Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Abatoare pentru bovine din Neamt sau din zona Neamtului (MOLDOVA)
Last Updated: Nov 28 2019 07:21, Started by
lucy56
, Jun 01 2014 08:37
·
0
#19
Posted 23 December 2014 - 21:06
redfany, on 22 decembrie 2014 - 21:47, said:
nu stiu exact sa-ti spun dar daca vrei o sa ma interesez am inteles ca daca montezi vaca artificial cu rasa de carne si parca erau si ceva rasa de lapte , iar cel care are produsul seminar are si licienta sau atestat in domeniul , faci un dosar cu actele care trebuie si le duci la primarie . stiu de un caz aici la care a vrut sa se faca dosar pt. subventie si din pacate veterinarul nu a avut licienta , deci nu putut da o dovada clara . este undeva o lista cu rasele subventionate iar vitelul trebuie sa treaca de 6 luni. |
#20
Posted 24 December 2014 - 14:08
Salut,eu am vandut saptamana trecuta vitelul cu 8.5 lei pe kg.Este obtinut dintr-o mama metis limousine cu tata angus(monta artificiala,cu samanta de prin Canada).A fost luat ca ºi viitor taur de monta.In general preþul a fost mult mai mic,din ce am auzit s-au dat viþei ºi cu 6 lei kg viu.In carcasa undeva la 12-13 lei,în timp ce un coleg a luat de undeva de prin Giurgiu cu 10 lei kg carcasa. Al meu a avut 200 kg la 6 luni,intarcat undeva pe la 3 luni jumate.Acum nu sariti ca l-am intarcat prea devreme,asa am decis nu singur.Salutare si sarbatori frumoase sa aveti.
|
#21
Posted 24 December 2014 - 21:17
La bucuresti am dat unuia care are macelarie in piata cu 12 lei kg carcasa. Taurasi care aveau la 8-10 luni 130--150 kg
|
#22
Posted 25 December 2014 - 19:02
adrianborcea, on 24 decembrie 2014 - 14:08, said:
Salut,eu am vandut saptamana trecuta vitelul cu 8.5 lei pe kg.Este obtinut dintr-o mama metis limousine cu tata angus(monta artificiala,cu samanta de prin Canada).A fost luat ca şi viitor taur de monta.In general preţul a fost mult mai mic,din ce am auzit s-au dat viţei şi cu 6 lei kg viu.In carcasa undeva la 12-13 lei,în timp ce un coleg a luat de undeva de prin Giurgiu cu 10 lei kg carcasa. Al meu a avut 200 kg la 6 luni,intarcat undeva pe la 3 luni jumate.Acum nu sariti ca l-am intarcat prea devreme,asa am decis nu singur.Salutare si sarbatori frumoase sa aveti. |
#23
Posted 26 December 2014 - 10:05
Am ceva poze,numai cã acum sunt la pãrinþi ºi nu am posibilitatea de a le pune.Am ºi cu vitelul ºi cu vaca,cu vaca mai pot face.Câteva poze sunt puse acum vreo sãptãmânã ºi ceva pe pagina mea de sunphoto,la albumul"animalurile mele".Eu unul am fost foarte mulþumit de randamentul vitelulului.Ce mi-a plãcut e cã nu a fost deloc pretenþios la mâncare de multe ori prefera cocenii nu lucerna,oricum avea din toate câte puþin la dispoziþie tot timpul,la 2-3 îi goleam ieslea ºi puneam ce nu papa el la vaca ºi cal.SALUTARE ªi sãnãtate!
|
#24
Posted 27 December 2014 - 18:05
Salutare,am ajuns si am pus pozele asa cum le am.Nu sunt de o calitate excelenta,dar altele cu vitelul nu am.Cu vacuta mai pot face poze,zilele astea aflu si daca a prins monta cu BBB.
Attached FilesEdited by adrianborcea, 27 December 2014 - 18:08. |
#25
Posted 27 December 2014 - 21:17
fain vitelul , dar faina-i vaca .
acuma vreau si eu sa vad la anul cand tai cate kg scot si sa soscotesc cum e mai bine viu sau in carcasa? |
#27
Posted 30 January 2015 - 13:29
pretul in crestere 7- 7,5 ron in viu si 12,5 -13 in carcasa la tineret pana 18 luni .
Edited by lucy56, 30 January 2015 - 13:33. |
#28
Posted 01 February 2015 - 23:21
la cai stie careva care este pretul.in viu sau in carcasa?
|
|
#30
Posted 29 March 2015 - 14:10
lucy56, on 22 decembrie 2014 - 21:28, said:
redfany multumesc...pentru ca in primul rand ai spart gheata postand dupa o perioada de asteptare mare .sper ca raspunsul tau sa fie un model si un impuls si pentru altii ca sa mai aflam ceva informatii. astia de la piatra sant cica niste snapari hoti. pretul oferit de ambele abatoare a fost de 10.5 si 11.5 lei pe carcasa kg.deci in medie cam 5.5 ron in viu .dar la pretul asta nu dau nimik . ce vrei sa spui de suventia de 300 euro ?cine da suventia asta? art.69 lit.d) se acordă fermierilor activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: a)solicită SCZ pentru un efectiv de animale de minimum 10 şi maximum 250 capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploatații cu cod ANSVSA, constituit, după caz, din: (i) vaci din rase de carne și/sau (ii) vaci metise cu rase de carne și/sau (iii) tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau (iv) tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne și/sau (v) tauri din rase de carne. solicitanții cu un efectiv mai mare de 250 capete taurine de carne beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum 250 capete taurine de carne; c) tineretul mascul pentru care se solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 25 de luni la data ieşirii din exploataţie sau la data limită de depunere a cererii unice de plată, după caz; d) pentru tineretul femel până la prima fătare, dar nu mai târziu de vârsta de 32 de luni la data ieşirii din exploataţie sau la data limită de depunere a cererii unice de plată, după caz e) vacile de carne și/sau vacile metise cu rase de carne și/sau taurii de reproducție din exploataţie pentru care beneficiarul solicită SCZ să aibă vârsta de maximum 12 ani la vaci și de 6 ani la taurii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată; f) vacile metise cu rase de carne provenite din altă țară trebuie să aibă vârsta de minimum 16 luni la data limită a cererii unice de plată; g) efectivul de animale trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE; h) să deţină registrul individual al exploataţiei în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1760/2000 de stabilire a unui sistem de identificare şi înregistrare a bovinelor şi privind etichetarea cărnii de vită şi mânzat şi a produselor din carne de vită şi mânzat şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 820/97 al Consiliului; Art. 73 (1) SCZ pentru creșterea taurinelor din rase de carne şi metişii acestora prevăzut la art.69 lit.d) se acordă fermierilor activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: a)solicită SCZ pentru un efectiv de animale de minimum 10 şi maximum 250 capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploatații cu cod ANSVSA, constituit, după caz, din: (i) vaci din rase de carne și/sau (ii) vaci metise cu rase de carne și/sau (iii) tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau (iv) tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne și/sau (v) tauri din rase de carne. solicitanții cu un efectiv mai mare de 250 capete taurine de carne beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum 250 capete taurine de carne; c) tineretul mascul pentru care se solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 25 de luni la data ieşirii din exploataţie sau la data limită de depunere a cererii unice de plată, după caz; d) pentru tineretul femel până la prima fătare, dar nu mai târziu de vârsta de 32 de luni la data ieşirii din exploataţie sau la data limită de depunere a cererii unice de plată, după caz e) vacile de carne și/sau vacile metise cu rase de carne și/sau taurii de reproducție din exploataţie pentru care beneficiarul solicită SCZ să aibă vârsta de maximum 12 ani la vaci și de 6 ani la taurii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată; f) vacile metise cu rase de carne provenite din altă țară trebuie să aibă vârsta de minimum 16 luni la data limită a cererii unice de plată; g) efectivul de animale trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE; h) să deţină registrul individual al exploataţiei în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1760/2000 de stabilire a unui sistem de identificare şi înregistrare a bovinelor şi privind etichetarea cărnii de vită şi mânzat şi a produselor din carne de vită şi mânzat şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 820/97 al Consiliului; 35 i)animalele pentru care se solicită SCZ trebuie să fie deţinute de beneficiar cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie a acestora şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii unice de plată, după caz, cu excepţia vacilor din rase de carne și sau metise cu rase de carne care trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere a cererii unice de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionată în cerere; Momentul ieșirii din exploatație menționat anterior trebuie să fie cuprins între ziua următoare închiderii perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul precedent și data limită de depunere a cererii unice de plată pentru anul curent; j)toate animalele din categoria taurine din rase de carne si metisii acestora pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscriși în Registrul Genealogic al rasei; k)animalele beneficiaza de sprijinul cuplat in zootehnie astfel: - o singură dată pentru categoria tineret mascul și/sau femel (iii, iv) -o singura data pentru categoria tauri din rase de carne (v) -anual pentru categoriile vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne (i, ii) (2) SCZ pentru creșterea taurinelor din rase de carne şi metişii acestora se acordă diferențiat pe următoarele categorii de animale, astfel: a) vaci și tauri din rase de carne; tineret mascul şi/sau femel din rase de carne: 75 % din cuantumul aferent categoriei prevăzute la lit.a); c) vaci metise cu rase de carne și tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne: 50% din cuantumul aferent categoriei prevăzute la lit.a). (3) Lista cu rasele de taurine de carne este prevăzută în Anexa nr. 7 din prezentul ordin. |
#31
Posted 08 May 2015 - 08:42
Saptamana asta , abator in judetul cluj
taur de 3 ani putin peste 700 kg in viu, 400kg carcasa -12 lei/kg de carcasa -plata la 10 zile . |
#32
Posted 10 May 2015 - 08:15
#33
Posted 10 May 2015 - 09:01
Nu stiu cat de profitabil poate fi
Eu nu cresc vaci , dar facand o comparatie cu ce mananca un cal socotesc ca un vitel ar trebui sa te coste minim 100 de lei pe luna -hrana, curent,ingrijitor, pasune motorina ..ma rog toate cheltuielile , evident mai putin cand e mic, mai mult cand creste dar pun o medie de 100 de lei pe luna pe toata perioada de crestere (crescatorii de vaci ma pot contrazice pt ca au datele concrete) Daca la 3 ani am investit in el minim 3600 de lei si la vanzare obtin 4800 cred ca mai bine il vand la 2 luni cu 1200 si am terminat decat sa il cresc 3 ani pt aceeasi bani. |
|
#34
Posted 24 May 2015 - 14:16
Buna ziua, sunt Dan fermier de vaci de carne 60 capete (Angus si Galloway). In toamna o sa am de livrat 20-30 vitei intre 250-300kg. Si normal intrebarea fireasca este daca stie cineva In Jud Timis sau judelele invecinate vreun abator sa cumpere sau macar sa presteze servicii de abatorizare sa macar iau carcase de la ei? Orice informatie ajuta. Multumesc anticipat!
|
#35
Posted 04 June 2015 - 13:20
Salutare,
Aveti idee cat costa abatorizarea in abatoarele din Romania facuta pentru terzi,adica le lasi pielea,organele si iti iei carcasa? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users