Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Reteta shaorma
Last Updated: Apr 27 2014 09:00, Started by
emyboy
, Apr 21 2014 22:41
·
0
#19
Posted 22 April 2014 - 00:12
#20
Posted 22 April 2014 - 00:13
Tot ce se poate pune, eventual si comestibil, amestecul sa iasa, fast food sa fie! Nu tre' sa iasa ca la reteta/ ca la carte, trebuie sa se vada ca e originala si facuta in casa, doar esti roman, prajeli si sosuri cat mai multe, vorba aia cu de toate.
|
#21
Posted 22 April 2014 - 00:45
Cum comanda un zen master o shaorma? Give me one with everything!
|
#22
Posted 22 April 2014 - 01:30
La shaormeria mea preferata desi am luat destul de des in ultimii 2-3 ani, tot nu s-au invatat sa nu ma mai intrebe daca vreau si ceapa, sunt multi care refuza ceapa pentru ca sunt la scoala sau la scarbiciu.
|
#23
Posted 22 April 2014 - 07:34
uite cum fac eu shaorma la evenimente (pana acum nimeni nu s-a plans)
pulpe de pui eventual dezosate, ceapa castraveti murati (in saramura daca e posibil) varza (alba sau rosie) cartofi usturoi maioneza (daca ai iaurt sau smantana cu care s-o amesteci e si mai bine) ketchup lipii libaneze se pun pulpele la prajit in ulei (sarate si eventual condimentate... merge si cu condimente pentru pui) cartofii la fel se alege un vas suficient de mare se curata carnea de pe oase si se taie in bucati mai mici dupa care se pune in vas si se amesteca bine cu ingredientele: cartofii prajiti, ceapa taiata felii, castravetii taiati felii, varza tocata (plus sare si putin oţet), ketchupul si maioneza amestecata cu mujdei (si iaurt/smantana daca ai) se incalzeste lipia la microunde sau pe fundul unei tigai dupa care se umple cu amestecul daca ai ceva condimente pentru shaorma (galeo/karmis) e si mai bine dar merge si fara eventual cand te mai duci la shaormerie intrebi de unde sa iei condimente sau ceri direct de la aia Edited by Nero-d, 22 April 2014 - 07:37. |
#24
Posted 22 April 2014 - 10:01
Asa o faceam si eu . Faza e ca nu imi iese chiar la fel ca aia cumparata . Ceva difera . Cred ca sosurile sunt de vina.
Edited by emyboy, 22 April 2014 - 10:02. |
#25
Posted 22 April 2014 - 10:05
Marinarea carnii difera.
N-o sa-ti iasa niciodata ca la shaormerii. |
#26
Posted 22 April 2014 - 10:19
Am lasat-o la baiț 2 zile . Bagat usturoi la greu , cimbru , si ceva condiment minune pentru shaorma . Dupa am bagat carnea la cuptor in oala de lut . Si tot nu a iesit .
|
#27
Posted 22 April 2014 - 10:48
din cate stiu eu, carnea nu se marineaza, nu se nimic
doar niste prafuri condiment pentru shaorma de la galeo era perfect... problema e ca n-am gasit decat o singura data, dupa care a disparut complet am avut tangente cu o fabrica de... ca un fel de abator doar ca ei primeau puii gata taiati in capsuri si ei ii transau acolo se "fabricau" si shaormele practic faceau nuste "butuci" gauriti pe mijloc congelati... de acolo veneau sa cumpere shaormarii turci (fabrica avea patron turc) adica shaormarii care se respecta cumpata butucul congelat... aia pârâţi, pun ei singuri bucatile de pui in frigare poti incerca asta si ne povestewsti cum e http://www.carrefour..._pui_100g_abido pare destul de scump pentru 100gr plicurile alea pentru shaorma de la knorr nu m-au impresionat Edited by Nero-d, 22 April 2014 - 10:49. |
#28
Posted 22 April 2014 - 11:01
Cand mai trec printr-un oras care are in dotare Carrefour o sa caut condimentul . Pana atunci rabd .
|
|
#29
Posted 22 April 2014 - 11:07
Exista niste magazine de arabi (Halal) cu diverse condimente, de fapt alea sunt baza ca puiul poti sa il prajesti sau sa il inabusi la cuptor, dar fara alea gustul e de kko, nu seamana neam. Cardamon, chimen, sumac, usturoi, schinduf si probabil si alte ingrediente secrete. Acum de paste poti sa incerci sa faci si cu carne de oaie.
Edited by Oxigen1234, 22 April 2014 - 11:08. |
#30
Posted 22 April 2014 - 11:13
#31
Posted 22 April 2014 - 12:06
Tot de abido ia "7 pipere". Faci un sos din condimende, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt. Amesteci fasii de piept de pui si lasi 24h la frigider. Le faci pe gratar dar nu foarte mult. Se taie bucatele si le mai tragi cateva minute la wok. Pentru montare ceapa rosie frecata cu sumac, castraveti murati, ardei iuti murati si varza. Aste nu ar trebui sa lipseasca. Maioneza cu usturoi sau iaurt gras cu usturoi si ketchup daca nu ai o varianta home made. Cartofi eu nu prea pun dar daca vrei nu te opreste nimeni. Eu presar din belsug menta uscata chiar si la pui. Dupa ce o invarti si o infasori o mai bagi 10-15 secunde la 100% la microunde ca sigur se raceste cat mosmondesti la ea. Pofta buna
Sa nu exagerezi cu iaurtul si zeama de lamaie, cate o lingura e suficient la un piept maricel. Ulei cat sa le cuprinda iar condimente la ochi 1lingura sau una juma'. Edited by destrug, 22 April 2014 - 12:14. |
#32
Posted 25 April 2014 - 17:26
aaa... pai vezi ca poti comanda online la carrefour pe linkul a ade l-am pus
|
#33
Posted 25 April 2014 - 18:27
Nu ma complic cu comanda online . Mai dau bani si pe transport cand stiu ca oricum o sa trec si printr-un magazin fizic ? In Auchan(fost Real) nu am vazut condimentul .
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users