Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate imbunatati o poza sa se ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...

smart switch fara neutru
 Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata

Manere clasice mobila sau push to...
 Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info

Nu pot raspunde: Huawei P10
 Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...

CASS pe veniturile din DOBANZI
 

grafice in VB

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
crapu

crapu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 14.12.2005
Salutare,
Am si eu cateva intrebari:
- cum atribui unei variabile (vector) valorile dintr_un fisier de date, sa zicem un fisier cu 8000 de valori pe coloana, dar care as vrea sa inceapa direct cu valoarea a 2000-a  (exemplu) din coloana;
- cum reprezint grafic valorile unui vector, o functie ( ca de exemplu vector-ul de mai sus) intr-un grafic gen Excel, care sa aiba un titlu o scara etc.

Multumesc anticipat

Eu sunt incepator intr-ale VB-ului si probabil problemele mele sunt banalitatti pt voi insa pt mine au o mare importanta.

#2
hes

hes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.02.2006
Ai o forma pe care pui un control de tip data, proprietatea connect probabil o setezi pe excell (daca in excell ai datele), database name = nume fisierului, recordsettype = table, recordsource = sheet si coloana daca nu ma insel.

Daca le ai pe toate pe o coloana atunci pui un textbox in care afisezi ce citeste data1 din coloana de numere.

faci
i = 0,
data1.recordset.movefirst

si un do while not eof(), in care zici ca

vector[i] = text1.text,
i = i+ 1.
data1.recordset.movenext

cam atat ca sa faci vectorul.

nu stiu exact daca i nu trebe declarat ca float sau double pentru ca daca e int cred ca merge numai pana 65.535 dar nu sunt sigur de asta.


si pentru grafic, poti sa-l generezi in vb daca deja ai valorile in vector. Folosesti controlul Line, dar ai nevoie de x1 si y1, x2 si y2, etc, si tu ai o coloana din ce ai spus. Nu e deloc greu.


spor la treaba.

hes

partea cu i float sau double, nu o lua in seama ca eu am crezut ca ai 80.000 de valori in tabel.

si ca sa ajubgi la 2000 faci un do while i<2000

data1.recorset.movenext si se va opri la i = 2000 si de acolo incepe ce ti-am scris mai sus

hes

#3
crapu

crapu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 14.12.2005

View Posthes, on Feb 9 2006, 20:26, said:

Ai o forma pe care pui un control de tip data, proprietatea connect probabil o setezi pe excell (daca in excell ai datele), database name = nume fisierului, recordsettype = table, recordsource = sheet si coloana daca nu ma insel.

Daca le ai pe toate pe o coloana atunci pui un textbox in care afisezi ce citeste data1 din coloana de numere.

faci
i = 0,
data1.recordset.movefirst

si un do while not eof(), in care zici ca

vector[i] = text1.text,
i = i+ 1.
data1.recordset.movenext

cam atat ca sa faci vectorul.

nu stiu exact daca i nu trebe declarat ca float sau double pentru ca daca e int cred ca merge numai pana 65.535 dar nu sunt sigur de asta.
si pentru grafic, poti sa-l generezi in vb daca deja ai valorile in vector. Folosesti controlul Line, dar ai nevoie de x1 si y1, x2 si y2, etc, si tu ai o coloana din ce ai spus. Nu e deloc greu.
spor la treaba.

hes

partea cu i float sau double, nu o lua in seama ca eu am crezut ca ai 80.000 de valori in tabel.

si ca sa ajubgi la 2000 faci un do while i<2000

data1.recorset.movenext si se va opri la i = 2000 si de acolo incepe ce ti-am scris mai sus

hes


Multam fain,
Insa totusi cand am incercat sa setez proprietatea "recordsource=sheet" imi da urmatoarea eroare:
"Couldn't find installable ISAM".

Ai idee de ce ?

#4
hes

hes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.02.2006
Pai, nu stiu cum ai instalat excel-ul sau access-ul dar se pare ca iti lipsesc niste dll-uri. cauta si instaleaza mdac-typ.exe (microsoft data access components) daca le mai gasesti pe net, ca la microsoft nu prea cred, Jet database engine 3.51 sa ai instalat sau mai bine Jet40SP7_9xNT.exe sau vezi ca o aparut cu sp8 si dupa aia vezi ce zice ar trebuie sa fie ok, daca totusi mai zice citeste urmatoarele:

http://www.mvps.org/...s/bugs0017.htm , http://support.microsoft.com/kb/299457,
http://www.codecomme...-11-688189.html

spers sa te ajute. Spor la work.

hes

#5
crapu

crapu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 14.12.2005

View Posthes, on Feb 10 2006, 15:53, said:

Pai, nu stiu cum ai instalat excel-ul sau access-ul dar se pare ca iti lipsesc niste dll-uri. cauta si instaleaza mdac-typ.exe (microsoft data access components) daca le mai gasesti pe net, ca la microsoft nu prea cred, Jet database engine 3.51 sa ai instalat sau mai bine Jet40SP7_9xNT.exe sau vezi ca o aparut cu sp8 si dupa aia vezi ce zice ar trebuie sa fie ok, daca totusi mai zice citeste urmatoarele:

http://www.mvps.org/...s/bugs0017.htm , http://support.microsoft.com/kb/299457,
http://www.codecomme...-11-688189.html

spers sa te ajute. Spor la work.

hes


Am incercat insa imi da acelasi mesaj.

#6
aureliai

aureliai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.08.2007
Salut,
Va rog sa ma iertati daca gresesc, nu stiu sa folosesc forumul.
Ma intereseaza si pe mine sa fac grafice in vb, dar sunt la nivel de gradinita. Va rog: ce inseamna sa ai valorile in vector, unde e controlul LINE? samd.

Multumesc, ma puteti ajuta?

Aurelia






View Posthes, on Feb 9 2006, 21:26, said:

Ai o forma pe care pui un control de tip data, proprietatea connect probabil o setezi pe excell (daca in excell ai datele), database name = nume fisierului, recordsettype = table, recordsource = sheet si coloana daca nu ma insel.

Daca le ai pe toate pe o coloana atunci pui un textbox in care afisezi ce citeste data1 din coloana de numere.

faci
i = 0,
data1.recordset.movefirst

si un do while not eof(), in care zici ca

vector[i] = text1.text,
i = i+ 1.
data1.recordset.movenext

cam atat ca sa faci vectorul.

nu stiu exact daca i nu trebe declarat ca float sau double pentru ca daca e int cred ca merge numai pana 65.535 dar nu sunt sigur de asta.
si pentru grafic, poti sa-l generezi in vb daca deja ai valorile in vector. Folosesti controlul Line, dar ai nevoie de x1 si y1, x2 si y2, etc, si tu ai o coloana din ce ai spus. Nu e deloc greu.
spor la treaba.

hes

partea cu i float sau double, nu o lua in seama ca eu am crezut ca ai 80.000 de valori in tabel.

si ca sa ajubgi la 2000 faci un do while i<2000

data1.recorset.movenext si se va opri la i = 2000 si de acolo incepe ce ti-am scris mai sus

hes


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate