Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Cerneala refill pentru cartuse CLI-551

- - - - -
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#37
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 22.07.2008
Salut,

As dori sa comand si eu cartusele autoresetabile de pe Aliexpress. Oare daca comand 2 seturi, 24$ in total se plateste ceva vama sau TVA? Parca era o suma maxima (50EUR ? ) sub care nu se plateste nici TVA nici vama. Nu am mai comandat pana acum nimic din China. Cei care ati mai comandat cartusele, cum ati facut sa nu platit taxe vamale sau TVA?

Cei care ati mai cumparat sunteti multumiti de ele? Eu vreau sa le folosesc la o imprimanta Canon MG6450. Pe site nu scrie ca ar fi compatibile cu imprimanta asta, dar dupa codul cartusului ar trebui sa fie ok, caci si MG6450 foloseste aceleasi cartuse.

Din ce arata in pozele de pe site nu imi este clar cum se reseteaza dupa ce le reincarci ca imprimanta sa arate nivelul real de cerneala.

Cerneala Inktec de unde se poate achizitiona?

Merci.

Edited by laurcj, 13 June 2015 - 11:01.


#38
VIO47

VIO47

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 04.01.2009
Ma alatur si eu posesorilor de MG6450, dupa un HP3525 care intr-o zi nu a mai "vazut" capul de printare, nu mai era in garantie deci a mers direct la tomberon.
Rog pe cei care folosesc cerneala InkTek sa ne spuna de unde o cumpara, pana acum am gasit doar InkMate si la HP am avut probleme cu ea, se infundau capetele. Nu prea ma intereseaza nuantele de culoare foarte precise, o folosesc pentru documente.

Laurcj, posibil sa platesti TVA, taxe vamale se platesc de pe la 100 EUR in sus, parca asa era, oricum iese mai ieftin decat le gasesti la noi, am gasit cu 130 lei cel mai ieftin. Probabil ca intre timp ti-ai cumparat.

Multumesc pentru sfaturi despre cerneala.

#39
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,866
  • Înscris: 27.06.2006

 VIO47, on 09 septembrie 2015 - 08:46, said:

Ma alatur si eu posesorilor de MG6450, dupa un HP3525 care intr-o zi nu a mai "vazut" capul de printare, nu mai era in garantie deci a mers direct la tomberon.
Rog pe cei care folosesc cerneala InkTek sa ne spuna de unde o cumpara, pana acum am gasit doar InkMate si la HP am avut probleme cu ea, se infundau capetele. Nu prea ma intereseaza nuantele de culoare foarte precise, o folosesc pentru documente.

Poate exista un contact prost intre contactele capului de imprimare si contactele din suportul acestuia sau poate banda cu conductoare electrice nu facea bine contact in suport sau in conectorul de pe placa de baza a imprimantei. Nu trebuia sa arunci imprimanta imediat...

Cerneala de proasta calitate nu distruge capul de imprimare ci il infunda. Este adevarat ca cerneala este folosita si la racirea capului de printare iar daca duzele se infunda, cerneala nu mai curge normal, nu mai asigura racirea capului de imprimare si se pot distruge microrezistentele care produc bubble jet-ul de cerneala. Daca cerneala este proasta calitate apare intai infundarea capului de printare (tiparire intrerupta) si abia mai tarziu "prajirea" capului de printare. Acelasi fenomen se intampla si la cartusele care au capul de printare incorporat (ex HP).
Eu nu folosesc cerneala nici inktek si nici inkmate dar, de exemplu, la imprimanta mea default (Canon IP1700) cred ca am incarcat cartusele de zeci de ori in ultimii 5-6 ani.

Cartusele functioneaza si acum OK dar se incarca cu o cantitate mai mica de cerneala decat capacitatea initiala a cartusului. Pseudo explicatie:
Cerneala pentru imprimante este de doua feluri in functie de colorant: unele au colorantul dizolvat in solutia de baza a cernelei iar altele au colorantul sub forma unor particule foarte fine (insolubile) care plutesc in suspensie in solutia de baza a cernelei. Cele din urma se numesc cerneluri pigment si pe sticluta cu cerneala scrie de obicei: "a se agita inainte de intrebuintare". Particulele de pigment in suspensie au prostul obicei ca, la incarcari repetate, sa obtureze_blocheze spatile libere (golurile) din buretele aflat in cartus. Astfel buretele se colmateaza (infunda) si, la incarcari succesive, cartusul o sa "absoarba" mai putina cerneala la incarcare. Pigmentul in suspensie poate bloca si duzele capului de printare (daca cerneala este de proasta calitate sau nu este compatibila cu imprimanta).
Daca nu ma insel, la MG6540 se foloseste cerneala tip pigment.

#40
VIO47

VIO47

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 04.01.2009
HP-ul a functionat multi ani cu cartuse reincarcate, la inceput am avut probleme cu inkmate, apoi a mers ani de zile cu cerneala no name din supermarket fara sa se mai infunde. Intr-o zi cand am pornit-o mi-a dat mesajul de eroare, nu am aruncat-o chiar din prima, sint electronist de mai bine de 30 de ani deci a trecut prin mai multe teste pana am decis sa o arunc. Pretul de inlocuire al capului ar fi fost prea mare, cred. Oricum am pastrat cateva componente din ea, utile pentru un electronist pasionat.
De MG6450 nu sint prea multumit din punct de vedere al vitezei de lucru dar printurile sint de o calitate mai buna decat la HP3525. O sa iau niste cartuse cu cip autoresetabil si sper sa gasesc si cerneala potrivita. O folosesc doar pentru documente, nu cred ca este alegerea cea mai buna pentru office dar are cartuse mari, culori separate, printeaza duplex automat si era la reduceri :) si oricum intentionam sa schimb marca. HP-ul s-a cam porcit la pretul cartuselor. Am vazut in stoc la e r e f i l l cartuse autoresetabile din alea chinezesti si o sa incerc si cerneala lor, sper sa mearga. Pentru cei care au rabdare sa astepte merita luat de pe a l i e x p r e s s, am luat cate ceva de pe acolo dar dureaza mult pana ajunge un colet cu posta, unul a ajuns dupa aproape 2 luni, imi luasem gandul de la el.
Cerneala la MG6450 este pigment numai la unul din cartusele negre, din ce am citit, dar merge si ala incarcat cu celalalt tip, DYE parca.
Scaderea capacitatii de inmagazinare a buretilor din cartuse mi se pare normala, eu sint multumit daca reincarc un cartus de 10 ori avand in vedere ca este de unica folosinta.
Tu ce cerneala folosesti la Canon gabicen?

#41
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,866
  • Înscris: 27.06.2006
Folosesc o cerneala pe a carei eticheta scrie "Made in Germany" si care se comercializeaza in Romania (BU) de peste 15ani.



#42
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 22.07.2008
Salutare,

Mi-au ajuns si mie cartusele de pe Aliexpress in aproape 3 saptamani de la comanda. Am cumparat 2 seturi de la selleri diferiti. Nu am platit TVA desi la un set, valoarea a depasit cu ceva suma de 10 EUR.

Am cumparat din Carrefour un kit de refill universal JetTec, despre care cineva a scris pe paginile anterioare ca l-a fost folosit cu succes la acest gen de cartuse. Am incarcat un set de cartuse cu cerneala....cam 2/3 din capacitatea rezervorului la fiecare. Problema este ca la cele negre, a curs ceva cerneala prin buretele cartuselor si cat a mai ramas, mi se pare ca a fost absorbita complet in burete. In schimb la cele colorate, buretele nu a absorbit aproape deloc cerneala din rezervor. Acum imprimanta printeaza alb/negru, dar color nu trage deloc, caci cartusele color nu cred ca furnizeaza deloc cerneala.

Care ar putea fi problema? Cartusele sunt defecte sau cerneala nu este ok? Cel mai nelamurit sunt de ce nu ajunge cerneala deloc in burete la cele colorate.

#43
fbm95

fbm95

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 03.10.2008
azi am luat si eu o imprimanta canon mg6450 si ma gandesc sa cumpar si eu cartuse reincarcabile , ai rezolvat cu ele?

Edited by shmu, 15 September 2015 - 14:01.
fara reclama la site-u ala ca nenea de acolo a cam fost banat pentru reclama excesiva.


#44
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
sfatul meu e sa stai momentan cu cartusele alea si apoi sa incerci sa le reincarci pe ele.

la fosta imprimanta Canon Pixma IP4950 am incarcat cartusele originale, dupa care exista o procedura simpla de "reset" - tii apasat pe butonul "cancel" vre-o 10-15 secunde

nu e chiar reset ca nu mai vezi nivelul de cerneala, dar macar nu mai dai bani pe alte cartuse si apoi pe reset mereu (pentru a reseta cartusul iti trebuie si un aparat de reset).

PS: nu ma pune link catre site-u ala ca nu e agreat pe aici datorita proprietarului care continua sa-si faca reclama excesiva si mai dadea si sfaturi aiurea uneori.

Edited by shmu, 15 September 2015 - 14:04.


#45
fbm95

fbm95

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 03.10.2008
imi pare rau pentru ca am postat linkul
am auzit si eu de posibilitatea asta cu putonul de cancel/reset dar am mai citit parca intr-un review ca daca faci asa incet incet se va arde capul de scriere . la imprimantele canon care le aveam in trecut daca se ardea capul de scriere sau se infunda schimbam cartusul, dar la imprimanta asta ( canon mg6450) cartusele sunt fara cap de scriere

Edited by fbm95, 15 September 2015 - 14:19.


#46
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
pai... ce-i drept s-a ars si la a mea dupa 3 ani.

ideea e ca trebuie sa fii atent cand ramai fara cerneala sa nu printezi in gol. si de schimbat capul de printare nici vorba. costa 300 lei si nu merita.

asadar, intereseaza-te cum e cu resetarea aia a cartuselor daca vrei sa-ti iei cartuse resetabile.

#47
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 22.07.2008

 laurcj, on 14 septembrie 2015 - 08:56, said:

Salutare,

Am cumparat din Carrefour un kit de refill universal JetTec, despre care cineva a scris pe paginile anterioare ca l-a fost folosit cu succes la acest gen de cartuse. Am incarcat un set de cartuse cu cerneala....cam 2/3 din capacitatea rezervorului la fiecare. Problema este ca la cele negre, a curs ceva cerneala prin buretele cartuselor si cat a mai ramas, mi se pare ca a fost absorbita complet in burete. In schimb la cele colorate, buretele nu a absorbit aproape deloc cerneala din rezervor. Acum imprimanta printeaza alb/negru, dar color nu trage deloc, caci cartusele color nu cred ca furnizeaza deloc cerneala.

Care ar putea fi problema? Cartusele sunt defecte sau cerneala nu este ok? Cel mai nelamurit sunt de ce nu ajunge cerneala deloc in burete la cele colorate.

Are cineva o idee despre problema mea? Am facut aici niste poze cu cartusele.

Se vede clar ca cerneala nu a ajuns la orificiul de sub burete:

Attached File  20150915042141.jpg   265.05K   54 downloads

Attached File  20150915042124.jpg   326.09K   46 downloads

Attached File  20150915042158.jpg   296.06K   43 downloads

#48
fbm95

fbm95

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 03.10.2008
uite o tehnica care am gasit-o pe net [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kotj69BT8Uo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
zi-mi te rog daca functioneaza

#49
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 22.07.2008
Merci mult de filmulet. Intradevar are sens ce arata si zice tipul asta. La fel m-am gandit si eu, buretele acela trebuie sa fie plin de cerneala ca sa functioneze. Sper sa mai pot folosi cartusele astea daca au stat o perioada asa cu buretele partial imbibat cu cerneala. Au stat in imprimanta in perioada asta.

O sa incerc aceeasi tehnica si eu...si o sa revin cu rezultatul....dar s-ar putea sa dureze, deoarece imprimanta si cartusele sunt la mama mea, nu la mine acasa.

Edited by laurcj, 16 September 2015 - 15:20.


#50
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,866
  • Înscris: 27.06.2006

 laurcj, on 16 septembrie 2015 - 15:15, said:

Merci mult de filmulet. Intradevar are sens ce arata si zice tipul asta. La fel m-am gandit si eu, buretele acela trebuie sa fie plin de cerneala ca sa functioneze. Sper sa mai pot folosi cartusele astea daca au stat o perioada asa cu buretele partial imbibat cu cerneala. Au stat in imprimanta in perioada asta.

O sa incerc aceeasi tehnica si eu...si o sa revin cu rezultatul....dar s-ar putea sa dureze, deoarece imprimanta si cartusele sunt la mama mea, nu la mine acasa.

Cartusul are doua camere (rezervoare de cerneala) una fara burete si una cu burete. Camera cu burete are un orificiu prin care cerneala "curge" catre capul de imprimare. Cele doua camere comunica intre ele printr-o fanta aflata la baza cartusului.  
In filmulet se vede o eticheta galbena in partea opusa orificiului de evacuare. In acea zona exista un orificiu de aerare  a cartusului prin care iese aerul (din cartus/zona buretelui) la reincarcare. Daca ai facut incarcarea cu obturarea orificiului de la baza cartusuluil (ca in filmulet), in mod normal buretele trebuie sa fie imbibat cu cerneala.  
Poate buretele nu este suficient de poros. Incarca o seringa cu cerneala si, prin acul atasat, picura cerneala in orificiul de evacuare a cernelei din cartus. Vezi daca cerneala imbiba buretele din a doua camera a cartusul si, eventual curge prin orificiul de aerare.

#51
salahadin88

salahadin88

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.06.2008
Ce parere aveti? CISS pt MG6450

http://www.alibaba.c...57.29.72.xyjoe0

Comanda minima 5buc. Poate ne adunam si noi minim 5 si dam o comanda? :D

Edited by salahadin88, 16 October 2015 - 12:33.


#52
VIO47

VIO47

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 04.01.2009
Salutare, folosesc cartusele autoresetabile pe MG6450, cumparate de la noi, incarcate cu cerneala ink mate si totul functioneaza perfect, cartusul negru mare este aproape gol acum, asa il vede imprimanta, sint curios daca va functiona autoresetatea. Asa cum au mai spus si altii fotografiile au o usoara tenta de verde dar eu o folosesc pentru documente.

#53
corondo

corondo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 23.09.2014
Am o imprimanta canon ip7250 care functioneaza perfect cu cartuse replace cli 551, transparente. Azi am vrut sa le reincarc si am observat ca aproape toate erau seci, fara cerneala. Dupa ce le-am reincarcat, 2 dintre ele nu au mai fost recunoscute de imprimanta.Am tinut si apasat butonul de reset si tot degeaba. Cele 2 cartuse nu sunt recunoscute nici de alta imprimanta canon ip7250.
Mai pot face ceva sa le recuperez? Nu am avut niciodata probleme cu ele.

#54
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,866
  • Înscris: 27.06.2006

 VIO47, on 11 decembrie 2015 - 00:57, said:

Salutare, folosesc cartusele autoresetabile pe MG6450, cumparate de la noi, incarcate cu cerneala ink mate si totul functioneaza perfect, cartusul negru mare este aproape gol acum, asa il vede imprimanta, sint curios daca va functiona autoresetatea. Asa cum au mai spus si altii fotografiile au o usoara tenta de verde dar eu o folosesc pentru documente.

Unele imprimante folosesc cerneala din cartusele color (yellow, magenta, cyan) pentru a compune si culoarea neagra (black).
"Tenta de verde" pe documentele tiparite cu tonuri de black apare atunci cand cerneala color pentru reumplere nu este 100% compatibila cu cerneala originala din cartuse. Adica cand prin compunerea pigmentilor din celor trei culori (yellow/magenta/cyan) nu rezulta o culoare black adevarata, fara tenta de verde.Tenta de verde aparea in trecut la folosirea cernelurilor color de refill pentru cartusele color Lexmark.
Deci, orientati-va catre alta cerneala de refill si nu ink mate daca doriti o printare black (negru) adevarata folosind cartusul/cartusele) color.

Edited by gabicen, 19 December 2015 - 01:10.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate