Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

De ce Windows sux ?

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#73
TheBigDealerIsHardware

TheBigDealerIsHardware

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 27.07.2013

View PostOriginalCopy, on 15 martie 2014 - 08:08, said:

Nu stiu si nu ma intereseaza printre care te numeri tu ca individ.

Ciuda mi-e ca prea multe jocuri indobitocesc societatea (pe termen lung) si uite asa ajungem sa avem conationali care nu stiu sa scrie corect in limba lor materna.
OK, sa se faca o alternativa pentru Windows pentru PC si eu renunt la Windows. Dar pana o sa se faca...

#74
TheBigDealerIsHardware

TheBigDealerIsHardware

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 27.07.2013

View PostOriginalCopy, on 15 martie 2014 - 08:08, said:



Eu mi-as dori o "tara ca afara", nu o tara de dobitoci.
Cine nu si-ar dori ? Dar in Romania noastra nu totul e "pe banda" ca in America.

#75
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostTheBigDealerIsHardware, on 15 martie 2014 - 08:14, said:

Cine nu si-ar dori ? Dar in Romania noastra nu totul e "pe banda" ca in America.

Americanii si-au construit societatea asa cum au vrut-o, nu le-a picat din cer. Noi vrem joace Posted Image

#76
entio

entio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 11.05.2007
Am citit putin topicul asta si parerea mea e ca depinde din ce punct de vedere Windows "sux". In multimedia, gaming, productivitate, Windows nu sta deloc rau. In privinta securitatii, da, aici e problema. Si chiar nu inteleg de ce are nevoie Windows de un antivirus, cand toate versiunile moderne se bazeaza pe NT, care a fost o platforma de server si deci ar trebui sa aiba o securitate buna, cel putin teoretic.
A nu se intelege ca tin partea Windows-ului, eu sunt user de Linux. Dar incerc sa fiu obiectiv. Si ca sa fiu in continuare obiectiv, Linux e mai secure, dar nu perfect. Am citit intr-un material (nu-mi mai aduc aminte care anume), ca Debian nu poate garanta ca programele intrate in repositories sunt 100% malware-free, din cauza numarului lor enorm si a timpului limitat de testare. Deci teoretic ar fi posibil sa se introduca malware in repos.
Asadar trebuie sa fim realisti, niciun OS nu are securitate 100%.

#77
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Daca ai un firewall setat sa nu lase sa iasa programele practic nu ar avea nevoie de net, se scapa de multe belele si in windows. Problema e ca multe softuri mai noi cauta sa se actualizeze singure, si nu prea mai functioneaza solutia asta.

In linux e mai simplu, blochez tot in afara de browser, torrent, mess si updater, si gata.

View Postentio, on 15 martie 2014 - 11:24, said:

Si chiar nu inteleg de ce are nevoie Windows de un antivirus
Asta e vina utilizatorilor, nu doar a SO-ului. Am pus unei amice un antivirus cu firewall incorporat. Nici nu am apucat sa dau un scan, si firewall-ul incepuse sa faca urat, tot felul de exe-uri ciudate de prin temp cereau drepturi sa acceseze internetul. Oricum individa era 0 barat, am incercat sa ii explic cu se fac reguli, dar parca vorbeam cu un perete.

#78
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008
Nu windows sux si nici linux. Sunt 2 sisteme de operare, 2 alternative din care oricine poate alege, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Sunt utilizator de linux si il sustin si promovez (nu are rost sa repet motive deja discutate), dar tinand cont de nivelul de pregatire tehnica al unui utilizator obisnuit si mai ales, capacitatea utilizatorilor obisnuiti de a citi si intelege un text relativ tehnic de utilizare a unui produs, daca maine ar disparea subit windowsul si toata lumea ar trece pe linux, problemele intalnite ar fi similare. Deci, inainte de a discuta care e mai bun si a duce discutii infinite pe aceasta tema, intai ar trebui educati utilizatorii (intr-un fel linux te forteaza sa faci asta).

#79
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
De acord, utilizarea linuxului ar duce la o dezdobitocire mai fortata a mesei de utilizatori de rand.

#80
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,296
  • Înscris: 02.02.2006

View PostOriginalCopy, on 15 martie 2014 - 15:47, said:

De acord, utilizarea linuxului ar duce la o dezdobitocire mai fortata a mesei de utilizatori de rand.

Fals. Cât se poate de fals. Unele persoane pur și simplu sunt atehnice, și nu e nimic anormal sau rău în asta. Este irelevant că tu numești aceste persoane ”dobitoci”, pentru că asta e strict o problemă la tine.

Pentru persoanele atehnice trebuie să existe sisteme ușor de utilizat. Orice, de la calculator, televizor, mașină de spălat, etc... De-aia o mașină de spălat are un număr mic de programe clar definite, și nu te pune să alegi individual fiecare parametru pentru fiecare ciclu de spălare (deși s-ar putea, la câtă electronică e în ele acum). Și de-aia un sistem de operare de succes la marea masă a utilizatorilor, din toate categoriile, funcționează pe principul ”next-next-finish”, pentru că e ușor, și oricine o poate face.
Cine se pricepe, n-are decât să scrie direct cod mașină, n-am nimic împotrivă. Cine nu, se descurcă cu clic-clic. Faptul că cei mai tehnici se consideră mari superiori celorlalți e irelevant și e problema lor.

Dacă ar dispărea Windows, ar apărea altceva pe același principiu. Linux a avut mulți ani de zile să-și arate acea ”mare supremație” în rândul marii majorități. N-a făcut-o. Uitați-vă în propria ogradă și aflați singuri de ce (indiciu: unele motive s-au spus deja de multe ori, și aici - doar că voi nu le acceptați).

Windows ”sux” doar pentru că e prea simplu de folosit. Și ce e prea simplu, te lasă să greșești mult și rău. Cu minimă atenție (fix aceeași atenție ca pe Linux sau Mac), nu ai niciun fel de probleme. Dar știu că îmi tocesc tastele de pomană, că oricum unii nu vor să înțeleagă că nu toată lumea este, și nu toată lumea trebuie să știe ce e ăla sistem de operare. Posted Image Iar faptul că ”sux” nu e o realitate, ci doar o opinie a unora. Atât și nimic mai mult.

P.S.: Eu folosesc Windows, fix din motivul comodității. Nu mă simt șmecher că-l folosesc, nu mă interesează sistemul (ci doar aplicațiile cu care sunt obișnuit) și nu văd motiv să schimb ceva ce merge, doar de dragul schimbării. Și nu, nu mai folosesc antivirus deloc de vreo 3 ani (iar înainte îl foloseam din alte motive). Și, ca fapt divers, nu mi-e deloc teamă să folosesc online banking pe laptopul propriu - de zeci de ori pe lună, fără nici cea mai mică ezitare. Posted Image

#81
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

View Posteiffel, on 13 martie 2014 - 12:27, said:

Cred ca unii IT-isti ar fi castigat bani buni ca sa instaleze Linux-ul la persoanele obisnuite.
Pe vremea aia era chin sa instalezi un linux si sa-l faci sa mearga cum trebuie. Daca nu le aveai cu liniile de comanda erai terminat.
Putin c-am fals. Daca aveai hardware recunoscut de OS, era ca si acum. Doar ca nu aveai Steam si drivere puternic accelerate 3D.
Asta a fost problema linuxului - era destinat pasionatilor de IT, nu era ptr consum.
Tu vezi ceva rau in asta, eu nu vad absolut nimic rau. Astia cu consumeria ar trebui ignorati. Consumeria e pt. fraieri.


#82
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,296
  • Înscris: 02.02.2006

View Postovilix, on 15 martie 2014 - 19:44, said:

Tu vezi ceva rau in asta, eu nu vad absolut nimic rau. Astia cu consumeria ar trebui ignorati. Consumeria e pt. fraieri.
No, serios? Posted Image

Știi cum funcționează sistemul GSM? A, nu știi?!?! Păi cum îți permiți ”fraiere” să ai telefon mobil? Idem, știi fiecare principiu mecanic, fizic, termic etc... pe baza căruia funcționează un motor de mașină? Nu?!?! Și de ce ai mașină? Dar nici nu știi cum funcționează curentul electric alternativ? Păi ce cauți cu laptopul în priză atunci?
Tu n-ai auzit că ”consumeria e pt fraieri”? Hai, în grotă cu tine. Doar un DVD cu Linux ai voie să folosești, dar fără să te folosești de nimic altceva ce nu cunoști până în cele mai adânci detalii. Nici DVDul ăla n-ai voie să-l folosești (sau să-l privești) dacă nu știi cum a fost fabricat, cum funcționează, ce lungime de undă are laserul ce-l citește și-așa mai departe.

Frumoase texte mai aveți unii, educaților! Posted Image

P.S: Eu sunt fraier, îmi permit să folosesc orice. :D

#83
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Pentru mine, dobitocenie e atunci cand nu stii sa folosesti masina de spalat, dar bagi capul in cuva si apoi apesi pe power on.

Analog, dobitocenie e atunci cand tu nu-ti stapanesti limba materna de la ma-ta din burta, dar tu joci jocuri toata ziua ca o leguma, in loc sa inveti.

Vezi notele de la BAC. Go figure.

Vorbesc cu un tu generic, imaginar, nu cu cineva anume.

View Postalexcrist, on 15 martie 2014 - 19:00, said:

Și, ca fapt divers, nu mi-e deloc teamă să folosesc online banking pe laptopul propriu - de zeci de ori pe lună, fără nici cea mai mică ezitare. Posted Image
Microsoft este renumit pentru gafele sale in materie de securitate, deci mare curaj ai Posted Image

#84
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,296
  • Înscris: 02.02.2006

View PostOriginalCopy, on 15 martie 2014 - 20:06, said:

Pentru mine, dobitocenie e atunci cand nu stii sa folosesti masina de spalat, dar bagi capul in cuva si apoi apesi pe power on.
Nu, pentru tine dobitocenie e ”să nu știi tot ce știu eu”. Îți aduc aminte: TU nu știi o foarte mare parte din tot ce se poate ști, și nu vorbesc despre IT (deși nici acolo nu știi 100%). Așa că, după propria ta definiție, te încadrezi la ”dobitoc”, fără supărare. Exemple concrete ai în postul meu precedent.

Nu trebuie să știi tot ca să folosești ceva. Faptul că poți greși este normal și inevitabil. Și cu mașina te poți arunca de pe pod, dar nu e vina mașinii, atâta timp cât tu ai învârtit de volan.

De exemplu, de ce învățarea Linux ar fi ”dezdobitocire”, dar învățarea Windows nu? De ce doar Linux e Mecca, Alfa și Omega, iar altceva nu e relevant? De ce Android e bazat pe Linux și e considerat cel mai nesigur SO pt telefoane? Întrebări prea grele, la care mereu ai evitat să dai un răspuns. Pentru că nu concepi să nu fie ca tine.

Da, Microsoft a avut probleme de securitate. La fel și Linux! Deschide orice site de știri și mai găsești știri despre vulnerabilități reparate. Și ce? Nimic nu e perfect, nimic nu e indestructibil. Dacă cineva vrea, poate strica orice. Dar, atâta timp cât știi să îți folosești propriile jucării, indiferent care sunt ele, atunci ești în siguranță. Și subliniez: să știi să le folosești, nu cum funcționează, nu de ce aia și nu ailaltă, nu altceva. Că le știi și pe alea, sunt un bonus care îți permit să faci lucruri mai avansate. Dar pentru utilizare nu ai nevoie de așa ceva. Iar dacă jucăria te obligă să știi cum funcționează pe interior, ca să o poți folosi... atunci, scuză-mă, dar jucăria nu e proiectată pentru marea masă a populației. Tu, eu, X și Y vom ști s-o folosim, dar bunica și tata nu, și nici vărul meu absolvent de științe umane cu o carieră în psihologie, fără tangențe în IT.

#85
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

View Postalexcrist, on 15 martie 2014 - 20:00, said:

No, serios? Posted Image

Știi cum funcționează sistemul GSM? A, nu știi?!?! Păi cum îți permiți ”fraiere” să ai telefon mobil? Idem, știi fiecare principiu mecanic, fizic, termic etc... pe baza căruia funcționează un motor de mașină? Nu?!?! Și de ce ai mașină? Dar nici nu știi cum funcționează curentul electric alternativ? Păi ce cauți cu laptopul în priză atunci?
Tu n-ai auzit că ”consumeria e pt fraieri”? Hai, în grotă cu tine. Doar un DVD cu Linux ai voie să folosești, dar fără să te folosești de nimic altceva ce nu cunoști până în cele mai adânci detalii. Nici DVDul ăla n-ai voie să-l folosești (sau să-l privești) dacă nu știi cum a fost fabricat, cum funcționează, ce lungime de undă are laserul ce-l citește și-așa mai departe.

Frumoase texte mai aveți unii, educaților! Posted Image

P.S: Eu sunt fraier, îmi permit să folosesc orice. Posted Image

Se vede ca nu ai inteles 2 boabe din ce am spus eu.
Vrei sa am repet pe limbajul tau?
Comparatiile pe care le faci sunt idioate, scuze, nu e o jignire e o constatare.
Daca ziceam ceva de LFS, Gentoo stage 2, parca mai aveau noima comparatiile.
Incearca sa nu mai gandesti din punctul de vedere al unui Windowsist rasist.
Incearca sa privesti lucrurile din punct de vedere neutru.
Eu nu am spus ca Windows sucks, nu o sa o spun, dar pot spune ca MS sucks.
Si MS sucks la greu pt. ca e o bataie de joc ceea ce fac ei pt. omul de rand.

Cat priveste ideea ca un atehnic e idiot pur, nu are rost sa discut.
Un atehnic este atehnic pt. ca nu isi da silinta, nu vrea sa priceapa, sa invete.
Iar eu nu suport lenesii.
Dintre toti atehnicii 99% sunt pe motiv de lene.
Nu poti aduce nici cea mai mica scuza in favoarea lor.
Atehnicii sucks la fel ca MS. Si pt. ca amandoi sucks, cel mai puternic castiga, adica MS.

Edited by ovilix, 15 March 2014 - 20:29.


#86
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
In Linux, gaurile de securitate (care s-au rarit dramatic in ultimii ani) sunt reparate extrem de rapid, deoarece totul e la vedere, mai ales codul.

La Microsoft Windows, fiind closed-source, gaurile de securitate colcaie luni la rand prin cod si nimeni nu le repara.

De ce? :lol:

Ar da faliment industria antivirusilor daca nu ar mai exista windows?

#87
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Tin minte ca o gaura de securitate in GnuTLS a fost reparata in 3 ore.
Nu in 3 luni ca pe Windows.
Dar nu asta e motivul principal pt. care majoritatea dintre noi folosim Gnu/Linux.

Quote

Ar da faliment industria antivirusilor daca nu ar mai exista windows?
Prima data ar incerca sa creeze tot felul de virusi si malware.
Daca nu le-ar merge, ar muri de foame.

Si nu le-ar fi prea usor sa creeze rahatel pe Gnu/Linux.

Edited by ovilix, 15 March 2014 - 20:39.


#88
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,529
  • Înscris: 15.06.2004

View Postovilix, on 15 martie 2014 - 20:18, said:

Cat priveste ideea ca un atehnic e idiot pur, nu are rost sa discut.
Un atehnic este atehnic pt. ca nu isi da silinta, nu vrea sa priceapa, sa invete.
Iar eu nu suport lenesii.
Dintre toti atehnicii 99% sunt pe motiv de lene.

Aici te inseli groaznic. Exista pur si simplu oameni care nu le au cu tehnica.
Poti sa-i pui sa invete oricat ai vrea, oricta silinta si-ar da, pur si simplu nu pot gandi tehnic.
Am intalnit persoane care stiau teorie tehnica la perfectie, dar nu erau capabili sa o puna in practica. Se uitau ca mata in calendar.

View Postovilix, on 15 martie 2014 - 19:44, said:

Putin c-am fals. Daca aveai hardware recunoscut de OS, era ca si acum. Doar ca nu aveai Steam si drivere puternic accelerate 3D....
...
Tu vezi ceva rau in asta, eu nu vad absolut nimic rau. Astia cu consumeria ar trebui ignorati. Consumeria e pt. fraieri.
1. Scuze, in caz ca nu ai remarcat in perioada la care ma refer 3D-ul nu prea se poate spune ca exista, din moment ce placile video abia aveau 4-8Mb de memorie
2. In cazul asta fraierii sunt 99% din populatie ? Ptr ca asa s-a dezvoltat industria computerelor. La inceput doar ptr ei ce-si permiteau - armata institutii de stat, apoi firme, iar in final s-a ajuns sa-ti iei PC din supermarket la fel ca rosiile si ardeii. Asa evolueaza tehnologia. Si ar trebui sa-ti fi dat singur seama din moment ce tu nu esti un atehnic.

Tinand cont de evolutia discutiei, va atrag atentia ca este posibil sa inchid acest topic daca veti mai continua in tonul de pe aceasta pagina.
Sunteti cam la limita jignirilor.

#89
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
1. Atehnic devi in momentul cand pui pe NU in fata, cand nu vrei sa inveti, cand nu iti pasa, cand esti ignorant.
Nu esti atehnic din nastere. Ca sa te citez:

Quote

Aici te inseli groaznic.
2. Acolo nu m-ai inteles deloc. Nu are rost sa iti spun pe larg conceptual cat de mult suck industria, desi asta e alta poveste.
3. In posturile mele nu vad ceva jignitor la adresa cuiva. Daca am zis ceva jignitor imi cer scuze.

#90
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,296
  • Înscris: 02.02.2006

View Postovilix, on 15 martie 2014 - 21:56, said:

1. Atehnic devi in momentul cand pui pe NU in fata, cand nu vrei sa inveti, cand nu iti pasa, cand esti ignorant.
Nu esti atehnic din nastere. Ca sa te citez:

Ba bineînțeles că există și cazuri în care nu poți învăța. Așa cum unii nu pot înțelege religia, de exemplu (o altă categorie de ”dobitoci”, după spusele unora). :) E fix aceeași brânză.

Dar chiar și dacă n-ar exista, și cauza ar fi strict faptul că nu vrei (deși repet: nu e singurul caz), care ar fi problema? Uite, nu vreau să învăț să compilez un driver. Pur și simplu nu vreau asta. Am lucruri mai bune cu care să-mi pierd timpul, iar timpul oricum nu ne permite să învățăm tot ce se poate (presupunând! că am putea înțelege orice).

De exemplu: avem un economist foarte bun. Absolvent al oricărei mari universități vrei tu, mare doctor în economie de ce fel vrei tu. Îl poți trezi la 3 noaptea și-ți explică fără ezitări orice noțiune, că le visează. Dar, în timpul liber, se joacă pe calculator. Atât, și nimic mai mult. Nu știe (chit că nu vrea să știe) ce-i ăla sistem de operare și nu-i pasă. De ce ești tu mai presus decât el, doar pentru că ești as în IT? De ce nu ar fi el (expert în economie) mai presus decât tine? Sau de ce trebuie să fie cineva mai presus decât altcineva? Nu crezi că jignești pe față o mare parte a populației, doar pentru că nu știu ce știi tu (deși nici tu nu știi ce știu ei)?

ITul și, implicit, Linuxul, nu sunt buricele universului! Nu toată lumea le știe, nu toată lumea vrea să le știe, nu toată lumea poate să le știe!

Cum ziceam, îmi bat tastele de pomană (ca și cu alte ocazii). :) Mi-a trecut timpul alocat pentru a fi pierdut aiurea. Revin la lucruri mai interesante și vă las pe voi să ridicați Linuxul (un sistem ca oricare altul, cu absolut nimic special) în slăvi liniștiți. :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate