Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Azi am vazut o batranica pacalita

Cineva imi tot loveste masina

Daca tehnica nu ar fi evoluat asa...

ASUS Radeon RX 470 STRIX OC - opr...
 Formatare NTFS usb stick

Casuta pentru familie numeroasa

Windows 10 pro OEM

Am nevoie de ajutor - Visual Studio
 Problema centrala imergass

Recomandare TV

Nu merge wifi pe laptop win 8

Tableta kruger&matz
 Cd player Yamaha cd s 1000 vs Yam...

solutii antifurt laptop legion y5...

Grila de salarizare la iSTYLE

Laptopul nu porneste
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Plita inductie /cuptor sau aragaz clasic?

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
k3nt

k3nt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 667
  • Înscris: 09.11.2007
  • ID membru: 246,014
  • Locație: IuGoSpania
Buna, se pare ca a venit timpul unei plite sau a unui aragaz nou, ce parere aveti despre plitele cu inductie si a cuptoarelor electrice?
Buget ar fi undeva la 2000Ron si as dori sa stiu ce as putea achizitiona de aceasta suma? sa fie 4 ochiuri si este nevoie si de cuptor.

#2
Lex404

Lex404

    Balanța dreptății

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,930
  • Înscris: 19.04.2009
  • ID membru: 446,730
  • Locație: Worldwide
Plita cu inductie nu prea ma incanta, decat estetic. Eu am plita pe gaz+cuptor electric.
Dar, cuptorul electric e o minune Posted Image  Poti seta exact temperatura, de unde vrei caldura ( sus, jos, sus+jos, grill sus, tot ) :D

#3
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,762
  • Înscris: 30.10.2006
  • ID membru: 105,902
  • Locație: Nürnberg/Timisoara
Depinde cum gatesti. Pentru retete clasice ti-as recomanda un aragaz. Daca in schimb vrei doar un rezultat rapid, plita e alegerea potrivita.
P.S.: Le poti si combina. Cumperi un aragaz si o mini-plita cu inductie.

#4
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,468
  • Înscris: 15.04.2012
  • ID membru: 756,050
  • Locație: BRASOV ROMANIA

 lex404, on 26 mai 2014 - 13:09, said:

Plita cu inductie nu prea ma incanta, decat estetic. Eu am plita pe gaz+cuptor electric.
Dar, cuptorul electric e o minune Posted Image  Poti seta exact temperatura, de unde vrei caldura ( sus, jos, sus+jos, grill sus, tot ) Posted Image


Asa e moda....
Plita gaz, si cuptor electric....

#5
k3nt

k3nt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 667
  • Înscris: 09.11.2007
  • ID membru: 246,014
  • Locație: IuGoSpania
In general retete clasice, exclus plita si aragaz.
plita + cuptor electric intra in buget?

Edited by k3nt, 26 May 2014 - 14:05.


#6
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 71,486
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
Eu iti recomand inductia numai daca ai oale/cratite metalice care suporta inductia, cele de aluminiu sau anumite aliaje inox nu vor merge. De fapt un aragaz hibrid ar fi fain, folosesti ce ochiuri ai nevoie. Inductia are ca avantaj principal randamentul si viteza mare de incalzire. Eu mi-am tras de la Lidl cand a fost black friday 2 bucati Silver Crest (din vreo 8-10 care erau stocul complet, am avut noroc si strategie, eram si cu tata si fiecare am luat printre primii) plite pe inductie de 2KW la 70 lei (50% reducere), si am testat cu ele inclusiv viteza de incalzire si e impresionant, din aia 2KW vreo 80% se duc in incalzirea propriu-zisa a continutului. Deasemenea tolereaza si vase mai mici gen ibrice dar pana la un moment dat cand nu mai are cum sa faca campul, vreo 10cm e minimul asa ochiometric.

#7
nemuriciu

nemuriciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 20.01.2011
  • ID membru: 657,156
La plita cu inductie se tine seama si de modificarea instalatiei electrice.

#8
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,557
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti

 k3nt, on 26 mai 2014 - 13:05, said:

Buna, se pare ca a venit timpul unei plite sau a unui aragaz nou, ce parere aveti despre plitele cu inductie si a cuptoarelor electrice?
Buget ar fi undeva la 2000Ron si as dori sa stiu ce as putea achizitiona de aceasta suma? sa fie 4 ochiuri si este nevoie si de cuptor.

plita electirca, bine, dar ai putere electrica suficienta? adica de la bransaament pana la cabluri serioase
daca nu, ar trebui sa te gandesti si la asta, costa destul refacerea instalatiei
eu as merge cu o plita gaz (daca ai gaz Posted Image) si un cuptor electric, se incadreaza absolut ok in buget
raman si bani de o hota

Edited by aeon, 26 May 2014 - 14:33.


#9
Wittmann2

Wittmann2

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
  • ID membru: 363,516
As lua cuptor electric si plita mixta (un ochi inductie ptr incalzire rapida și trei ochiuri cu gaz pentru gatit de lunga durata - ciorbe).

#10
Lex404

Lex404

    Balanța dreptății

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,930
  • Înscris: 19.04.2009
  • ID membru: 446,730
  • Locație: Worldwide

 Wittmann2, on 26 mai 2014 - 14:44, said:

As lua cuptor electric si plita mixta (un ochi inductie ptr incalzire rapida și trei ochiuri cu gaz pentru gatit de lunga durata - ciorbe).
E cea mai echilibrata varianta :D

#11
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,031
  • Înscris: 29.04.2008
  • ID membru: 320,437
la o plita cu inductie iti ajunge o retea casnica de 16 sau 20 amperi.
am pe acelasi bransament atat plita cu inductie cat si cuptor electric, pe 20 A, simultan si nu e problema.
consumul este mai mult decat modic, in functie de cat gatesti cred ca este la paritate costul cu cel al buteliei.

am inductie de 4 luni, inainte avand o plita cu gaz. concluzie? daca esti dispus(a) sa investesti SI in cratite/tigai facute special pentru inductie atunci e jackpot.

de ce? pentru ca ajungi la temperatura dorita mult mai repede (ca daca zice in reteta ca trebuie sa fiarba 1 ora, atunci pe orice ai fierbe-o tot o ora e), pentru ca poti regla nivelul de putere mult mai fin si mai rapid, pentru ca spre deosebire de gaz ai timer, pentru ca se intretine mult mai usor.

dejavantaje:  cratite mai scumpe, mai greu cu wok-ul, mai greu cu anumite dimensiuni de vase.  daca de regula faci mancare tip cantina, cu tona, poate nu e indicate.

cuptorul electic mie la suta. e mult peste cel pe gaz.

Edited by iladi, 26 May 2014 - 15:08.


#12
nemuriciu

nemuriciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 20.01.2011
  • ID membru: 657,156
Daca tu nu ai luat foc inca nu invata si pe altii la prostii. Un cuptor electric si cu o plita cu inductie folosite simultan si la putere maxima poate ajunge si la un consum de 10 kw.

#13
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,031
  • Înscris: 29.04.2008
  • ID membru: 320,437
la 20 A ai o putere instant de 4,4 KW. daca nu ai toate ochiurile pornite odata si cuptorul deja a ajuns la temperature stabilita, no problem. daca ai siguranta calibrata sare inainte de a avea probleme. prostii fac aia care au cuie in loc de sigurante.

plus ca plita are sistem de protectie.

mai mult ca sigur ca nu sunt singurul care nu a luat foc. de altfel, nu prea am auzit la stirile de la ora 17 de astfel de evenimente nefericite.

Edited by iladi, 26 May 2014 - 15:41.


#14
noone2

noone2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 10.03.2007
  • ID membru: 152,951
  • Locație: Baia Mare
Lucrez in domeniul alimentar si iti spun din experienta proprie ca nimic nu bate plita cu inductie la eficienta energetica si rapiditate. Plita cu inductie foloseste peste 90% din energia consumata la incalzirea oalei/produsului din oala, e foarte rapida la incalzit chestii, nu radiaza caldura, nu te poti arde daca atingi "ochiu", deci nu e periculoasa nici pentru copiii curiosi care ar mai pune mana pe unde nu trebuie. As cumpara oricand o asemenea plita in locul unu aragaz.
Oalele pentru inductie nu sunt asa de scumpe. O oala de 35-40 de litri e vreo 300 de lei la Metro, dar o cumperi o data la 20 de ani. Oricum, nu-ti trebuie tie 40 de litri pentru o utilizare casnica.

Eu folosesc la firma inductie doar la 380V. Nu sunt sigur daca plitele mici din Metro merg si la 220V, desi eu asa stiu. Alea de 3-4Kw is ieftine, eu folosesc plite de 10Kw si un cazan de 45Kw, dar acolo deja vorbim de sume astronomice.

Edited by noone2, 26 May 2014 - 16:22.


#15
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014
  • ID membru: 864,563
  • Locație: Bucuresti
Atetie la consumul din retea!, vezi  cat consuma plita per toate ochiurile+cuptorul(s-ar putea sa fii uimit tare).

#16
tandrei99

tandrei99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,149
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,582
  • Locație: Bacau
Eu mi-am luat o plita mixta: inductie +gaz. Daca mi-as fi luat doar cu inductie as fi regretat. Sunt situatii cand inductia nu e OK(ex, omleta, clatite samd). Cuptorul electric e super. E de preferat sa aiba curatare pirolitica si cu convectie. Daca ai si ghidaje telescopice e maxim.

#17
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,031
  • Înscris: 29.04.2008
  • ID membru: 320,437
Daca va achiziționa produse de calitate, clasă energetică mică, undeva sub 9 kw, (ale mele au însumat 8,25 kw)

Dacă stilul de gătit este "fierbem tot până facem terci", poate fi o problemă consumul.

@tandrei: clătite nu fac, dar omletă fac regulat. Ce te supără la făcut omleta pe inducție??

Edited by iladi, 26 May 2014 - 17:47.


#18
tandrei99

tandrei99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,149
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,582
  • Locație: Bacau
Se prinde omleta de tigaie.
Legat de instalatia electrica va pot spune ca eram si eu oarecum stresat. Am facut insa trasee separate pentru cuptor+ plita si masina de spalat rufe. Traseul cuptoprului si al plitei este realizat cu conductor de 4mmp protejat cu diferentiala de 20A iar pentru masina cu conductor de 2.5mmp si siguranta de 16A. Am in tablou si un aparat care-mi indica tensiunea retelei si curentul consumat. e luat de la fratii chinezi dar este precis(verificat). Rar am vazut consum de peste 16A pe aparat si sigurantele nu au sarit niciodata.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users