Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina de inghetata pentru acasa?
Last Updated: Jun 08 2023 18:10, Started by
Ahasverus
, May 01 2014 00:14
·
0
#19
Posted 10 May 2014 - 21:23
A venit masina de inghetata Philips Gaggia Gelato si toata familia sta cu rasuflarea taiata sa vedem ce iese din zeama de cioco pusa in ea
Masina trebuie lasata in pozitie normala zic ei 12 ore dupa transport, eu am lasat-o cca 6 ore. Nu e zgomotoasa, imi era frica ca nu pot sta in casa, dar e cam ca un frigider mai zgomotos. Am pus 40ml de Ouzo, care sta de ani buni neabaut in dulap, pe post de lichid de "tansmisie". Are 2 butoane, unul pt pornirea frigiderului si altul pt pornirea malaxorului. Intiai pornesti frigierul, pasi sa mearga timp de 5 minute (pre-cooling), apoi torni aluatul, pornesti malaxorul (nu inchizi frigiderul) si reglezi timerul mecanic pt cat scrie in reteta (max 30 min) Wait! 1. Acum asteptam rezultatul! 2. Inca 10 minute, dar arata bine si am gustat, e incredibil de cremoasa si buna! 3. S-a oprit singur aparatul, ca nu mai putea amesteca, dar rezultatul e senzational! E incredibil de cremoasa, n-am mancat niciodata din comert asaceva! Cam toate retetele din cartului contin smantana de gatit, intrebarea mea e cum sa fac inghetata dietetica? Care e reteta voastra preferata? Am atasat scan dupa retetele din cartea masinii Philips. Attached Files |
#20
Posted 10 May 2014 - 22:29
Adm, on 10 mai 2014 - 21:23, said:
...cum sa fac inghetata dietetica?... IMG_5001.JPG 303.23K 121 downloads |
#22
Posted 10 May 2014 - 23:40
Asta-i amuzant! Toata lumea vrea o inghetata buna, dar fara zahar, fara grasime si multe chestii lipsa.
Aparatul ingheata orice, dar compozitiile sunt diferite. Cea mai dietetica inghetata pe care am facut-o pentru p colega: iaurt 0.1 grasime, albusuri, esente, sorbitol. Crede-ma, era departe de ce numim inghetata. Prefer doua cupe de inghetata adevarata. Bine zis, ma duc chiar acum la frigider. Astazi am facut de vanilie cu nuca. |
#23
Posted 11 May 2014 - 08:44
Facem un topic cu retete de inghetata pe topicul dedicat?
|
#24
Posted 11 May 2014 - 09:33
Am mai spus pe forum cum fac eu inghetata, de ce asa si nu altfel, chiar am prezentat cateva retete. Cred ca pe la Alimentatia inteligenta.
Si, parca, a mai intrebat cineva ceva despre masina de inghetata, a mai fost un topic. Stii ce-mi vine acum in minte? Inghetata de caramel, care este bestiala, si tu vrei dietetica? Prima mea masina arata ca a ta, am cumparat-o de pe ebay, din Italia, acum 4-5 ani sau mai mult. De doi ani o am pe cealalta, asa ca am avut timp sa experimentez retete. |
#25
Posted 11 May 2014 - 10:32
Fiindca nu suport grasimea in exces, folosesc reteta din cartea de bucate a Sandei Marin care are doar oua, lapte,zahar si vanilie. Aceasta fiind reteta de inghetata de vanilie. E mai greu cu fiertul ca trebuie sa fii atent sa nu se taie compozitia: 6oua, 250gr, zahar si 1l de lapte. La sfarsit se pot adauga 2-3 linguri de frisca. Asta e reteta de baza. Poti adauga ciocolata sau ness si iti iese inghetata de ciocolata sau de cafea. Alta varianta dietetica pe care am incercat-o e cu iaurt in care amestec zahar si fructe trecute prin blender: capsuni, zmeura sau portocale. Iaurtul trebuie sa fie din acela gras ca sa iasa inghetata mai cremoasa.
|
#26
Posted 11 May 2014 - 10:44
Am facut inghetata de vanilie! Delicioasaaaaa!!!! Sunt 2 prb grave pt silueta: smantana si tona de zahar...
|
#28
Posted 11 May 2014 - 22:05
Adm, on 10 mai 2014 - 22:41, said:
Scump la vb mai esti... Fără de smântână, cu oleacă de zahăr și fără multe cuvinte, înghețata de astăzi: IMG_5111.JPG 151.95K 71 downloads IMG_5116.JPG 192.3K 71 downloads IMG_5123.JPG 205.73K 76 downloads IMG_5130.JPG 182.69K 77 downloads IMG_5136.JPG 206.92K 72 downloads După fierberea budincii, am adăugat cca. 100ml lapte cu 0.5%. |
|
#29
Posted 11 May 2014 - 22:13
Tocmai studiam cum sa fac inghetata de... fistic http://s3.amazonaws....eaa07f3e06c537b http://www.jsward.co...onversion.shtml 1 cup = 250 mL 1 teaspoon = 5 mL Quote
31⁄2 cups whole milk 2 whole vanilla beans, halved and seeds scraped 3⁄4 cup granulated sugar 2 cups raw pistachios, shelled 3 cups heavy cream 1⁄2 teaspoon table salt 8 large egg yolks 1⁄4 teaspoon pure almond extract 1⁄2 cup roasted, chopped pistachios In a medium saucepan set over medium-low heat, add the milk, vanilla beans (including the pods), half of the sugar and the whole pistachios. Stir to combine and bring the mixture just to a boil. Remove from heat; let mixture steep for 1 to 2 hours. After steeping, add the cream and salt and gradually return the mixture just to a boil over medium-low heat. While the milk/pistachio/cream mixture is heating, combine the yolks and remaining sugar in a medium bowl. Using a hand mixer on low speed or a whisk, beat until mixture is pale and thick. Once the milk/pistachio/cream mixture has come to a slight boil, whisk about 1∕3 of the hot mixture into the yolk/sugar mixture. Add another 1∕3 of the mixture, then return the combined mixture to the saucepan. Using a wooden spoon, stir the mixture constantly over the low heat until it thickens slightly and coats the back of the spoon. This mixture must NOT boil or the yolks will overcook – the process should only take a few minutes. Stir in the almond extract and pour the mixture through a fine mesh strainer (discard the vanilla pods); bring to room temperature. Cover and refrigerate 1 to 2 hours, or overnight. Turn the Cuisinart® Ice Cream Maker on; pour the mixture into the frozen freezer bowl and let mix until thickened, about 30 to 35 minutes. When the ice cream is almost done churn- ing, add the chopped pistachios through the opening at the top of the ice cream maker. The ice cream will have a soft, creamy texture. If a firmer consistency is desired, transfer the ice cream to an airtight container and place in freezer for about 2 hours. Remove from freezer about 15 minutes before serving. NB. De cumparat fistic decojit, vanilie, prag de migdale si... mixer, ca tocmai a cedat nervos. Attached Files |
#30
Posted 11 May 2014 - 22:20
Mno, fain tare .pdf-ul cela.
Tocmai cum cugetam, imaginaţia-i singura limită la făcut îngheţată |
#31
Posted 12 May 2014 - 08:12
Adm, on 11 mai 2014 - 22:13, said: NB. De cumparat fistic decojit, vanilie, prag de migdale si... mixer, ca tocmai a cedat nervos. Pe de alta parte, ca sa decojesc 50g de fistic am stat cel putin o jumatate de ora. Ca inghetata sa aiba gust de fistic ar trebui sa faci o pasta fiarta din faina acestuia. O alta modalitate de servire a inghetatei: - prajitura moale cu ciocolata, inghetata de vanilie cu fistic fistic.jpg 53.44K 32 downloads - prajitura cu ciocolata, sos caramel (facut de mine), inghetata de banane banane.jpg 19.95K 31 downloads |
#32
Posted 12 May 2014 - 08:30
#33
Posted 12 May 2014 - 09:50
Daca vrei un sos pentru inghetata, sa zicem ca asezi un strat de caramel peste inghetata sau prin inghetata si apoi dai totul la congelator, atunci este mai indicata proportia de 2 la 1. Va iesi un sos mai gros. De exemplu: 100g zahar si 50g frisca naturala lichida.
Pentru prajituri, se pot folosi proportii egale, adica 100g zahar+100g frisca lichida. De asemenea, acest sos este foarte indicat sa-l pui peste inghetata, in momentul servirii. Cum se face: se aduce frisca lichida (sau smantana dulce 32% grasime, tot aia este) la punctul de fierbere. Nu se fierbe, dar se incalzeste foarte bine. Se pune zaharul la topit, amestecand cu o lingura de lemn, indicat sa aiba o coada mai lunga. Atentie, sa nu-l arzi prea mult, va avea un gust amar. Adaugi frisca fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu. Nu carameliza zahar brun, se va afuma ingrozitor. Daca frisca nu este foarte fierbinte, caramelul va face cocoloase. Daca torni prea multa o data, se va intampla la fel. De aceea, pentru a preveni asta, dai cratita la o parte de pe foc si inainte de a adauga frisca, pui o lingurita de miere in zaharul ars si amesteci. Garantat, nu va mai face cocoloase, iar gustul de miere nu se va simti. Apoi, asezi cratita pe foc si adaugi frisca, putin cate putin. Asezi sosul intr-un castronel si il lasi la racit. Se pastreaza in frigider, moment in care se va mai intari. |
|
#34
Posted 12 May 2014 - 18:11
De jumatate de ora sotul desface la fistic si se intreaba daca nu merita sa cumpere din comert inghetata din fistic
|
#36
Posted 12 May 2014 - 19:31
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users