Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

Digi Tel, telefonie fixa de la RCS-RDS

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
923 replies to this topic

#883
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,190
  • Înscris: 18.04.2008
Poți rezolva cu un UPS căderile de curent.


#884
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008

 sags, on 17 noiembrie 2022 - 17:10, said:

Nu s-or mai fi oferind fixomobile la contracte noi, dar cine le-a avut a ramas cu abonamentul si solutia tehnica (adica pe reteaua de mobil) cum era. De exemplu subsemnatu’; si nici nu vreau sa schimb, fiindca asa functioneaza si cand cade local curentul. Pe vremuri mergeau si SMS-urile, dar acum cred ca le-au stricat - nu am mai incercat de mult, dar cred ca de trimis trimite, de primit insa nu se mai primesc.

Cand au taiat 3G-ul a trebuit sa schimb aparatul fiindca acela pe care il am in custodie (daca nu cumva RDS l-a casat - in acte - intre timp, deci nu mai avem de ce custodie sa vorbim) nu stie decat 3G 2100MHz. Deci problema cu VoLTE este oarecum de actualitate. Ca aparat eu acum folosesc un mobil Nokia ‘cu butoane’ vechi, in 2G.
Dar de ce nu ai avea un abonament de mobil pe mobil, pe care merge si netul si vocea cand cade curentul?

 sags, on 17 noiembrie 2022 - 19:17, said:

A inceput cu reducerea costului in roaming, cu metoda bip + apel inapoi in retea, ca era substantial mai ieftin apelul primit in roaming decat cel efectuat. Plus ca in acel moment era oferta cu fixomobil, si nu am obiceiul sa las sa imi scape ceva potential foarte util: functionare si in caz de pana de curent. Pe vremea vechilor linii PSTN de la PTTR telefoanele erau alimentate din centrala si functionau si intr-o asemenea eventualitate, un lucru esential in anumite situatii si pentru unele persoane. Pe masura ‘evolutiei tehnologice’ aceasta posibilitate a disparut. Acum abonamentul de fixomobil (cu telefon mobil get-beget ca device) a ramas din inertie, e o linie practic nefolosita. Situatie in care cei 2EUR/luna, fiind mai mult de 1,19EUR/luna, sunt prea multi başca nici nu s-ar pastra numarul cel vechi.
Mie mi-a placut faptul ca fixul RDS nu mergea fara curent precum comunistul Romtelepom si ca astfel era un indicator al starii retelei electrice (si de internet) cand nu eram in locatie. Vorbesc de 2006 ca acum am mult mai multe jucarii care sa imi indice asta.

Apoi intre 2009 si 2020, in varianta FTTB era si mai super, ca departaja intre pana de curent in tot blocul sau siguranta sarita la mine in magazin.

Dar la fixul prin PSTN adica cupru din centrala suna ca prostul in gol si cand firul este taiat sau telefonul scos din priza, ceea ce mi se pare aiurea, la RDS e rupta fibra, nu suna, inainte dadea eroare de conexiune, acuma zice ca la mobil ca abonatul are telefonul inchis.

Nu vad necesar sa functioneze fixul fara curent cat timp functioneaza mobilul. Si oricum fix mai folosesc doar cu aparate fax care nici ele nu merg fara curent. Alta varianta similara este DECT-ul Posted Image

Mama nasilor mei la Pitesti era in varsta si avea doar fix, fixul ala era de RDS. M-am gandit la chestia asta Posted Image Dar a decedat intre timp.

Referitor la roaming, unii necunoscatori se sperie cand stiu ca cutarescu e plecat peste hotare si evita sa-l sune. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 23 November 2022 - 17:20.


#885
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,564
  • Înscris: 20.08.2014
Ideal ar fi ca ANCOM sa permita tuturor operatorilor care detin telefonie fixa portarea si a numarului de fix pe mobil. Multa lume si-ar dori treaba asta, pt. ca ar usura primirea apelurilor, n-am mai sta cu inca un aparat in casa care sa consume curent (chiar daca putin), nu ar mai fi nevoie sa redirectionam la Digi apelurile primite de pe fix pe mobil etc. Oricum majoritatea telefoanelor au dual-sim, deci cei de la ancom ar putea permite portarea nr. de fix pe cartela, intocmai cum erau la fixo-mobil! (cand aveai o cartela cu nr. de fix in telefon doar ca nu puteai porta numarul pe mobil, ci doar la alt operator de fix).

#886
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 26.05.2022
Se pare ca sim-ul de fixomobil nu se conectează in 4G, dar in schimb merge perfect pe 2G. Sim-ul este unul din primele modele, rosu...

#887
Modemuri3G

Modemuri3G

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 08.03.2011
Dacă schimbi SIM-ul, merge și în 4G

#888
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,956
  • Înscris: 14.08.2006
Ce telefoane fixe se mai instaleaza acum? Eu am fibra cu internet si TV si un fixomobil Huawei cu SIM, m-au sunat ca vin maine sa ma treaca pe fibra..fixomobilul il am redirectionat pe mobil, il tin ptr. numar ca este foarte usor..azi cand m-am uitat la el, nici nu mai merge, s-o fi stricat alimentatorul s-au l-au dezactivat, nu-mi dau seama. Oare ma leaga la portul PSTN din GPON si ce aparat imi da, ca eu n-am altul..sau imi da altul tot pe reteaua mobila?

#889
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,950
  • Înscris: 24.04.2013
@meanman:
Si la mine au trecut pe fibra, dar contractul de fixomobil nu s-a schimbat: am ramas cu SIM-ul respectiv si cu aparatul de la ei.

Ce exact insemana acel ‘nu mai merge’?
  • Daca nu se mai aprinde nimic, da, pot fi alimentatorul si/sau bateria moarte. Insa acest lucru probabil nu [mai] conteaza, vezi punctul urmator.
  • Din ce stiu fixomobilele date de RDS suporta doar WCDMA 2100MHz; al meu Huawei ETS6630(?) sigur asa e, dar nu sunt 100% sigur de un alt model, parca B-nu-stiu-cat. Cum RDS opreste 3G-ul complet (a facut-o deja in cea mai mare parte din tara), aceste aparate nu mai sunt utilizabile fiindca nu mai au la ce sa se conecteze. Nu merge nici sa refolosesti aparatul cu SIM de la alt operator care mai are 3G 2100MHz pentru ca e codat in retea si codul NCK pentru deblocare nu il dau; cel putin mie mi-au zis ca aceste aparate nu se decodeaza.
Acestea fiind spuse, poti pune SIM-ul de la fixomobil in orice telefon mobil care stie benzile de la RDS (deci de exemplu sa nu fie din acela 3G-only, cum au fost Huawei 1000s date cu multi ani in urma de RDS). Acum RDS are si retea 2G asa ca poti folosi de la o antichitate ‘cu butoane’ la un smar’fon nou nout. Eu folosesc un Nokia 1680c <https://www.gsmarena...lassic-2339.php>…

Mai mult ca sigur le poti cere si sa schimbi tehnologia, sa treci la telefon fix pe fir, caz in care va functiona cu un aparat telefonic obisnuit. Eu nu am facut-o pentru ca [pseudo-]fixomobilul ramane utilizabil si in caz de pana de curent locala; trebuie sa fie o pana foarte extinsa ca sa ramai fara reteaua de telefonie mobila, pe care o utilizeaza si fixomobilul.

#890
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 26.05.2022
Fixomobilele erau 3G only.

#891
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,956
  • Înscris: 14.08.2006

View Postsags, on 27 ianuarie 2023 - 20:06, said:

@meanman:
Si la mine au trecut pe fibra, dar contractul de fixomobil nu s-a schimbat: am ramas cu SIM-ul respectiv si cu aparatul de la ei.

Ce exact insemana acel ‘nu mai merge’?
  • Daca nu se mai aprinde nimic, da, pot fi alimentatorul si/sau bateria moarte. Insa acest lucru probabil nu [mai] conteaza, vezi punctul urmator.
  • Din ce stiu fixomobilele date de RDS suporta doar WCDMA 2100MHz; al meu Huawei ETS6630(?) sigur asa e, dar nu sunt 100% sigur de un alt model, parca B-nu-stiu-cat. Cum RDS opreste 3G-ul complet (a facut-o deja in cea mai mare parte din tara), aceste aparate nu mai sunt utilizabile fiindca nu mai au la ce sa se conecteze. Nu merge nici sa refolosesti aparatul cu SIM de la alt operator care mai are 3G 2100MHz pentru ca e codat in retea si codul NCK pentru deblocare nu il dau; cel putin mie mi-au zis ca aceste aparate nu se decodeaza.
Acestea fiind spuse, poti pune SIM-ul de la fixomobil in orice telefon mobil care stie benzile de la RDS (deci de exemplu sa nu fie din acela 3G-only, cum au fost Huawei 1000s date cu multi ani in urma de RDS). Acum RDS are si retea 2G asa ca poti folosi de la o antichitate ‘cu butoane’ la un smar’fon nou nout. Eu folosesc un Nokia 1680c <https://www.gsmarena...lassic-2339.php>…

Mai mult ca sigur le poti cere si sa schimbi tehnologia, sa treci la telefon fix pe fir, caz in care va functiona cu un aparat telefonic obisnuit. Eu nu am facut-o pentru ca [pseudo-]fixomobilul ramane utilizabil si in caz de pana de curent locala; trebuie sa fie o pana foarte extinsa ca sa ramai fara reteaua de telefonie mobila, pe care o utilizeaza si fixomobilul.

Huawei B160 e modelul.. n-am alte telefoane sa bag simul, sa il treaca pe orice tehnologie, sa dea aparat telefonic, sa ramana acelasi numar si sa nu schimbe aia 5 lei/luna :))

#892
MELODY

MELODY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,647
  • Înscris: 21.03.2005
Am inteles ca pentru telefonia fixa nu-ti aduce nici un aparat telefonic, eventual iti instalteaza doar GPon-ul pe fibra, cu mufe de internet, tv si telefon fix.

#893
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,564
  • Înscris: 20.08.2014
Normal ca nu-ti aduce niciun aparat telefonic, te priveste ce telefon fix iti cumperi sau daca ai sau nu fix! Dar ca idee, un banal telefon fix, fara ecran, doar cu taste, il gasesti la ~80 de lei...pe emag. Dupa aia poti forma codul de redirectionare a apelurilor primite pe numarul tau d emobil, si aia e. Practic vei tine fixul doar de mobilier. Ai grija sa pui si nelipsitul mileu pe el, sa-l protejeze de praf. Posted Image

#894
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,950
  • Înscris: 24.04.2013
Parerea mea este ca mai simplu si mai simplu ar fi ca @meanman ca recupereze de undeva un telefon mobil oarecare (dar nu din cele date pe vremuri de RDS, ca acelea nu au decat 3G), singura conditie sa nu fie codat in alta retea, si sa bage in el SIM-ul de la fixomobil. Si gata. Fara schimbare de infrastructura, fara tras fire prin casa, fara modificare de contract, etc. Bonus nu [prea] ii pica telefonul fix cand e o pana de curent. Problema era daca ar fi fost utilizat de o persoana in varsta care nu se descurca cu mobilele (ecran prea mic sa il vada bine, butoane prea mici), dar din ce a scris eu inteleg ca nu e cazul.

#895
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,513
  • Înscris: 16.12.2006
Nu se modifica contractul. Ramane acelasi contract, doar se schimba infrastructura.

#896
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,190
  • Înscris: 18.04.2008
Un UPS și poți folosi fixul și în până de curent.
La țară am luat un UPS pentru TV, Mi-Fi și altele și merge de minune când se oprește curentul.

#897
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 26.05.2022
Totusi e degeaba daca olt-ul n-are si el backup.

#898
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,564
  • Înscris: 20.08.2014

View Postmeanman, on 27 ianuarie 2023 - 19:19, said:

Ce telefoane fixe se mai instaleaza acum? Eu am fibra cu internet si TV si un fixomobil Huawei cu SIM, m-au sunat ca vin maine sa ma treaca pe fibra..fixomobilul il am redirectionat pe mobil, il tin ptr. numar ca este foarte usor..azi cand m-am uitat la el, nici nu mai merge, s-o fi stricat alimentatorul s-au l-au dezactivat, nu-mi dau seama. Oare ma leaga la portul PSTN din GPON si ce aparat imi da, ca eu n-am altul..sau imi da altul tot pe reteaua mobila?
Pai nu puteai sa le zici atunci, cand te-au trecut pe fibra prima data, cu netul si tv-ul, sa te treaca si cu telefonia fixa? Te rezolva si cu aia, si nu mai asteptai atat...ca oricum vin toate serviciile pe aceeasi fibra! In juma de ora te rezolvau. De ce ai asteptat atat?

#899
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,190
  • Înscris: 18.04.2008
https://www.emag.ro/...s/pd/DWFDKVBBM/

Sau aveți așa

#900
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010
Eu cu asta am schimbat vechiul telefon fixomobil 3G only: Telefon mobil Maxcom MM41D Comfort, hotspot WiFi, Black

Știe 4G, VOLTE

Se găsește pe emag.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate