Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

De ce Windows sux ?

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#91
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Ori te faci ca nu intelegi ori iti place sa o dai in diverse?
Ce parte a cuvantului lenes nu o intelegi?
Ce ai explicat tu tine exact de lipsa de interes sau lene.
Vrei sa fac aici un discurs despre tipologia individului lenes?
Nu vrei sa inveti?
Pui pe altul sa faca munca respectiva contra unei sume de bani.
Nu asa se rezolva treaba ?
Nici eu nu vreau sa invat sa schimb tevile prin casa, pt. asta platesc instalatorul.
Poate ca sunt lenes sau am o lipsa de interes, dar pt. ele platesc.

Edited by ovilix, 15 March 2014 - 22:35.


#92
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008
Discutia deviaza.
Atat linuxul cat si windowsul sunt doar unelte. Se pot purta ani in sir discutii de astea fara rezultat. E ca si cum ai intreba "de ce merele sux?", pentru ca tie iti plac perele.
Linuxul este un sistem creat de...sa le spun persoane carora le place it-ul, si se observa aceasta influenta. Este mult mai customizabil, mai sigur decat windowsul, respecta mai mult libertatea individului conform unora (GNU si FSF, nu le impartasesc pe deplin filosofia), etc. Dar toate acestea vin cu un cost: nu doar "merge", te obliga sa ai niste cunostinte. Din punctul meu de vedere, ca pasionat de IT, il prefer din motivele de mai sus si nu numai. De asemenea, il promovez, si incepe sa devina bun pentru un home user, cu un oarecare interes. Dar nu cred ca pentru o persoana care isi doreste sa mearga pur si simplu, nu e interesata de cum arata, ci sa faca treaba repede, fara a avea cunostinte in acest domeniu este potrivit linuxul, si, din punctul meu de vedere, e bine sa fie asa. E doar o alegere, asa cum ai de ales sa te imbraci in alb sau in negru.

Pe de alta parte, sunt partial de accord cu apelativul de dobitoc, in sensul ca am tot respectul pentru cei care fac ceva (orice, nu neaparat it-related). Problema sunt cei care aleaga sa nu faca nimic, windowsul sustinand acest "mod de viata", prin usurinta utilizarii sale (nu o spun ca si cum ar fi un lucru rau ca este usor de utilizat).

#93
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostGady_paul, on 15 martie 2014 - 22:40, said:

Problema sunt cei care aleaga sa nu faca nimic, windowsul sustinand acest "mod de viata", prin usurinta utilizarii sale (nu o spun ca si cum ar fi un lucru rau ca este usor de utilizat).
Windows-ul e usor in utilizare? Depinde pentru cine si la ce il foloseste. Daca stai doar cu browserul si cu mess-ul, e la fel de simplu (sau de complex) in utilizare ca in Linux. Dar Windows nu e chiar atat de simplu precum pare. Am facut acum vreo 2 ani un tutorial pentru resoftarea unui telefon, si majoritatea intrebarilor erau ce e aia linie de comanda si cum se ajunge acolo. Alta distractie era cu repartitionarea, trebuia sa explic exact pe ce sa apese ca sa ajunga in Disk Management... Sa se uite in Device Manager, sa modifice intr-un inf ID-ul driverului, era deja de domeniul fantasticului.

Windows e extrem de complex si de puternic daca vrei si stii sa il folosesti. Nu el suck, ci utilizatorii. Are si el problemele lui, dar nu e corect sa aruncam vina pe el si pentru ca nu apasa pe taste in locul utilizatorului.

#94
star19

star19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 04.01.2011

View Postmarius87ism, on 13 martie 2014 - 11:47, said:

Cine spune ca Windows sux? Si din ce motive? Sunt motive reale sau nu? Eu personal am vazut lume care zicea ca "Windows sux" dar din motive mai egoiste, ori vroiau sa sublinieze ca au avut bani de Mac sau ca sunt destul de destepti sa instaleze/compileze o distributie Linux si sa o foloseasca, a da, si mai sunt aia care trebuie sa schimbe windows-ul tot la 3 luni "pentru ca s-a virusat" Posted Image

Nu e adevarat ca trebuie sa fii foarte destept ca sa instalezi o distributie de linux, e chiar m-ai simplu decat pe windows, e in romana si intuitiv. E mai complicat doar daca nu vrei sa pierzidate anterioare si umblii tu la facutul partitiilor, dar cine se pricepe la windows invata usor si la linux. Am avut windows pana acum un an, nu il instalam la 3 luni din cauza virusilor, dar odata pe an sigur. E e aproape imposibil sa nu ei virusi chiar daca nu te joci, poti lua de pe site-uri, prieteni prin trimiterea de documente. Sigur poti scapa de ei, dar pentru asta ce trebuie sa faci? Sa platesti in plus antivirusi, sa nu imi spuneti ca Avira sau Mcafee, va protejeaza. Opoi daca nu il folosesti doar la navigare pe net gen facebook, youtube, tot va trebui sa il reinstalezi chiar daca nu ei virusi, dupa un timp iti va merge din ce in ce mai greu, si mai greu, si dupa 6 luni nu se va mai deschide atat de repede decat in primele zile dupa instalare asta din cauza registrilor si a eorilor aparute in sistem, de aici si multitudinea de programe gen pc mechanics etc. Dar de ce sa fac toate lucrurile acestea doar ca sa am un sistem de operare "la moda" cand pot avea ceva util si mai bun mereu, fara sa imi bat capul cu el.
  Merg jocurile de windows si pe linux, exista un emulator, WINE, si merg cel putin toate care eu le-am instalt le joc fara probleme.

Edited by star19, 16 March 2014 - 09:46.


#95
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,732
  • Înscris: 28.12.2008
Am acelaşi W7 instalat de 3 ani jumate şi merge foarte bine, calculatorul fiind folosit ~12 ore pe zi...

Edited by driftking91, 16 March 2014 - 09:51.


#96
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Star19 - din ce spui tu acolo, nu stii nici linux, nici windows. Doar crezi ca stii ceva.

Poti sta in Windows fara antivirus pornit si sa nu te virusezi - daca ai macar un anumit nivel de intelegere a fenomenului.
Nu e nevoie sa reinstalezi windowsul decat eventual daca faci upgrade la o versiune noua, si poate nici atunci.
Dar evident nu trebuie sa folosesti "multitudinea" de programe gen PC Mechanics, ptr ca daca o folosesti, da mai mult de cateva luni - un an " nu te tine".

Fac experiente pe sistem, instalez si dezinstalez zeci de programe, dar incepand cu XP-ul nu a mai fost nevoie sa il reinstalez decat atunci cand a aparut vre-un SP si am zis sa-l pun pe curat. Pe calculatoarele de la servici de care ma ocup, am si zis mai devreme ca unele au 6 ani si n-am reinstalat windowsul. Si atunci cand am reinstalat a fost de obicei ptr ca au picat hardurile. De virusat s-au virusat destule, dar le-am devirusat si merg ca noi. Dar ptr virusare doar utilizatorii sunt de vina, ptr ca de viermi sunt protejati de serverele pe Linux.

Culmea am si un server pe windows - un Dell care a venit cu windows 2003. Daca serverele de linux, la aproximativ o luna-doua mai au nevoie de un restart, asta n-are nevoie de nimic.

Cat despre linux, nu e chiar asa usor de instalat si de configurat ca windows-ul, dar a facut mari progrese in privinta asta. Si poti sa-l partitionezi fara sa pierzi date. Insa la instalare, ai totusi de ales ceva pachete care le vrei instalate - pe vremuri si la Windows ara ceva de genul, dar mult mai putine alegeri, insa Microsoft a simplificat la maxim optiunile pe care le are un utilizator la instalare.

Ce e destul de clar insa e destinatia celor 2 sisteme - linux - ptr cei cu cunostiinte mai avansate de IT, Windows ptr restul lumii, dar nu neaparat.

Ce nu pot insa suporta sunt "linuxistii" care se considera buricul pamantului si faptul ca ei sunt superiori celorlalti, doar ptr ca ceilalti au ales o alta alternativa.
Si scriu cu ghilimele, ptr ca stiu destui, daca nu majoritatea linuxistilor ( fara ghilimele acum ) pe care ii cunosc care gandesc complet diferit, considera windows-ul si alte sisteme de operare drept o alternativa si ca e dreptul fiecaruia de a alege. Fiecare sistem are avantajele si dezavantajele sale. Ei au ales ce le-a palcut lor dar nu impun cuiva un sistem. Ca sa nu zic ca se descurca si cu windows-ul la fel de bine ca si in lnux.

#97
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:

Daca serverele de linux, la aproximativ o luna-doua mai au nevoie de un restart, asta n-are nevoie de nimic.
Atit unul cat si altul au sau nu nevoie in aceeasi masura.

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:

dar mult mai putine alegeri, insa Microsoft a simplificat la maxim optiunile pe care le are un utilizator la instalare.
Gasesti si distributii cu la fel de putine intrebari adresate celui ce instaleaza.

#98
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:

Poti sta in Windows fara antivirus pornit si sa nu te virusezi - daca ai macar un anumit nivel de intelegere a fenomenului.
Eu nu folosesc AV pe Windows, mi se pare inutil. Ingreuneaza sistemul tare de tot, si cand m-a pus dracu sa pun Avira, m-a atentionat cand deja era infectat. Culmea de pe un site, care nici macar nu era "neortodox".

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:

Nu e nevoie sa reinstalezi windowsul decat eventual daca faci upgrade la o versiune noua, si poate nici atunci.
Aici ca o mica paranteza, M$ are o politica cretina a updateurilor.
In primul rand, si dureaza ENORM, si cand trebuie sa inchizi pc-ul fiind grabit, e o bucurie sa iti apara "plz dont turn off ..." timp de o ora doua.
Si in al doilea rand, spatiul ocupat de Windows creste mult de tot in urma updateurilor, pentru ca se pastreaza pe undeva si nu le poti sterge usor. Nu ai de ales, ori integrezi updateurile in kit, ceea ce nu e treaba de incepator, ori din cand in cand stergi tot si il instalezi pe curat.

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:

Cat despre linux, nu e chiar asa usor de instalat si de configurat ca windows-ul, dar a facut mari progrese in privinta asta.
Hai sa iti spun un secret. La marea majoritate a distrubutiilor, instalarea e exact la fel de simpla ca a w7-lui, de ex. Te intreaba unde sa il instalezi, locatia, limba si tastatura, parola, si cam atat. Configuratul, da, e mai complex, dar asta daca chiar vrei sa il configurezi. Driverele nici macar nu mai trebuie instalate.

Un mit perpetuat de-a lungul timplului, e ca Linux merge mai bine pe sistemele mai vechi decat Windows-ul. Total fals. Anticul XP merge mai bine ca orice distributie Linux din ultimii ani pe un sistem cu 512 mega de RAM. Am un Dell antic, si pe el XP-ul nu are alternativa.

#99
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Da, unele update-uri de windows - in special la windows 8 dureaza enorm de mult.

Pe de alta parte se pot sterge update-urile dupa insatalare. Daca al XP puteai folosi CCleaner, la 7 si la 8 s-a introdus Windows Update Cleaner -m Disk Cleanup. Ce-i drept asta dureaza de 2-3 ori mai mult decat instalarea unui update mare.

La Linux, nu stiu ce sa zic, n-am incerat ( ar fi imposibil ) toate distributiile, dar de obicei prefer sa il configurez la instalare, cu pachetele care imi trebuiesc.

In ce priveste Avira - ca tot ai pomenit de el, nu stiu ce sa zic, mie nu mi-a placut niciodata, desi in ultimii ani a cam fost in top ca detectie pe comparative.
Am intalnit cazuri cand a stricat pur si simplu windows-ul ptr ca in loc sa deviruseze fisiere sistem infectate, le-a sters pur si simplu. Aici pana si MSE-ul sta mai bine.

#100
star19

star19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 04.01.2011

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 10:17, said:



Cat despre linux, nu e chiar asa usor de instalat si de configurat ca windows-ul, dar a facut mari progrese in privinta asta. Si poti sa-l partitionezi fara sa pierzi date. Insa la instalare, ai totusi de ales ceva pachete care le vrei instalate - pe vremuri si la Windows ara ceva de genul, dar mult mai putine alegeri, insa Microsoft a simplificat la maxim optiunile pe care le are un utilizator la instalare.


Nu stiu exact cand ai instal linxul si mai ales ce versiuni ai incercat. Asta ziceam si eu daca nu vrei sa pierzi datele deja stocate pe HDD si vrei sa iti creezi partitii pentru instalare atunci e putin mai greu, ceea ce e si pentru un utilizator neintiat la instalat windowsul. Dar daca vrei o instalare clean a linxului pe PC, cu HDD formatat, nu ai decat sa bagi cd si sa dai cateva next-uri, sa iti setezi ora, limba si parola. Pe cand la windows nu mai zic ca ai de pus si drivere dupa instalare, program gen office messenger si altele care iti folosesc. Deci hai sa nu exageram cu simplitatea instalarii windows-ului. Ma bucur ca la tine la firma nu trebuie sa instalezi windows-ul des, acum daca acele calculatoare sunt folosite strict pe software cu licenta, iar accesul la net se mai face printr-un firewall , server si aici e configurat bine atunci foarte bine. Dar raman la parerea ca un utilzator obisnuit de PC va fi mai multumit de un linux, cei care mai reparati soft/hard, normal ca nu.

#101
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 12:12, said:

Da, unele update-uri de windows - in special la windows 8 dureaza enorm de mult.
W8 l-am instalat o singura data. Dupa ce i-am pus start menu si transparenta, mi-am dat seama ca m-am chinuit sa pun W8 care sa arate si sa faca acelasi lucru ca W7 :). Nici cu W7 nu mi-e rusine, cu 4 updateuri de drivere am pierdut 30 de minute. O prostie, daca le luam manual de pe net sau ma oboseam sa bag dvd-ul, dura doar 2 3 minute.

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 12:12, said:

Ce-i drept asta dureaza de 2-3 ori mai mult decat instalarea unui update mare.
E mai simplu sa sterg /var/cache. si mai rapid.

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 12:12, said:

La Linux, nu stiu ce sa zic, n-am incerat ( ar fi imposibil ) toate distributiile, dar de obicei prefer sa il configurez la instalare, cu pachetele care imi trebuiesc.
Nu mai se face de mult asa ceva. Doar daca instalezi un distro minimal si il configurezi tu, dar asta nu face oricine. In general, de instalat SO-ul a devenit o joaca de copil.

View Posteiffel, on 16 martie 2014 - 12:12, said:

In ce priveste Avira
Culmea ca, daca imi amintesc bine, Avira avea posibilitatea sa scaneze paginile web, dar a clacat. Si cu NOD32 am avut oarece probleme. Alte AV nu am mai testat, mi s-a parut mai simplu sa am grija la ce bag in pc decat sa ma stresez cu antivirusi, antispyware, etc, etc, etc.

#102
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006
http://forum.softped...ration-windigo/
http://www.howtodoit...sh-rootkit.html
http://www.welivesec...ion_windigo.pdf

Proaspete din cuptor, încă aburinde. Și cum era poezia aia? Linux e invincibil? :)
Ups, mă scuzați, iar am aterizat prin zonă.

#103
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,761
  • Înscris: 09.05.2005
Niciun sistem de operare nu e 100% sigur, totul depinde de utilizator. De exemplu pe Windows daca urmezi aceleasi reguli de securitate (cont de utilizator limitat, software din sursa sigura, nu dai click pe poza.jpg.exe din mail etc.) e cam greu sa iei vreun virus...

Edited by LensFlare, 20 March 2014 - 09:42.


#104
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postdriftking91, on 16 martie 2014 - 09:50, said:

Am acelaşi W7 instalat de 3 ani jumate şi merge foarte bine, calculatorul fiind folosit ~12 ore pe zi...

la serviciu am inca multe computere cu windows xp instalat pe la inceputul anului 2006
cu licente, sp-uri  si update-uri, merg bine si in prezent ... ma rog, cat se poate de bine pentru un p4 cu cu 512mb sau cel mult 1 gb ram Posted Image

bineinteles ca  userul nu instaleaza ce vrea si toate softurile cu licenta
ca la mac

Edited by aeon, 20 March 2014 - 21:42.


#105
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Postalexcrist, on 20 martie 2014 - 08:35, said:

Linux e invincibil? Posted Image
Security is a process, not a product.

#106
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006

View Postneagu_laurentiu, on 20 martie 2014 - 22:07, said:

Security is a process, not a product.
Asta sună mult mai logic decât pe Linux trebuie să știi cum să te infectezi. Se pare că unii știu și asta (chiar fără să știe, de fapt). :D

Dar îmi place cum vin unii și bat toba cu Linuxul, cer dovezi că se pot infecta și, când le dai una de n-o pot duce, dispar toți care-ncotro. :lol: Nu mai comentează nimeni nimic. Nici măcar pe subiectul omului (la care am pus link mai sus) nu s-a dezbătut nimic, și chiar eram curios - ca fapt divers, nu din alte motive. 4 răspunsuri amărâte, din care 2 ale inițiatorului, încă unul care e bazat pe ceva presupuneri vagi și altul care îl contrazice pe primul. Și cu asta s-a terminat discuția. :lol:

Știu, sunt rău. E sâmbătă seara, lipsă de ocupație... :)

#107
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009

View Postaeon, on 20 martie 2014 - 21:39, said:

...

bineinteles ca  userul nu instaleaza ce vrea si toate softurile cu licenta
ca la mac
Altul care vorbeste din auzite...

Te informez ca esti intr-o grava eroare. Poti instala ce vrea muschiu' lu' matale pe mac. Nu te opreste nimeni sa intri pe usa din spate daca aia din fata e inchisa ;)
Asa ca, poti instala ce vrei, fara vreo aprobare de la Apple. Si daca ai ceva crackuit, doar nu iti face update oficial, in rest, nu ti-l blocheaza, nu iti zice nimic, nici da-te mai incolo.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate