Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Fara petrol

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
ZPM-urile nu "proceseaza energia magnetilor".
Zero point energy, este o denumire mai moderna pt. energia eterica  ( numita si energia vidului,  fara a fi conditionata de vid).

Sunt mai multe metode de a extrage ZPE, unele solid state - in general la ele se face prima data referire prin denumirea de ZPM, altele primitive, cu piese sau masa in miscare.
Varianta cu magneti, foarte primitiva, chiar daca permite construirea unor dispozitive care sa extraga KWh sau chiar MWh de energie electrica, sunt mai mult un amuzament artistico-tehnic, si din perspectiva contemporana o ironie post-moderna ( insa in e.n. au fost construite exemplare in sec 12...).
Nu se extrage energie din magneti, pt. ca forta magnetica este una consevativa, si mica. ( forta unui magnet este comparabila cu forta elastica a unui resort, care in cel mai bun caz antreneaza un ceas sau o masinuta de amuzament).
Magnetii sunt doar un artificiu prin care cu ingeniozitate, se poate face din rahat bici, mai exact, profitand de campul magnetic si in miscare electromagnetic, care sunt campuri cuantice, se "agata si smulge" ZPE ceva mai lejer, astfel ocolind si evitand atat utilizarea unor materiale exotice (varianta evoluata), cat si atingerea si depasirea unor viteze de prag cu masa in miscare - cale care necesita si extractia energiei prin intermediul unui convertizor NJN - care realizeaza simultan "smulgerea" de ZPE.

Referitor la tehnologii exotice diferite de ZPM, una ar fi bazata pe rezonanta nucleara (indusa artificial).
Pune mai putine probleme de natura filozofico-cosmica, insa ramane cu destule bube, la care mai adauga cateva particulare - agravate in special de popularizarea si utilizarea necontrolata...

Edited by loock, 20 March 2015 - 02:10.


#38
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
-Tehnologiile care extrag energie folosind piese sau masa in miscare par si ele a fi limitate,si dupa parerea mea viitorul va apartine probabil generatoarelor reactive simple si cu viatza foarte lunga construite desigur dupa ce se va redescoperii si se va permite folosirea procedurilor de extragere de energii din reactii fizice a cristalelor nobile care spre deosebire de petrol au acumulat mult mai multa energie.Bine inteles insa ca acest lucru nu va fi permis decat dupa epuizarea resurselor petroliere,atunci cand energiile considerate astazi ca fiind neconventionale vor ramane singure pe piatza.Pana atunci insa probabil ca vor mai trece cateva secole bune,iar noi vom devenii .....biogaz. Posted Image

Edited by Arayan, 20 March 2015 - 09:30.


#39
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View PostArayan, on 18 martie 2015 - 22:53, said:

-Energiile verzi si electricitatea produsa de ele dau un randament relativ scazut ele fiind comlect dependente de clima,lumina,vant apa soare etc.,
Energia electrica produsa de regenerabile are un randament relativ scazut in comparatie cu ce?
Daca compari cu fotosinteza randamentul global al regenerabilelor este incomparabil mai mare.
In cazul fotovoltaicelor cu un randament de 15% un calcul simplu ne arata:
-Puterea instalata pe 1 hectar este de 0,4Mw;la latitudinea de 45 grade produce 400Mwh/an.
-Un hectar de padure(sa zicem salcie energetica) la aceeasi latitudine produce in medie 25t/an.Din cele 25 tone(ce ar avea 3500kcal/kg) s-ar putea obtine 100Mwh/an(cu randament de 100%).Dar cum randamentul maxim obtinut astazi pe carbune este de 45% acel hectar de padure ar produce doar 45Mwh/an.
Faptul ca energia electrica produsa este variabila e perfect adevarat.Dar in niciun caz ca ar avea randamentul global mai mic.

Edited by asterix1, 21 March 2015 - 03:22.


#40
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Exista celule solare cu randament de 40% si peste, insa inca sunt scumpe.

Cea mai eficienta varianta este varianta cu oglinzi tensionate concav, cu orientare automatizata, si concentrare pe generator de abur, cu turbina de abur, generator electric de termocentrala, tehnologie perfectionata de mult timp, cu recuperatoare de caldura, si cu randament de 60+ %.
Pt. investitie mica, exista si varianta cu generator termoionic, cu randament de 40%, care dupa amortizare si profit, poate permite trecerea la generatorul de mai sus.

#41
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postasterix1, on 21 martie 2015 - 03:15, said:

Energia electrica produsa de regenerabile are un randament relativ scazut in comparatie cu ce?
-Comparativ de exemplu cu tehnologiile cunoscute si ,,necunoscute'' producatoare de energii nucleare.Ma mai refeream si la faptul ca randamentul anual al regenerabilelor care chiar daca la prima vedere pare excelent variaza foarte mult in functie de clima,de alternanta zi-noapte,de anotimp,de latitudinea geografica a locatiei.Un exemplu concludent:Daca nu tinem cont de calitatea salciei energetice,de performanta tehnologica a instalatiilor,de poluare,de costurile lucrarilor agricole,a transportului,tot va trebuii sa admitem ca cel mai mare factor ce poate determina randamentul ramane totusi productia materiei prime,lemnul,factor care depinde si el de ciclul de crestere,anotimp,clima (iarna,noaptea si pe seceta nu creste salcia),iar eu ma refeream la randamentul scontat pe o perioada de timp prestabilita.

#42
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
ma , da la energia geotermala nu sa gandit nimeni?
ca acolo nu trebuie soare, vant, apa, etc.
stiu o biserica unde se incalzeste iarna cu o instalatie facuta in pamant adanc bagata prin forare , iar in biserica este o temperatura constanta iarna/vara.
tot cu acea energie asigura si electricitatea, incarcand cateva baterii in timpul saptamanii.
deci>?

eu anul asta vreau , asa in joaca, sa-mi fac un generator de curent electric pe paraul din apropiere sa vad ce iese.
daca vad ca e bine, iau treaba in serios si trec l fapte mari.

#43
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View Postloock, on 21 martie 2015 - 21:22, said:

Exista celule solare cu randament de 40% si peste, insa inca sunt scumpe.
Exista chiar cu randament de 46%(in laborator).
Pe langa faptul ca sunt scumpe au nevoie de oglinzi sau lentile pentru concentrarea luminii solare.
Randamentul lor este mare doar in cazul in care cerul este senin.

Quote

Cea mai eficienta varianta este varianta cu oglinzi tensionate concav, cu orientare automatizata, si concentrare pe generator de abur, cu turbina de abur, generator electric de termocentrala, tehnologie perfectionata de mult timp, cu recuperatoare de caldura, si cu randament de 60+ %.
Cel mai bun randament astazi intr-o centrala ultracritica cu abur este de 45%.
60% se poate obtine doar in centrale pe gaz in ciclu combinat.
Ca sa obtii acelasi randament de la o centrala solara cu concentrare este destul de complicat.
In prima treapta ai nevoie de un sistem de concentrare care sa aduca temperatura gazului de lucru(aer) la cel putin 1350C.Dupa care in a doua treapta aerul ce iese din turbina cu gaz sa genereze abur ce va actiona o turbina cu abur.  

View PostArayan, on 21 martie 2015 - 22:33, said:

-Comparativ de exemplu cu tehnologiile cunoscute si ,,necunoscute'' producatoare de energii nucleare.
Nu inteleg la ce tehnologii necunoscute producatoare de energii nucleare te referi.
Din energia nucleara(fisiune) nu se poate obtine energie electrica decat folosind turbine cu abur sau prin conversie betavoltaica(care nu are un randament,pret si o fiabilitate comparabila cu turbina cu abur).
Despre fuziune se poate discuta mult si bine;dar inca nu exista o astfel de centrala functionala.
Cel mai probabil(daca se vor construi) cele din prima generatie(D-T) se vor baza tot pe turbine cu abur.
Sunt propuneri de a se obtine energie electrica direct din reactii ananeutronice.
Dar aici problema este daca energia produsa nu e mai mica decat cea consumata.

Quote

Ma mai refeream si la faptul ca randamentul anual al regenerabilelor care chiar daca la prima vedere pare excelent variaza foarte mult in functie de clima,de alternanta zi-noapte,de anotimp,de latitudinea geografica a locatiei.Un exemplu concludent:Daca nu tinem cont de calitatea salciei energetice,de performanta tehnologica a instalatiilor,de poluare,de costurile lucrarilor agricole,a transportului,tot va trebuii sa admitem ca cel mai mare factor ce poate determina randamentul ramane totusi productia materiei prime,lemnul,factor care depinde si el de ciclul de crestere,anotimp,clima (iarna,noaptea si pe seceta nu creste salcia),iar eu ma refeream la randamentul scontat pe o perioada de timp prestabilita.
Comparativ cu fotosinteza randamentul de conversie al energiei solare(sursa primara de energie regenerabila) in fotovoltaice este de zeci de ori mai mare.Ca ea este variabila:functie de climat,anotimp,alternanta zi-noapte,latitudine este perfect adevarat.De fapt singura mare problema este cum sa stochezi energia electrica produsa de fotovoltaice.Din pacate nu exista o solutie magica pentru asta.
O combinatie de mai multe surse de energie electrica,metode de stocare care sa functioneze in anumite perioade de timp si sa fie complementare ar putea rezolva problema.Dar pentru asta ar trebui regandit complet modul de functionare al economiei de astazi.

Edited by asterix1, 22 March 2015 - 03:19.


#44
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postredbotos, on 21 martie 2015 - 23:12, said:

...ma , da la energia geotermala nu sa gandit nimeni?
-E foarte buuna ideia numai ca te omoara valoarea investitiei....

View Postredbotos, on 21 martie 2015 - 23:12, said:

---eu anul asta vreau , asa in joaca, sa-mi fac un generator de curent electric pe paraul din apropiere sa vad ce iese.
daca vad ca e bine, iau treaba in serios si trec la fapte mari.
-Incearca dar asa cum spui numai in joaca pentru ca fara aprobari dela Apele Romane indiguirea este ilegala.
Poti opta insa pentru instalarea legala a unei Ram-Pump si atunci nu mai ai nevoie de aprobari si nici de prea multi bani pentru instalare,Cu aceasta pompa poti aduce o parte din parau la tine acasa fara bani,si la care daca vrei poti racorda si un generator de curent electric.Totul legal si..gratis.
https://www.youtube....97I2zLXd6Q#t=46
https://www.youtube....2kv8BUVy6E#t=17

Edited by Arayan, 22 March 2015 - 12:03.


#45
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
no amu mi-ai dat de lucru .
chiar am sa fac traba asta in joaca ca iarasi  coasta mult si trebuie sa vad daca imi amorsez investitia.
eu am deja un iaz de pastravi la care doar am deviat o parte din apa ( cred ca nici 2%) pe o teava de 50 mm.
si vine inapoi in rau dupa nici 20 de metri care se varsa in alt rau mai mare dupa alti 5 metri.
pompa ram imi trebuie la irigat solarul (10x4 m) si gradina mai mare .
deci apa am, cadere am, conditii am , trebuie ceva banutii si asa am scapat in mare de petrol si curentul electric.

#46
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
vreau anul asta sa fac un generator de curent electric pe apa.
am o cadere de apa de 2m in 20 de metri si vreau sa fac o roata cu zbaturi din o rola de curent din lemn, in care bag o osie de fier, iar pe osie niste rulmenti, iar rulmenti in lagarele care sunt prinse de doi piloni .
la capatul lor pot sa ma joc cu niste fulii cu curele, sau lanturi de bicicleta, sau roti dintate la care pot atasa alternatori sau dinamuri care sa-mi incarce o baterie si apoi un invertor de 1000w cel putin .
acuma am o alta idee pentru ca invertorul e scump si am inteles ca se strica repede , deci nu e fiabil.
dar daca de la baterie pun un motor care sa invarta constant un generator de curent electric pe benzina stricat motorul si restul angrenajului e ok?
ce zice-ti?
problema sunt banii altfel investeam in ceva gata construit si nu imi acopeream investitia asa usor, apoi nu exista satisfactia ca ai construit singur. nu?

#47
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postredbotos, on 24 martie 2015 - 22:01, said:

vreau anul asta sa fac un generator de curent electric pe apa.
am o cadere de apa de 2m in 20 de metri si vreau sa fac o roata cu zbaturi din o rola de curent din lemn, in care bag o osie de fier, iar pe osie niste rulmenti, iar rulmenti in lagarele care sunt prinse de doi piloni .
-Daca deabea in 20m faci o cadere de 2 m acolo obtii cu acea roata cu zbaturi o energie modesta,si asta doar din conformatia terenului,fara a mai tine cont de frecare,debit,pierderi pe generator,acumulatori,invertori,etc.Cu pompa RAM poti rezolva la fel de bine problema si nu prea inteleg de ce te vaiti de bani pentru ca atat pompa cat si instalatia le poti face singur si cu materiale ieftine.

#48
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015

View PostArayan, on 24 martie 2015 - 23:00, said:

-Daca deabea in 20m faci o cadere de 2 m acolo obtii cu acea roata cu zbaturi o energie modesta,si asta doar din conformatia terenului,fara a mai tine cont de frecare,debit,pierderi pe generator,acumulatori,invertori,etc.Cu pompa RAM poti rezolva la fel de bine problema si nu prea inteleg de ce te vaiti de bani pentru ca atat pompa cat si instalatia le poti face singur si cu materiale ieftine.
am vazut pompa in mai multe vidioclipuri pe youtube si am inteles ca are o pierdere de 6 litri la un litru.
ca sa o fac trebuie sa fie mare ca sa-mi invarta o roata care sa-mi dea curentul in casa , deci de la stropit gradina si pana la generare curent e mult.
pompa aduce apa tot din cadere numai ca o trimite mai sus si mai putina.
acuma poate nu am inteles eu dar cum produc curent cu asemenea pompa un om simplu fara studii si cu salariul de 1000 ron si cu fam.?

#49
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postredbotos, on 24 martie 2015 - 23:22, said:

am vazut pompa in mai multe vidioclipuri pe youtube si am inteles ca are o pierdere de 6 litri la un litru.
ca sa o fac trebuie sa fie mare ca sa-mi invarta o roata care sa-mi dea curentul in casa , deci de la stropit gradina si pana la generare curent e mult.
pompa aduce apa tot din cadere numai ca o trimite mai sus si mai putina.
acuma poate nu am inteles eu dar cum produc curent cu asemenea pompa un om simplu fara studii si cu salariul de 1000 ron si cu fam.?

-Intr-adevar aceasta pompa are la baza efectul fizic al,,loviturii de berbec'',ori pentru a putea produce acel efect pompa va trebuii sa proceseze in permanenta un debit cat mai mare de apa care sa curga cu o viteza cat mai mare,si pe o panta cat mai mare.Iar tu castigi 10% din acel debit care poate fi ridicat deasupra nivelului raului pana la 80 m.Ori pentru o ferma,o piscina,o gradina,aceasta resursa permanenta,gratuita, si inepuizabila chiar daca e redusa ca debit ea este o mana cereasca.Daca vrei sa-ti instalezi o microhidrocentrala aceasta va trebui sa o instalezi  pe paraul artificial ce se formeaza din cele 90% de apa eliminata prin supapa berbecului,si daca folosesti o conducta pvc cu diametru de 110 cm.ai suficient debit sa-ti produci vreo 5-600wati non stop.Deci conducta subtire care iti ridica 10% din apa peste nivelul raului este desigur insuficienta pentru generat curent electric o folosesti doar pentru gradinarit,piscina,etc.direct sau prin stocare.Aceasta sursa este redusa si lipsita de presiune dar este permanenta,si are marele avantaj ca poate fi adusa cu mult deasupra nivelului raului,fata de conducta mare de presiune care trebuie instalata cat mai jos fata de albia (fundul) raului.Atentie exista pompe cu 2 sau chiar 4 berbeci.care asa cum ai vazut pe net alimenteaza localitati intregi fara sa se consume o alta energie.

#50
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
am inteles cum e treaba , si chiar asa vreau sa fac, dar astazi la serviciu am mers la niste mecanici si strungari de meserie cu o schita si se uitau la ea si nu intelegea cum doamne functioneaza, apoi dupa ce le-am aratat video pe you tube au mai inteles scarpinand capul.
acuma vreau sa fac o macheta asa cum am vazut in clipuri , care ar costa vreo 50-60 de lei cu supapa de sens si cateva tevi cu un pet , ca sa inteleg mai bine procesul.
adica asa in mare inteleg ca " lovitura" vine de la o teava lunga .
cu cat mai lunga , cu atat lovitura e mai mare, adica se amorseaza mai tare impingand apa in burduf in care aerul e ca un arc .
cred ca am inteles bine .
si uite asa am scapat de un motopompa pe benzina la care ma gandeam sa o iau anul asta sa-mi irig ogoarele de cartofii .
electricitate nu am peste tot si trebuia sa cumpar o moto pe benzina si trebuia sa dau cam 10 lei pt o irigare .

#51
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
Uite cum se instaleaza fiting-urile ;

[ http://www.clemson.edu/irrig/images/ram1bsm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/w_FFlToBpyc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.youtube....GufwDOWbKs#t=28
https://www.youtube....FxUaO9Cs_w#t=78
https://www.youtube....jn11GB19Iw#t=36

#52
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
domnul meu , apoi mai explicit de atat nu se poate.
am convins pana acuma 3 oameni sa-si faca treaba asta la nivel de macheta , nu ca nu ar fii increzatori , dar vor si ei ca si mine sa priceapa mai bine conceptul.
am observat ca are o mica gaura la unele pompe , sub supapa de la burduf, de ce?
apoi trebuie sa vedem ca prima supapa sa nu fie nici prea grea sa nu o ridice apa nici prea usoara sa nu coboare si in ambele cazuri sa aibe un punct mort si sa nu se mai miste.
acuma paraiele la noi mai au ceva gheata pe ele si apa e rece , dimineata sunt minus 5 grade , dar cum se incalzeste un pic ma si apuc sa fac  pompa si pun poze eventual un clip.

#53
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postredbotos, on 26 martie 2015 - 17:46, said:

domnul meu , apoi mai explicit de atat nu se poate.
am convins pana acuma 3 oameni sa-si faca treaba asta la nivel de macheta , nu ca nu ar fii increzatori , dar vor si ei ca si mine sa priceapa mai bine conceptul.
am observat ca are o mica gaura la unele pompe , sub supapa de la burduf, de ce?
apoi trebuie sa vedem ca prima supapa sa nu fie nici prea grea sa nu o ridice apa nici prea usoara sa nu coboare si in ambele cazuri sa aibe un punct mort si sa nu se mai miste.
acuma paraiele la noi mai au ceva gheata pe ele si apa e rece , dimineata sunt minus 5 grade , dar cum se incalzeste un pic ma si apuc sa fac  pompa si pun poze eventual un clip.

-Supapa are mai multe gauri imprejurul ei pentru deversarea rapida a apei impinsa de berbec.
-Daca nu gasesti supapa speciala poti confectiona una dintr-un sorb inversat.
-Supapa are un surub de reglaj asa ca nu mai trebuie reglata cu greutati.Daca desfaci surubul creste cadenta loviturilor si respectiv creste debitul dar scade forta de ridicare,asa ca supapa se reregleaza in functie de inaltimea la care vrei sa ridici apa,pentru a se obtine maximul de randament.
-Aductiunea pompei nu ingheata iarna deoarece apa este in continua miscare.
-Pentru cei care nu au un rau la indemana exista Ram Pumpe si pentru ridicat apa din iazuri,lacuri,sau fantani.Studiaza cu atentie link-ul ;
https://www.youtube....Gjn11GB19Iw#t=4
https://www.youtube....On7Zu3CCxo#t=43

Edited by Arayan, 28 March 2015 - 10:35.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate