Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Problema iconite desktop KDE, archlinux.

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 29.08.2010
Salutare,

Uneori, cand pornesc KDE-ul, nu-mi apar iconitele pe desktop (este setat sa afiseze continutul dintr-un anumit folder).
Singura solutie pe care am gasit-o pana acum este sa restartez KDE-ul (pkill x; startx), dar uneori nu functioneaza nici asa.

Solutii?

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
sudo pkill X e cam radical, ai putea incerca in krunner sau konsole:
kbuildsycoca4 && kquitapp plasma-desktop && kstart plasma-desktop

Ai incercat cu alta versiune de OpenGL? Poate ca ultima versiune (3.1 parca este) are bube.

#3
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 29.08.2010
Comanda de mai sus nu rezolva problema. (acuma nu-mi afiseaza tot continutul din folder, doar partial).

pentru OpenGL folosesc mesa 10.0.3-1, update nu pot sa-i fac pentru ca apar niste artefacte cu versiuni mai noi...

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Oricum pentru omorarea X ar trebui sa ai hotkey (Ctrl+Alt+Backspace sau Ctrl+Alt+Del). Nu cumva e legat de bugul cu autologin in Kde?

#5
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
@M-A-R-I-U-S: cred că cel mai bine este să întrebi pe forumul Arch, Andrea Scarpino (@ilpianista) ar trebui să știe cel mai bine, eu am găsit ceva referiri la un bug asemănător în mai multe distribuții.

Prin versiunea de OpenGL mă refeream la faptul că poți folosi o versiune mai veche, 2.0 sau 1.2, vezi în system settings- efecte grafice- avansat- compoziție (vezi screenshot).
Verifică și fără autologin cum se comportă.
Ai mai putea încerca Kde-unstable: https://wiki.archlin...stable_releases  Fă-ți backup înainte pentru orice eventualitate.

[ https://i.imgur.com/VeC9VYg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Shogun, ce widget pentru weather folosesti?

#7
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
yawp: https://aur.archlinu...a-applets-yawp/

#8
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 29.08.2010
Mersi pentru sfaturi, voi reveni maine cu rezultatele, momentan n-am acces la acel sistem.

#9
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Exact asta cautam, mersi :). Am incercat cateva widgeturi cu get new ... , dar sunt panarame.

#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postlucifer76, on 15 martie 2014 - 07:41, said:

Exact asta cautam, mersi Posted Image. Am incercat cateva widgeturi cu get new ... , dar sunt panarame.

Cu plăcere! Nu uita că-l poți pune și pe desktop, are multe teme sau poți modifica tu tot (culori fundal, font, zile afișate, time update/ refresh, șamd).
[ https://i.imgur.com/r9dpcVP.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Un widget pentru network mai configurabil nu stii? Mi se intampa sa inchid laptopul cand pune cineva ceva pe FTP, si e nasol. Cel default e simplut.

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Regret, io-s tipul CLI, folosesc wicd pentru wicd-curses de exemplu și-n plus nu folosesc ftp că nu-i sigur... Tot d-aia stau cam 20-25% din timp în tty. Nu c-aș fi elitist, ci fiindcă-s senil și nu le am cu GUI. De ce crezi că desktopul meu e așa chel, fără nimic pe el???

Poate întrebi pe forumul oficial, ilpianista (Andrea Scarpino) e maintainerul oficial KDE, e tata lor, un tip extrem de priceput și amabil!!!

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Mesajele referitoare la fisierele ascunse au fost mutate intr-un topic dedicat: http://forum.softped...se-dolphin-kde/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate