Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Lenovo IdeaPad 3 vs IdeaPad 5

Cand ați avut primul laptop?

Se ia scrisul de pe tastatura
 Telefon copil (~800 ron)

dodge challenger hellcat 2018, M6...

Parere UTCB

cablu kilometraj dacia 1310
 Livrarea DHL Express dureaza neju...

temperatura necorespunzatoare cup...

Panouri solare - acoperis plat, g...

Recomandare ondulator
 Terasa neacoperita

Achiziție imobil U3 cu credi...

Mentinere memorie Radio AKAI APR-...

Masuri combatere inflatie - topic...
 

Schema interfon ELECTRA

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
487 replies to this topic

#19
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Da, acest lucru poti sa-l recomanzi clientilor tai, dar aici pe forum daca tot ai acces la cablaj si schema, cu un minim de efort poti sa-i faci modificarea respectiva... B)

#20
Arcer

Arcer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 29.12.2004
Pina la urma am pus o rezistenta de 68 ohmi in serie cu difuzorul si merge perfect. Cred ca intr-adevar instalatorii au lasat toate potentiometrele la maximum.
Rezistenta smd pe care scrie 470 este de 47 ohmi ( adica 47 ori 10 la puterea 0 ), nu de 470ohmi !

Multumesc celor care au raspuns.

#21
laurent1u

laurent1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 29.04.2007
Salut am si eu o nelamurire in legatura cu conexiunea unui interfon din apartament !

Firul care intra in Apartament are 4 culori :

Negru | Rosu | Verde | Galben

Si as dori daca se poate cum trebui sa le punem pe Placuta din interfon , din apartamentul meu !

#22
naidin

naidin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 08.02.2007
Salut. Mi s`a stricat interfonul (postul interior).L-am desfacut eu (mare scofala,tragi de el:)) ) si am constatat ca in el ajung 4 fire.SI daca tot s-a stricat m-am gandit sa ii pun un telefon normal ca tot am mai vazut ideea asta pe aici pe forum. Modelul interfonului este ELECTRA IA01. Pe placuta din interfon ajung 4 fire. Puteti sa imi spuneti cum as putea sa realizez legatura ca am vazut ca la telefon legatura se face cu doar 2 fire. Cum trebuie sa le leg? sper ca ma puteti ajuta . multumesc anticipat !!

Edited by naidin, 05 February 2008 - 10:55.


#23
rudolf992

rudolf992

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 12.07.2007
Se poate ca celelalte doi fire sa die pentru deschiderea usii,pune-ti o poza sa vedem poate cineva poate sa va ajute.

#24
naidin

naidin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 08.02.2007
imi pare rau ... akm chiar nu am cu ce sa fac poza...aparatul nu il am aksa :(... sper ca cineva sa isi dea seama

#25
cyberDJ

cyberDJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.11.2005
Prin cablul tras pana la interfon cate fire vin? Se pot vedea in mufa la contacte. Daca sunt numai 2 (la contactele din mijloc), va functiona fara probleme cu orice telefon care stie DTMF.

#26
naidin

naidin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 08.02.2007
am zis ca prin cablul tras pana la interfon vin 8 fire(e cablu utp) doar ca sunt folosite decat 4 din ele... asa sunt aranjate ...
pe placuta din interfon ajung in ordinea asta cablurile iar pe placuta in dreptul firelor scrie asa..


AVP-firul portocaliu
COMP-firul verde
PX-firul maro&alb
MP-firul albastru

#27
cyberDJ

cyberDJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.11.2005

Vizualizare mesajnaidin, pe Feb 5 2008, 10:55, a scris:

L-am desfacut eu (mare scofala,tragi de el:)) ) si am constatat ca in el ajung 4 fire [...] Pe placuta din interfon ajung 4 fire.

Din ce ai scris mai sus, in nici un caz nu se intelege ca ar fi cablu UPT cu 8 fire, cel putin eu am inteles ca inauntru aparatului de la mufa vin 4 fire.
Daca n-am inteles bine, scuze. Cat despre aparat, nu pare sa fie chiar un aparat telefonic comun (cum am eu la interfon), asa ca nu am nici o ideie cum l-ai putea modifica.

#28
kenzo103

kenzo103

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.02.2008
Salut!am lucrat la o firma care monta asfel de aparate pe partea de service,sunt multe lucruri de verificat in primul rand trebuie sa identifici daca sigur postul de interior este defect
de obicei apar probleme de la distribuitoare sau de la vre-un vecin care isi schimba usa la apartament si pune 2 fire in scurt
asfel toata instalatie nu mai functioneaza,specifica despre ce defect e vb,nu mai suna? suna da nu poti sa raspunzi?poti sa raspunzi dar cel te jos nu te aude? nu poti sa deschizi usa?.postul de interfon nu se poate inlocui cu un telefon normal,daca este sigur defect recomand inlocuirea lui este destul de ieftin 10 euro cu tv,daca esti din constanta pot sa te si indrum de unde sa-l cumpei

#29
florin_tm

florin_tm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 18.10.2007

Vizualizare mesajnaidin, pe Feb 5 2008, 15:17, a scris:

haideti ma ... chiar nu stie nimeni ?? nu poate nimeni sa ma ajute?? pfoaaa ~X(~X( ...
Pe cele 4 fire ai:
- +12V
- -12V(masa)
- Sunet si comanda sonerie
- Comanda yala

Iti trebuie un aparat de masura si sa arunci o privire peste montajul defect al interfonului defect pentru a identifica ordinea lor.

#30
naidin

naidin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 08.02.2007
am insteles ce face fiecare fir...dar akm alta intrebare .... +12V si -12V(masa) trebuie sa le leg la firele care intra in telefon... si celalalte 2 unde le leg??? se poate dupa tastatura telefonului???

#31
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Nu se poate folosi un telefon in locul instalatiei respective.
Vezi schema atasata mai sus.
Este simpla de realizat si de reparat.

#32
metalix_stefan

metalix_stefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 26.08.2007
am si eu un aparat electra code acces system (asa scri pe el) si as dori si eu sa stiu cum se conecteaza (o schema ceva) si la ce tensiune se alimenteaza

#33
geoil

geoil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.10.2007
Se alimenteaza la 12V. Electra foloseste aceeasi sursa de alimentare pentru toate sistemele sale, de ani de zile. Daca nu ma insel, aparatul tau este de fapt un cod de acces. Nu?

#34
metalix_stefan

metalix_stefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 26.08.2007
Da este un code access system.As avea urmatoarele intrebari:
1.cum se schimba codul?(are 2 pini pe placa si o clema din acea ca la hdd daca conectez pini si scriu un cod ramane acela?)
2.ce rol are borna BY din poza atasata?
3.as putea face eu yala electromagnetica?

Si poza cu pini de pe placa
P.S.scuzati pt poze dar sunt facute cu un telefon (nokia 5200)si nu ies prea clar

Attached Files


Edited by metalix_stefan, 03 March 2008 - 23:40.


#35
metalix_stefan

metalix_stefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 26.08.2007
Are cineva vre-o idee pt ce am atasat mai sus?

#36
ClaudiuCC

ClaudiuCC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 13.09.2007
Salut,

M-am plictisit sa aud acelasi zgomot obositor de la interfon si m-am gandit ca poate stie cineva de pe forum cum pot face sa-l schimb.

Modelul interfonului nu-l cunosc; stiu doar ca-i  Electra (urat si ieftin cu siguranta il stiti).
Caracteristici: culoare gri cu 2 butoane: unul pentru vorbit si altul pentru deschidere usa.

Sper sa ma puteti ajuta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate