![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cum faceti curatenie? Ce solutii ieftine aveti? Sfaturi.
Last Updated: Jan 31 2006 22:04, Started by
Andrei Andrei
, Dec 23 2005 11:19
·
0

Posted 23 December 2005 - 11:19

De curand mi-am renovat o parte din apartamentul in care locuiesc si anume faiantat, inoit un grup sanitar plus zugravirea a doua tavane din camere plus doua holuri. Meseriasii au plecat si a ramas un praf si o mizerie infernala depusa peste tot. Nici nu stiu de unde sa ma apuc sa fac curat plus ca sunt si cam lenes. Este aproape ajunul craciunului, bradul sta pe balcon si asteapta sa fie impodobit iar eu stau si scriu acest post cu ajutorul unei tastaturi prafuite asezata pe un birou mai prafuit. Este dezolant!
Nefiind casatorit, nelocuind cu vreo mandra care sa se simta/sa vrea sa ajute la curatenie am apelat la cunostiinte pentru o femeie care sa vrea sa faca curatenie contra cost. Pe langa faptul ca o femeie tiganca de servici de la un bloc vecin mi-a cerut 1,5 mil lei pentru curatenie in 2 camere, tot sunand nu am mai gasit ajutor. As mai avea cateva gagicute pe care daca le-as ruga m-ar ajuta, dar nu am chef de ele sa le vad prin casa, sa-si bage nasul prin toate alea plus ca mai trebuie sa si prestez. Cea cu care sunt acum este prea "printesa" si are veleitati pe alte planuri. Nici nu s-a oferit dar nici nu as vrea sa-i cer ajutorul. Nu am ce sa fac trebuie sa ma apuc singur. Mi se pare cam mult 1-1,5 mil lei pentru o curatenie in doua camere cand pentru zugravirea ireprosabila a doua tavane plus doua holuri am platit 700 000 lei. Mai bine de acesti bani dau cinste cuiva care m-ar ajuta. Prietenii de bautura sau de haha-hihi ori au treaba ori nu vor. De aceea va intreb pe voi cum procedati in cazuri similare cu al meu si va cer daca sunteti amabili, ceva sfaturi constructive si nu mistouri sau replici de 2 bani. La multi ani, sanatate si fericire! |
Posted 23 December 2005 - 11:24

ceva in genul asta am patit si eu pina la urma am facut singur ca nu mia sarit nimeni in ajutor
|
Posted 23 December 2005 - 11:28

Cu doua zile inainte de Craciun, servicii ieftine NU exista. Ori te apuci de facut curatenie singur, cu ce gasesti prin comert, ori daca vrei sa te bucuri de noul apartament apelezi la o firma profilata pe asa ceva. Preturile, din ce stiu eu, pleaca de la 50.000 lei / mp, fa socoteala singur.
Elitar Trade Dar sincer, ar trebui sa ai o bafta fantastica sa-ti vina cineva la ora asta, tinand cont ca si ei au programarile lor... trebuia sa te fi ingrijit mai din vreme, acum cred ca nu exista alta solutie decat sa te apuci singur. Spor la treaba. D. |
Posted 23 December 2005 - 11:31

Dat cu matura, apoi un aspirator, apoi o galeata de apa cu un mop si solutii pentru gresie/parchet , o sticla de solutie pentru geamuri ca sa speli faianta si multa rabdare...cam asta ar fi in mare... dar o sa iti ia ceva timp...
|
Posted 23 January 2006 - 16:21

Prin toamna un amic s-a confruntat cu o problema similara si a apelat la o firma luata de pe net ( de la anunturi ), a unei doamne de varsta medie.
La inceput omul a fost circumspect, nu prea avea incredere in sistem dar pana la urma s-a dovedit o afacere buna ptr el. Avea un apart de 3 camere, undeva pe la 75 mp si in 3 ore - doua femei - l-au facut luna, de la un cap la altul ! Ceea ce l-a incantat pe el a fost faptul ca nu aveau numai 2 maturi si o galeata, ci au venit pregatite cu aspirator profesional performant, tot felul de scule de spalat covoare/mochete, sisteme de improspatat aerul, etc. Chiar i-au aratat la final cat praf avea in casa - folosind aspirator cu filtru de apa le-a fost usor. Cel mai mult l-a impresionat cantitatea de praf din perne/saltele/paturi/plapumi scos prin vidare lor ( bagate intr-un sac de plastic si vidate ). In final omul a fost multumit, mai ales ca - spunea el - dupa 4 zile inca se mai simtea odorizantul. Costuri - 3 mil. Nu cunosc coordinatele doamnei, dar daca cineva doreste, le pot afla de la amicul asta. |
Posted 24 January 2006 - 14:47

Ok !
in seara asta am sa incerc sa fac rost de telefonul cucoanei. |
Posted 24 January 2006 - 15:06

Posted 25 January 2006 - 20:18

Post care trebuia scris pe data de 25-12-2005, ora 20:20
Am terminat in sfarsit curatenia si am bataturi in palme, mainile-mi sunt aspre si ma ustura de mor. M-am dat cu crema nivea. Am frecat covoarele cu Biocarpet+detergent cu o perie. Misiune dificila dusa la bun sfarsit.Am batut covoarele (am facut bataturi la mana dreapta), am sters geamurile si praful si molozul de pe pereti. Lucrurile le-am inghesuit semi-sterse de praf prin dulapuri si sertare. Am mainile varza de la atata sters si detergent si mai am de frecat si covoarele. Mirosul de curat si de brad predomina in casa. Mirosul de tutun a disparut! Clar este bine sa ai parchet sau o femeie de servici! Multumesc pentru sfaturi si indemnurile aduse. Problema actuala: Am un aspirator Goldstar 1300 W Turbo de 5 ani la care am schimbat la el punga de panza o singura data. Acum s-a uzat inca odata din cauza molozului. Mie frica sa nu ard motorul. Stie cineva de unde pot cumpara o punga de praf pentru aspirator din panza? Am fost prin Cora, Carrefour, Metro, Altex, Media Galaxy si ofera doar de hartie. Am cumparat o cutie de 5 saci de hartie dar sunt de calitate f proasta si se rup din cauza fortei aspiratorului. Cele din material textil nu exista. Modelul seamana cu cel din poza.[ http://www.partell.co.uk/acatalog/db222bag.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
Posted 26 January 2006 - 08:33

Scuze pentru intarziere
Amicul meu a fost mai greu de gasit decat ma asteptam. Coordonatele sunt urmatoarele: Doamna se numeste DOINA si poate fi gasita la 0744 29 72 51 sau 0722 37 91 26, cel mai nimerit este de sunat dupa 6 seara. Am inteles de la amicul meu ca lucreaza foarte mult pe recomandari de la clienti. |
Posted 31 January 2006 - 22:04

Sorry de late reply...nu inca, dar cam in doua saptamani o sa am nevoie, pentru ca vreau sa zugravesc si va fi jale dupa...
![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users