Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ajutor alimentare plita inductie

Recunoasteti aceasta boxa

partitionare ssd 1T laptop Asus
 Recomandare enclosure usb 3.0 to ...

Stropire planseu beton

Am neaparat nevoie de firma SRL/P...

Recomandare Aer conditionat pentr...
 Decojire/dezlipire tencuiala deco...

Anvelope all season

Probleme laptop HP

Golf 5 1.4 MPI GPL
 Tulcea - parcare pazita neinundab...

Caldura mare, mon cher!

Zi de nastere la capitala,88 de p...

Facebook a luat-o razna
 

Schema interfon ELECTRA

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
487 replies to this topic

#37
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tonul de apel este generat in unitatea centrala si probabil ca va fi mult mai dificil sa-l schimbi.
O solutie  este ca tonul de apel sa produca declansarea unei ''sonerii personalizate'''. Schema de principiu si detaliile  respective ale unitatii de apartament au fost puse si aici pe forum. Dar merita efortul respectiv?  :D

Edited by mister_rf, 20 June 2008 - 18:35.


#38
ClaudiuCC

ClaudiuCC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 13.09.2007
mhm ... ma gandeam ca poate exista varianta sa inlocuiesc o placuta de sunet ...

in cazul in care atasez o sonerie la interfon, as avea nevoie de ceva indrumari ... nu sunt electronist :)

#39
Gabriel_antares

Gabriel_antares

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.06.2008
De shimbat nu se prea poate schimba, si eu am interfor exact ca al tau la apartament, eu m-am gandit sa fac o alta chestie. Sa-mi pun nishte butoane de actionare (ex, vb, dechide) pe langa celelalte in camera la mine, de ex. daca sunt la calculator, sa nu ma mai deplasez pana la usa. Dar nah, si asta s-a dovedid a fi cam greu pt ca butoanele sunt speciale pt inchiderea si deschiderea circuitului. Dar, ce vrei tu sa faci, deocamdata nu stiu, o sa ma interesez si o sa-ti spun ;)

#40
astrixz

astrixz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 18.02.2008
Buna seara. Recent, s-a defectat interfonul de la scara blocului. Ce nu face ?  

Functioneaza perfect, numai ca daca suna cineva de afara, nu ii pot deschide din casa (raspund, se aude ce vorbesc dar daca apas pe butonul de deschidere nu face nimic), dar de afara merge sa il deschid cu cartela.

Am nevoie mare de ajutor, cat mai repede cu putinta. Daca cineva a mai intalnit o astfel de problema, il rog sa ma ajute.

Multumesc anticipat


un site cu modelul interfonului: http://www.pajeroserv.ro/catalog.html


P.S. imi cer scuze daca s-a mai discutat despre aceasta problema pe forum, dar nu am timp pt search, chiar deloc. Multumesc pt intelegere.

Edited by astrixz, 02 December 2008 - 19:03.


#41
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Ti-am mutat interventia aici pentru ca in discutiile anterioare gasesti schema unitatii de apartament.
Repararea implica demontarea si verificarea circuitelor.
Defectul respectiv poate sa fie de exemplu din cauza defectarii comutatorului ce trimite semnal catre releul de la intrare.

#42
aidrian25

aidrian25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.01.2006
sal. ma poate ajuta cineva cu schema electronica de la interfon ( postul interior IA01 )

#43
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Dar daca tot ai pus intrebarea aici, ai citit posturile anterioare?  :rolleyes:

#44
cutremurul

cutremurul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 09.06.2007
Sealevel muncesc cu astfel de aparate zilnic dar de ce iti place sa te chinui ? Yala care tine usa inchisa de obicei are un buton deci si 3 mufe in ea [+y(reprezentand + la bobina), y(considerat -y fiind masa bobinei) si BY]. Daca este acel tip de yala vei observa ca butonul de la ea este legat pe +y si BY deci pui un cablu cu 2 fire din yala pana in birou iar acolo un buton de sonerie/intrerupator CU REVENIRE si cand vezi clientul apesi doar pe un buton si nu te apuci de modificat circuite si alte alea ;)

#45
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Interesanta asta ca o discutie peste ani (2005-2009). Dupa cum observ solutia data in 2005 permite o ''automatizare'', tu acum propui o actionare manuala...  B)

#46
bercyfirst

bercyfirst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 03.08.2005
[ http://tinypic.com/izuxk5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Redeschid si eu acest subiect. Am dat un replay la acest raspuns pentru ca are atach o poza asemanatoare cu ce am eu al meu acolo unde se fac conexiunile mai are un surub in plus pe care scrie +D1 dar care cred ca nu conteaza. din cate imi aduc aminte pe acela nu a fost legat nici un fir atunci cand l-am dat jos. (cand m-am apucat de zugravit)
Problema este ca dupa ce am zugravit si am vrut sa il pun la loc nu a mai mers.
Eu am schimbat si firele care intrau in casa dintr-o asa zisa doza.
Din cate cred, eu am retinut destul de bine firele (culorile care intrau in unitatea interna), dar nu vrea sa mai mearga.
Intrebare pentru cunoscatori, ca sa imi dau seama daca nu am gresit eu ceva.
Dinspre distribuitorul de apel DEM 08 un cablu pentru mine si vecinul de palier.
Banuisc ca postul meu interior nu se leaga pe aceleasi 4 fire ca si la vecinul meu. Cred ca macar un fir trebuie sa difere pentru a se face diferenta de nr. apel adica 09 in cazul meu si 08 in cazul lui.
Am dreptate?
Daca da eu asa am legat adica 3 din fire sunt identice cu cele ale vecinului (adica sunt legate impreuna) si unul separat catre mine si unul separat catre vecinu.
Problema este ca la el merge interfonul la mine nu.
Cum pot sa imi dau seama sau sa probez firele sa stiu daca sunt puse cum trebuie la unitatea mea interna?
Trebuie sa am ceva pe ele? Din cate am citit mai sus pe 2 din ele 12 V, dar asta doar in caz de apel catre interiorul meu? daca este asa sa zicem ca trimit pe cineva sa dea apel si masor sa vad pe care am 12V si daca le gasesc pe ce suruburi le pun?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri?

#47
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005
D1 este pt. eventuala comanda a automatului de scara, daca a fost legata la vremea respectiva, si daca panoul de apel permite functia asta.
De la distribuitor trebuie sa ajunga la postul de interior 4 fire: AVD la AVP, MD la MP, COMD la COMP, astea 3 sunt comune pt. toate posturile legate la acelasi distribuitor. Comada separata (+5V) a fiecarui post este data pe Px, care vine legata la una din iesirile P1-8 a distribuitorului.

Atentie la eventuale capete de fire care pot sa ajunga sa faca scurt intre 2 suruburi invecinate.

Edited by ESPRIT, 11 November 2009 - 22:36.


#48
hrts

hrts

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.10.2007
Salut. Am si eu o problema cu interfonul de la bloc - nu suna; cand formez numarul apartamentului imi afiseaza "Post inexistent"
Ce pot face? Am verificat legaturile din interfonul din casa si par OK - am citit mai sus detaliile.

Pe placa cu circuite din interfon scrie CIM.12A.PAS.
Are 4 conectori marcati astfel:
1. GND
2. COM
3. Date
4. +P

Cablurile care vin la GND si la +P au ~14v intre ele, cu minusul legat la GND.

Ce mai pot verifica in afara de acest lucru (alimentarea)?

#49
cutremurul

cutremurul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 09.06.2007
2 posibilitati:
1- s-a dus si trebuie sa cumperi altul (maxim 30 lei fara montaj de pe la vreun distribuitor autorizat electra din orasul tau si iti legi singur firele)
2- si-a pierdut memoria de programare si s-a resetat (de obicei daca formezi 0 si suna asta e dar nu poti fi sigur ca suna chiar daca e bun)
La varianta a 2-a ai posibilitatea sa-l reprogramezi cu numarul care il aveai (nr. ap. presupun) DAR ca sa programezi trebuie sa stii codul aparatului sau sa-l readuci tu pe cel din fabrica facand strap intre 2 lipituri (trebuie desfacut aparatul de afara). La asta se mai adauga conditia sa stii codul din frabrica :))
Pe privat iti pot da mai multe detalii

Edited by mister_rf, 02 May 2010 - 02:34.
QUOTE INUTIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


#50
CRISTI1989

CRISTI1989

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 19.09.2009
salutare tuturor am si eu un interfon electra cu 2 butoane in interior si volumul de ceva timp ii ramane blocat apasat butonul de deschidere si tot trebuie sa apas pana sare la loc. se poate schimba se gaasesc pe undeva astfel de butoane separaat? nu mai este in garantie. are 5 fire legate la placa de comanda aparatul din casa iar cel de jos este cu afisaj mic care are 3 puncte rosii tot timpul aprinse, nu este model mai nou care are in memorie locatarii. trebuie format nr ap * anulare si #aprindere lumina lista de locateri.
si mai am o intrebare, nu a fost setat pt deschidere si un cod ci doar cu cartele din acelea de plastic mov cu dungi negre cum se poate pune un cod de acces pe langa cartele trebuie desfacuta unitatea sau din tastatura se formeaza o anumita combinatie plus codul dorit de locatari?

si inca ceva pe ce principiu functioneaza acele cartele de la electra daca poate sa imi spuna cineva pe scurt ii multumesc

numai bine Cristi

Edited by CRISTI1989, 11 May 2010 - 15:00.


#51
c87dak

c87dak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.02.2009
salut, ma poate ajuta cineva cu schema electronica a distribuitorului de apel dem08-1?
multumesc anticipat

#52
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,982
  • Înscris: 14.02.2007
Salutare.
Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru cartela de interfon la care se face contact cu interfonul.
Am desfacut-o si este o schema destul de simpla bazata pe acest circuit:
8 stage shift register pe care se bazeaza cartela interfon "antic"

Din ce am mai inteles si eu din schema din cele 8 intrari paralele are registrului traseele sunt gaurite intrarile fiind puse astfel pe 1 sau pe 0.
Eu banuiesc ca atunci cand se face contact, 4021 primeste un clock si va scoate pe iesirea Q8 de la ultimul bistabil exact codul binar care este bagat pe intrari.
Eu mi-am facut comanda de acest bistabile dar as avea nevoie de schema pentru a-mi face o cartela functionala.
Daca pun o poza cu PCB-ul la rezolutie f buna se poate determina schema?

Edited by bbogdanmircea, 18 May 2010 - 15:09.


#53
c87dak

c87dak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.02.2009
multumesc, nu mai e nevoie , l-am ciuremat...
am cumparat un videointerfon, ca prea intrau toti injectatii in scara blocului, urmeaza sa-l instalez
sa aveti o zi buna

#54
ovi_gm

ovi_gm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.06.2010
Buna ziua,

Am si eu nevoie de putin ajutor pentru montajul unui interfon si sper sa ma ajutati :)

Am un aparat de interfon vechi si mi-am cumparat unul nou din motive estetice. Am inteles de la cei de la electra ca sunt compatibile si doresc sa realizez singur montajul.

Problema e ca pe cele 2 placi sunt scrise lucruri diferite la cei 4 pini si as avea nevoie de corespondenta dintre ele.

Placa veche are:
1. AVP - fir alb
2. COMP - fir albastru
3. PX - fir gri
4. MP - fir maro

Placa noua are:
1. GND
2. COM
3. DATA
4. +14V

Va rog sa imi spuneti daca se poate ce fire si unde trebuie montate la interfonul nou.

Va multumesc.

Ovidiu

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate