Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

casa structura metalica

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
salutare, vreau sa construiesc o casa pe structura metalica grea,doar parter,acoperis plat.In mare si in detaliu  stiu cu ce se mananca,dar am totusi cateva necunoscute  de detaliu.De exemplu ,nu inteleg cum se vrea in proiect fundatia,desi eu am o idee,am sa atasez schitele ,poate puteti sa ma ajutati.
apoi, nu sunt sigur de suruburile de ancorare si carcasa; eu ma gandeam sa fac mult mai simplu,sa fac fundatia normala .continua ,fara carcase inglobate cu suruburi/buloane,iar ancorarea structurii,care o sa se faca la cca 1 an,sa se faca chimica,cu fiole si respectivele suruburi ,voi ce parere aveti?
    structura o sa fie metalica grea ,dar nu o sa depaseasca probabil 10-15 tone,o sa aiba practic structura tip hala,iar spatiile pereti dintre stalpi,respectiv structura secundara o sa fie lemn sau metal usor,zincat
   asta ma roade foarte tare acum sa pun carcase inglobate sau sa fac ancorare chimica?eu inclin sa cred ca cea chimica ar fi suficienta,dat fiind greutatea mica a structurii.
   la ridicarea unui bloc ,la care am lucrat, am vazut ca la ultimul etaj,6, s-a facut structura de metal greu, europrofile si s-a ancorat tot chimic ,pana la etajul 6 structura e din beton armat,asa incat ma gandesc ca daca rezista structura aia de metal la etajul 6 ,unde vantul e foarte puternic,atunci rezista si structura mea ,doar o sa fie similara si anume stalpi teava 10 pe 10 cm transversale IPE150 sau 200 parca,contravanturi,gaurite la dimensiuni si cam atat ,diferenta era ca peretii erau din caramida,izolatie,blocuri thermalite,un fel de bca la noi,rigips si vopsea,acoperisul din lemn intercalat cu transversalele
multumesc frumos

Attached Files



#2
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,802
  • Înscris: 03.02.2007
De obicei aceste aspecte se stabilesc de către proiectantul structurii, de comun acord cu tine. Evident că acesta trebuie să aibe experiența și studiile necesare ca să dea soluțiile tehnice adecvate pentru ceea ce vrei tu să realizezi.

#3
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
eu construiesc undeva la tara,asa incat e mai lejer,voiam sa imi explice cineva cum se vrea in proiect fundatia : izolate pe stalpi sau continua sau amandoua ca nu inteleg,de sunat nu l sun sa l intreb pentru ca e doar dtac asa ca nu vreau sa il deranjez doar ptr atat,plus ca nu o sa mai avem colaborari,e un om dificil

#4
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

 cristird, on 25 mai 2014 - 14:32, said:

eu construiesc undeva la tara,asa incat e mai lejer,voiam sa imi explice cineva cum se vrea in proiect fundatia : izolate pe stalpi sau continua sau amandoua ca nu inteleg,de sunat nu l sun sa l intreb pentru ca e doar dtac asa ca nu vreau sa il deranjez doar ptr atat,plus ca nu o sa mai avem colaborari,e un om dificil
După schiţă observ că este vorba de combinarea celor două metode , dar îmi pare o risipă de resurse ,
Totuşi , funadaţia conferă posibilitate pentru modificarea suprastructurii .

#5
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,802
  • Înscris: 03.02.2007
Eu am casă pe structură clasică, dar de câte ori am solicitat detalii, am primit explicațiile necesare. E posibil să nu-ți fi ales proiectantul potrivit, sau ești prea timid să-l deranjezi? La urma urmei pentru asta îl plătești.
Ai nevoie de niște explicații de la un om calificat, pe care îl plătești și vrei să le obții pe forum, de la oameni despre care nu poți ști cu certitudine cât de calificați sunt.
Nu zic că nu poți lua informații utile de pe forum, tocmai de aia e și util acesta, dar trebuie să te lămurești în primul rând cu proiectantul tău.

Edited by Digix, 25 May 2014 - 14:53.


#6
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
aha ,deci am inteles bine,vrea sa fac fundatii izolate cu carcase inglobate ,la stalpi,dupa care fundatie continua cu grinda jos si una sus in elevatie.
   si mie mi se pare prea multa munca pentru o casa usoara, de aceea cred ca am sa fac fundatie continua cu grinzile sus,jos,iar cand am sa montez structura metalica -o sa fie facuta in fabrica la dimensiuni,gauri si etc-  am s- o ancorez chimic cu suruburile m36 ca in proiect,sau  de acelasi fel,problema ar fi ca nu prea gasesc suruburile respective de cumparat,am cautat pe net sau poate trebuie sa mai caut,detaliile de ancorare chimica le stiu si le-am studiat indeaproape.
  cam asa am desenat-o eu ,toate schitele le-am facut personal,proiectantul doar le-a trecut "pe curat " si le-a trecut in legalitate.
   astept si pareri daca credeti ca ceva e e gresit sau in neregula,merci frumos.
  am sa fac fundatia vara asta ,in iulie,astfel incat m-am documentat in amanunt,am s- o fac in regie proprie,ar trebui sa fie destul de usor si de simplu,avand in vedere ca toata casa a fost priectata in acest scop
   la fundatie,deci o  sa fie : trasare cota 0,trasare axe casa,sapat santuri fundatie,montat folie hidro,montat impamantarea,turnat egalizare,distantieri,grinda,carcase stalpi pentru sustinere grinda superioara,montat grinda superioara,se pozeaza teava de 125-160 protectie pentru teva de apa,teava de 110 wc si cabluri electrice si aditionale,se pozeaza si se fac legaturile pentru tevile evacuare chiuvete ,cada,sifoane legate la 110 de wc,montat cofraj elevatie de 30 cm inaltime,turnat beton pana la jumatate din inaltimea elevetiei- parte din grinda superioara ramane afara,se umple cu pamant interiorul,se taseaza,pietris,kraft,turnare placa si gata;probabil am sa fac si elicopterizare,dat fiind suprafata mare de 240 m patrati

Attached Files



#7
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Schita este facuta de tine sau de un arhitect? Personal, nu mi se pare foarte ok spatiul acela foarte deschis, cu intrarile in dormitoare direct din living. Plus ca nu ai nici un hol la intrare, mai lasi un papuc, o haina, etc.
Gandeste-te cum este sa intri la dus cand toti ceilalti sunt in camera mare! Sau daca ai niste invitati, iar cineva din famile vrea sa mearga la somn sau baie...

Later edit: acum am vazut ca ai mentionat ca tu ai desenat schita respectiva. Eu recomand sa apelezi la un arhitect, in acea suprafata se poate face ceva mult mai ok.

Edited by the_lion, 25 May 2014 - 15:57.


#8
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
in legatura cu proiectantul meu...nu sunt timid si nu sunt in tara.Am vorbit la telefon si i-am trimis si e-mail cu toate detaliile,scrise,plus schitele,exact asa cum vreau sa fie si omul ce credeti ca face? imi trimite proiectul inainte  de a-l trimite spre aprobare,prin e-mail si in loc de structura  metalica era in structura beton,unde am pus panouri geamuri fixe ,pe fatada ,el a pus 3 usi duble, usa la garaj a pus-o pe mijloc si nu pe stanga cum am desenat-o eu,ce mai a facut-o cum a vrut el ,nu cum am vrut eu,cu usile alea pur si simplu imi irosea o gramada de spatiu..in fine..
i-am trimis un e-mail scurt in care i-am cerut sa refaca proiectul exact cum i s-a cerut ,a vorbit si tata cu el la birou,a zis ca da ,reface totul,a doua oara mi l-a trimis tot aiurea,i-am trimis e-mail scurt in care am specificat din nou sa -l refaca exact ca in schitele mele,in sfarsit tot nu l-a facut cum trebuia,deschiderea usilor de interior o sa fie culisanta si o sa fie din sticla si nu perete ca in proiectul lui si l-am sunat si l-am intrebat : Nu va suparati, de ce nu faceti proiectul asa cum v-am prezentat? A raspuns ca nu conteaza asa de mult,cu usile si etc si sa se balbaie ...ce sa inteleg de aici?
un singur cuvant ...imbecil...ce e asa de greu si ce atata vorbaraie sa faca ce-i cere clientul sa-si ia banii si sa se duca invartindu-se  sa faca un proiect exact ca desenul meu,practic sa -l transpuna,copieze ; probabil vrea sa mai faca ceva bani din modificari de proiect,eu vreau sa coincida casa cu actele,hartiile,proiectul,nu  pe hartie sa apara usa in mijloc si cand vine de la primarie sa ma intrebe de ce e usa pe stanga si nu ca in proiect,corect?
am citit si aici pe forum despre astfel de situatii,asa incat am obtinut autorizatia si nu vreau sa mai am treaba cu el, e vizibil idiot si neinteresat,pierdere de timp .

#9
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
multumesc pentru sugestii; m-am gandit la toate detaliile astea inainte de a desena,casa o sa fie o casa de famile ,nu o sa fie trafic strain ,holurile irosesc spatiul util,cand am desenat m-am gandit la spatii mari ,luminoase,simple,minimalist,usor de proiectat si de construit ,fara detalii complicate,linii drepte,simple,astfel costurile de proiectare sunt mici ,nu sunt multe de calculat,la fel costurile de constructie,inaltime mica de 4m maxim,deci nu e nevoie de schele ,eventual o mobila ,geamurile camere,baie sunt in tavan,in garaj o sa se intample treaba cu papucii ,o sa fie un spatiu amenajat,tot in garaj o sa se faca o camera tehnica lipita de baie 3 x 3 ,pereti falsi,izolata fonic,unde se trage tabloul electric ,apa,camera tehnica nu apare in schita pentru ca initial ma gandeam sa o fac in afara casei,dar iar ,am zis ca e mai simplu sa trag tevile de apa.
    cat despre dus,nu cred ca o sa facem dus  cand o sa avem invitati,dar ai si tu dreptate,daca vrei s-o faci e mai dificil

#10
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Eu nu sunt arhitect, insa sunt multe lucruri de gandit la ceea ce ai desenat tu acolo si din pacate proiectantul tau a copiat si insusit. Sau poate toate lucrurile sunt deja gandite si bine detaliate in proiect, atat in plansele de arhitectura si structura.
De exemplu, realizezi ce inseamna un spatiu de zi de 16x6, adica 96mp? Nu iti cunosc stilul de viata, insa daca zici ca ai gandit casa pentru familie, mi se pare un spatiu enorm. Realizezi ce inseamna sa incalzesti toata aceasta suprafata?
Cum ai gandit, de ex. acel acoperis gen terasa? Vrei ca acea terasa sa fie si circulabila?

Edited by the_lion, 25 May 2014 - 16:51.


#11
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
terasa o sa fie circulabila,trafic redus 5-6 persoane,o plaja vara,o masa,scaune ,o umbrela,pe structura de fier,lemn,extrudat,lemn,hidroizolatie,folie,gresie sau epoxidica;inclinatie 2%>,terasa iese in afara casei cca 30-40cm in care sunt inglobate burlanele pentru apele pluviale,dincolo de panourile de protectie; panourile de protectie o sa fie din sticla sau plexiglass pe rama de metal inox,extensibila pe verticala in vederea montarii unei folii ,tip cort sau asa ceva inca nu m-am omorat cu detaliul asta, protectie impotriva ploilor,a zapezii ,iarna,ca sa nu am probleme cu infiltratii apa ,find acoperis flat prefer sa am o dubla asigurare; geamurile o sa aiba protectie individuala din constructie
cam asa ceva
daca ai ceva obiectii ,sunt nerabdator sa le aud.cu toate ca eu cred ca m-am gandit la toate ,nu se stie niciodata,se poate ca altii sa vada altfel,merci

#12
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Daca tu zici ca te-ai gandit la toate detaliile, mergi mai departe. Oricum, inteleg ca deja ai depus dosarul pentru autorizare, deci ar fi cam tardiv pentru schimbari majore.
Totusi, nu inteleg de ce ai vrea sa stai vara pe o terasa cu gresie si nu undeva pe iarba in curte.
Eu unul, cand as simti gresia aia arzand sub picioare si dupa 2-3 drumuri dupa o bere rece, as mai urca pe terasa aia cand ar trebui sa o repar de infiltratii.Insa cum am spus, fiecare cu stilul sau de viata, asa ca nu vreau sa intru in polemici.

#13
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
caldura...m-am gandit si la asta, vreo 5 luni, e una din basic urile unei case,regret sa spun ,dar,dupa indelungi documentari ,pareri de la consumatori pe diferite forumuri,pareri profesionale si pareri de producator,am ajuns la concluzia ca cea mai buna optiune este soba ,soba de teracota, ca si independenta - nu ai nevoie de instalatori ,nu trebuie sa aerisesti calolifere, sa verifici, tevi,conexiuni ale centralei,nu se strica,etc,in schimb trebuie facuta bine ,trebuie curatata cum trebuie si trebuie sa te organizezi cu lemnele,dar cum eu ma consider un om ordonat si cu simtul disciplinei si  mai am si 2 maini,nu vad o problema,mai ales ca am vazut si masini de crapat lemne care nu costa cat lumea,orisicat ,despre sobe tot de pe forumul nostru drag am citit  asa incat stiu cam de la A la Z cu ce se mananca,trebuie sa spun ca ma documentez de aproape 2 ani si am citit multe experiente placute si neplacute ale diferitilor propretari constructori de case noi
asa incat in camere o sa fie sobe teracota,cate una la 2 camere ,prin perete,respectiv baie,astfel se opereaza doar in 2 camere,in living- bucatarie o sa fie 2 ,una intr-un colt ,cealalta in celalalt colt al camerei si in garaj o sa fie una,garajul o sa fie folosit ca sala de fitness,plus camera tehnica separat,plus banc de lucru,spatiu cuier,pantofi etc...de ce sa ne aglomeram cu pereti aiurea in loc sa ne bucuram de spatiu

#14
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
da,la asta nu m-am gandit,sa- mi arda talpile,hehe,ai si tu dreptate,oricum ,orice ai pune acolo vara arde,sa faci plaja pe terasa e oricum o chestie mai relaxanta in sensul ca de pe terasa pot sa vad satul si imprejurimile lui,terenul e pe un platou,la marginea l satului,in rest plaja se poate face si in curte langa piscina ,oricum iarba nu o fie de nici o culoare,o sa fie pavaj si mozaic,iarba e buna e placuta,dar e murdarica,cand ploua  e..uda si noroioasa,plus insecte si alte ganganii,ai dreptate am  alt stil de viata,na, fiecare cu pasarica lui,stii tu,asa cand ploua ,toata apa se duce frumos prin rigole in santul de la drum ,astfel incat ai o curte curata permanent
autorizatia am luat-o deja din martie, am tras si curentul la poarta,am decopertat terenul de stratul vegetal,l-am nivelat,avea un pic de panta,am facut sant lateral traseu la sant drum pentru apa de ploaie si e pregatit pentru  constructia fundatiei
a,ce polemici,nu am eu afaceri de genul asta ,e liber si binevenit fiecare sa-si spuna parerea fara a fi injurat,e democratie..inca..

#15
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Haide man...ce priveliste poti sa ai de la un plus 4m inaltime! Un foisor la umbra amenajat cu de toate si nu mai ai nevoie de terasa aia circulabila care o sa-ti manance o gramada de bani, atat la executie cat si in intretinere.
E pacat sa stai la tara si sa ai toata curtea pavata sau betonata. De frica unor ganganii sau ca e iarba uda! Gandeste-te...o cafea dimineata, pe o terasa la nivelul solului, cu mirosul ala de iarba proaspat tunsa..... sau o bere dupa job intins intr-un sezlong cu picioarele pe iarba aia uda. Nu te baga in betoane, e pacat.

#16
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
ce sa spun ,ai dreptate,tu stai la tara sau in oras?eu momentan stau la casa inconjurata de gazon si vreau sa spun ca nu stiu daca m-am asezat de 2 ori pe ea, e tot timpul uda ,cu ploile astea si noroi ..murdarie la usa, am fost la un amic in vizita are pavaj din dale ,foarte curat ,plus daca mai si un caine sau 2 ai imbulinat o  ,cainele intra in casa iese afara ,nu sunt genul care tine cainii in lant sau in cusca,deci face o mizerie ...daca apuca,trebuie sa-l speli de te saturi
da,si mai am si astma asa ca , nu prea tin la mirosuri ,mai ales vara la polen si miros puternic de flori
  dupa cum vezi,trebuie sa ne facem fiecare colivia noastra de aur
plus o sa fie lemnele in fiecare an de taiat,de pregatit,o sa fie o mizerie maxima,tarate prin iarba ,noroi ,daca e ud,la fel cu masina, se innoroiaza,...ehe ce sa zic ,iarba e frumoasa  ,relaxanta si buna ,dar nu cred ca e practica la o curte asa de activa cum sa fie a mea ,in rest  e minune..am 1 hectar unde mai pun un porumb ,o cereala  si e multa ,multa iarba,asa incat, cand simt nevoia ,trag o tavaleala pe acolo

#17
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008
Daca nu-ti place iarba uda, statul pe iarba la un gratar, mirosul de flori, etc... de ce iti mai faci casa? Muta-te la bloc si ai rezolvat problema! Stai doar intre betoane (deci n-ai mizerie), priveliste ai de pe acoperis (si inca ce priveliste, daca e sa stai intr-un bloc cu 10 etaje), animalele nu iti intra in casa!

#18
cristird

cristird

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.03.2014
ma uitam pe schite azi ,dupa cum apare acolo sunt fundatii izolate la adancime de 1,5 m si continua la 1,05; intrebarea este :intai fac fundatiile izolate cu carcasele si suruburile aferentesi dupa aceea pe cea continua sau pot sa o fac continua si sa pun carcasele cu suruburi acolo unde vin ele ,legate de grinda de jos si la aceeasi adancime deci ,de 1,05m,si alta intrebare  de confirmare ,acum mi-am dat seama ca in fundatie am doar o grinda ,cea de jos si nu doua cum credeam eu,grinda de sus pare sa fie grinda din cei 35 cm de elevatie,va rog sa ma corectati daca gresesc,merci frumos

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate