ok pentru ce e acolo, problema e ca e departe, la 2 km de Sibiu fara mijloc de transport in comun. Noi suntem 2 si o singura masina. Inca o masina in plus deja sunt costuri mari pe termen lung in conditiile in care apartamentul pe care l-am gasit e foarte aproape de servici, pot merge pe jos si mai scot ceva bani din benzina economisita.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate