Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

pajiste cu flori

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Am cautat in toate buzunarele acestui forum si se pare ca aici e cel mai potrivit loc sa incep un topic despre pajistea cu flori.

Am achizitionat un teren unde, daca toate merg dupa plan, urmeaza sa ne construim o casuta. Terenul este destul de bun ca suprafata si ani de zile a fost folosit ca pasune. Si acum tot ca o pasune arata; probabil fiindca inca este folosit ca pasune, corect? ha! ha!

Cu alte cuvinte, acum arata ca in prima imagine dar mi-as dori ca, in viitor, sa arate cam ca in cea de-a doua imagine Posted Image

Dupa cum vedeti, cu papadiile si floricelele cu clopotei galbeni (habar n-am ce sunt) am rezolvat-o. Le am deja Posted Image Posted Image De asemeni, mai am branduse de primavara (intr-un colt) si de toamna (aproape peste tot) si (cateva) narcise salbatice. Asta in conditiile in care terenul este cosit de cate ori este nevoie si, din cand in cand, mai gazduieste si o vacuta galbena si blanda.

Mi-ar place sa am o pajiste colorata, cu margarete, maci (hmm ... terenul este cam la 650 m altitudine, la poalele muntelui ... ), toporasi (?), gura leului (?) si alte asemenea. Problema este ca nici nu stiu dupa ce anume sa ma uit. Da, am fel de fel de plante mai mult sau mai putin exotice in curticica actuala, plante carora le stiu denumirile comerciale si nu-mi mai amintesc denumirile plantelor native despre care, cu siguranta, am invatat la scoala si care s-ar potrivi pe pajistea mea ... trist, dar adevarat.

Deci, ce plante credeti voi ca ar merge pentru genul asta de "gradina"? Si cum ar trebui sa procedez?

Multumesc Posted Image

Attached Files


Edited by DIY, 24 May 2014 - 06:55.


#2
fighterkyokushin

fighterkyokushin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 13.02.2013
Greu de zis la subiect. Sunt mai multi factori de care trebuie tinut seama : tipul de sol, umiditatea zonei, temperaturi si ce vrei exact, una este o gradina de flori pe care o ingrijesti, asiguri microclimat (apa, ingrasaminte, tratamente, etc) si alata e doar un camp cu flori. Cert este ca avem 3 categorii : anuale, bienale si perene. Pentru un camp de flori singura recomandare pe care o vad este de flori perene. Ce tip, culaore, de cultura sau slabatice ramane la aprecierea ta :)

#3
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014
Initiativa demna de toata lauda! ce ne-am face si ce-am mai fii ,daca renuntam la natura, sensibilitate, romantism si...amintiri din copilarie.

Punctual la topic:
- intre cele 2 imagini este o discordanta vizuala si anume distanta de la care au fost facute fotografiile. Avem un plan general vs. un plan detaliu, deci este posibil ca in momentul cand te vei apropia sa percepi o alta imagine si la tine(desigur nu chiar ca in foto2)
- dupa cate-mi dau seama este vorba de "flori de camp" si poate chiar asta ar trebui sa reproduci  si la tine, pe pajiste (musetel, papadie,maci, etc nu stiu daca gura -leului de ex. ar fi ok, nu sunt insa specialist deci este doar o parere)....sunt flori din mediul lor natural, care se simt bine impreuna, poate ar trebui doar un impuls initial in ceea ce priveste densitatea si nr. tipurilor de flori in rest cred ca mama natura are ea grija...

Edited by gicaru, 24 May 2014 - 11:02.


#4
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004
Oare s-ar schimba ceva daca n-ai cosi intr-un an decat toamna?
Ar trebui intrebat un specialist, o combinatie intre un horticultor si un inginer silvic... dar e greu de gasit, astia mai mult stiu sa taie si sa impuste decat...

#5
KoalaBeertje

KoalaBeertje

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 24.08.2009
Nu uita de margarete! Am vazut undeva prin Muntii Apuseni sute si sute de margarete inflorite, arata de vis poienita!

Da, am citit in viteza, le-ai mentionat deja. Succes!

Edited by KoalaBeertje, 24 May 2014 - 11:10.


#6
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011
Pe o parte din terenul meu, cresc anual, cele mai multe plante, pe care le prezinti tu in imaginea din dreapta, mai putin macul rosu, care-i compensat de mazariche, coada soricelului+altele. Toporasii sunt mai primavarateci. Fluturasii de diferite culori, adora zburdalnicia printre ele, iar greierii se iau la intrecere cu trilurile lor.
Altitudinea la care stau e undeva in jur de 350m. Iar terenul este cosit de 2 ori pe an. Nu cultiv plantele care cresc pe el. Dupa cum zicea si Gicaru, natura se ocupa de diversitatea si mozaicul floral al locului, dupa modelul last de Artizanul suprem.

#7
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Exista " plicuri " cu seminte pentru pajisti cu flori . Imaginea de pe ele seamana cu ce doresti .
Problema este ca dupa un timp , sint sigur ca diversitatea lor se va diminua , vor rezista speciile mai puternice , mai invazive . Din ce stiu , se cosesc de doua ori pe an , dar asta ramine de vazut . Pt multe , indesirea si supravietuirea insemna inflorire si uscarea florii , deci mai greu cu coasa .
In tot cazul merita incercat .Puteti delimita un spatiu cu pietre , un fel de zid de 20 cm , si in spatele lui " nebunia " . Frumos ar fi in cazul asta ca in fata zidului sa fie un gazon impecabil .
Bafta .

#8
Beirut_girl

Beirut_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 21.08.2008

 DIY, on 24 mai 2014 - 06:53, said:


Deci, ce plante credeti voi ca ar merge pentru genul asta de "gradina"?
plante salbatice?

#9
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 fighterkyokushin, on 24 mai 2014 - 09:17, said:

Greu de zis la subiect. Sunt mai multi factori de care trebuie tinut seama : tipul de sol, umiditatea zonei, temperaturi si ce vrei exact, una este o gradina de flori pe care o ingrijesti, asiguri microclimat (apa, ingrasaminte, tratamente, etc) si alata e doar un camp cu flori. Cert este ca avem 3 categorii : anuale, bienale si perene. Pentru un camp de flori singura recomandare pe care o vad este de flori perene. Ce tip, culaore, de cultura sau slabatice ramane la aprecierea ta Posted Image

Ai dreptate, nu am prezentat suficiente amanunte. Deci terenul ... undeva la deal, spre mune, la poalele muntelui Penteleu, in Muntii Buzaului. Altitudinea, dupa cum am spus, cam la 650 m (zice ridicarea topo). Temperaturile sunt destul de o.k. Asta iarna a fost o zi cu -16*C, un total de 14 zile sub -5*C si in rest intre -5*C si +5*C, chair si mai mult pe ici, pe colo; asta pentru decembrie, ianuarie si februarie. Terenul este foarte insorit, nu balteste apa decat intr-un loc, pe o suprafata de vreo 20 mp si, dupa cum spuneam, are deja ceva floricele salbatice, ceea ce ma face sa sper ca nu e chiar rau. Ingrasaminte, nu, nu-mi porpun sa folosesc; cel putin nu in viitorul apropiat. Tratamente, nu, ca deocamdata ajungem rar pe-acolo si vreau sa vad cu ce ma poate ajuta mama natura. De udat / irigat nu se pune problema momentan.
Ma tot uit cu speranta la iarba asta verde si grasa care e acum si sper ca pamantul sa fie suficient de hranitor.

Deci nu vreau o gradina cu flori. De aceea am si inceput vorbind despre o pajiste cu flori. Da, ma intereseaza plante perene asupra carora sa actioneze, la o adica, selectia naturala. Problema este ca nu stiu ce tip fiindca, dupa cum spuneam, nu-mi mai aduc aminte nici macar denumri. As putea, desigur, sa mai astept un pic si sa dau o raita sa vad ce mai creste prin alte parti. Stiu, insa, din experienta de gradinar de oras, ca si o distanta de 5 m intre locurile de plantare pentru doua plante identice duce la rezultate diferite. In concluzie, as incerca un amestec cat mai variat de seminte de plante, astfel incat sa aiba si natura de unde alege pe care-o pastreaza si pe care nu.

Ceva sugestii?

multam.

#10
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
Exista plicuri cu ceva ce se numeste Throw-to-Grow. La Technical Information scrie si despre pregatirea terenului, pentru ca plantele actuale au tendinta sa scape de orice nou competitor.

#11
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Sau asa : http://www.ugd.ro/flori_de_camp.html

#12
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 maximg, on 24 mai 2014 - 17:01, said:

Exista " plicuri " cu seminte pentru pajisti cu flori . Imaginea de pe ele seamana cu ce doresti .
Problema este ca dupa un timp , sint sigur ca diversitatea lor se va diminua , vor rezista speciile mai puternice , mai invazive . Din ce stiu , se cosesc de doua ori pe an , dar asta ramine de vazut . Pt multe , indesirea si supravietuirea insemna inflorire si uscarea florii , deci mai greu cu coasa .
[...]

Un numar de plicuri cu seminte dintr-astea voi cumpara, cu siguranta. Problema este ca eu vreau sanziene si coada soricelului (dupa cum mi-a amintit cineva, ca uitasem cu desavarsire de aceasta planta) si nu lupine, margarete colorate Mix (!!) si alte plante cu denumiri englezesti.  In plus, marea majoritate a semintelor din pliculete sunt pentru plante anuale si eu prefer sa am cat mai multe perene. Ca nu toate vor supravietui si ca natura si locul isi vor spune cuvantul, asta-i normal. Dar asta este si motivul pentru care vreau o varietate cat mai mare; sa aiba de unde se alege macar cateva.
Normal ca nu ma dau inapoi nici de la a pune musetel si albastrele, doua anuale care-mi plac mult de tot si care au si darul de a se inmulti destul de bine de la un an la altul dar ... unde gasesc asa ceva? Am vazut seminte de musetel la magazin dar ... de import. Iar eu caut musetel romanesc Posted Image

Ceva sugestii?

#13
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 gicaru, on 24 mai 2014 - 10:57, said:

Initiativa demna de toata lauda! ce ne-am face si ce-am mai fii ,daca renuntam la natura, sensibilitate, romantism si...amintiri din copilarie.

Punctual la topic:
- intre cele 2 imagini este o discordanta vizuala si anume distanta de la care au fost facute fotografiile. Avem un plan general vs. un plan detaliu, deci este posibil ca in momentul cand te vei apropia sa percepi o alta imagine si la tine(desigur nu chiar ca in foto2)
- dupa cate-mi dau seama este vorba de "flori de camp" si poate chiar asta ar trebui sa reproduci  si la tine, pe pajiste (musetel, papadie,maci, etc nu stiu daca gura -leului de ex. ar fi ok, nu sunt insa specialist deci este doar o parere)....sunt flori din mediul lor natural, care se simt bine impreuna, poate ar trebui doar un impuls initial in ceea ce priveste densitatea si nr. tipurilor de flori in rest cred ca mama natura are ea grija...

Multumesc pentru comentarii.

Insa... tocmai asta era provocarea. Posted Image Cum anume le dau eu un impuls si ma bazez ca mama natura are grija de rest ... daca ele - florile pe care mi le doresc si pe care le-ai mentionat si tu - nu exista?? Adica nu sunt acolo, deja. Ca sunt diferente intre cele doua poze, era evident; nu m-am gandit sa mentionez si asta. Diferenta cea mai mare, insa, ramane cea mentionata in primul meu mesaj: in prima poza sunt niste papadii si floricelele acelea galbene, in cea de-a doua o varietate de flori de camp.

Deci, daca nu vreau flori de camp de import, unde pot gasi seminte de coada asoricelului, mac autohton, margarete? Sau seminte ale unor plante carora nu le stiu denumirea dar carora , in copilarie, le spuneam canafiori (erau galbeni si mov), clopotei (albastri)? Si, dupa cum am mai spus, si niste seminte bune de plante anuale; musetel, nalba, albastrele ...
Am gasit niste flori ce mi-ar place aici  http://www.meetsun.r...ete-mov-indigo/ dar nu stiu cum as face rost de ele:
Ai ghcit, intr-adevar incerc sa fac ceva cat de cat "in ton" cu locul, cat mai natural si autohton.


Ceva idei? Ceva sugestii?

Multumesc Posted Image

Edited by DIY, 25 May 2014 - 02:44.


#14
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 Beirut_girl, on 24 mai 2014 - 17:23, said:

plante salbatice?

da si, de preferat, autohtone.

#15
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 maximg, on 24 mai 2014 - 17:01, said:

[...]  sa fie un gazon impecabil .
Bafta .

Nu, gazon nu o sa punem. Sau nu in sensul traditional. O sa punem trifoi. Un pic. Dar mai este cale luuuunga pana acolo. Uite un banc Posted Image care exprima, foarte clar, parerea mea despre gazon:
link

Nu ma intelege, gresit. Am avut gazon ani de zile. Pur si simplu am trecut de faza asta si nu mai vreau. Plus ca locul asta, despre care vorbesc, este inspre munte si asta deschide alte posibilitati. Lucruri care tin si de peisaj, si de tipul de locuinta pe care ne-o dorim ... locuinta relaxata si relaxanta i-as spune eu.

Posted Image

Edited by scaiba, 26 May 2014 - 07:30.
Am adăugat link.


#16
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 DIY, on 25 mai 2014 - 07:04, said:

Nu, gazon nu o sa punem. Sau nu in sensul traditional. O sa punem trifoi. Un pic.....
Eu va spuneam cum vad in spatiu realizarea . O nebunie cu flori de cimp si boscheti , o mica bordura si un , poftim , spatiu delimitare gazon , trifoi , piatra , adica ceva mic de inaltime si la liniuta care sa faca trecerea la haosul de dincolo . Poate m-am facut inteles .
PS. azi am vazut pe cineva care adunase doua sacose de " flori de cimp " cu radacina ....

#17
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Corect. Numai ca momentan eu sunt atat de impotriva gazonului incat, de cate ori am ocazia,  ma disociez de idee.

Buna ideea cu "furat" plantele de camp si poate altii, interesati, or s-o "fure", la randul lor. Aici sunt insa doua chestiuni care ma opresc pe mine de la a incerca asa ceva. Prima ar fi aceea ca, in copilarie, am folosit si eu metoda asta pentru curtea bunicilor, dar mai mult de jumatate din plante n-au rezistat transplantului. Unele plante, considerate buruieni, sunt rezistente dar multe din florile de camp sunt, de fapt, foarte sensibile. In plus eu mi-as dori ca in timp si daca-mi iese pasenta sa am peste 4.000 m de pasune cu flori. Si mi-e greu sa ma vad plantand la greu pe suprafata asta. De-aia ma tot gandesc la varianta cu seminte .... Ma rog, asta-i planul acum, dar multe se pot schimba in timp.

#18
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
4000 mp ????
Da , eu ma gindeam la o curticica , nu la un cimp cu flori . 4000 ????
In cazul asta luati in calcul si o zona belvedere ....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate