Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Stim sa traim sau doar sa visam?

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
sweet_smile

sweet_smile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 28.01.2014
Inainte de toate trebuie sa spun ca apreciez tehnologia insa cand o vad folosita in exces si distrugand vietile oamenilor ma apuca ....... gandurile astea:

Am ajuns dependenti de tehnologie. Am ajuns sa avem o relatie cu telefonul nostru. Am ajuns sa ne spuna telefonul buna dimineata cu alarma lui si ecranul tv-ului sau  laptopul noapte buna pe genericul serialului preferat.
Acesti mici „roboti” meniti sa ne usureze viata si sa ne-o faca mai frumoasa nu prea isi ating scopul ci din contra....iar asta doar pentru ca oamenii se refugiaza in ei.
Oamenilor le e frica sa traiasca (saqu nu mai stiu cum sa traiasca?) – se ascund in telefonul lor micut- nici macar nu il mai butoneaza – il mangaie??? Cum ai putea altfel spune? Inginerii au eliminat butoanele ca sa ii ancoreze si mai mult pe oameni intr-o realitate virtuala.

Telefonul – atat de indispensabil azi chiar si unui copil de 10 ani. Pot sa spun ca am prins vremurile cand nu aveam nici un fel de telefon, nici macar fix. Abia la 18 ani am avut primul meu telefon mobil. Si totusi oamenii s-au descurcat destul de bine fara telefon multa vreme. Vroiau sa vorbeasca – se vizitau, isi trimiteau scrisori. Acum trebuie sa dai 100 de telefoane si sms-uri de confirmare pentru o intalnire. „Aaa....mai intarzii 5 minute” Vezi ca acum sunt in intersectia x” Unde esti?” . Nu domne’! Inainte iti dadeai intalnire peste 3 zile in locul X la ora 3 si erai acolo ca altfel nu se putea. Acum poti sa primesti un sms sec cu 15 minute inainte de intalnire cand tu esti deja pe drum „Sorry, a intervenit ceva....o lasam pe alta data”. Si ma refer la intalniri de orice gen de la alea de iubire pana la alea de afaceri.
Sms-urile au inlocuit comunicarea. 2 randuri pe zi intr-un sms si gata mi-am facut datoria de a comunica cu omul respectiv pe ziua de azi.  Pfff... pentru mine e egal cu zero. Unde pot eu sa simt tonul vocii, placerea de a ma auzi cu persoana respectiva? Sunt niste chestii subtile pe care intr-un sms nu le poti percepe. Si nu mai e vorba cu minutele. Ca acum sunt minute sa iti pui si in cap – libertate de comunicare! Prostii! Comunicarea cea mai buna se face cand esti fata in fata, cand te uiti unul in ochii celuilalt, ii vezi gesturile, ii simti energia...

Filmele – La tv, la calculator sau chiar la cinema cu niste ochelari 3d pe nas (ca sa para real ....ca sa simti irealul....). Filme ale caror scenarii au inceput sa se repete grav....doar alti actori ...alte locuri ....mici detalii schimbate ....ca in finalul filmului sa iti dai seama ca am mai vazut cateva pe tema aia sau care sa iti produca aceleasi emotii. Vrei sa razi? Uita-te la o comedie – de ce ai face ceva cu adevarat amuzant cand poti sa stai 2 ore cu ochii in monitor si sa razi in hohote daca reusesc sa te mai amuze aceleasi clisee din filme? Vrei romantism – ia si plange la Titanic. Eu recunosc, pe mine ma apuca plansul la unele filme care imi ating coarda sensibila mai ales dac aleg sa le privesc cu interes si fara sarcasmul de astazi. Vrei sex? Nu mai bine te uiti 15 minute la filme porno si ai orgasm instant? Exista filme pentru orice nevoie emotionala pe care realitatea nu ti-o implineste. Realitatea ta e praf....plictisitoare....ai lipsuri emotionale pe care trebuie sa ti le satisfaci vizionand filme. De ce? Poate pentru ca nu mai ai timp sa traiesti si pentru ca esti comod? Pentru pentru ca in loc sa faci lucruri reale preferi sa apesi un buton si sa intri intr-o realitata construita de altii cu gusturile si ideile lor care poate tie nu iti plac neaparat sau nu te intereseaza dar o sa ajungi sa ii placa doar pentru ca le vezi acolo prezentate frumos.

Probabil ca o sa primesc multe critici dar uneori si cartile mi se par ca folosite excesiv te distrag de a a iti trai viata. Sunt interesante, inveti din ele, te cultivi. Inteleg asta. Dar cand cineva ajunge ca 80% din timpul liber (si ala putin oricum....daca lucrezi 8 ore pe zi cum e media) sa citeasca diverse carti deja cred ca intervin alte chestii la mijloc. Se ancoreaza in imaginatie, fuge de realitate. In loc sa traiasca lucruri reale traieste fanteziile altora....Trist
Jocurile video. Alta chestie mancatoare de timp, compromisul facut pentru a simtii emotii si a atinge niveluri pe care in viata reala ti se par greu de atins doar pentru simplu fapt ca in loc sa faci ceva pentru a atinge obiectivele tale reale mai bine dai drumul la PC si il ajuti pe omuletul/monstruletul/ masinuta ala/aia  sa isi atinga obiectivele din joc ....sa ajungi la ultimul nivel si sa simti ca ai realizat si tu ceva important astazi.
Candy Crush sau alte minuni din astea care mi se par jocuri de copil de 2 ani. Deci eu nu le inteleg! Eu cand vad un om jucand asa ceva in loc sa faca altceva mai bun nu imi vin in cap decat ideile astea – se plictiseste grav, vrea sa treaca timpul (de ce ar vrea cineva sa treaca mai repede timpul care este atat de pretios??). Unii le au si pe telefon  si le joaca. Deci ei se joaca cu asa ceva si cand sunt intr-un grup de oameni, in timp ce vorbesc cu ei. Am vazut asa ceva! Mintea mea nu poate sa inteleaga. Mi se pare ilogic, inutil. Wtf??

Mai nou au scos astia console. Da....sunt amuzante. Dar mi-as pierde interesul rapid. Frate! De ce sa dai din maini ca prostu si sa te schimonosesti la un ecran ca sa joci tenis, sa schiezi, sa boxezi, sa joci golf? (atatea jocuri am avut eu ocazia sa vad pe console) Nu e mai bine sa chiar joci tenis sau golf in realitate? Nu stiu, pentru mine pare total lipsit de logica..Nu ma prind chestiile astea deloc. Dar deloc ... Mi se par ca oamenii care ajung sa idealizeze si sa se implice foarte mult in astfel de jocuri au fost spalati pe creier de reclame sau au ajuns sa nu mai stie sa traiasca, sa nu stie pur si simplu cum sa stoarca emotii si impliniri asemanatoare din realitatea propriei lor vieti. Mi se pare trist.

Formurile. Da! Forumurile... sunt ok ele – schimb de opinii, de informatii pe care nu le poti afla din alta parte. Din cand in cand. Dar unii deja isi fac un stil de viata din a posta pe forum. Deja ei ajung la un alt nivel in care devin dependenti de opiniile celorlalti, cer validare la propriile idei (cum fac eu acum ), inlocuiesc socializarea reala cu socializarea virtuala. Le sunt hranite lipsuri emotionale. Si eu o perioada era fana pe un forum apoi am realizat ca faceam asta doar pentru ca in perioada aia eram cam singura si chiar nu prea aveam cu cine sa socializez si sa schimb pareri in viata reala. Imediat ce am gasit nu am mai simtit nici cea mai mica nevoie sa postez.

Adica...stau si ma gandesc cateodata....ce amintiri o sa aiba un astfel de om la batranete? Un astfel de om care si eu am fost multa vreme... Ce emotii ai trait vazand un serial sau cine stie ce film legendar? Cele 2 luni captivante in care ai citit X roman? Cum ai terminat Z joc de 3 ori? Arhiva cu discutiile purtate pe facebook?
De ce sa nu fac ca viata mea sa fie la fel de captivanta ca un film legendar sau ca un roman popular? Sau chiar mai mult e atat. O viata de om ar ocupa mai mult de 2 ore sau 300 de pagini.

Tu in proportie de cat la suta ai amintiri legate de tehnologie si cat de viata reala (exclus ceea ce se intampla in timpul programului de munca)?

Stiu prea bine ce inseamna tehnologia si cum oamenii se refugiaza in ea sau cum o folosesc ca o bariera pentru oamenii reali din viata lor pentru ca si eu am facut asta in perioade cand eram singura, sau stresata, cu probleme in viata reala care m-ar fi coplesit daca nu evadam in fantezie.

Sunt multe de spus pe tema asta ...dar vad ca deja am scris foarte mult.
Voi ce parere aveti?

#2
Shahara

Shahara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 29.08.2013

View Postsweet_smile, on 10 aprilie 2014 - 13:53, said:

Sunt multe de spus pe tema asta ...dar vad ca deja am scris foarte mult.
Voi ce parere aveti?

ca ai scris nu doar mult ci foarte foaarte mult...

Edited by Shahara, 10 April 2014 - 14:09.


#3
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
@sweet_smile: din pacate, nici una, nici alta.

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005

View Postsweet_smile, on 10 aprilie 2014 - 13:53, said:


Voi ce parere aveti?
Ca ai visat mult si frumos.

#5
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012
Tu faci cateva greseli fundamentale.
In primul rand tehnlogia a transformat lumea in care traim atat de intens incat nu mai exista cale de intoarcere. Sigur, nu prea era tehnlogia in Anglia secolului 17, dar ce fel de viata duceau persoanele respective? Sigur, nu tanjeau dupa tehnologie pentru ca nu stiau ce e aia, dar orizontul lor de cunoastere si experiente era extrem de limitat in comparatie cu ziua de azi. Vorbesc de clasele superioare, de tarani nici nu mai vorbesc.
Tehnologia ne-a determinat sa putea face ocolul lumii in cateva ore, sa privim Terra din spatiu si de pe Luna, sa experimentam in general o gama larga de senzatii din toate domeniile, experiente imposibile fara ea.
Nu se mai poate fara telefoane mobile pentru ca explozia telecomunicatiilor a permis dezvoltarea traficului, a interactiunilor, a schimburilor de informatii cu viteza crescuta. Fara aceasta viteza crescuta, implicit fara mobile, sateliti, fibre optice si tot ce tine de telecomunicatii intreaga structura a civilizatie noastre s-ar prabusi.
La fel, supermarketurile s-au nascut din hipertrofia vechii agore grecesti, raspunzand necesitatilor crescute ale unei populatii nu numai in crestere, si ci in plina dezvoltare a diversificarii gustului.
Industria modei, a cinematografiei, a turismului etc. s-au marit corespunzator prin aceeasi relatie cauzala.
In sfarsit, orice persoana face de regula ce ii determina o zenzatie de placere in interior. Pentru unii e o drumerie in cauzac, pentru altii 10 ore de Assasin's Creed, pentru altii o partida de sah, de go, vizionatul unui film avangardist, un meci de baschet, o partida de sex in grup.
Poti judeca oamneii in functie de preferinte, dar tine minte ca acele preferinte nu sunt neaparat rezultatul singular al vointei lor.

#6
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,783
  • Înscris: 27.01.2009
Da mult mai scrii frate
Nu am avut rabdare sa citesc

#7
sweet_smile

sweet_smile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 28.01.2014
Pai atunci fac un rezumat. Nu vi se pare ca tehnologia ne mananca tot timpul liber si ca in loc sa traim cu adevarat ne place doar sa privim pe altii cum traiesc (in filme, carti si pe forumuri)? Ca in loc sa traim si sa comunicam intre noi oamenii - sa facem schimb de emotii pozitive, tot mai multi prefera sa comunice in scris, sa nu se mai implice in nimic din ceea ce tine de realitate. Ca in loc sa ne construim o viata adevarata si interesanta preferam sa ne refugiem in confortul emotional pe care ni-l pune la indemana tehnologia?

#8
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,783
  • Înscris: 27.01.2009
Nimeni nu te obliga sa ai feisbuci,smartfoane,tuitere si alte bagabonteli deastea
Io n-am si sunt ok

#9
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008

View PostSirius_B, on 10 aprilie 2014 - 14:24, said:

...
Problema nu-i faptul ca tehnologia a avansat (si va mai avansa de-acum inainte), ci faptul ca e folosita gresit. Telefoanele mobile au aparut din cauza faptului ca era mult mai anevoios sa folosesti un pager si sa fugi de fiecare data la un telefon public, dar s-a transformat intr-un dispozitiv in lipsa caruia ajungem sa tremuram ca un drogat in sevraj.
Internetul a aparut din necesitatea de a transmite sau accesa informatii la distante mari, dar s-a transformat intr-un loc unde poti gasi de la zoofili si necrofili pana la concursuri in care adolescentii se automutileaza pentru a putea arata cat de multa durere fizica pot suporta.
TNT-ul a fost inventat pentru a fi folosit la minerit (din cate stiu), dar a ajuns sa fie folosit la jefuit trenuri si in atacuri teroriste.
Iar exemplele pot continua.

Edited by Hider141, 10 April 2014 - 14:33.


#10
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 07.08.2011

View Postsweet_smile, on 10 aprilie 2014 - 13:53, said:

se ascund in telefonul lor micut- nici macar nu il mai butoneaza – il mangaie???
Care micut, tu ai vazut telefoanele de azi?!!De-ti da cu unul din ala de 6 inch in cap te trezesti din vis Posted Image

#11
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008
Trebuie sa fie neaparat Nokia Lumia 1520 ca sa produca daune grave Posted Image

Edited by Hider141, 10 April 2014 - 14:35.


#12
namespace

namespace

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 14.12.2013
Unu la mână, nu te forțează nimeni să înghiți noile tehnologii, așa că pseudo-revolta ta e doar o apă de ploaie.

Apoi, evoluția stă la bază. E normal. Tehnologiile avansează enorm în raport cu un interval de timp extrem de scurt.
Nu-mi place ideea că dacă se putea și fără, noi de ce să avem?
Dacă în trecut se trăia bine fără super-computere, noi de ce să le folosim?
Dacă pe vremuri telefonul era un lux, noi de ce să ne ușurăm viețile (nu vorbesc de utilizarea în exces) folosindu-l (mă refer exclusiv la smartphone-uri)? ș.a.m.d

Așa că tot discursul tău este reductibil la un singur cuvânt: limitare.

#13
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012

View PostHider141, on 10 aprilie 2014 - 14:32, said:

Problema nu-i faptul ca tehnologia a avansat (si va mai avansa de-acum inainte), ci faptul ca e folosita gresit. Telefoanele mobile au aparut din cauza faptului ca era mult mai anevoios sa folosesti un pager si sa fugi de fiecare data la un telefon public, dar s-a transformat intr-un dispozitiv in lipsa caruia ajungem sa tremuram ca un drogat in sevraj.
Internetul a aparut din necesitatea de a transmite sau accesa informatii la distante mari, dar s-a transformat intr-un loc unde poti gasi de la zoofili si necrofili pana la concursuri in care adolescentii se automutileaza pentru a putea arata cat de multa durere fizica pot suporta.
TNT-ul a fost inventat pentru a fi folosit la minerit (din cate stiu), dar a ajuns sa fie folosit la jefuit trenuri si in atacuri teroriste.
Iar exemplele pot continua.

Nu e nici o problema, e consecinta diversificarii functiilor. Ca o parte dintre ele sunt negative, ok, dar asta deriva din partile negative ale omenirii in general, pe care tot ea le-a transpus in virtual.
Nu te forteaza nimeni sa cauti pe Internet necrofilie daca nu te interesaza, poti sa citesti Science Daily toata ziua.
Nu te forteaza nimeni sa folosesti telefonul mobil mai mult decat trebuie, si in rest sa-l ignori.
De fapt propiile noastre impulsuri sunt cele care ni ni le putem controla si apoi dam vina pe tehnologie. Tehnologia se muleaza doar conform dorintelor si ideilor noastre, e hilar sa dai vina pe tehnologia pentru vina societatii actuale. Cel putin pana cand nu o sa se nasca un Skynet cu constiinta proprie.

Edited by Sirius_B, 10 April 2014 - 14:48.


#14
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
S-a nascut hedonismul tehnologic, este si asta un mod de a trai si de a fi fericit.

Edited by crisstonne, 10 April 2014 - 15:00.


#15
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008

View PostSirius_B, on 10 aprilie 2014 - 14:48, said:

...
Pai eu exact asta am spus. Nu tehnologia e vinovata de situatia in care am ajuns, ci faptul ca omul o foloseste de multe ori gresit.
Oricat de bine intentionata ar fi o persoana cand inventeaza/descopera o noua tehnologie ea nu are control asupra modului in care va fi folosita, ci intotdeauna va exista o ceafa lata ce doreste sa o foloseasca in primul rand pentru distrugere, sau pentru a aduce "pacea" in anumite zone instabile dpdv politic/social.

#16
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 06.10.2007
Oricum, cei mai multi dintre noi, doar existam, nu traim.
Nu pot zice ca altadata a fost mai bine, din punctul asta de vedere.
Nu prea imi place nici mie, cu atata tehnologie, dar nu-mi place nici la bunici la tara, sa ma duc la sapa pe arsita aia.

#17
anunnaki

anunnaki

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,516
  • Înscris: 12.05.2013
foarte bine, fiti voi eco, eu abia astept sa-mi bag un cip in cap
daca s-ar scoate mai repede pe comercial tehnologia asta

sa fiu conectat in timp real la net si retele. tot timpul

Edited by anunnaki, 10 April 2014 - 15:22.


#18
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008
Eu folosesc calculatorul in medie 10h/zi. Este pasiunea mea, lucrez tot in domeniul calculatoarelor, asa ca nu vad ce-i rau in asta?
Da, din cand in cand ma mai uit si eu la un film, dar cel mai des prefer sa joc atunci cand am timp liber. De ce? Poi in primul rand cand am chef sa joc tennis (imi place foarte mult tennis) mai joc un meci virtual. De ce nu joc tennis in realitate? din 2 motive; 1. In orasul unde locuiesc eu nu exista nici un camp de tennis, si 2. Nici un prieten nu este interesat de tennis, toti fiind interesati ba de fotbal, ba de box sau cu totul altceva.

Un alt motiv la care oamenii se refugeaza in lumea virtuala este faptul ca realitatea este urata. Ies pe strada si ce vad? rahat peste tot, gropi, tigani, si alte specimene care nu stiu sa se comporte civilizat. Sa numai vorbim de stress, zi-de-zi iti storci nervii in trafic ca unii idioti au luat carnetul cu spaga si nu stiu sa mearga regulamentar, multe ore de munca care nu-ti da satisfactie, mai ales pe un salar de nimic, si inca n motive.

O parte din problemele societatii este datorata si din cauza mass-mediei dupa parerea mea, toate televiziunile promoveaza incultura, prostia, manelisme si alte rahaturi. Noroc totusi ca mai exista canale gen Nat. Geographic sau Discovery Science..

Mi-as dori sa dau timpul inapoi cu cel putin 10-15 ani, cand eram copil parca altfel era lumea. Nu exista atata invidie cum este astazi, atata rautate, atata prostie etc...Pe zi ce trece, lumea devine din ce in ce mai rea..

Edited by JaJe, 10 April 2014 - 15:24.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate