Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

certificat de urbanism [] si X

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Indemar

Indemar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.08.2006
Buna seara,

Am si eu cateva nelamuriri cu un certificat de urbanism foarte ciudat. Nu am reusit sa gasesc raspunsuri din cautarile pe forumuri si cred ca mai sunt si alte persoane care ar putea fi ajutate de un raspuns.

1. Observ ca unele autorizatii au x si altele [].
De exemplu:
x DTAC    [] DTAD [] DTOE

Aceasta inseamna ca DTAC este necesar si ca ultimele 2 nu?
Altfel ar fi imposibil nu?

2. In certificatul de urbanism luat de vanzatorul terenului toate autorizatiile erau [] si niciun X.
Atunci nimic nu era necesar? Nici macar titlul de proprietate!?

Exista vreun act care controleaza aceste conventii de notatia x si []. Nu este explicat pe nicaieri ce insemna fiecare.

3. Se poate sa renunt la parte dintre utilitati?
De exemplu nu vreau gaze deloc si canalizare nu exista in zona dupa ce am vorbit la ApaNova.
Pot sa dau o declaratie ca nu vreau anumite utlitati niciodata? De ce trebuie sa obtin avize de la companii de care nu voi avea niciodata nevoie.

Va multumesc pentru ajutor.

#2
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Posted Image Avizele de amplasament ( de utilitati cum le zici tu ) nu le obtii pentru un viitor bransament, ci le obtii pur si simplu pentru amplasament. Sigur ca unii furnizori de utilitati, mentioneaza posibilitatea unui eventual bransament sau imposibilitatea acestuia. Ele sunt obligatorii pentru obtinerea autorizatiei de construire si statueaza faptul ca respectivul furnizor de utilitati este de acord ca tu sa-ti construiesti acolo o casa sau ce vrei tu sa construiesti, iar lucrarile pentru constructia respectiva nu le afecteaza lor retelele. Mai departe, cand vei avea si daca vei avea nevoie de bransament, obtii alta serie de avize care se cheama avize de bransament. Sigur ca daca in aviz se scrie ca nu te poti bransa spre exemplu la apa sau canalizare, ti se va cere aviz de SGA pentru amplasarea unei fose vidanjabile si efectuarea unui put forat. Ma rog, lucrurile sunt putin mai complicate si e mai mult de povestit aici.
In legatura cu ceea ce este bifat si ceea ce nu este bifat, ceea ce nu este bifat nu-ti e necesar la dosarul de obtinere al autorizatiei. Spre exemplu, ti s-a bifat DTAC - documentatie tehnica autorizatie de construire. Nu ti s-a bifat DTAD - documentatie tehnica autorizatie de demolare si nici DTOE - documentatie tehnica organizare executie. Banuiesc ca pe teren nu e nimic de demolat si ca au considerat ca ai suficient teren cat sa-ti organizezi executia cum vrei tu. Nu intru in mai multe detalii.
In ceea ce priveste CU cerut de vanzator, el poate a fost unul informativ si de aceea nu era bifat nimic.

Edited by Inginerul_bv, 25 March 2014 - 06:26.


#3
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 21.01.2013
oricum, aceste avize cerute prin CU difera de la o primarie la alta, mai ales de la rural la urban. eu am construit intr-o zona rurala si desi exista retea de gaz si Romtelecom, nu mi s-au cerut avize de la ei.

#4
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
Mai bine lasi un arhitect sa iti explice cu stau lucrurile daca nu te pricepi.

1. Vrei sa executi lucrari de demolare? Daca nu, atunci nu iti trebe DTAD.
Prin cererea de CU ai specificat ca ai nevoie de organizare de santier? Daca nu, atunci nu iti trebe DTOE.

2. CU obtinut de vanzator in ce scop a fost solicitat? Nu cumva scrie mare pe el CU pentru informare? Daca e doar pentru informare si nu e cerut pentru constructii, atunci nu are bife sau X cum le zici tu pe el.

#5
Indemar

Indemar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.08.2006
Va multumesc pentru raspunsurile foarte rapide.

Ambele CU au fost pentru constructii. Dar se pare ca in primul acum 8 ani, se cerea PUZ, motiv pentru care nimic nu era bifat urmand sa fie bifate pe CU urmator.
Acum am inteles multumita colegilor de pe forum.

"Sigur ca daca in aviz se scrie ca nu te poti bransa spre exemplu la apa sau canalizare, ti se va cere aviz de SGA pentru amplasarea unei fose vidanjabile si efectuarea unui put forat. Ma rog, lucrurile sunt putin mai complicate si e mai mult de povestit aici."

Puteti sa imi spuneti mai mult va rog (SGA Ilfov-Bucuresti)?
Are legatura cu: http://www.rowater.r...ov/default.aspx

Am la c2. Avize si acorduri si
[x] Aviz apele romane.

Acesta este avizul legat de SGA pe care l-ati mentionat anterior?

#6
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Da. Acela este. Cel mai probabil in zona nu exista retea de distributie a apei potabile sau retea de canalizare. Mai exista posibilitatea ca in vecinatate sa se afle un rau/parau sau amenajare hidro dar v-ar fi cerut in acest caz si aviz de la imbunatatiri funcciare. Din aceasta cauza vi se cere aviz SGA adica apele romane. Probabil ca despre SGA ilfov o fi vorba daca de aia apartineti. Are sucursale cam peste tot prin tara.
Luati legatura cu un arhitect dar aveti grija cu ce fel de arhitect. Nu cu de-astia de te trimit pentru avize la terte persoane ca nu iese treaba buna si iese si scumpa. Sa stie despre ce e vorba, cum se rezolva si sa se implice personal caci va fi nevoie. Din ce-am auzit doar de pe la fosti colegi, SGA nu mai accepta bazine vidanjabile ci doar micro statii de epurare si nu doar solutii individuale...posibil sa fie zvonuri.
Succes !
@Scufitzu, din cate stiu, ti se cere DTOE doar in orase mari si municipii, iar de cerut nu ceri tu prin cererea pentru CU ci ti se cere functie de marimea terenului cred sau functie de zona si de cat e de circulata, nu stiu exact pe ce criterii dar de cerut, sigur nu ceri tu. Probabil sa evite situatia in care tu construiesti pe 130 de mp si n-ai unde sa descarci o bascula de nisip, daramite sa mai faci si organizare de santier.
Oricum e unul dintre cele mai simple avize de obtinut, se copiaza planul de situatie din DTAC, se deseneaza un tarc pentru materiale, o buda, un birou pentru dirigintele de santier si o incapere pentru echipare/dezechipare si echipamente de lucru, imi scapa acuma cum ii zice. Se face acolosa o legenda 1,2,3,4, se intocmeste un scurt memoriu pe o pagina in care se povesteste un meci de fotbal sau ceva, si taca paca, gata DTOE-ul. Multi arhitecti habar nu au cu ce se mananca acest aviz si ce trebuie intocmit pentru obtinerea lui. Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 25 March 2014 - 21:16.


#7
scufitzu

scufitzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,693
  • Înscris: 23.04.2012
In cazul lui era foarte putin probabil sa ceara primaria asa ca singura varianta logica ramasa in picioare ar fi fost daca a cerut beneficiarul in mod deosebit vreo organizare de santier.

#8
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Cam majoritatea nedumeririlor initiatorului le-a raspuns Inginerul_bv (destul de scurt si la obiect). Referitor la primul C.U. de acuma 8 ani poti sa il uiti, si astalalt daca e mai vechi de un an nu are nici o treaba, dar avizul de la apele romane se cere la lucrari mari PUZ, PUD, (modificari, acturlizari de PUG). Posibil ca terenul tau pana sa poti construii ceva sa nu ii trebuiasca PUZ/PUD in functie de ce va cere primaria. La apele romane e mai nasoala treaba atat pentru pozitionari de puturi bazine.... cat si zone inundabile ale unui rau major (totul e in functie de zona)
Cand se cumpara ceva la repezeala e  bine sa casti bine ochii, altfel se casca bunga Posted Image
Ce scrie in Cartea Funciara (c.f.) plan de situatie ai ?, in punctul asta e mai importat decat un C.U, scos de vanzator.

#9
tempusro

tempusro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 05.02.2007
Planul de situatie e tot una cu planul de amplasament si delimitare al imobilului?

Multumesc.

#10
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,051
  • Înscris: 16.10.2007
Am in fata un certificat de urbanism.
La regimul tehnic la primele 2 puncte sunt trecute urmatoarele:
- Se va respecta o retragere minima intre 1m si 4m latimea proprietati.
- Este obligatorie pastrarea unei distante de cel putin 2m, intre fonduri, ingradit sau neingradit apartinand proprietarului vecin sau balconul ori alte asemenea lucrari ce ar fi orientate catre acest fond ori alte asemenea lucrari neparalele cu linia de hotar spre fondul invecinat sunt interzise la o distanta mai mica de 3m.

Nu prea sunt clari (am transcris exact ce scrie in document, inclusiv greselile gramaticale). Sa inteleg ca gardul dinspre strada se face cu o retragere de minim 1m?
Apoi constructia va fi dispusa la o distanta de minim 2m de hotarele laterale?

Edited by TheWarrior, 23 October 2018 - 10:09.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate