Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...
 Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri
 Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea
 Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO
 

Problema iconite desktop KDE, archlinux.

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 29.08.2010
Salutare,

Uneori, cand pornesc KDE-ul, nu-mi apar iconitele pe desktop (este setat sa afiseze continutul dintr-un anumit folder).
Singura solutie pe care am gasit-o pana acum este sa restartez KDE-ul (pkill x; startx), dar uneori nu functioneaza nici asa.

Solutii?

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
sudo pkill X e cam radical, ai putea incerca in krunner sau konsole:
kbuildsycoca4 && kquitapp plasma-desktop && kstart plasma-desktop

Ai incercat cu alta versiune de OpenGL? Poate ca ultima versiune (3.1 parca este) are bube.

#3
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 29.08.2010
Comanda de mai sus nu rezolva problema. (acuma nu-mi afiseaza tot continutul din folder, doar partial).

pentru OpenGL folosesc mesa 10.0.3-1, update nu pot sa-i fac pentru ca apar niste artefacte cu versiuni mai noi...

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Oricum pentru omorarea X ar trebui sa ai hotkey (Ctrl+Alt+Backspace sau Ctrl+Alt+Del). Nu cumva e legat de bugul cu autologin in Kde?

#5
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
@M-A-R-I-U-S: cred că cel mai bine este să întrebi pe forumul Arch, Andrea Scarpino (@ilpianista) ar trebui să știe cel mai bine, eu am găsit ceva referiri la un bug asemănător în mai multe distribuții.

Prin versiunea de OpenGL mă refeream la faptul că poți folosi o versiune mai veche, 2.0 sau 1.2, vezi în system settings- efecte grafice- avansat- compoziție (vezi screenshot).
Verifică și fără autologin cum se comportă.
Ai mai putea încerca Kde-unstable: https://wiki.archlin...stable_releases  Fă-ți backup înainte pentru orice eventualitate.

[ https://i.imgur.com/VeC9VYg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Shogun, ce widget pentru weather folosesti?

#7
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
yawp: https://aur.archlinu...a-applets-yawp/

#8
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 29.08.2010
Mersi pentru sfaturi, voi reveni maine cu rezultatele, momentan n-am acces la acel sistem.

#9
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Exact asta cautam, mersi :). Am incercat cateva widgeturi cu get new ... , dar sunt panarame.

#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009

View Postlucifer76, on 15 martie 2014 - 07:41, said:

Exact asta cautam, mersi Posted Image. Am incercat cateva widgeturi cu get new ... , dar sunt panarame.

Cu plăcere! Nu uita că-l poți pune și pe desktop, are multe teme sau poți modifica tu tot (culori fundal, font, zile afișate, time update/ refresh, șamd).
[ https://i.imgur.com/r9dpcVP.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Un widget pentru network mai configurabil nu stii? Mi se intampa sa inchid laptopul cand pune cineva ceva pe FTP, si e nasol. Cel default e simplut.

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Regret, io-s tipul CLI, folosesc wicd pentru wicd-curses de exemplu și-n plus nu folosesc ftp că nu-i sigur... Tot d-aia stau cam 20-25% din timp în tty. Nu c-aș fi elitist, ci fiindcă-s senil și nu le am cu GUI. De ce crezi că desktopul meu e așa chel, fără nimic pe el???

Poate întrebi pe forumul oficial, ilpianista (Andrea Scarpino) e maintainerul oficial KDE, e tata lor, un tip extrem de priceput și amabil!!!

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Mesajele referitoare la fisierele ascunse au fost mutate intr-un topic dedicat: http://forum.softped...se-dolphin-kde/

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate