Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator
 GDPR | Algoritm computer vision p...

Elvetia considera interzicerea el...

Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...
 Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting

TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota
 laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...

Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...
 

Wifi

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Salut..am si eu un laptop Asus si nu pot sa ma conectez cu el la retea wifi..driverul e instalat pe el doar ca scrie ca nu e conectat..si apare cu un x acolo...de pe alt laptop merge.El gaseste alte retele din apropiere dar nu mi o gaseste pe a mea...si cand am dat la diagnostics mi a aparut: You have no preferred wireless networks..Nu stiu ce are..

#2
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 18.11.2012
Conecteaza-te de pe fir :) sau

You can click Start, type "power options" then right click on the entry that appears at the top of the menu and click "Run as Administrator".
You may be asked for your password.
On the right hand side of the window, click "Change plan settings", then click "Change advanced power settings".
You should see an entry in the list that says "wireless adapter settings", change it to "Performance" and click OK.
Click save changes.

#3
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Am incercat dar nu merge nici asa ..

#4
soniyix

soniyix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 26.09.2009
incearca sa dai enable la placa de retea wireless

#5
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Este data pe enable :)

#6
soniyix

soniyix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 26.09.2009
ai dat restart la router?

#7
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Am 2 laptop-uri acum langa mine si pe unul merge si pe celalalt zice ca nu e conectat wifi dar imi arata cateva conectiuni..

#8
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,994
  • Înscris: 20.12.2007
Incearca cu "depanare probleme" din windows .
Esti sigur ca ai instalat driverul corect(in general sun mai multe modele ) ?

#9
orinbif7

orinbif7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 11.01.2014
ce windows are laptopul


#10
soniyix

soniyix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 26.09.2009
poti incerca si reinstalarea driverului,bineinteles cu dezinstalarea celui vechi.

#11
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Da e instalat corect.Acum imi spune ca '' none of the networks you have previously connected to are in range''

L am reinstalat dar tot asa imi arata..am windows 7

#12
Colegu2002

Colegu2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.06.2005
1.Verifica daca ai la laptop un buton pentru pornit, oprit wifi sau o combinatie de taste Fn+F1..2..3..etc.
2.Incearca sa instalezi alt driver pentru Wifi , daca ai Atheros incearca Broadcom sau Intel ( in functie de ce este disponibil pe site-ul producatortului laptopului).Mi s-a intamplat sa instalez o versiune de wifi gresita o data , in device manager imi aparea ca totul este ok, numai ca nu imi gasea nici o retea.

Daca reusesti sa te conectezi cu laptopul la alt router wireless atunci problema este de la routerul tau, poate nu este vizibil SSID-ul ?

#13
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Am 2 laptop uri care se conecteaza la acelasi router..unu se conecteaza altul nu..

Si butonul de wifi e pornit

#14
Colegu2002

Colegu2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.06.2005
Da mai multe detalii , model laptop , eventual un print screen cu setarile wireless ale routerului .

#15
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,310
  • Înscris: 16.07.2008
Cand instalezi driverele, pentru Asus, mai trebuie sa instalezi si ATK Package. Asta iti activeaza si functiile Fn+F3, Fn+F4 etc etc etc (sadai olumul mai tare,  mai incet, sa opresti sonorul, luminozitate mai mica, mai mare, sa blochezi mouse-pas-ul etc etc etc,printre care si functia routerului.

Dupa ce le instalezi, asigura-te ca wireless-ul este pornit (ar trebui sa ai si un led care sa aprinda cand este pornit).

Asigura-te ca driverul (WLAN, pentru wireless) pe care l-ai instalat este cel corect, in functie de chipsetul placii tale wireless (sunt mai multi producatori); si, in functie si de sistemul de operare si pe cati biti. La un Toshiba de exemplu, si eun am avut o problema, si, desi aveam W7x64, pana cand nu am instalat driverul W8x64 nu a functionat corect!!!

Pentru drivere, recomand site-ul (oficial) producatorului laptopului, unde in functie de model (serial) vei gasi driverele. Si, de asemenea, in anumite cazuri (de exemplu pentru video), sa te duci direct pe site-ul (oficial) al producatorului echipamentului respectiv. Si sa iti iei de acolo driverele (se intampla ca acestea din urma, direct de la producatorul echipamentului respectiv sa fie mai noi).

Uita-te in Control Panel -> Device Manager, la tot ce ai instalat (ca echipamente) pe calculator, sa nu fie vreo incompatibilitate ceva (sa nu ai semne de exclamare cu galben). Incearca si o instalare manuala a driverelor (nu pe aia automata, din fisierul executabil). Daca nu esti sigur ce chipset ai, folosete un  utilitar care iti identifica componentele tale din sistem (gen AIDA64etc). Si, care iti face si singur instalari.

Vezi sa nu ai laptopul conectat si pe fir la router si sa ai si wireless-ul pornit, ca atuci nu o sa iti mearga, pentru ca nu mai stie pe ce sa "iasa", metrica fiind setata automat (la instalare sistem) pe automat.

Ah, si inca ceva: in command prompt, vezi ce adresa IP are calculatorul tau (daca este din rangul pe care routerul il asigneaza retelei tale wireless). Si daca nu si nu, seteaza manual IP-ul acestui laptop cu care ai probleme, pe o adresa statica, fixa. Si incearca din nou si vezi.
Vezi sa nu ai ceva blocat by default si din amaratul ala de firewall al windowsului (sau din ce ai mai instalat tu pe laptop (antivirus etc)).

#16
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,097
  • Înscris: 26.02.2008
Și mai e ceva, verifică din proprietățile placii de rețea să alegi toate cele 13 canale de frecvență pt 802.11n. Poate nu mergi cu routerul pe canalul 6 ( default) ci pe 11 sau 12 ( pentru evitarea interferențelor).
Sau pote e setat doar pt 802.11 n si routerul nu știe decât g...

Edited by orlandobarbulescu, 30 March 2014 - 16:43.


#17
Uzzi15

Uzzi15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.03.2014
Am reinstalat si windows-ul si tot nu imi arata reteau wifi...nu pot sa inteleg cum pe un laptop merge si pe celalat nu merge...gasesc alte conexiuni,dar pe a mea nu o gasesc...routerul pe care il am acum este de la rds si l am schimbat cu un router Asus si mi a mers atunci..pe ala il vede...

Edited by Uzzi15, 30 March 2014 - 18:23.


#18
Colegu2002

Colegu2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.06.2005

View PostColegu2002, on 30 martie 2014 - 11:39, said:

Da mai multe detalii , model laptop , eventual un print screen cu setarile wireless ale routerului .

...altfel o luam pe ghicite si n-avem cum sa te ajutam...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate