![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Olanda/Germania - costuri, salarii, viata

Posted 18 May 2020 - 14:19

Velaxa, on 01 martie 2020 - 20:08, said:
Da nu știu, poate părea frumos când vizitezi. Eu abia aștept să plec. De acord, 100%. Când veneam aici ca turist, rămâneam cu gura căscată de fiecare dată, însă a fost nevoie de câteva săptămâni/luni de locuit aici că să îmi doresc să plec. Se pricep la small talk si vorbesc bine engleza, întradevăr, dar la ce folos dacă discuțiile cu ei se rezuma la nimicuri? Va exersați amândoi engleza, cam asta e ideea. Plus că nu o să îți fie ușor să înveți olandeza. Mâncarea de aici e execrabilă. Cineva spunea că i s-a părut bună, așa era și pentru mine când eram turist și fumasem. Legumele nu au niciun gust, carnea e scumpă și împachetată în porții mici de câte 300gr (hai, spuneți că e mai bine așa ![]() Nu au prejudecăți în public, asta nu înseamnă că așa se poartă peste tot și cu toată lumea. De asemenea, între ei pot sa vorbească ce vor în olandeză. Sunt falși și încrezuți, în mod subtil. Dacă ai văzut niște olandezi într-o zonă turistică din Randstad că zâmbesc in timp ce se plimbă pe jos in weekend, într-o zi însorită, asta nu înseamnă că sunt toți numai un zâmbet, toată ziua. E foarte greu să te "împrietenești" cu ei. Cu femeile ce să mai zic ![]() |
Posted 19 May 2020 - 09:01

Eu nu stiu daca e problema olandezilor (sau a englezilor, sau a americanilor, sau a francezilor, sau a nemtilor, sau a... romanilor) sau a celor care emigreaza si au asteptari exagerate. In nici o tara din lume nu vei fi primit cu bratele deschise si pupat in fund doar pentru ca te-ai hotarat tu sa te muti acolo. Decat daca esti putred de bogat si aia care te pupa sunt angajatii si nu oameni normali
![]() |
Posted 19 May 2020 - 09:08

144hz, on 18 mai 2020 - 14:19, said: Mâncarea de aici e execrabilă. Cineva spunea că i s-a părut bună, așa era și pentru mine când eram turist și fumasem. Legumele nu au niciun gust, carnea e scumpă și împachetată în porții mici de câte 300gr (hai, spuneți că e mai bine așa ![]() 144hz, on 18 mai 2020 - 14:19, said:
Mașinile sunt spălate, întradevăr (poate de ploaie), dar la 1.7€/litru de benzină, îmi imaginez că nu aș merge prea mult cu ea. A, da, să te ferească sfântul să îți iei mașină pe diesel. Ti se pare mult 1,7€/l de benzina? E ca si cand ai plati in Romania 1,7lei pe litru. Pentru mine asta a fost unul dintre socurile cand am ajuns prin Germania, cat de ieftina e benzina, indiferent ca discuti de 1,3 sau 1,7€ tot e de vrei 4 ori mai ieftin decat 5 sau 7 lei cat costa prin RO. Din nou e bine sa compari unitatile. 144hz, on 18 mai 2020 - 14:19, said:
Nu au prejudecăți în public, asta nu înseamnă că așa se poartă peste tot și cu toată lumea. De asemenea, între ei pot sa vorbească ce vor în olandeză. Sunt falși și încrezuți, în mod subtil. Dacă ai văzut niște olandezi într-o zonă turistică din Randstad că zâmbesc in timp ce se plimbă pe jos in weekend, într-o zi însorită, asta nu înseamnă că sunt toți numai un zâmbet, toată ziua. E foarte greu să te "împrietenești" cu ei. Cu femeile ce să mai zic ![]() Da, diferenta fata de RO e ca romanii nu zambesc deloc. Si cam orice om judeca, treaba asta nu tine de natie. |
Posted 19 May 2020 - 10:10

In RO lumea nici nu prea da "buna ziua", ce sa-ti mai zambeasca? Dar zic asta ca fapt divers, personal nu ma afecteaza.
Oamenii, de orice natie or fi ei, reactioneaza la straini pavlovian, daca au interactionat pozitiv cu un roman vor fi deschisi sa o faca si cu urmatorul. Daca daca i-a furat un roman masina... asta nu are treaba ca e olandez, e o reactie normala umana. Vazusem un caz cu CCTV la o emisiune de-a lor cu persoane date in urmarire, la o batrana au venit doua musulmance sa discute de religie cred, le-a lasat in casa si una din ele cand s-a cerut la baie a mers in dormitor si a usurat-o be batrana de niste bijuterii. E rarista/xenofoba batrana daca nu mai deschide usa la musulmani? Dar aia care au vazut emisiunea? O femeie olandeza nu are de ce sa se fereasca de barbatii romani decat daca a avut experiente negative cu unul sau mai multi. Iar barbatii romani cred ca sunt mai apropiati de rusi decat de olandezi daca ne luam dupa statisticile violentei domestice. 55% dintre romani cred ca violul poate fi justificat |
Posted 27 May 2020 - 21:19

Normal ca se uita la tine ciudat daca arati ca un bombardier venit la munca sezoniera aici si n-ai altceva mai bun de facut decat sa stai cu alti sezonieri care miros a transpiratie si de fiecare data cand faci cumparaturi ai replici de genul "manca-ti-as p*la ta, 1e pe o paine". 90% din romanii veniti la munca aici sunt bombardierii din Romania, nu e "diaspora aia care ne salveaza". Iar redlightul e plin de romance. Eu livrez pizza part-time (sunt student) iar de cate ori a trebuit sa livrez pe acolo, 50% sanse sa fie romanca. Normal ca se uita cu capul in jos si nu te saluta cand stai ca maimuta cu tricoul mulat si borseta aia specifica.
Eu am avut experiente complet opuse, mi se pare ca olandezii (si germanii) sunt foarte deschisi, uneori obositor de deschisi. De o gramada de ori mi s-a intamplat sa se bage cu mine lumea in seama pt un "small talk" sau ceva de genul. Iar de cate ori i-am intrebat ceva m-au ajutat cum au putut. Pana si politia mi se pare de treaba, m-au lasat in pace de cateva ori pt 20-40km/h peste limita de viteza, doar mi-au zis ca inteleg ca e drumul gol dar sa fiu atent ca e amenda mare. Ca sunt rasisti si au prejudecati fata de anumite persoane, normal, le-as avea si eu daca as fi nascut intr-o tara dezvoltata si as vedea cum vin bombardierii pusi doar pe prosteala. Inafara de studenti, majoritatea romanilor veniti la munca sunt genul ala de persone care nu sunt inghitite nici in Romania. Nu iti zambeste lumea? Pai ia zambeste si tu, invata cum sa te comporti si o sa vezi ca nu se mai uita la tine ca la o maimuta ce nu are ce cauta acolo. Edited by Robiacs, 27 May 2020 - 21:27. |
Posted 28 May 2020 - 12:26

Robiacs, on 27 mai 2020 - 21:19, said:
Normal ca se uita la tine ciudat daca arati ca un bombardier venit la munca sezoniera aici si n-ai altceva mai bun de facut decat sa stai cu alti sezonieri care miros a transpiratie si de fiecare data cand faci cumparaturi ai replici de genul "manca-ti-as p*la ta, 1e pe o paine". 90% din romanii veniti la munca aici sunt bombardierii din Romania, nu e "diaspora aia care ne salveaza". Iar redlightul e plin de romance. Eu livrez pizza part-time (sunt student) iar de cate ori a trebuit sa livrez pe acolo, 50% sanse sa fie romanca. Normal ca se uita cu capul in jos si nu te saluta cand stai ca maimuta cu tricoul mulat si borseta aia specifica. Eu am avut experiente complet opuse, mi se pare ca olandezii (si germanii) sunt foarte deschisi, uneori obositor de deschisi. De o gramada de ori mi s-a intamplat sa se bage cu mine lumea in seama pt un "small talk" sau ceva de genul. Iar de cate ori i-am intrebat ceva m-au ajutat cum au putut. Pana si politia mi se pare de treaba, m-au lasat in pace de cateva ori pt 20-40km/h peste limita de viteza, doar mi-au zis ca inteleg ca e drumul gol dar sa fiu atent ca e amenda mare. Ca sunt rasisti si au prejudecati fata de anumite persoane, normal, le-as avea si eu daca as fi nascut intr-o tara dezvoltata si as vedea cum vin bombardierii pusi doar pe prosteala. Inafara de studenti, majoritatea romanilor veniti la munca sunt genul ala de persone care nu sunt inghitite nici in Romania. Nu iti zambeste lumea? Pai ia zambeste si tu, invata cum sa te comporti si o sa vezi ca nu se mai uita la tine ca la o maimuta ce nu are ce cauta acolo. Ce exagerări și generalizări creitne, să zici că 90% din românii din Olanda sunt bombardieri este o mizerie. Rămâi la pizza și la livrat cu curve și lasă prejudecățile de căcat că nu este adevărat mai nimica din ce zici. 144hz, on 18 mai 2020 - 14:19, said:
De acord, 100%. Când veneam aici ca turist, rămâneam cu gura căscată de fiecare dată, însă a fost nevoie de câteva săptămâni/luni de locuit aici că să îmi doresc să plec. Se pricep la small talk si vorbesc bine engleza, întradevăr, dar la ce folos dacă discuțiile cu ei se rezuma la nimicuri? Va exersați amândoi engleza, cam asta e ideea. Plus că nu o să îți fie ușor să înveți olandeza. Mâncarea de aici e execrabilă. Cineva spunea că i s-a părut bună, așa era și pentru mine când eram turist și fumasem. Legumele nu au niciun gust, carnea e scumpă și împachetată în porții mici de câte 300gr (hai, spuneți că e mai bine așa ![]() Nu au prejudecăți în public, asta nu înseamnă că așa se poartă peste tot și cu toată lumea. De asemenea, între ei pot sa vorbească ce vor în olandeză. Sunt falși și încrezuți, în mod subtil. Dacă ai văzut niște olandezi într-o zonă turistică din Randstad că zâmbesc in timp ce se plimbă pe jos in weekend, într-o zi însorită, asta nu înseamnă că sunt toți numai un zâmbet, toată ziua. E foarte greu să te "împrietenești" cu ei. Cu femeile ce să mai zic ![]() Este adevărat cam tot ce zici, în afară de partea cu carnea, poți găsi carne foarte ieftină la magazinele arabe (la prețuri de românia) și îți dau ăia cât vreo 500g, 1kg etc. Și partea cu nu le place să audă că ești români este 100% adevărat, mie mi s-o spus în față de doi boșorogi olandezi când eram la ei în casă (deci aparent nu arătam ca un bombardier pus pe ciordit, altfel nu eram primit) și mi-au spus " să știi că nu ne-a plăcut să știm că ești român", fix așa mi-au spus. Și au început să-mi enumere de ce, pentru că mulți români fură, sunt cerșetori etc. Și ce plm de treabă are asta cu mine? Cum să fii atât de imbecil încât prima ta discuție cu mine să fie asta? Doar pentru că sunt român, de parcă ar trebui eu să am grijă de românii care fură. Și partea cu faptul că 50% din femeile de pe redlight district sunt românce, nu este adevărat, da un mare procent de muieri de acolo sunt românce dar nu aș zice 50%, cred că există și o statistică cu asta. Și nu are nimeni nimica cu ele că sunt curve și sunt din România pentru că meseria de curvă în Olanda este lăsată să se întâmple pe stradă fără restricții de sute de ani de zile. Să ai impresia că olandezii nu ne respectă pentru că le tirmitem multe curve înseamnă că n-ai înțeles nimica din țara asta. Edited by Velaxa, 28 May 2020 - 12:29. |
Posted 28 May 2020 - 12:34

Velaxa, on 28 mai 2020 - 12:23, said:
Ce exagerări și generalizări creitne, să zici că 90% din românii din Olanda sunt bombardieri este o mizerie. Rămâi la pizza și la livrat cu curve și lasă prejudecățile de căcat că nu este adevărat mai nimica din ce zici. Nu or fi toti bombardieri, insa daca ai un grup de 10 persoane cu 4 bombardieri si 6 oameni normali cei normali o sa treaca 100% neobservati de restul lumii in timp ce bombardierii semnalizeaza cu toate becurile asa incat si fara sa vrei ajungi sa generalizezi. Oricum, nu cred ca trebuie sa il jignesti pentru ca face un minijob in timp ce e student, asta face toata lumea prin vest, sunt putini care freaca menta asa cum o faceam noi in studentie. Velaxa, on 28 mai 2020 - 12:26, said:
Și partea cu nu le place să audă că ești români este 100% adevărat, mie mi s-o spus în față de doi boșorogi olandezi când eram la ei în casă (deci aparent nu arătam ca un bombardier pus pe ciordit, altfel nu eram primit) și mi-au spus " să știi că nu ne-a plăcut să știm că ești român", fix așa mi-au spus. Și au început să-mi enumere de ce, pentru că mulți români fură, sunt cerșetori etc. Și ce plm de treabă are asta cu mine? Cum să fii atât de imbecil încât prima ta discuție cu mine să fie asta? Doar pentru că sunt român, de parcă ar trebui eu să am grijă de românii care fură. Pai si pe tine cu ce te deranjeaza treaba asta? Si eu cand vad romanii aia incerc sa vorbesc alta limba, ii evit cat de mult pot pentru ca si pt mine comparatia cu genul ala de oameni nu e ceva ce ma onoreaza. Eu nu am prejudecati de genul asta, recunosc ca fata de alte tari o mai mare parte din populatie e needucata, nu-i ca si cand m-ar face cineva hot. Ah, poti sa spui ca imi reneg limba, etvc, treaba ta.... dar iti pot explica si de ce fac asa. Eram odata seara in tren, mergeam acasa, era vreo 21, noapte afara . In vagon doar eu si inca unul, murdar, nespalat, unul de-al nostru pe care insa nu l-am vazut pt ca statea pe scaun. Eu vorbeam la telefon in romana.... Bun, vine controlorul, ii dau abonamentul, apoi vad ca ajunge in dreptul lui, ala normal ca nu avea bilet. Si cand colo ce sa vad, omul se indreapta catre mine si explica intruna ca el nu intelege, ca sa il ajut, ca ce a facut, ca plm.....am ajuns sa fiu translatorul aluia care in 10s imi cerea bani de bilet ca daca nu il arucna jos din tren. Ma si intreaba "dar tu cum circuli, cu bilet?" . Culmea penibilului a fost cand m-a intrebat controlorul daca ne cunoastem..... De atunci cand ii vad vorbesc alta limba. Edited by giuliani, 28 May 2020 - 12:41. |
Posted 28 May 2020 - 12:47

Cu ce l-am jignit că are un job anume? I-am zis să livreze pizza în continuare și să lase atitudinea asta de rahat față de români. Și eu am livrat pizza la viața mea.
giuliani, on 28 mai 2020 - 12:34, said:
Pai si pe tine cu ce te deranjeaza treaba asta? Si eu cand vad romanii aia incerc sa vorbesc alta limba, ii evit cat de mult pot pentru ca si pt mine comparatia cu genul ala de oameni nu e ceva ce ma onoreaza. Eu nu am prejudecati de genul asta, recunosc ca fata de alte tari o mai mare parte din populatie e needucata, nu-i ca si cand m-ar face cineva hot. Tu serios mă întrebi cu ce mă deranjează că orice incult și idiot din Olanda mă discriminează pentru că sunt din România? Și măcar să mă discrimineze fără să o facă evident, dar să mă primești la tine în casă și după ce aflii că sunt român să începi să-mi spui că nu mă placi că-s din țara aia, asta înseamnă că ești un gunoi de om. La partea cu discriminarea evident că nu toți o fac, dar sunt destul de mulți încât să se simtă, și există un sondaj care arată că 30% din olandezi nu sunt de acord cu imigranții din UE care vin să-și ia un job aici. giuliani, on 28 mai 2020 - 12:34, said:
Oricum, nu cred ca trebuie sa il jignesti pentru ca face un minijob in timp ce e student, asta face toata lumea prin vest, sunt putini care freaca menta asa cum o faceam noi in studentie. La facultate în România am avut mai mulți români care lucrau în timp ce studiau decât în Olanda. Dar asta nu este neapărat ceva bine, pentru că în România nu sunt la fel de dedicați facultății. Edited by Velaxa, 28 May 2020 - 12:50. |
Posted 28 May 2020 - 12:52

Velaxa, on 28 mai 2020 - 12:47, said: Tu serios mă întrebi cu ce mă deranjează că orice incult și idiot din Olanda mă discriminează pentru că sunt din România? Și măcar să mă discrimineze fără să o facă evident, dar să mă primești la tine în casă și după ce aflii că sunt român să începi să-mi spui că nu mă placi că-s din țara aia, asta înseamnă că ești un gunoi de om. La partea cu discriminarea evident că nu toți o fac, dar sunt destul de mulți încât să se simtă, și există un sondaj care arată că 30% din olandezi nu sunt de acord cu imigranții din UE care vin să-și ia un job aici. Da, intreb in ideea ca parca n-ai intelege contextul in care lumea nu are incredere.Eu ii inteleg, si ma pun in situatia lor pt ca poate la fel am si eu prejudecati legate de alte natii. E normal,. oameni suntem. |
Posted 28 May 2020 - 15:19

giuliani, on 28 mai 2020 - 12:52, said:
Da, intreb in ideea ca parca n-ai intelege contextul in care lumea nu are incredere.Eu ii inteleg, si ma pun in situatia lor pt ca poate la fel am si eu prejudecati legate de alte natii. E normal,. oameni suntem. Eu nu înțeleg cum poți să fii educat și să te comporți așa, mai și vorbim de ăștia din țările astea ca și cum ar fi mega educați ![]() |
|
Posted 28 May 2020 - 15:49

Velaxa, on 28 mai 2020 - 15:19, said: Eu nu înțeleg cum poți să fii educat și să te comporți așa, mai și vorbim de ăștia din țările astea ca și cum ar fi mega educați ![]() Adica stau si inchid ochii si ma fac ca nu vad ca o gramada din romanii care merg in strainatate au un nivel de educatie foarte scazut? Ca sunt o gramada de minoritari care merg acolo sa faca doar faradelegi? Ca practic in putine alte natii mai vezi oameni care sa semnalizeze atat de tare incat sa isi dea seama lumea ca sunt inculti? Nici prin strainatate nu sunt oameni mega educati insa pe langa minoritarii nostri sunt luxul pe pamant. |
Posted 28 May 2020 - 17:26

Sa ma bag in discutie , sa nu ma bag .......
N-are treaba discriminarea si "privitul de sus" olandez cu romanii, privesc la fel aproape toate natiile (est-europeni, asiatici, africani , - in ordine de la rau la foarte rau ![]() Se numeste VOC-mentaliteit , sunt ramasite mentale ale trecutului colonial , cand dominau comercial lumea si cand aveau impresia ca pamantul se invartea pe o axa care trece prin Amsterdam. Acum au ramas doar cu mentalitatea... Din pacate dupa vreo 13 ani de Olanda, singura modalitate sa le inchizi gura e sa o duci mai bine ca ei, la ei in tara. Tu muncesti 12 ore pe zi ca sa le platesti 52% taxe si ei tot traficant de droguri sau peste te considera. Nu toti dar in general discriminarea are de-a face cu gradul de educatie , si slava domnului au si vesticii destui care nu pot sa scrie o propozitie corect gramatical. |
Posted 28 May 2020 - 17:30

Velaxa, on 28 mai 2020 - 12:26, said:
Ce exagerări și generalizări creitne, să zici că 90% din românii din Olanda sunt bombardieri este o mizerie. Rămâi la pizza și la livrat cu curve și lasă prejudecățile de căcat că nu este adevărat mai nimica din ce zici. Iar tu imi zici mie sa incetez cu prejudecatile astea de cacat, dar tu spui ca olandezii sunt reci doar pt ca 2 bosorogi ti-au zis ca nu le place ca esti roman? E si normal ca mai fie cazuri, daca au avut o experienta neplacuta cu ei vor generaliza exact cum o faci si tu. Nu zic ca nu dai ce ciufuti si rasisti, insa ce zici tu e departe de adevar. Si din nou, depinde de categoria sociala din care faci parte. Deschide dreacu' ochii, majoritatea romanilor plecati sunt ultimile lepre. Nu am zis ca toti, dar majoritatea. De cate ori am fost sa votez mi s-a facut si rusine cand ii vedeam cum stateau cu petul de bere si strigau pe acolo ca la galerie iar cand venea politia si le spuneau frumos sa inceteze, brusc ai dreacu erau cetateni europeni cu drepturi, dar obligatii pla. Si nu, nu imi e rusine sa zic ca sunt roman si nu ii vad pe romani ca pe niste jigodii cu care nu vreau sa fiu atribuit. Doar vreau sa accentuez ca majoritatea romanilor din diaspora nu sunt "aia mai civilizati care ne invata si pe noi cand se intorc in tara" si imi pare rau ca strainii isi fac o parere proasta cum ca toti romanii sunt ca ei. Edited by Robiacs, 28 May 2020 - 17:44. |
Posted 28 May 2020 - 23:57

Robiacs, on 28 mai 2020 - 17:30, said:
Raman momentan la pizza si livrat la curve, nu ma jignesti cumva zicand asta. Doar prin Romania se uita ceilalti ciudat la tine ca e tac'tu sarac daca muncesti. Am preferat sa fiu 100% independent de cand am plecat de acasa si gata. Iar tu imi zici mie sa incetez cu prejudecatile astea de cacat, dar tu spui ca olandezii sunt reci doar pt ca 2 bosorogi ti-au zis ca nu le place ca esti roman? E si normal ca mai fie cazuri, daca au avut o experienta neplacuta cu ei vor generaliza exact cum o faci si tu. Nu zic ca nu dai ce ciufuti si rasisti, insa ce zici tu e departe de adevar. Si din nou, depinde de categoria sociala din care faci parte. Deschide dreacu' ochii, majoritatea romanilor plecati sunt ultimile lepre. Nu am zis ca toti, dar majoritatea. De cate ori am fost sa votez mi s-a facut si rusine cand ii vedeam cum stateau cu petul de bere si strigau pe acolo ca la galerie iar cand venea politia si le spuneau frumos sa inceteze, brusc ai dreacu erau cetateni europeni cu drepturi, dar obligatii pla. Si nu, nu imi e rusine sa zic ca sunt roman si nu ii vad pe romani ca pe niste jigodii cu care nu vreau sa fiu atribuit. Doar vreau sa accentuez ca majoritatea romanilor din diaspora nu sunt "aia mai civilizati care ne invata si pe noi cand se intorc in tara" si imi pare rau ca strainii isi fac o parere proasta cum ca toti romanii sunt ca ei. Dar n-am generalizat, am zis în post-ul anterior că evident că nu toți sunt așa, dar mulți din ei sunt așa. Am dat exemplul acela extrem pentru că da, se întâmplă și chestii de genul, să dai de boșorogi plini de ură. Și nici măcar nu e vorba doar de români, ei se consideră superiori față de orice nație din Est, deși nu știu nimica de estul Europei. Și nu, majoritatea românilor plecați nu sunt niște lepre, dar continuă cu generalizările tale de căcat. Am fost și eu la vot acuma în Olanda și nu am văzut nici un român cu pet-uri sau alte mizerii pe care le bagi tu pe aici. Și ai ajuns tu să vorbești de românii că beau bere și urlă, dar olandezii cum fac în fiecare weekend? De ziua regelui o gagică 100% olandeză, blondă și grăsuță arunca cu bere în oameni prin centrul orașului. Iar dacă românii ăia ar fi așa de lepre, nu ar avea job-uri în Olanda și s-ar întoarce în țară, dar se pare că olandezii au nevoie de ei așa de lepre cum sunt. Argumentele tale nu prea merg. giuliani, on 28 mai 2020 - 15:49, said: Adica stau si inchid ochii si ma fac ca nu vad ca o gramada din romanii care merg in strainatate au un nivel de educatie foarte scazut? Ca sunt o gramada de minoritari care merg acolo sa faca doar faradelegi? Ca practic in putine alte natii mai vezi oameni care sa semnalizeze atat de tare incat sa isi dea seama lumea ca sunt inculti? Nici prin strainatate nu sunt oameni mega educati insa pe langa minoritarii nostri sunt luxul pe pamant. Și tu care ești extraordinar de educat, dacă vezi un student român, curat și civilizat la prima vedere o să-l discriminezi pentru că sunt alții 5 din țara lui care se comportă ca niște urangutani? Scuze dar ai o gândire toxică, eu nu discriminez negrii sau marocani când stau cu ei de vorbă sau când ne împrietenim, deși și ei au mulți oameni în comunitățile lor care fac probleme. Edited by Velaxa, 28 May 2020 - 23:55. |
Posted 29 May 2020 - 00:46

Velaxa, on 28 mai 2020 - 23:57, said:
Dar n-am generalizat, am zis în post-ul anterior că evident că nu toți sunt așa, dar mulți din ei sunt așa. Am dat exemplul acela extrem pentru că da, se întâmplă și chestii de genul, să dai de boșorogi plini de ură. Și nici măcar nu e vorba doar de români, ei se consideră superiori față de orice nație din Est, deși nu știu nimica de estul Europei. Și nu, majoritatea românilor plecați nu sunt niște lepre, dar continuă cu generalizările tale de căcat. Am fost și eu la vot acuma în Olanda și nu am văzut nici un român cu pet-uri sau alte mizerii pe care le bagi tu pe aici. Și ai ajuns tu să vorbești de românii că beau bere și urlă, dar olandezii cum fac în fiecare weekend? De ziua regelui o gagică 100% olandeză, blondă și grăsuță arunca cu bere în oameni prin centrul orașului. Iar dacă românii ăia ar fi așa de lepre, nu ar avea job-uri în Olanda și s-ar întoarce în țară, dar se pare că olandezii au nevoie de ei așa de lepre cum sunt. Argumentele tale nu prea merg. Iar daca nu-ti place, pleci si gata. Tu vii la ei acasa, nu invers. Sau esti genul "f**t-ui in gura de olandezi, dar vin si la anul la cules de panselute ca se plateste bine si altceva nu stiu sa fac"? Edited by Robiacs, 29 May 2020 - 00:53. |
|
Posted 29 May 2020 - 11:14

Pai o sa plec, dupa ce imi termin treaba aici. Si cat timp platesc taxe am tot dreptul sa zic ca este o tara overrated. Si da este la fel de cacat sa fii beat la vot sau sa arunci cu alcool in oameni care nu au treaba cu tine, chiar daca ai scuza ca e ziua regelui.
|
Posted 11 October 2020 - 01:32

Ca tot vorbiti aici despre olandezi. Eu nu locuiesc in Olanda insa aceasta tara a fost prima tara straina pe care am vizitat-o in viata mea.
In 2008 in Ianuarie am inceput primul meu job. Era o firma mica in care actionar majoritar (de fapt asociat ca era SRL) era o firma din Olanda. In octombrie 2008 m-au trimis 2 saptamani la firma "mama" sa lucrez la un priect. A fost prima mea iesire din Romania si prima mea calatorie cu avionul (cu KLM). Nu stiu daca Google Maps exista atunci insa eu aveam un telefon cu butoane adica nu era smart. Si ca sa ajung unde trebuia sa ajung (la un hotel de 4 stele de lange Utrech) m-am folosit in principiu de sfaturile unui coleg care fusese acolo inaintea mea. Eram insa speriat, prima data intr-o tara straina fara sa ma pot folosi de un serviciu ca Google Maps. Trebuia sa ma bazez pe semne si discutii cu oameni ca sa ajung la destinatie. In fine am ajuns eu in statia de tren de la aeroportul Schipol (pentru cei ce nu stiu statia e sub aeroport). Insa imi era tare teama sa nu iau trenul gresit si asta se vedea pe fata mea. M-am dus la trenul la care credeam eu ca e bun si l-am intrebat pe un angajat al companiei de cai ferate care statea langa tren daca ala era trenul care merge la Utrecht. Cred ca era char mecanicul de locomotiva care era dat jos din tren si vorbea cu niste colegi (toti erau in uniforme). I-am intins biletul angajatului respectiv, el a luat biletul a facut o fata foarte nervoasa si a strigat, nu e bun biletul si a dat dat sa il rupa in bucati. Mie mi-a sarit inima din piept. El apoi a inceput sa zambeasca si a spus ca glumeste si ca biletul era bun si trenul mergea la Utrecht. Mi-a dat biletul inapoi ai a inceput sa rada cu colegii lui. Cam asta e simtul umorului olandez. ![]() Daca ar fi sa fac un clasament romanii si alte scursuri gen, rusi, bulgari, alti estici sunt cei mai neprietenosi, apoi germanii si austrieci sunt ceva mai ok, olandezii si danezii si mai ok si cei mai ok englezii. Asa mi se pare mie cel putin dupa ce am calatorit si locuit in tari precum Bulgaria, Austria, Germania, Olanda, Danemarca si Anglia. Edited by e2k, 11 October 2020 - 01:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users