Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dilema soluție canalizare - ...

IDA TV devine Sens TV

Bradut furat.

Fetita 3 ani adoarme tarziu
 In Romania inflația este de ...

numarare mail yahoo

ambreajul nou prinde tot mai sus

Spații mari in Word
 Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!

La multi ani @karax!
 La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...

Gard intre vecini

Credit nevoi personale neachitat...

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

boss25

boss25

New Member

• Grup: Members
pe scurt, credit nevoi personale fara giranti scadent tot din decembrie 2013 suma 19800 ron.Card credit 5900 ron neplatit. instintare coface pt abonament vodafone de plata a 1200 ron.
Fara nimic pe numele meu. Sunt plecat din tara dar as vrea sa vin de paste pt o saptamana. Se poate sa imi primesc interdictie cand vreau sa plec inapoi?
daca imi deschid cont in strainatate unde stau poate sa imi traga din el fara voia mea?
Multumesc.

Hedonist

Hedonist

Senior Member

• Grup: Senior Members
Nu poti fi retinut in tara, retinerea se face doar de procuror si instanta, daca esti cercetat penal.
Invers depinde de tara, dar se aplica doar daca ai datorii in acea tara, si nu in UE unde tratatele sunt clare, in Rusia spre exemplu daca ai amenda neachitata, iti poate fi anulata viza, si pe vapor cu tine. Amenda data de Rusia, nu de romani.

Eu as face cardul pe numele altcuiva, nu e mare lucru, si dai contul sa-ti primesti salariul pe el.
Nu e vorba ca ti-ar lua de pe el, asta  o poate face un executor judecatoresc doar in Romania.

In afara e mai diferit, in primul rand ei trebuie sa te gaseasca, in al doilea rand, trebuie sa se judece acolo cu tine, si e foarte greu pt ei, dar nu se stie cum se schimba legea in UE.
Apoi in vest e legea falimentului personal, intereseaza-te despre ea.

Si mai exista termenul de prescriptie...
Oricum, ai sanse reale sa scapi de datorii. Vezi tu, scopul bancilor nu este recuperarea datoriilor. Scopul lor, a fost initial subventionarea importurilor si a deficitului structural prin imprumutarea in valuta, apoi s-a urmarit chiar aducerea in imposibilitatea platii datoriei, la nivel macro. Adica aducerea Romaniei in stare de faliment, daca ar fi nevoita sa-si achite imprumuturile.

Ca mai scapa cate unul, dar iarasi, nu e pierdere pt ei, ca si acest lucru a fost urmarit de la bun inceput, atragerea de imigranti albi, educati, civilizati, pt a tempera prabusirea demografica a vestului si pt a sclavagi pe vestici.
Felicitari!

Edited by Hedonist, 18 March 2014 - 03:54.

pui

pui

Active Member

Poţi să vii şi să pleci liniştit în ţară.
Nu-ţi pot fac nimic fără o hotărâre judecătorească, mai ales dacă nu ai nimic pe numele tău.

myshyk

myshyk

Guru Member

View PostHedonist, on 18 martie 2014 - 03:48, said:

Nu poti fi retinut in tara, retinerea se face doar de procuror si instanta, daca esti cercetat penal.
Invers depinde de tara, dar se aplica doar daca ai datorii in acea tara, si nu in UE unde tratatele sunt clare, in Rusia spre exemplu daca ai amenda neachitata, iti poate fi anulata viza, si pe vapor cu tine. Amenda data de Rusia, nu de romani.

Eu as face cardul pe numele altcuiva, nu e mare lucru, si dai contul sa-ti primesti salariul pe el.
Nu e vorba ca ti-ar lua de pe el, asta  o poate face un executor judecatoresc doar in Romania.

In afara e mai diferit, in primul rand ei trebuie sa te gaseasca, in al doilea rand, trebuie sa se judece acolo cu tine, si e foarte greu pt ei, dar nu se stie cum se schimba legea in UE.
Apoi in vest e legea falimentului personal, intereseaza-te despre ea.

Si mai exista termenul de prescriptie...
Oricum, ai sanse reale sa scapi de datorii. Vezi tu, scopul bancilor nu este recuperarea datoriilor. Scopul lor, a fost initial subventionarea importurilor si a deficitului structural prin imprumutarea in valuta, apoi s-a urmarit chiar aducerea in imposibilitatea platii datoriei, la nivel macro. Adica aducerea Romaniei in stare de faliment, daca ar fi nevoita sa-si achite imprumuturile.

Ca mai scapa cate unul, dar iarasi, nu e pierdere pt ei, ca si acest lucru a fost urmarit de la bun inceput, atragerea de imigranti albi, educati, civilizati, pt a tempera prabusirea demografica a vestului si pt a sclavagi pe vestici.
Felicitari!
Cum spuneam si pe celalalt topic, micile furtisaguri......

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

daca... se ajunge la executarea silita... vei fi executat silit!!!
acum n-ai proprietati sau bunuri... dar o sa ai!!! vei avea mosteniri la un moment dat sau pensie
n-o sa stai toata viata plecat :P

Quantum

Quantum

verklarung

DE astia nu scapi, tot te ard ei! (cu tot cu dobanda si penalizari)

boss25

boss25

New Member

View PostNero-d, on 18 martie 2014 - 09:33, said:

daca... se ajunge la executarea silita... vei fi executat silit!!!
acum n-ai proprietati sau bunuri... dar o sa ai!!! vei avea mosteniri la un moment dat sau pensie
n-o sa stai toata viata plecat Posted Image
Sincer nu mai planuiesc sa ma intorc in Romania sa stau , dar si mostenirile se pot aranja in sensul ca sora mea poate sa primeasca totul prin testament si apoi sa imi primesc partea de la ea, dar   nu asta ii important, eram doar curios daca pot sa primesc interdictie de parasire a tarii cum am citi intr-un articol..."http://www.9am.ro/co...ntimpla.html...
Trimis de moromete80 la 02 Septembrie 2008, ora 14:47
Raspunsul este relativ simplu: contractele semnate pentru acele credite prevad articole concepute special pentru aceste situatii; de exemplu se adauga la datorie dobanzi mai mari calculate la zi (adica in fiecare zi suma totala se mareste, la fel si suma reprezentand dobanda, al carui procent nu se schimba), alt exemplu este un articol care prevede posibilitatea executarii silite pe termen nelimitat, pana cand suma este acoperita, astfel, instanta de judecata(pt ca executarea silita este obtinuta in urma unui proces) stabileste, in functie de caz, in ce mod se opereaza executarea silita. Am o prietena care a facut un credit pe zece ani de 3200 euro, nu a putut plati ratele lunare de 60 de euro (a platit doar doua rate in doi ani) dupa sase luni de neplata banca a reziliat contractul de plata esalonata si a trimis notificare clientei precum ca are de platit integral datoria plus toate dobanzile aferente plus penalizare zilnica. Acum, dupa doi ani, are de platit 4800 de euro si suma creste in fiecare zi cu 0.05% adica cu 2.4 euro. Acum urmeaza un proces in instanta care va stabili modalitatea prin care poate fii executata silit cu pana la 60-70 % din salariu, pe o perioada nedeterminata, pana la achitarea creditului. SCLAV IN TOATA REGULA !!!!

moromete80
Trimis de moromete80 la 02 Septembrie 2008, ora 15:02
Am uitat sa specific faptul ca dupa sase luni i-au pus interdictie de parasire a tarii pana la achitarea integrala a creditului. Acum lucreaza intr-un restaurant si castiga 850 de lei net/luna (aprox. 240 euro). Un calcul simplu arata tragedia prin care va trece daca nu o va ajuta nimeni sa iasa din povestea asta: 60% din suma asta reprezinta 144 euro din care se vor scadea 72 de euro lunar care reprezinta doar penalizarea zilnica(2.4 x 30=72) asadar vor mai ramane exact 72 de euro pt acoperirea creditului ( 4800 / 72 = 67 luni, adica 5,5 ani in care va supravietui cu restul de 94 de euro lunar in tarisoara noastra minunata, asta daca va avea noroc !!

Detalii: http://www.9am.ro/co...l#ixzz2wIvJRZ2i
Follow us: @9AM on Twitter | 9AM.ro on Facebook

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

lasand la o parte cazul expus... (n-a avut nevoie de ajutor cand a luat creditul... nu?
poprirea pe salariu nu depaseste 30%)
creditul se declara scadent in a 61a zi de neplata a ratei, esti instiintat ca in termen de 2-3-5-7 zile ai de platit suma de xxx! (suma restanta + dobanzi)
dupa care creditul e vandut unei firme de recuperatori bancari care apartine tot bancii si care) instrumenteaza in continuare cazul!
dupa ce te streseaza o perioada, se trece judecata si la executarea silita
n-am auzit de interdictie de a parasi tara (consemn la frontiera) pana acum, am senzatia ca e o prosteala

Edited by Nero-d, 18 March 2014 - 11:51.

boss25

boss25

New Member

View PostNero-d, on 18 martie 2014 - 11:50, said:

lasand la o parte cazul expus... (n-a avut nevoie de ajutor cand a luat creditul... nu?
poprirea pe salariu nu depaseste 30%)
creditul se declara scadent in a 61a zi de neplata a ratei, esti instiintat ca in termen de 2-3-5-7 zile ai de platit suma de xxx! (suma restanta + dobanzi)
dupa care creditul e vandut unei firme de recuperatori bancari care apartine tot bancii si care) instrumenteaza in continuare cazul!
dupa ce te streseaza o perioada, se trece judecata si la executarea silita
n-am auzit de interdictie de a parasi tara (consemn la frontiera) pana acum, am senzatia ca e o prosteala
nu, a fost credit de nevoi personle luat in baza adeverintei de la locul de munca acum 3 ani. Am platit lunar tot timpul, doar ca anul trecut am primit o oferta de munca mai buna in strainatate si am plecat. Si am citit ceea ce am postat mai sus pe o pagina de internet si am vrut doar sa cer sfaturi. Multumesc

Hedonist

Hedonist

Senior Member

Interdictia de a parasi tara se poate lua doar in cazul infractiunilor, acel caz prezentat in link fie e o vrajeala ordinara de prostit pulimea cum zice Sorin Oprescu sa mai bage bani in ratele pe care oricum nu si le mai permit ca poate, poate...
Fie respectiva a fraudat in mod intentionat banca, folosind acte false, etc.

Decizia de executare judecatoreasca nu are valoare in afara tarii. Trebuie ca un tribunal de acolo sa recunoasa intai datoria, si sa decida astfel.

View PostNero-d, on 18 martie 2014 - 09:33, said:

n-o sa stai toata viata plecat Posted Image
Art. 679. – Executarea silita înceteaza daca:

2. nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; în aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului sau titlul executoriu, mentionând pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata, precum si, când este cazul, va remite debitorului un certificat constatator al partii din obligatie ce a fost executata;

rt. 681. – (1) În cazurile prevazute de art. 679 pct. 2 se poate cere reluarea executarii silite, înauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita.

Art. 682. – (1) Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie în termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescriptie este de 5 ani.

Art. 683. – (1) Cursul prescriptiei se suspenda:

3. cât timp debitorul nu are bunuri urmaribile sau care nu au putut fi valorificate ori îsi sustrage veniturile si bunurile de la urmarire;
.....................
Deci pe teritoriul Romaniei, singura sansa sa scapi de datorii, alta decat moartea, este ca vreme de 3 ani sa nu reuseasca dobitocii sa inceapa sa te execute silit, putin probabil.

Edited by Hedonist, 18 March 2014 - 15:39.

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

nici mort nu scapi
stiu cazuri concrete!
adica tu practic scapi dar ramai dator si pe lumea ailalta :)... penalizarile merg in continuare in caz ca-ti vine vreo idee sa te intorci

Edited by Nero-d, 18 March 2014 - 16:02.

boss25

boss25

New Member

nu scap de ele in Romania, numai ca pot sa imi dobandesc cetatenia in tara membra UE dupa 3 ani, tot ce imi cumpar imi cumpar pe adresa de aici.
Daca ar fi sa vin in concediu in Romania cu o masina inscrisa pe numele meu cu actele in tara in care m-am stabilit cine are puterea sa mi-o retina....nimeni, atat timp cat eu voi sta max 2 sapt in Romania....Dupa dobandirea cetateniei in aceasta tara pot renunta la cetatenia romana ;)

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

tu in mod special nu poti :)
http://www.mae.ro/node/1449
iar daca aia iti retrag cetatenia din diverse motive... ramai cetatean al "no man's land"?

boss25

boss25

New Member

da, am vazut  acum site-ul, oricum contul bancar si adresa adica permisul de sedere pe 5 ani il am aici, masina este pe numele meu tot pe adresa de aici, asigurarea medicala este tot pe numele meu si se vireaza direct din contul meu, ii astept sa incerce :)

myshyk

myshyk

Guru Member

View Postboss25, on 18 martie 2014 - 12:02, said:

nu, a fost credit de nevoi personle luat in baza adeverintei de la locul de munca acum 3 ani. Am platit lunar tot timpul, doar ca anul trecut am primit o oferta de munca mai buna in strainatate si am plecat. Si am citit ceea ce am postat mai sus pe o pagina de internet si am vrut doar sa cer sfaturi. Multumesc

Si ce te impiedica sa-ti platesti cinstit creditul? Sau nu tii neaparat sa fii cinstit, nu pentru altii, ci asa, pentru linistea ta sufleteasca? Mai ales , ca acolo unde esti, castigi mai bine decat castigai atunci cand ai facut creditul, dupa cum scrii.

boss25

boss25

New Member

View Postmyshyk, on 18 martie 2014 - 20:53, said:

Si ce te impiedica sa-ti platesti cinstit creditul? Sau nu tii neaparat sa fii cinstit, nu pentru altii, ci asa, pentru linistea ta sufleteasca? Mai ales , ca acolo unde esti, castigi mai bine decat castigai atunci cand ai facut creditul, dupa cum scrii.
pentru atitudinea pe care o au, in momentul in care am plecat i-am anuntat si le-am explicat situatia de atunci, dar ei continua cu somatii si amenintari cand le-am zis clar ca in momentul in care vin in tara putem rezolva problema pe cale amiabila...ATITUDINEA LOR E PROBLEMA

maramicuip

maramicuip

Active Member

ATITUDINEA LOR E PROBLEMA.
Presupun ca aveau o atitudine cu mari probleme si atunci cand ai facut o cerere de creditare.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators

View Postboss25, on 18 martie 2014 - 22:32, said:

pentru atitudinea pe care o au, in momentul in care am plecat i-am anuntat si le-am explicat situatia de atunci, dar ei continua cu somatii si amenintari cand le-am zis clar ca in momentul in care vin in tara putem rezolva problema pe cale amiabila...ATITUDINEA LOR E PROBLEMA

Uite, eu iti propun sa imi imprumuti 5000 de euro. Eu voi pleca din tara dar iti promit ca atunci cand ma intorc o sa vorbim despre plata datoriei catre tine si vom rezolva amiabil.
Cum ti se pare?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate