Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina de inghetata pentru acasa?
Last Updated: Jun 08 2023 18:10, Started by
Ahasverus
, May 01 2014 00:14
·
0
#1
Posted 01 May 2014 - 00:14
Vara se apropie si nepoteii sunt mari amatori de Ice Cream, asa ca doresc sa fiu un bunic model si sa le prepar inghetata.
Pe internetul romanesc nu prea am gasit info, asa ca intreb aici, poate are cineva experienta. Probabil voi cumpara de pe Amazon.co.uk Aparent sunt de 2 tipuri Quote The machines range in cost from as little as £20 to hundreds of pounds, and come in two main versions. 1. The first churns the ice cream in a "freezer bowl", which you have to chill for around 24 hours before using. They are the cheapest type, but do require some pre-planning. 2. Alternatively, you can buy an ice cream maker with an in-built freezer. These cool your ingredients as they're being mixed, but are much more expensive. Cred ca voi lua modelul Cuisinart... |
#2
Posted 01 May 2014 - 00:53
aparatele astea doar racesc compozitia. nu asta e problema in preparatul inghetatei ci reteta pentru inghetata respectiv pregatirea compozitiei
daca vrei sa ii tratezi cu inghetata facuta din ingrediente gen prafuri amestecate, iesi mult mai convenabil cumparand inghetata de la producatori consacrati si tinand-o in congelator. unii au inghetata facuta din lapte si nu din prafuri. |
#3
Posted 01 May 2014 - 07:20
Poate pana la cea de 250 lire o poti incerca pe asta : http://www.alibaba.c..._446996427.html .
|
#4
Posted 01 May 2014 - 09:48
Asa cum ai zis, sunt de 2 tipuri:
1. Doar amesteca ingredientele, apoi tu il bagi bolul la frigider. - e mult mai ieftina - dureaza minim o zi sa ai produsul dorit si necesita premeditare. - bolul ocupa multicel spatiu in congelator! Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot astepta o zi pana sa am inghetata! 2. Amestecatorul are si compresor -> amesteca si ingheata in acelasi timp. - pretul variaza intre 800-2000 RON - unele sunt ff zgomotoase - ocupa mult loc in bucatarie - ai inghetata in o ora! Iti recomand sa cumperi din Romania. Pe Amazon sunt destul de multe comentarii despre produse defecte din cauza transportului. (se recomanda sa nu fie inclinate prea mult) |
#5
Posted 01 May 2014 - 11:35
Eu nu prea înțeleg sensul mașinăriei ăleia ieftine. "Amestecă ingredientele"? Păi există deja un aparat care face asta și care nu cred să lipsească din vreo gospodărie (hint: îi zice mixer).
Cel care și răcește da, are sens. Nu numai că nu ai grija locului din congelator, dar presupun că e în stare să și amestece în timp ce îngheață, așa încât să păstreze înghețata cremoasă și fără ace de gheață. |
#6
Posted 01 May 2014 - 11:54
Exact, amesteca si ingheata => aspect cremos, fara cristale de gheata.
|
#7
Posted 01 May 2014 - 12:15
Ahasverus, on 01 mai 2014 - 00:14, said:
Vara se apropie si nepoteii sunt mari amatori de Ice Cream, asa ca doresc sa fiu un bunic model si sa le prepar inghetata. Pe internetul romanesc nu prea am gasit info, asa ca intreb aici, poate are cineva experienta. Probabil voi cumpara de pe Amazon.co.uk Aparent sunt de 2 tipuri Cred ca voi lua modelul Cuisinart... Este modelul care doar amesteca dar cum spune si in desrierea din limba engleza bolul din aluminiu in care pui compozitia la amestecat se tine la cogelator in prealabil, are pereti dublii iar in interior lichidul special care ingheata. Amestecul pentru inghetata se tine si el in prealabil la frigider, atunci cand se pune in masina de inghetata sa aiba in jur de 5 grade.Cam in 30 min compozitia ingheata insa e cremoasa fara cristale. |
#9
Posted 01 May 2014 - 12:27
Ideala pt cine nu vrea sa faca manual inghetata, adica sa amestece din jumatate in jumatate de ora.
Exista si niste modele unde se ingheata doar cutitul acela, nu stiu mai multe detalii, stiu pe cineva care a cumparat asa ceva. NU am cum sa intreb de unde, ce model etc. Stiu ca inghetata iesea buna si ca dupa 2 ani s-a stricat aparatul. |
#10
Posted 01 May 2014 - 12:29
#11
Posted 01 May 2014 - 12:56
buntzi, on 01 mai 2014 - 11:35, said:
...(hint: îi zice mixer)... Fiindcă nu-i acelaşi lucru; ca un devorator de îngheţată ce mă aflu, am experimentat şi, şi. Folosesc de-o vreme lungă maşinuţa asta: IMG_4958.JPG 195.68K 93 downloads IMG_4962.JPG 141.43K 85 downloads Primăvara o desprăfuiesc, iar toamna o ascund. Numai la sat îmi permit a o folosi; face gălăgie cam cât un compresor decent. Un tub de iaurt de 400gr şi trei caise bine coapte este tot ce-i trebuie. Fotografii cu îngheţata n-am, o mănânc mai repede decât declanşează aparatu' de fotografiat. |
#12
Posted 01 May 2014 - 13:00
Multi amatori de inghetata avem
Scaiba, aia banuiesc ca e cam veche, dupa butoane, dar pana la urma principiul de functionare nu e unul nou... |
#13
Posted 01 May 2014 - 13:57
#14
Posted 02 May 2014 - 18:04
Eu mi- am luat acum vreo 2 ani una de care nu ma plang. E marca Gaggia, a costat ceva dar e foarte buna si cumparata din Romania, deci are si garantie in caz ca se strica. Daca iei de pe Amazon, nu cred ca beneficiezi de garantie.
Edited by Freddy12, 02 May 2014 - 18:10. |
#15
Posted 05 May 2014 - 12:27
Exista doua feluri de masini: cu compresor si fara.
Aparatul fara compresor are dezavantajul ca bolul trebuie sa fie racit in congelator inainte de a face inghetata. Din aceasta cauza, se poate face doar o inghetata, asta daca nu ai alt bol de rezerva. Avantajul consta in faptul ca are un pret mai mic. Aparatul cu compresor poate sa faca cate inghetate vrei, una dupa alta. Este mai mare si mai scump. La amandoua, bolul poate avea capacitate diferita. Nu trebuie sa le cumperi din alta tara, se gasesc si la noi. De doi ani se pot cumpara chiar si cele cu compresor. Am furnizat mai multe informatii, inclusiv retete pe alt topic. Eu il am pe asta: http://www.fotofabri...Luxe.html  si l-am cumparat de pe click-shop.ro |
|
#16
Posted 05 May 2014 - 12:47
Eu sambata m-am hotarat la Philips Gaggia, spar sa vina saptamana asta de pe clickshop.
|
#17
Posted 05 May 2014 - 14:28
Daca m-ai fi intrebat, ti-as fi spus de ce nu acel sistem de functionare. Am avut un astfel de aparat cu multi ani in urma (4) si nu a fost fiabil. Pe mine nu m-a tinut mai mult de 3 luni.
Nu te lasa pacalit de ce scrie pe aparat, daca il desfaci scrie ca e fabricat in China. Acum sa explic. Exista doua modalitati de a invarti paleta, de jos, cum este cel comandat de tine, si de sus, cum este al meu. Cel care invarte paleta de jos are motorasul sub aparat. Datorita faptului ca paleta intampina greutate in momentul inghetarii lichidului, se pot deplasa rotitele care invart cureaua. Axul care roteste paleta este miscat de un sistem de 2-3 rotite (nu mai tin minte exact) care sunt legate intre ele de o curea zimtata. Aceste rotite au cate un ax central, asezat intr-un orificiu. Datorita faptului ca lichidul ingheata pe margine in timpul procesului de inghetare, paleta intampina dificultate la rotire, fapt care duce la deformarea orificiilor in care sunt asezate rotitele care invart cureaua. Se formeaza un joc care, in final, duce la caderea curelei. Trebuia sa scot paleta, sa amestec inghetata apoi sa montez totul la loc si sa repornesc. Aparatele care au motorasul deasupra functioneaza ca si mixerul. Sunt mult mai fiabile, deoarece paleta nu intampina greutate in momentul rotirii. La acest aparat, paleta nu are decat un punct comun cu cuva, in mijloc. De asemenea, cuva este mai mare la acest aparat. Eu sper sa ai mai mult noroc decat mine. Macar tu vei avea garantie, fiind cumparat din tara. |
#18
Posted 05 May 2014 - 15:41
Da, este mai zgomotos decat cel care are motorasul deasupra.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users