Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 Panouri PV - TVA de 5%, dar nu pt...

Inca doua zile libere in ianuarie

vt-x not support acer predator

Furt intre soti
 Casa verde fara injectare in retea

huawei p20 & p20 pro

Comanda de grup Signal Stick

Recomandare becuri LED
 Pot inchide un abonament de telef...

Lista firme austriece in Romania

Toyota bZ3, noul sedan electric

Recomandare melodii in genul asta
 

cum sa centrez div-urile

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
chaosed

chaosed

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2014
am in main

<body>
<div id="container">
<img src="resources/logo.png">
<align=center>
<div class="home" > <a href="#"></a> </div>
<div class="servicii" > <a href="#"></a> </div>
<div class="parteneri" > <a href="#"></a> </div>
<div class="flux" > <a href="#"></a> </div>
<div class="contact" > <a href="#"></a> </div>
</align>
</div>
</body>


un div are latimea de 150 px, si toate impreuna au 750 px (sunt butoane, si le-am pus unul dupa altul, in CSS sunt display block float left).
ce ar trebui sa scriu ca sa le centrez? (containerul are latimea de 900 px)

#2
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014
3wschool.com

#3
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
CSS:

#container{margin: 0 auto;}

#4
MikeD

MikeD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 04.09.2013
NU MAI FOLOSI NICIODATĂ <align>.
Ți-a spus genericuser01 cum să le centrezi, dar dacă nu vrei să centrezi și logo-ul, muți creezi alt div care să cuprindă toate butoanele și pui în CSS-ul lui codul.

#5
LucianMihai13

LucianMihai13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 09.06.2014
Ti-am centrat si pagina și ti-am pus si un efect in css la meniu, daca vrei sa le modifici ti-am dat indicatii:
<html>
<head>
<style type="text/css">
body {
background-color:#3F0; /*culoare fundal*/
}
#container {
	width:1000px;  /*inaltimea pagini*/
height: 1000px; /*latimea pagini*/
margin-bottom: auto; /* <-- Aici stergi pentru ca pagina sa nu mai fie centrata*/
margin-right: auto; /* <-- Aici stergi pentru ca pagina sa nu mai fie centrata*/
margin-left: auto; /* <-- Aici stergi pentru ca pagina sa nu mai fie centrata*/
background-color: #fff;/*culoare pagina*/
}
#meniu {
width:270px; /*latimea meniului*/
height: 20px; /*inaltimea meniului*/
margin-bottom: auto;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
background-color:#0CF; /*culoare meniu*/
}
.buton {
width:150 px; /*latimea unui buton*/
float: left;
margin-right: 6px; /*spatiul dintre ele*/
margin-left: 6px;
}
#backtotop, #bottomScroll {
background-color:; /*aici poti pune o culoare la buton*/
}
#backtotop:hover {
background: #FFF; /*culoare meniului cand muti curosrul peste*/
}
</style>
</head>
<body>
<div id="container">
  <img src="resources/logo.png" width="latimea logo" height="inaltime logo"></img>
<div id=meniu>
   <div class="buton" > <a href="#" id="backtotop">home</a> </div>
   <div class="buton" > <a href="#" id="backtotop">servicii</a> </div>
   <div class="buton" > <a href="#" id="backtotop">parteneri</a> </div>
   <div class="buton" > <a href="#" id="backtotop">flux</a> </div>
   <div class="buton" > <a href="#" id="backtotop">contact</a> </div>
   </div>
</div>
</body>
</html>



#6
mr_api

mr_api

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 10.10.2010
nu cumva sunt cateva greseli,daca ai div-ul
#meniu {
width:270px
}

...
nu prea incap in el 5 div-uri unul langa altul (float: left) si de 150px

.buton {
		 width:150 px;
		 float: left;
....
	 }


la momentul asta nu au 150px pt ca este o greseala si latimea nu este aplicata,cel putin asa vad eu in Firefox
   width:150 px;

corect

width:150px;

si aici sunt traduse pe dos
width:1000px; /*inaltimea pagini*/
height: 1000px; /*latimea pagini*/



in rest,iti apreciez munca,numai bine!

Edited by mr_api, 16 July 2014 - 11:48.


#7
LucianMihai13

LucianMihai13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 09.06.2014

View Postmr_api, on 16 iulie 2014 - 11:45, said:

nu cumva sunt cateva greseli,daca ai div-ul
#meniu {
width:270px
}

...
nu prea incap in el 5 div-uri unul langa altul (float: left) si de 150px

.buton {
		 width:150 px;
		 float: left;
....
	 }


la momentul asta nu au 150px pt ca este o greseala si latimea nu este aplicata,cel putin asa vad eu in Firefox
   width:150 px;

corect

width:150px;

si aici sunt traduse pe dos
width:1000px; /*inaltimea pagini*/
height: 1000px; /*latimea pagini*/



in rest,iti apreciez munca,numai bine!

Așa este, am avut greșeli și mă bucur că le-ai remarcat, mă gândeam că o să mai greșesc (sau o să vrea pagina intr-un stil diferit) din acest motiv am și lăsat acele indicații, în caz de ceva să poată să ajusteze potrivit.


O zi bună!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate