Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Parere seria 4.

Recmandare trepied pt Godox SL150...
 Un documentar amuzant despre un b...

Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail
 Cer o umila recomandare pentru ca...

Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...
 Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47
 

configurare DNS in router Cisco

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004
Salut,
Am configurat un router Cisco dupa cum vedeti mai jos:
!
version 12.3
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
!
resource policy
!
memory-size iomem 10
ip subnet-zero
ip cef
!
!
no ip dhcp use vrf connected
ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.51
!
ip dhcp pool LAN-POOL
network 192.168.1.0 255.255.255.0
default-router 192.168.1.1
dns-server 10.10.105.5
lease 9
!
!
no ip ips deny-action ips-interface
ip name-server 10.10.105.5
!
no ftp-server write-enable
!
!
!
!
!
no crypto isakmp ccm
!
!
!
interface FastEthernet0/0
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
ip nat inside
ip virtual-reassembly
duplex auto
speed auto
!
interface Serial0/0
no ip address
shutdown
no fair-queue
no dce-terminal-timing-enable
!
interface FastEthernet0/1
ip address 10.0.52.30 255.255.255.0
ip nat outside
ip virtual-reassembly
duplex auto
speed auto
!
!
ip classless
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.0.52.1
!
ip http server
no ip http secure-server
ip nat pool LAN-1 10.0.52.52 10.0.52.254 prefix-length 24
ip nat inside source list 101 pool LAN-1
ip nat inside source static 192.168.1.28 10.0.52.30
ip dns server
!
access-list 101 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.255 any
!
!
control-plane
!
!
!
!
line con 0
line aux 0
line vty 0 4
login
!
!
end

Daca un pc isi ia ip-ul cu DHCP, denumirile sunt rezolvate de DNS fara nicio problema.
Problema este cu PC-ul caruia i se face NAT static...  pot fi accesate site-urile din wan dar nu rezolva numele.
Care sa fie problema ?

#2
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,548
  • Înscris: 05.12.2005
Cum adică NAT static? poate IP static...
Ai încercat să pui la DNS-ul fiecărui calculator un server DNS public?

#3
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004

View Postmihaicozac, on 24 aprilie 2014 - 12:42, said:

Ai încercat să pui la DNS-ul fiecărui calculator un server DNS public?
Da, daca bag DNS-urile cu mana la fiecare PC in parte functioneaza.
Eu as fi dorit sa bag la DNS doar ip routerului, ca la DHCP.

Edited by Eugen1968, 24 April 2014 - 12:50.


#4
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,548
  • Înscris: 05.12.2005
Atunci trebuie ca routerul să primească la DNS adresa serverului public, nu aia cu 10.10.... care e probabil un server intern

#5
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004
Ala este. Totul este intern... ca sa spun asa. Cand spun WAN nu ma refer la internet.

#6
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,548
  • Înscris: 05.12.2005
Atunci problema e la serverul cu 10.10., nu la Cisco.

#7
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004
Nu ai inteles.
Daca te uit in setarile routerului ai sa observi ca exista o plaja de IP-uri care se aloca prin DHCP si un ip care este static.
Pc-urile care primesc ip prin DHCP functioneaza cu DNS setat cu IP routerului, adica 192.168.1.1.
In schimb, PC-ul la care pun IP-ul manual nu vrea sa funcioneze cu DNS-ul - 192.168.1.1, ca cele cu DHCP.
Ce setari lipsesc in configuratie ?

Edited by Eugen1968, 24 April 2014 - 15:36.


#8
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,548
  • Înscris: 05.12.2005
Fă un test, setează un PC manual cu aceeaşi adresă pe care a alocat-o iniţial routerul, să vedem ce se întâmplă,

#9
bai.nene

bai.nene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 28.07.2007
Ai ping reply in DNS ?

Edited by bai.nene, 25 April 2014 - 01:23.


#10
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004
Am ping in DNS.
2 PC-uri in acelasi timp, unul cu setari manuale si unul care primeste IP prin DHCP, astfel :
PC-ul setat manual : am setat manual un PC cu un IP din plaja care nu este alocata dinamic, respectiv;
IP:192.168.1.28, M:255.255.255.0, G:192.168.1.1, DNS:192.168.1.1 - nu functioneaza.

PC-ul care a primit IP prin DHCP, astfel:
IP:192.168.1.52, M:255.255.255.0, G:192.168.1.1, DNS:192.168.1.1 - FUNCTIONEAZA

In cazul PC-ului care este setat manual daca se mai introduce si DNS-ul : 10.10.105.5 atunci FUNCTIONEAZA

Alta observatie :
La cele doua PC-uri de mai sus, daca dau comanda : nslookup denumire_site, cel cu setari manuale, nu rezolva numele, cel cu DHCP rezolva.
Daca la PC-ul cu setari manuale mai completez comanda cu DNS-ul, adica : nslookup denumire_site 10.10.105.5, atunci rezolva.

Edited by Eugen1968, 27 April 2014 - 08:22.


#11
bai.nene

bai.nene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 28.07.2007
Pai e destul de clar ca daca folosesti un ip setat manual care nu e in dhcp pool trebuie sa folosesti DNS: 10.10.105.5, nu altul.

#12
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004

View Postbai.nene, on 28 aprilie 2014 - 13:15, said:

Pai e destul de clar ca daca folosesti un ip setat manual care nu e in dhcp pool trebuie sa folosesti DNS: 10.10.105.5, nu altul.
Pai asta era foarte clar.Posted Image
Problema este sa aflu ce setari mai trebuie facute in plus la configuratia de mai sus astfel ca atunci cand ip-ul este configurat manual sa folosesc la DNS ip-ul routerului, respectiv 192.168.1.1..

Edited by Eugen1968, 29 April 2014 - 11:41.


#13
bai.nene

bai.nene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 28.07.2007
Nu ai mentionat ce model e routerul ..

#14
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004
Este un router Cisco 2621xm

#15
bai.nene

bai.nene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 28.07.2007
http://zacjackson.wo...the-cisco-2621/

#16
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Nu inteleg ce ce vrei tu sa pui DNS server-ul 192.168.1.1, e doar de palmares sau cum ? Pentru ca nu are logica ce vrei tu sa faci, chiar daca se poate configura sa mearga si cum vrei tu. In primul rand la PC-urile la care dai DHCP din router-ul asta Cisco interograile DNS merg pentru ca ele isi configureaza DNS Server-ul ca fiind 10.10.105.5 (nu 192.168.1.1). Tu cu mana ta ai scris in config (desi ma indoiesc ca e configurat de tine) la dhcp pool dns-server 10.10.105.5. Daca la confgurarea manuala a PC-urilor vei pune la DNS server in loc de 192.168.1.1 adresa 10.10.105.5 totul va merge.

#17
sergiudaniluk

sergiudaniluk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 13.04.2011
default-router 192.168.1.1  =  gateway pentru toate echipamentele din reteaua 192.168.1.1/24
dns-server 10.10.105.5   =  server DNS.
Adresa lor sunt obtinute automat prin DHCP.

Daca PC-ul este configurat manual (probabil cu IP intre .2 si .51 - astea sunt excluse din pool-ul de DHCP) , ii pui GW 192.168.1.1 si DNS 10.10.105.5

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate