Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Germania - patria mărfurilor contrafăcute

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Xenon2006

Xenon2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 03.05.2007

Quote

Se știe că în China se produc cele mai multe falsuri din lume. Ce nu se știe e că pe locul al doilea în acest top se găsește, de ani de zile, Germania. Cel puțin producătorii de mașini și utilaje au mari probleme din această cauză. Anual, pierderile înregistrate sunt de ordinul miliardelor.

Steffen Zimmermann, directorul „Asociației pentru protejarea produselor și a proprietății intelectuale“ din cadrul Uniunii Constructorilor de Mașini și Utilaje (VDMA) a prezentat rezultatele celui mai nou studiu al asociației privind falsificarea produselor. Începand din 2003, VDMA chestionează toate firmele membre, la fiecare doi ani. Iar numărul companiilor care se declară afectate de piraterie crește în continuu.
„Conform recentului studiu, tocmai a fost atins un nou record: peste 70% din firme întâmpină probleme din cauza pirateriei“, afirmă Zimmermann. „Daunele au fost de aproximativ 7,9 miliarde de euro numai în sectorul de mașini și utilaje, numai în 2013!“. La o cifră de afaceri de aproape 8 miliarde de euro ar fi putut fi create circa 38.000 de locuri de muncă, calculează Zimmermann.
Făbricuțe underground
De falsificat, se falsifică orice. “ La mașinile industriale se copiază părțile metalice și software-ul. Plus piesele de schimb. Uneori e copiat numai designul“, adaugă Zimmermann.

„Structura interioară diferă de original, iar mașina nu funcționează la parametri optimi. De fapt, mie astea îmi plac cel mai mult“, mai spune el, "fiindcă îți dai seama imediat că ai de-a face cu un produs contrafăcut."
În primul rand, firmele concurente obișnuiesc să plagieze - au declarat antreprenorii germani chestionați în cadrul studiului. „Pe locul al doilea se găsesc atelierele sau fabricuțele underground, amenajate prin curți interioare sau garaje, în care se produce în condiții vitrege atât pentru angajați cât și pentru sănătatea acestora“, susține Zimmermann. „Pe ultimul loc ar fi furnizorii și clienții care livrează/cumpără în mod deliberat asemenea mărfuri“, mai spune el.
În mod automat, imaginea unei făbricuțe underground duce cu gândul la China – liderul mondial în produse contrafăcute. 72% din falsurile depistate sunt produse în Republica Populară. 23%, adică aproape fiecare al patrulea fals din lume, este realizat în Germania. Plagiatorii germani au reușit, astfel, să bată concurența din Turcia - până acum câțiva ani pe locul al doilea în clasament.

sursa

#2
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
S-a dus pe .... și Deutschland uber Alles. Posted Image

#3
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,526
  • Înscris: 10.06.2006
Ma mir sa aflu ca si in germania, oamenii "mai intai se uita la pret si apoi la calitate" credeam ca doar in romania e asa. Dar cum germania nu mai e populata doar de germani autentici ci de o gramada de turci, romani, si ce alte natii or mai fi....

#4
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,003
  • Înscris: 02.12.2007
Mai ales nemtii se uita la pret, aia se uita de doua ori la orice cent pe care il scot din buzunar.

#5
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
De regula nu-s fabricate in Germania (ar fi prea scump) insa cu Now how german in tarile vecine estice plus Italia. Se pot transfera in Germania foarte usor unde vor si fi vandute.

#6
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
Eu zic ca e vrajeala de 2 lei.
Poate cumparam si vreun BMW contrafacut?

Un rahat de detergent de vase este la jumatate de pret ca in RO si are dublu soda in el.
O cutie de ananas felii este 90 de centi, la noi e 7 lei o cutie cam jumatate.
Ce sa mai contrafaca aceia cind totul este ieftin?

Si da au tot felul de ateliere cu scule bune care suplinesc lucrarile marunte ale mariilor industrii.
Am vazut eu.

#7
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Mama pe ce piedestal i-au pus unii pe nemti! Chiar si cand ai lor zic nasoale unii pe aici inteleg ca imigrantii is de vina sau de fapt e un proces de discreditare ordinara, nemtii nu au cum sa fie asa!

#8
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Da. Lumea vorbeste de nemti ca si cum ar fi un soi de super-oameni. In realitate sunt la fel ca toti celilalti. Au si calitati si defecte, daca-i iei pe fiecare individual. Cei mai multi sunt foarte atenti la bani. Adica stiu oameni care au 5-6 case, si aici ma refer la imobile de 200-500 mp utili (valorand in total cateva milioane de Euro) care se bucura la cupoane de la brutarie de gen: la 10 paini cumparate primesti 5 chifle gratis. Si aduna cupoane d-astea de peste tot, si merg si cumpara la oferta de zici ca isi duc traiul de azi pe maine. Se uita la pret la orice si-s cu ochii dupa reduceri. Or fi si exceptii, dar cei mai multi pe care i-am intalnit sunt asa cum am zis. E interesant insa ca fac asta numai la anumite capitole.

De asta la ei sunt foarte populare flohmarkt-urile: ca-s foarte incantati cand fac o super-afacere si am senzatia ca piata asta de vechituri e un soi de ecosistem in care si vand si cumpara. Multi iau de acolo chestii care cred ca le trebuie, apoi peste un timp ies ei la randul lor cu taraba si vand, samd. Si nu-s genul saraci neaparat. In parcare langa piata respectiva vezi in mare masini scumpe (sau oricum, relativ noi).

E normal ca pe o astfel de piata sa-si faca aparitia produsele foarte ieftine, care sunt in esenta niste copii ale unor produse originale mai scumpe.

Lumea probabil judeca Germania dupa ce se vede in societatea germana, dar acolo e vorba despre cum se comporta ei in general in societate, de nivelul de civilizatie, nu despre afaceristii de aici sau despre fiecare individ si aspiratiile lui de a cumpara ieftin.

Edited by adipelcz, 29 April 2014 - 14:34.


#9
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,526
  • Înscris: 10.06.2006

View Postadipelcz, on 29 aprilie 2014 - 14:32, said:

Da. Lumea vorbeste de nemti ca si cum ar fi un soi de super-oameni. In realitate sunt la fel ca toti celilalti. Au si calitati si defecte, daca-i iei pe fiecare individual.

toti suntem oameni simpli pe acest pamant, la fel si tiganii si romanii si nemtii. Mai important e ce lasam fiecare in urma si cu ce ne remarcam. Pana una alta tiganii sunt cei mai huliti in tota heuropa, romanii sunt muncitori si foarte isteti sau smecheri(cum vreti sa-i numiti) iar nemtoii sunt foarte buni mesteri, fac cele mai performante masini din europa, sunt seriosi si culmea ca peste 90% din produsele ce le detin si scrie pe ele"made in germany" sunt de foarte buna calitate.
As vrea sa vad ca si romanii pot asta sau tiganii. In concluzie, fapta il defineste pe om. cel putin in subiectul din acest topic.

#10
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Trebuie mentionat ca articolul este extrem de prost facut, incepind de la faptul ca se foloseste termenul de piraterie care lasind la o parte ca inseamna cu totul altceva daca in cazul softului stim cu totii ce inseamna in cazul bunurilor fizice nu stim exact ce inseamna si poate sa insemne extrem de multe lucruri:
- incalcarea unui patent
- incalcarea unui trademark
- vinzarea unui produs drept alt produs (un no-name drept Bosch de exemplu, care poate sa fie legat de incalcarea de mai sus - sau nu)
- si nu in ultimul rind oricare incalcari INCHIPUITE si care n-au fost niciodata probate.

"Începand din 2003, VDMA chestionează toate firmele membre, la fiecare doi ani. Iar numărul companiilor care se declară afectate de piraterie crește în continuu."

E clar ca "firmele membre" sint unele care isi protejeaza activ proprietatea intelectuala dar protectia asta e de multe ori exagerata si mult peste protectia la care intr-adevar au legal dreptul. Firmele astea au citiva oameni care se ocupa numai sa trimita scrisori de amenintare la cei care fac produse similare (din care 90% au dreptul sa faca respectivele produse). Asta e meseria lor si evident ca daca apare vreun sondaj cu "cit de tare sintem copiati anul asta" cei care o sa raspunda o sa fie exact cei din departamentul respectiv. Si ce o sa raspunda, ca nu au nimic de facut, ca nimeni nu mai e ca ei? Nicidecum, o sa raspunda ca e greu cu copiatorii astia, sint cita frunza si iarba (desi n-o stea nimeni sa iti explice exact citi din astia sint doar concurenta legitima mai ieftina si citi sint de-aia care intr-adevar incalca vreo lege).

#11
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005
Eu n-am intalnit pana acum nici un produs contrafacut in germania.Stirea e de kkt.Care comerciant crezi ca, cumpara de la firme la negru ca sa vanda la alb produse de marca.Daca se afla,in secunda urmatoare sant arestati si producatorii si comerciantii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate